Kohti maanantaita, mutta ensin Joulu.

No niin, menin lupailemaan aaton päivitystä, joten saamanne pitää – lyhyesti. Tunnustettakoon etten ole matkustamiseltani ehtinyt käydä läpi uutisia, mutta Arsenen lehdistötilaisuuden toki katselin ja kuuntelin tarkkaan kuten aina. Sillä mennään.

Kuten niin usein, suurin osa sanotusta menee toisesta korvasta siään ja toisesta ulos. Jos jokin särähti korvaan, niin se että pitkästä aikaa Wenger yritti käyttää ’nuoruuskorttia’ selityksenä. Olin täysin siinä uskossa että se kivi oli käännetty kaikkien taholta, enkä olisi halunnut sitä enää kuulla.

Olkoon, ja menköön huomaamattomana sivulauseena Joulun kunniaksi. Mutta yksi asia nousi ylitse muiden, kotiottelut ns isoja poikia vastaan. Emme kuulleet managerin korostavan asiaa vain yhdesti, vaan kahdesti. Siinä missä kotona pelaaminen yleensä oli tapetilla ja Grovella pisteiden ottaminen, jos emme kykene voittamaan ’henkistä lukkoa’ isoja vastaan..

Epäilemättä Wengeriltä alkaa loppua sanat miten avata tuo lukko. En tiedä olisinko edes halunnut kuulla kuinka olimme samalla viivalla Stamfordilla tai Old Traffordilla, kuinka tiesimme – jälkikäteenkin – että olisimme voineet saada jotain näistä peleistä. ’Meidän täytyy kääntää turhautuminen voimavaraksi.’ Varmasti näin mutta miten?

Miten vain manageriamme aiheesta grillattiin, suhtaudun kuitenkin myönteisesti siihen ettei hän vähätellyt maanantain ottelun merkitystä lainkaan, päinvastoin. Syntyi jotenkin vääjämättä kuva että vaikkei Arsene tietenkään vetänyt vielä isoja linjoja sen suhteen milloin ratkaisut Valioliigan mestaruuden suhteet tullaan näkemään, maanantai on meidän osalta puhtaasti henkisesti jopa ratkaiseva ottelu.

Kuten totesin, ei kerran vaan kahdesti Wenger sanoi että meidän on kyettävä osoittaa että olemme samalla viivalla Chelsean ja ManUn kanssa, ja käytännössä tuo haaste tarkoittaa tuloksen saamista Grovella. Ei tämä liene monimutkaista matematiikkaa vaikka sitä ajattelee näin kannattajan näkökulmasta, tappio maanantaina ja kyllä se olisi omiaan murentamaan kaikki mahdolliset pilvilinnat ja korttitalot, nimenomaa henkisesti.

Chelsean ongelmat? Ne eivät Arsenea tuntuneet kiinnostavan, mutta oli virkistävää kuulla miten Arsene puhui meidän ongelmista ja niihin ratkaisun löytämisestä. Hyvä, meillä on ongelmia ja se pitää hyväksyä, ei silitellä päätä. Ehken vieläkään – no en likimainkaan – kuullut niin painokasta puhetta kuin aiemmin peräänkuulutin, mutta normaalia enemmän Arsenen puheesta paistoi läpi termi ’täytyy’.

Niin h*lvetti täytyy!

Jos olin skeptinen Thomas Vermaelenin suhteen aiemmassa päivityksessä, olen jos mahdollista vielä skeptisempi. Wenger oli sanalla sanoen täysin tietämättömän oloinen tilanteesta, liekö vain lääkäreiden arvailujen, toiveiden ja mutu-tuntuman varassa. Olisiko yksinkertaisesti niin että Belgialainen on viettänyt täydellistä lepoa, ultraääni ei paljasta enää pienintäkään tulehduspesäkettä ja nyt aletaan sitten rakentaa peruskuntoa ja kaikki mitä voimme on toivoa ettei mitään ilmene.

Ei mitään linkkejä kuten huomasitte, koska olen jokseenkin virallisen kanavan varassa ja jokainen teistä käy joka tapauksessa annoksensa propagandasta nauttimassa. Mutta propaganda saman tein sikseen, nyt on Jouluaatto ja allekirjoittanut on herännyt kotikoti-sängystä alla loistava 10 tuntia laadukasta unta.

