It didn’t matter and I could see that

Manchester United – ARSENAL 1 – 0 (1-0)

Tiedättekö, tällä erää en pahoittele saati pyytele anteeksi viiden minuutin ja noin kolmen kappaleen mittaista päivitystä täältä verstaalta yövuorosta. Juuri nyt tuntuu että toisin kuin yleensä, en edes näe aihetta todeta palaavani asiaan huomenna, en halua palata eiliseen. V*ttu! Itse asiassa odotan jahka konttorilta kotiudun, siellä odottaa yhden tähden jaloinen kaveri joka tekee oloni janoiseksi.

‘The top teams know that the best way to play against Arsenal is to sit back and contain them before hitting them on the break. It is a tactic that has proved embarrassingly easy for teams like United and Chelsea to employ with success in the past.’

Edellä uudemman kerran tekstiviesti minkä toissapäivänä sain, sanoma mikä oli alunperin kuinkas muuten, Alan Hansenin kynästä. Sormeni ei voi osoittaa kuin yhteen osoitteeseen, postilokero AW5Y Without the Trophy -town.

Kuinka monta kertaa meidän pitää törmätä samaan esteeseen, Ferguson vs Wenger, 6-0! Dimitar Berbatov oli tehnyt edellisessä ManUn ottelussa v*tun viisi maalia, ihan sama, taktiikka millä Arsenal voitetaan on kaikkien tiedossa.. paitsi.. ManU oli passiivinen ja kurinalainen, siitäkin huolimatta isännät hallitsivat palloa ja ennättivät voittamaan 45 minuutissa laukaukset kohti maalia 6-1.

Olen aivan äärimmäisen pettynyt, samalla hämmentynyt ettei Wengerillä ollut tälläkään kertaa mitään uutta tarjottavaa. Aivan ottelun alla Ferguson ehti vieläpä kertoa toimittajille kuinka Berbatov olisi kaiketi ansainnut paikan avaukseen mutta siitäkin huolimatta vanhassa vara parempi. Sanon tämän toki näin tuoreeltaan tunteet pinnassa, mutta tunnen oloni taktisesti nöyryytetyksi ja ’avuttomaksi’ sikäli kuin olisin siitä vastuussa.

Hyvänen aika, meillä oli reserviä ottaa vaihdosta sisään sellaisia pelimiehiä kuin Fabregas, van Persie ja Walcott, ja olimme aseettomia. Olkoon aavistus puolikuntoisuutta kuvioissa mukana, puhutaan joka tapauksessa yksilöistä yhdistettynä niihin yhteentoista avanneeseen että vaikea on olla hakematta syitä lopulta varsin aseettoman esitykseen muualta kuin.. pahoillani, diktaattorin suunnalta.

En yksinkertaisesti voi välttyä ajatukselta että systeemissä on pahoin sisäänrakennettu ohjelmointivirhe, me lähes pelkäsimme käyttää ManUn passiivisuutta hyväksemme ja mitä pidemmälle pelikello eteni, sitä syvemmäksi pelkotila tuntui käyvän. Pelkotila olla niin hyvä joukkue kuin me voisimme olla, olemme.

Ettei liian ’henkiseksi’ mene, on myönnettävä kammottava ero mikä on löydettävissä kun katsoo keskuspuolustusta. Puolustus, sieltä menestys kumpuaa ja valitettavan kipeästi tämä osuu meitä nilkkaan. Siinä missä Ferdinand / Vidic tarjoaa kaikille kanssapelaajille tukevan seinän mihin nojata, meillä tilanne on hälyttävä. Väärin sijoittumista, lukuisia huonoja purkuja ja se fyysinen herruus loistaa poissaoloaan, tämä kaikki ruokkii epävarmuutta sieltä mistä veren pitäisi lähteä kiertämään läpi kehon. Oikeasti, tuntuu että jos toinen toppareistamme olisi edes yhtä iso kuin Christopher Samba tai toinen vokaalisempi johtaja kuin Richard Dunne, me olisimme parempi kokonaisuus kuin kaksi hiirulaista vastuussa. Johan Djourou, tunnen sympatiaa, tunnen h*lvetisti sympatiaa.

Kas, juuri kun olin lyömässä pistettä tälle venyneelle viidelle minuutille sain itse vastuullisen kommentit koetusta silmieni eteen. Ensimmäinen virallisten sivujen lause kattaa kaiken..

”What I feel doesn’t matter.”

Taitaako sen osuvammin sanoa mitä tulee viiteen pokaalittomaan kauteen ja loputtomalta tuntuvaan projektiin? Voisin jatkaa selityksillä että ’he’ olivat erittäin fokusoituneita, me emme ilmeisesti? Mutta se herättäisi vain liikaa janoani päästä yhden tähden hotelliin täältä konttorilta.  Viisi tappiota kun sarjasta takana karvan alle puolet, se on yhtä paljon kuin Fulhamilla tai Birminghamilla, se on v*tun kaksi enemmän kuin Boltonilla ja Sunderlandilla. Arsene voi yrittää parhaansa uskotella meille että sarjan taso kokonaisuudessaan selittää mm nämä viisi tappiota, mutta mikään selitys juuri nyt ei palvele sitä että me olisimme kasvaneet pojista miehiksi, että me olisimme menneet ratkaisevasti eteenpäin, että ’Project fuckin’ Youth’ olisi ollut kaikkien näiden kuivien kausien arvoista.. Minulle kannattajana.

Nyt töitä, sitten jalojuomaa kaksin käsin.. ja sairasloma?

0 thoughts on “It didn’t matter and I could see that

 1. Eilen kentällä näkyi taas valitettavasti manun henkinen yliote meistä. Vaisu, munaton ja alistunut esitys. Kuten Hente mainitsi, joukkue tuntuu jotenkin pelkäävän manun voittamista. Mentaliteetti tuntui olevan alusta lähtien ”me on hävitty tää peli”, lainatakseni Kummelia. Normaalisti tuo sketsi naurattaa aina, vaan ei tänään. Ei tuolla eilisellä lopputuloksella vielä mestaruutta ratkaistu, mutta ei tämä homma hyvältä näytä. No lauantaina Stoken kaatoon ja toivotaan että manure ja bluescum nyhjäävät sunnuntaina tasurin…ja eiku kohti uusia pettymyksiä…

 2. Juna ei ole vielä mennyt, mutta tappiomäärä on todellakin huolestuttavan oloinen ja jos viimeistely ja bussinparkeeraajien tiirikointi boksissa auki ei ala parantua, niin noutaja alkaa lähestyä liigassa. Sesniltä positiivinen esitys, ja kunhan avauspotkut parantuvat, niin maalivahtitilanne kohenee silmissä. Hyvä niin, koska tällä hetkellä esim. keskikenttä on aika kriisissä (Wilshere oli kyllä hyvä). Walcottin veto lopussa todellakin kiteytti ”lopputuotteen” tason tällä hetkellä. Harmi että grannyshaggerin aavistuksen ylilatautunut rankkarimissi ei kostautunut kunnolla. Ja tuomari todellakin disgrace (vaikka Chammyn käsipalloilun(?) läpi päästikin).

  BBC:llä puhuva pää Wenkun kommentit tyyliin ”huono kenttä”, ”epäonnekkaita” 🙂 ja lopussa sentään myöntyminen että ManUre ”puolusti hyvin”.

  Kukaan ei edes illan aikana kommentoinut Allard*cen potkuja… Pitäähän ne pilven reunukset jostakin hakea, eli: f-k off you sc*m!

 3. Hyvä blogi Hente ja naulan kantaan! Wenger on häviäjä ja akatemiavalmentaja, ei isojen miesten huipputaktinen koutsi ja isojen pelien voittaja. Täällä jo huudellaan Steke-ottelun perään ja toivotaan manurelle ja chelskille ties mitä. Voi hyvää päivää!

  Oltiinko me eilen huippuvaarallisia ja päättäväisiä? Oliko meidän hyökkäyksiinlähdöt nopeita? Päästiinkö me ylipäätänsä vastahyökkäyksiin (pääsikö manure? KYLLÄ ja nopeeta)? Oltiinko me ÄIJIÄ?

  Vaihdoista huolimatta meidän pelitapa ja syke ei muuttunut mihinkään suuntaan. Samaa seinien hieromista ja hidasta laitojen kautta hakemista. Hierotaan sivurajalla ja hangataan 2-3 s ajan 1v1 ja kun ei päästä ohi niin syötetään alaspäin ja aletaan taas hieroa poikittain. Suoraviivaisuuden puute ja aikailu ratkaisevien syöttöjen antamisessa, aikailu ratkaisevien laukausten kanssa ja ASENNE?? Siinä Wengerille pähkinää. Valitettavasti mikään ei tule muuttumaan niin kauan kuin Wenkku naama kurtussa tuskailee muiden tekemisisä ja tekemättä jättämisiä sekä horisee joukkueen ja pelaajien kasvamisesta jne. Meillä ei ole kasvanut viime vuosina kuin pankkien luottoluokitus ja lainanlyhennysten summat.