Mikäli mitään mullistavaa ei tapahdu (tai aika sittenkin käy pitkäksi uusien kalsareiden lumossa), suonette jos hengähdän nyt pari päivää ja palannen asiaan vasta maanantaina.

Kukin tyylillään.. Rauhallista, riemukasta, vallatonta, iloista jne Joulua teille jotka saatte syyttää vain omaa aktiivisuuttanne siitä että tämä foorumi on ja elää edelleen tänäkin Jouluna 2010. Kiitos ja hyvää Joulua!

0 thoughts on “Kohti maanantaita, mutta ensin Joulu.

 1. Hyvää Joulua Goonerit! Pukki toi nahkakantisen Arsenal-kalenterin vuodelle 2011. Joulupukki tietää…

 2. Rukalla ainakin Pisteessä siinä hotellin vieressä näkyy canal. Pari vuotta sitten siellä oli myös Gooner-henkinen baarimikko:)

 3. Pikku hiljaa alkaa ajatukset kinkun mässäilystä siirtyä kohti huomista matsia….
  Uskottavuuden kannalta olisi suorastaan pakko ottaa voitto jotta todistaisimme että pystymme kaatamaan mys ”suuria”.

  Mielestäni huonoin asia stoke-matsin peruuntumisessa oli että siinä pelissä konsonantti olisi pelannut maalissa ja varmasti esiintynyt niin vakuuttavasti että olisi jatkanut myös huomenna.
  Minuun ainakin nuorukainen on tehnyt todella vaikutuksen niissä vähissä peleissä jota on tällä kaudella pelannut .
  Hänen ollessaan tolppien välissä voi katsella matsia ”levollisesti” Mikä ei ole parina viime kautena ollut itsestäänselvyys meidän matseissa.
  Hänestä suorastaan huokuu terve itseluottamus ja ulottuvuushan on aivan huima .

  Toivottavasti myös AW näkee samoin ja antaa hänen jatkaa maalissa myös huomenna.

 4. Huomenna olis syytä ottaa pisteitä Chelsealta kun molemmat Manchesterin porukat voitti tänään. Varsinkin Sunderland oli ihan helisemässä Manurea vastaan. Sarjan kärki on tiivis ja vauhti vaan kiihtyy, joten nämä kärkiporukoiden keskinäiset pelit on todella merkityksellisiä. Nyt alkaa todellakin olla meidän joukkueella korkea aika lunastaa lupauksia. Jos kotonakaan ei pystytä voittamaan esimerkiks Chelseaa niin turha on Valioliigamestaruudesta toukokuussa haaveilla.

 5. Jep, turhankin ennakkoarvioiden mukaisesti on tapanina pelattu. Muna ei häviä millään. Spurslin pyristelee vajaalla.

 6. Vielä lisäys: vaikka yksi ottelu ei tässä vaiheessa kautta kaikkea ratkaisekaan, on huominen matsi tähän mennessä kauden tärkein. Ilmoittaudummeko pokaalikisaan vai tappelemmeko sijoista 3-4. Tähän mennessä kuluva kausi on vienyt kohti jälkimmäistä, nyt olisi mahdollisuus ottaa askel kohti parempia saleja.

  Jotenkin meille tyypillistä: kun otimme pataan alkakaudesta Chelsealta, Chelsea pelasi pitkästä aikaa vakikokoonpanolla. Sama toistuu nyt. Sikälikin todellinen näytön paikka.

 7. Pakkovoiton paikka huomenna. Ei auta mikään muu. Jos ei tule voittoa huomenna, niin seuraava tärkeä ottelu on FA-cupin 3.krs peli ja sitten Carling-cupin välierät. Liigassa on annettu jo nyt liikaa pisteitä pois, meidän pitäis periaatteessa voittaa kaikki loppukauden pelit, että voitettais liiga, kuka realisti tai edes rutopisti siihen oikeasti uskoo?…Olen enemmän kuin mielelläni tässä asiassa väärässä, mutta minulla ei usko riitä niin paljon kuin tätä seuraa rakastan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s