 4. Mua ihmetyttää se (kaiken muunkin lisäks tosin) että miks nykyään koskaan näissä suurissa otteluissa kukaan meidän ns. avainpelaajista ei nouse huippusuoritukseen. Nasri kyllä ratkaise pelin kun vastustaja on FULHAM. Tai Cesc pyörittää hienosti jotain Birminghamia vastaan. Chamakh tekee maalinsa pieniä vastaan jne. jne. Mutta kun vastassa on Chelsea, Manure tai joku iso ulkomaalinen Mestareiden Liigassa niin meidän sankarit muuttuvat kääpiöiksi vain noustakseen takaisin glooriaan seuraavassa pelissä jotain fucking Stokea vastaan. Onko tää niin perkeleen psykologista ja sen takia vaikeaa meidän pojille vai mikä on?

  Se nyt on ainakin selvää, valitettavasti, että meidän managerin taktinen osaaminen jää jälkeen muista huippujoukkueiden managereista. Viskinenä vie homman sata-nolla ja mikä ikävintä niin Harry Punanaamakin alkaa näyttään paremmalta. Ja Chelseassa johtajat vaihtuu, mutta aina saadaan niiltäkin turpaan taktisella(kin) osastolla. Ei kuuskymppinen manageri enää taktista osaamistaan pysty kehittämään. Lakipiste on saavutettu jo. Miks helvetissä me ei voida pelata samalla tavalla vastaiskuilla? Vetäydytään ja pallonriiston jälkeen vauhdilla toiseen päähän ja pallo reppuun. Nopeutta pitäis riittää. MUTTA HAH HAH. Mä tiedän itse vastauksen kysymykseeni. Jos me vetäydytään niin tällä puolustamisella omissa soi ensin enne kuin ehditään iskemään vastaan. Meidän taktiikka on nykyään sitä että pyritään pitämään paljon palloa ja mahdollisimman ylhäällä. Ja miksikö? Siksi ettei boltsi ole vaara-alueella eli meidän omalla puolustusalueella. PANIIKKI on nykyään aina päällä kun vastustaja (onpahan se kuka tahansa) pääsee edes lähellekään meidän kuudentoista rajaa.. Voi tsiisus minkä kuopan Arsene on kaivanut. Tyhmempikin kyllä tietää ettei LORIENTISSA yhden hyvän kauden pelannut tuntemattomuus tule ja dominoi Valioliigassa. Mutta Arsenehan on jääräpää ja omantien kulkija. Eikä voi missään tapauksessa nöyrtyä ja antaa periksi esimerkiksi Clichyn tapauksessa. Gael on hyvänä päivänään todellinen hyödyke ylöspäin pelattaessa, mutta puolustustehtävissä huonoja päiviä on enemmän kuin hyviä ja kaverihan on tai ainakin pitäis olla puolustaja. Mulle puolustajan tärkein tehtävä on oman maalin varjeleminen. Kaikki muu on vain bonusta. Tätä Arsene ei ilmeisesti ymmärrä ja siks tänäkin vuonna pokaalit karkaa kun panokset suurenee ja vastustajat kovenee.

 5. Allardyce sai just monoo, joten siinähän sitä tulis äijäkkyyttä sopivasti tammikuun siirtoikkunan lähestyessä!! No joo…..älköön kukaan suuttuko, en tarkoita pahalla, pakko vaan hiukan keventää kun en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, sen verran lujasti ottaa pattiin!!!!!
  Kyllähän Muna veti Arsenalin taktisesti pystyyn jo avauskokoonpanollaan ja siihenpä ei sitten mitään keinoja löytynyt. Arsene on hiukan liian uskollinen omalle pelitavalleen ja kärkiporukat osaa pelata siitä terän pois. Olisiko tulos muuttunut jos olisikin vedetty joka mies pallon alle ja kytätty sitkeästi sitä virhettä mistä koittaa iskeä vastaan??
  Asemat on siltikin hyvät jatkoa ajatellen mutta jotain pientä tarvitaan että näitä eilisen kaltaisia pelejä pystytään kääntämään omaksi eduksi.

 6. Bubba, mietin ihan samaa.. Fat Sam jos tulisi kerran vittuilemaan meidän poikasille koppiin, niin ainakin viisi jätkää anoisi siirtoa. Denilsonkin ehkä ymmärtäisi, että Arsenal ei ole mikään saatanan itsestäänselvyys.

  No joo, AW:n pitää nyt muuttaa suuntaa tai sitten palata Japaniin. Nykyisellä linjalla ei jumalauta voida jatkaa tai kohta on 10v viimeisestä pokaalista. Ja kyllä, voittaminen on jalkapallon suola – ei kaunis pelitapa.

 7. Ja Allardycen meriitit ovat? Pientä rajaa, arvon goonerit.

  Ongelma on siinä, että AW:lla on pelifilosofia, jota hän toteuttaa hamaan eläkeikäänsä asti. Sillä sai pokaaleja vielä reilut viisi vuotta sitten, mutta sen jälkeen on tapahtunut paljon: iso raha on saapunut valioliigaan eikä nuoria kasvattamalla tai max 10 miljoonalla ostamalla enää menestytä kuin korkeintaan sijoille 3-4. Ratkaisuja on kaksi: Muna- ja Barca-tyyppinen raju velanotto, jonka kanssa näköjään taiteillaan kaudesta toiseen. Toki Muna on vähitellen heikentynyt, mutta silti. Toinen vaihtoehto on Chelsea-tyyppinen ratkaisu eli öky omistaja. Tämä suuntaus on kasvava, vrt. Blackburn.

  Eli: AW:n pelitapa vaatisi vielä parempia pelaajia. Toppariparin kuten Munassa (Rio ja Vidic) ja pelinrakentajia muitakin kuin Cesc (joka on nyt ihan pihalla). Ja sorry vaan, kärkipelaajan pitäisi osata pelata myös jaloillaan.

 8. Tarkoitin ton Allardyce kommentin lähinnä vitsiksi vaikkakin siinä hiukan piilee myös tuo hessun mainitsema pointti! Mutta se siitä!!

 9. Onko todellinen fani oikeesti semmoinen, joka haukkuu omia pelaajia ja manageria joka vitun ottelun jälkeen. Oon seurannu pitemmän aikaan jo tätä blogia ja ihmetelly tätä runsasta omien mollaamista, alkaen pääpitäjän jokapäiväisistä negatiivisista kirjoituksista.Totuus on kuitenkin se että tosi fani on fani myös heikkoina hetkinä.Nyt ollaan sarjassa kakkosia ja se on fakta, oli niitä tappioita vaikka kuinka monta jo takana.Ei keväällä katota kuka on hävinnyt vähiten tai kelle se on hävinnyt kauden aikana, pisteet ratkaisee kaiken. Tälle muutoin hyvälle ja ansiokkaalle blogille toivois hiukan positiivisempaa otetta.

 10. Mun mielestä Wenger yritti ottaa hieman totutusta poikkeavaa lähestymistapaa otteluun. Ja mielestäni se jopa onnistui kohtalaisesti. Peliä lähdettiin selkeästi pelaamaan oman pään kautta. Koko joukkue osallistui aktiivisesti puolustamiseen. Edelleen tuli virheitä, mutta vähemmän kuin monesti. Manu voitti 1-0 ja voitto-osumassa oli aika onnea mukana. Toki olivat huono-onnisia kun missasivat pilkun. Isoin ero joukkueiden välillä oli omaan silmään Nani. Lusitaanin kautta luotiin kaikki Manun kunnollliset maalipaikat. Arsenalilla Nasri pystyi luomaan vain yhden, sen VDS hoiti ja Vidic torjui Chamakhin jatkoyrityksen. Kyllähän tappio harmittaa, mutta marginaali joukkueiden välillä oli pieni, verraten tätä edeltäneisiin kohtaamisiin. Manu puolusti hieman paremmin ja onnistui iskemään sen yhden maalin.

 11. Omalta kohdalta parhaat arvosanat menevät meidän kuopuksille, Konsonantti ja Wilshere. Ne ”kokeneemmat” pelimiehet(?), joilta odottaisi tämmöisiin peleihin tulta ja tappuraa olivat ihan jäässä ja pihalla. Nasri, Song, Cesc, RvP, ei mitään, nada, zip. Isse, joo tuo hyökkääjäkommentti pätee varmasti ainakin Chamakiin. Vaikka mies ihan hyvin on maaleja tehnytkin, niin hän tuntuu jäätyvän joka kerran kun pallo tulee jalkaan niin, että pitäisi kuljettaa ja haastaa puolustaja. Uskoo tuntuu loppuvan aina. peca183, totta on, että on aina paljon helpompi olla negatiivinen kuin positiivinen…tällaisinä aikoina joukkue tarvitsee kannattajia enemmän kuin koskaan, mutta kyllä faneilla on oikeus olla myös kriittinen. Etenkin kun tätä Wengerin ikuisuusprojektia on vuodesta toiseen seurattu ilman mitään konkreettista tulosta…Fanin elämä on vuoristorataa…

 12. Tuttu tulos ja tapa millä se tuli, keskikentän herruus hävittiin jälleen kerran ja terävyys puuttui hyökkäyksistä. Enkä usko, että nykyisellä managerilla, pelaajilla ja pelitaktiikalla tämä tuleekaan muuttumaan eli olemme tuomittuja häviämään kaikki ottelumme ns. parempia joukkueita vastaan.

  Pieni vertailu viime kauteen osoittaa, että olemme taantuneet yhteensä 2 pistettä:

  Liverpool a -2
  Blackburn a +3
  Sunderland a +1
  WBA h -3
  City a +3
  Newcastle h -3
  Spurs h -3
  Villa a +2

  Seuraava matsi eli Stoke kotona (viime kaudella 3p) on pakkovoitto jo pelkästään uskottavuuden palauttamiseksi, mutta sen jälkeiset 4 ottelua joulun ja uuden vuoden pyhien aikaan ovatkin todella mielenkiintoisia ja tulevat pitkälle näyttämään sen, taistelemmeko edelleen mestaruudesta vai olemmeko jälleen ’also-run’. Nimittäin viime kaudella näistä tuli yhteensä vain 2 pistettä:

  Chelsea h (0)
  Wigan a (0)
  Birmingham a (1)
  Man City h (1)

  Mahdollisuuksia parantamiseen siis on, joskin se edellyttäisi kyllä oman pään pitävyyttä, jota on vaikea uskoa ilman Vermaa ja maalivahtisekoilun loppumista. Mieleni tekisi jopa lisätä, että Clichyn kera, sillä hänestä on kyllä muodostunut joukkueen surullisen hahmon ritari ja riippakivi, jolta ei oikein mikään tahdo enää onnistua ja maalin johtavia virheitä sattuu harva se peli. Alamäki taisi alkaa jo siitä Birminghamin Eduardo-pelin viime hetken rankkarista.

  Mutta on jopa teoriassa mahdollista, että lähdemme joulupöytään sarjan kärjessä, mikäli Stoke hoituu ja Chelski voittaa Manun. Se että olemme näinkin lähellä kärkeä, on kyllä enemmän pahimpien vastustajiemme taantumusta kuin meidän hyvyyttä. Mutta nyt näyttäisi siltä, että Manu ja Chelski ovat saamassa avainpelaajansa, erityisesti puolustuskalustonsa jälleen teräkuntoon, joten kovin suuriin yllättäviin pistemenetyksiin meillä ei enää ole varaa. Mutta jos positiivisia asioita halutaan hakea, olemme kauden puolivälissä edelleen mukana mestaruustaistelussa, mestarien liigassa ja liigacupin välierissä. Kuinka kauan vielä, on sitten eri kysymys, johon joulu-tammikuussa saadaan toivon mukaan iso vastaus.

 13. peca183: mun mielestä Nick Hornby on arsenal-fani jos kuka, mutta ei Fever Pitch mitään ylistyslaulua ole…

  Ja ns. asiaan: sekin on aika uskomatonta, että Munan puolustus ei tehnyt oikeastaan yhtään mokaa koko ottelussa. Meillä taas hölmöilyjä tulee joka matsissa ja useita. Ja vielä: tällä kaudella olemme olleet tiukoilla useimmissa matseissa – myös joukkueita vastaan, jotka ainakin kotona pitäisi hoitua selvin numeroin. Miksi? Siksi, että AW:n pelitapa on opittu. Ja lääke on yksinkertainen: tiivis puolustus rankkarialueen rajalle. Kuten joku täällä jo totesi, sormi menee suuhun 16 metriä ennen maalia. Syitä: meidän keskitykset ovat aivan hanurista, puolustuksen avaavat syötöt ovat lähes mahdottomia kun pienessä tilassa on läjä ukkoja. Pallon pitäisi liikkua nopeammin, pelaajien pitäisi liikkua nopeammin jne. Syötöille ei ole yleensä kuin yksi vaihtoehto, jolloin se on helppo blokata.

  Mutta, mutta: jos Stoke hoidetaan kerrankin tyylillä, taidolla ja selkein numeroin, niin ehkä se siitä vihdoin lähtee.

 14. Hyvä juttu ja hyvä määritelmä faniudesta toi Kaitsun laittamassa linkissä tosiaan .

  Nyt ku on päivän pureskellu tuota tappiota niin voi vähän yrittää jo jotain analyysiakin kehittää.
  Kuten moni on jo edellä todennut , Wenkun taktiset kyvyt tuntuu olevan rajalliset . Näin se vaan tuntuu olevan . Tehotonta pallonsiirtelyä joka ei sitten johda mihinkään.

  Joku mainitsikin tuolla jo et kun vertaillaan meidän toppareita munan vastaaviin niin ero on melkoinen , näin todella on .
  Clichy on kyllä huonona päivänään todellinen riski omalle joukkueelle ja näitä päiviä tuntuu olevaan nykyään yhä useammin.

  Eilenhän vaihdosta tuli kentälle meiltä todella kovan statuksen omaavia pelimiehiä mutta muuttuiko mikään paljonkaan heidän tulonsa myötä?
  Theo oli näistä vähiten huono , singahteli sentään muutamaan otteeseen mut lopussa mähelti sitten hyvän vetopaikan.
  Song ei pelaa tällä hetkellä parhaalla tasollaan , Wilsheren kunniaksi on sanottava että nuorukainen raataa ja repii kyllä suurella tykkisydämellä vaikka virheitäkin tulee.
  Nasri oli aika hyvin vastustajan pihdeissä eikä päässyt esittämään parastaan.

  Chamakhin kuntokäyrä on ollut viime peleissä laskussa , terävyys hävinny.
  Konsonantti oli paras eilen , lisää tätä.

  En ole jaksanu lukea virallisia ”meriselityksiä” tappiolle managerin ja pelaajien suusta .
  Tässä on taas kokoamista itsessäänkin eikä halua enää lisäkidutusta.

  Stokea lauantaina nuttuun niin saadaan vähän balsamia meidän syviin haavoihin…
  COME ON YOU REDS!!!!!!!

 15. Viime aikoina on kyllä entistäkin vahvemmin, ainakin itselle, selkiintynyt ajatus joukkueen heikoimmasata lenkistä. Se ei löydy kentältä vaan penkin päästä. En ole pitänyt asiaa näin selkeänä vielä viime kausina, huumaantuneena ehkä vielä AW:n tuomasta aiemmasta menestyksestä, mutta tällä hetkellä managerin taktinen osaamattomuus ja jääräpäisyys alkaa olla erittäin huolestuttavaa. Sopimustakin kun on jäljellä vielä hyvä tovi.

  Rehellisesti sanottuna ainoastaan B*rca on niin kova tällä hetkellä, ettei meillä rahkeet pelillisesti vaan riitä katalaaneja kaatamaan, valitettavasti. Muissa otteluissa (esim. Chelski Muna) se suurin etu vastustajalle tulee Wengerin tarjottimelta. Eilinen oli niin perusesimerkki tästä, maali (usein ensimmäisestä puolittaisesta paikasta) , sen jälkeen puolustusta, vastähyökkäyksistä pari lisää ja tykkimiehet on lahdattu. Varsinkin Chelski on mestari tässä. Voimme näissäkin matseissa olla näennäisesti se hallitseva osapuoli, mutta kun 90min on taululla lukemat ovat täyttä paskaa. Ja sen jälkeen alkaa se vitun ”olisimme ansaitseet enemmän” liirumlaarum-pelleily. Ihmettelen vaan patonkileuan reagoimattomuutta tähän tunnettuun arsunkaato-taktiikkaan vai eikö häneltä yksinkertaisesti löydy mitään avaimia tähän. Kokeilisi saatana jotain, ei ainakaan pisteiden valossa voisi paskemmin mennä! Itseltäni ei taktisia vastauksia löydy, mutta varmasti joltain muilta managerilta löytyy..

  Noh,onneksi Stoke ehkä kaatuu tästä huolimatta, ja Muna ja Scums menettävät pisteitä.

  Ja totta helvetissä sitä seurataan, ja toivotaan paskaa, muille enemmän kuin koskaan. Se ”omasta hyvyästä pelistä kaikki lähtee”-utopia enää ei vaan toimi.

 16. Tää blogi on kyl jumalauta maailman paras…ja elämäntapa :=!!!! Kiitos blogistille!

  loistavia kommentteja eilisestä alkaen:

  ville: ”Tuliko tuo Fergusonin taktiikka jotenkin yllätyksenä Wengerille vai miten SAATANA se ei keksi mitään lääkettä tuohon”……itellä ihan sama fiilis

  Sit pohjanoteeraus: Tapsa; ” Wenger on häviäjä ja akatemiavalmentaja, ei isojen miesten huipputaktinen koutsi ja isojen pelien voittaja. Täällä jo huudellaan Steke-ottelun perään ja toivotaan manurelle ja chelskille ties mitä. Voi hyvää päivää”……………..ei vittu sentään ja todellakin voi hyvää päivää, no se siitä!

  gunner, isse, goonermind….ihan vitun hyviä ja asiallisia tekstejä!
  peca183: loistavaa, vaikka mielestäni ehkä vähän yliampuva, mut silti hyvä kommentti! kyllä kaikki täällä kirjoittajista taitaa olla kyl aika ”sekopäisiä” arsenal faneja, kaikki me tottakai otetaan asiat eritavalla mut kyllä taitaa kaikilla olla intohimoinen arsenal-sydän

  asiaan (?): kyllä itsekkin kallistun ikävä kyllä tohon wenkkuun, oon viimeiseen asti puolustellu sitä, mut aika taitaa olla ohi ja hei tekisiköhän se hyvää tälle seuralle ja kannattajille jos uudet tuulet rupeais puhaltamaan? sit sen näkis et onko Organisaatio vai manageri mätä? onko rahaa vai ei, vai onko kaikki wenkun jääräpäisyyttä? taktisesti wenkku on kyl ollu aika huono viime aikoina ja ei noita ihme selityksiä jaksa enää kuunnella! onko sen se viimeinen palanen intohimosta kuitenkin kateissa?
  tälläista jargoni sitä tulee kelailtua vittu potkupallon takia, mut nou cän duu….arsenal forever 🙂
  outo homma, meillä on pullat ihan sika hyvin uunissa. liiga 2, mukana sieniliigas, liigacup välierät…..kaikki on vittu vielä erinomaisesti mahdollista! mut…mut… i hate manu and vitun urpo fletcheriä!
  mut AAAH; IHANAA, perjantaina lontooseen ja la STOKE jesss, on tullu ”taas” venattu matkaa. toinen kerta 🙂 grovella. ekakerta puolisoni kanssa, ja nyt poikaporukassa….kumpi on jalkapallomatkaks kivempaa? 🙂
  vedän lite jurrit ja JOS tulos ei oo sen mukainen kun haluan ni käyn kyl vetää wenkkuu dunkkuun!
  loistava blogi, ei voi muuta sanoo…..

  ps.lopetan jalkapallon seuraamisen ikiajoiksi jos ottelu jostain syystä perutaan tai siirretään 🙂 . sen verran on tullu odotettua tätä matkaa.

  pss. mitäs niitä hyviä bubeja olikaan siinä stadionin lähettyvillä? gunnersbubis ajattelin ainakin käydä!

  kiitos

 17. Tää blogi on kyl jumalauta maailman paras…ja elämäntapa :=!!!! Kiitos blogistille!

  loistavia kommentteja eilisestä alkaen:

  ville: “Tuliko tuo Fergusonin taktiikka jotenkin yllätyksenä Wengerille vai miten SAATANA se ei keksi mitään lääkettä tuohon”……itellä ihan sama fiilis

  Sit pohjanoteeraus: Tapsa; ” Wenger on häviäjä ja akatemiavalmentaja, ei isojen miesten huipputaktinen koutsi ja isojen pelien voittaja. Täällä jo huudellaan Steke-ottelun perään ja toivotaan manurelle ja chelskille ties mitä. Voi hyvää päivää”……………..ei vittu sentään ja todellakin voi hyvää päivää, no se siitä!

  gunner, isse, goonermind….ihan vitun hyviä ja asiallisia tekstejä!
  peca183: loistavaa, vaikka mielestäni ehkä vähän yliampuva, mut silti hyvä kommentti! kyllä kaikki täällä kirjoittajista taitaa olla kyl aika “sekopäisiä” arsenal faneja, kaikki me tottakai otetaan asiat eritavalla mut kyllä taitaa kaikilla olla intohimoinen arsenal-sydän

  asiaan (?): kyllä itsekkin kallistun ikävä kyllä tohon wenkkuun, oon viimeiseen asti puolustellu sitä, mut aika taitaa olla ohi ja hei tekisiköhän se hyvää tälle seuralle ja kannattajille jos uudet tuulet rupeais puhaltamaan? sit sen näkis et onko Organisaatio vai manageri mätä? onko rahaa vai ei, vai onko kaikki wenkun jääräpäisyyttä? taktisesti wenkku on kyl ollu aika huono viime aikoina ja ei noita ihme selityksiä jaksa enää kuunnella! onko sen se viimeinen palanen intohimosta kuitenkin kateissa?
  tälläista jargoni sitä tulee kelailtua vittu potkupallon takia, mut nou cän duu….arsenal forever
  outo homma, meillä on pullat ihan sika hyvin uunissa. liiga 2, mukana sieniliigas, liigacup välierät…..kaikki on vittu vielä erinomaisesti mahdollista! mut…mut… i hate manu and vitun urpo fletcheriä!
  mut AAAH; IHANAA, perjantaina lontooseen ja la STOKE jesss, on tullu “taas” venattu matkaa. toinen kerta grovella. ekakerta puolisoni kanssa, ja nyt poikaporukassa….kumpi on jalkapallomatkaks kivempaa?
  vedän lite jurrit ja JOS tulos ei oo sen mukainen kun haluan ni käyn kyl vetää wenkkuu dunkkuun!
  loistava blogi, ei voi muuta sanoo…..

  ps.lopetan jalkapallon seuraamisen ikiajoiksi jos ottelu jostain syystä perutaan tai siirretään . sen verran on tullu odotettua tätä matkaa.

  pss. mitäs niitä hyviä bubeja olikaan siinä stadionin lähettyvillä? gunnersbubis ajattelin ainakin käydä!

  kiitos

 18. Peca183 ja muutkin, älkää pelätkö, kyllä täällä ihan tosigoonereita on. Kantsii joskus mennä ihan Grovelle asti jututtamaan lontoolaisia goonereita niin pystyy suhteuttamaan tätä meidän joskus pientä kritiikintynkääkin. Siellä sanotaan asiat ajoittain melko suoraan…

  Mun mielestä täällä on goonereiden toimesta huudeltu tosiasioiden perään (selkeät vajaukset rosterissamme kaikkien tietämillä pelipaikoilla sekä yksipuolinen, muuntumaton pelitapa) ja lähinnä jo vuosia ihmetelty Wengerin sinisilmäisyyttä ja lapsenuskoa josta saimme eilen vaihteeksi katkeran opetuksen. Kaikista v…maisinta asiassa on se, että Wenkkua ja meitä koulutti jälleen kerran vanha-viskinenä ja tapa jolla koulutti oli jo ennen peliä koko muun maailman tiedossa.

  Jos me ei täällä saada ajoittain huutaa tuskaamme niin ilmeisesti pitää alkaa kuormittamaan vaimoa hiukan enemmän Arsenal-aiheisella debatilla, ettei täällä kukaan ”tosifani” pahoita mieltänsä. Ei sillä, pieni gooneri asuu vaimossakin, kiitos yhteisten Groven reissujen.

  Ja edelleen kiitos Hentelle ja varabloggarille-Villelle siitä, että saamme joka päivä lukea Suomen parasta futisblogia ja halutessamme ottaa kantaa ja välillä parauttaa tuskankin ulos gooner-sielustamme. Kiitos ja jatkakaa kauan!

 19. Tuli vielä edellisistä kommanteista ja uusista tuulista mieleen, että olisi tosiaan kiva tietää tarkempi roolitus itse valmennustiimin sisällä. Minkälainen asema Wenkulla siellä on ja kuunteleekohan se kuinka tosissaan, ja miten antaa muiden mielipiteiden vaikuttaa omaan päätöksentekoon esim nimenomaan taktiikka kysymyksissä. Diktatuuri vs. demokratia? Ja minkäköhänlaisen panoksen esim Pat Rice antaa kyseisiin asioihin. Tuntuisi ainakin näin fiilispohjalta ajateltuna että jäärä on jäärä oli tilanne mikä tahansa. Olisi tosiaan mukava nähdä joku entinen kunnioitettu pelimies kakkosena, vaikkapa Vieira, Adams, Bergkamp tai Henry. Tv-kuvista ei tietysti mitään voi päätellä mutta en voi välttyä Ricen jeesjees-mäiseltä olemukselta.

  Ei olisi varmaankaan pahitteeksi kaventaa AW:n valtaa pelaajahankintojen tekemisissä. Käsittääkseni asia oli toisella tolalla D.Deinin aikana.. Tiedä sitten..

  Nää nyt on näitä ikuisuuskysymyksiä joista ei valitettavasti saa tietoa kuin seuran sisällä toimivat henkilöt.

 20. Joo, täytyy olla samaa mieltä monen muun tänne kirjoittavan kanssa. Minunkin mielestäni meidän homma kusee pahiten omaan nilkkaan vaihtopenkin päässä. Eli Wenger pitää jääräpäisesti kiinni taktiikastaan ja ei suostu vaihtamaan sitä. Tuntuisi että meidän pelaajamateriaalilla olisi hyvä pelata nopeaa vastahyökkäyspeliä, mutta joka kerta kun vastahyökkäykseen olisi mahdollisuus niin ikäänkuin (onko yhdyssana?) AW:n käskemänä pallo viedään nopeasti vastustajan kenttäpuoliskolle ja sitten pysähdytään ja aletaan syöttleen lyhyillä syötöillä kenttää poikittain. Teksisi mieli kysyä meidän pelaajilta ja managerilta, että mitä järkeä siinä on…

  Ja todellakin puolustuksen taso on meillä erittäin heikko. Sagna saa puhtaat paperit minulta ja yleensä muiltakin faneilta, mutta Clichy on saanut kuraa niskaansa täälläkin ja ihan aiheesta. Squillaci on ihan kelvollinen toppari, mutta tarvitsisi vierelleen jonkun jykevämmän ja harteikkaamman kaverin rinnalleen. Kos ei valkku tasoa. Djourou on hyvä 3.toppari. Onneksi maalivahti-ongelmat näyttävät ratkaistuilta.

  Hyökkäykseen tarvittaisiin lisää suoraviivaisuutta. Ja yksi kliininen viimeistelijä. Chammy voi olla päällä hyvä viimeistelijä, mutta jos keskitykset ovat samaa Clichy-tasoa ottelusta toiseen niin ei päällä viimeistely taidosta ole paljon hyötyä.

  Niin ja puolustukseen ollenaisena liittyy myös Songin nykyinen huono vire. Toisaalta eihän hänen kanssaan kukaan kilpaile tosissaan peliajasta. Ja Vermaelenista ei ole kommentoitavaa, koska ei voi tietää millainen kaveri on palatessaan kentille – jos palaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s