Enemmän kuin 3 pistettä

Voi ähky – ihanaa! Ja voi perinteinen Tapaninpäivän kierros, err..? Harvinaisen syvältä että pelaamme vasta tänään, arkena. Kuvittelin että rauhoittamalla Joulun pyhät kirjoittamiselta suorastaan pursuaisin ajatuksia illan ottelun alla, kuinka väärässä olinkaan.

Kertasin Wengerin torstaisen lehdistötilaisuuden ja tein sellaisen huomion että taisin olla itse tuolloin jo kovin Jouluisissa tunnelmissa. En nimittäin tunnistanut Arsenen kehonkielestä ensimmäisellä kerralla sitä painetta minkä nyt koin tunnistaneeni. Liekö sitten paine oman Punaisen nutun alla kannattajana selittää asiaa osin, mutta illan ottelu Chelsea vastaan on paljon enemmän kuin vain yksi ottelu muiden joukossa.

ManUn eilinen voitto Sunderlandista oli täysin odotettu, mutta kun tulos muutetaan konkreettiseksi sarjataulukossa, sekä meidän papereissa että Länsi-Lontoon seurapiireissä tämän illan kohtaamisen merkitys kohosi sittenkin potenssiin kaksi.

”I’m surprised that we lost five games. The good news is that we are still in a good position and have not paid a high price for that. Of course this is a must-win game. We have mixed feelings because we came out of both games against Chelsea and Manchester United this season thinking we could have won and that there wasn’t a difference between the teams.”

Minusta on vain paitsi reilua, myös kylmää realismia managerilta puhua pakkovoitosta. Arsene osasi toki myös asetalla sanansa kauniisti, mutta reilua sekin että hän myönsi Cescin puheet pelkoaspektista todeksi, niin pirullista kuin se onkin. Ja todella tarkkaan on Wenger saanut sanojaan asetella ylipäätään. Toisaalla pakkovoitto, toisaalla mitään ei ratkaista vielä tässä vaiheessa kautta?

Minun tuskin tarvitsee muistuttaa että olemme voittaneet Chelsean tai ManUn viimeksi liigassa vuonna 1987 (vai oliko se 1986?), mutta voisin sen sijaan muistuttaa Arsenea pohtimaan syitä tähän. Kritisoin rajusti taktiikkaamme ManUa vastaan, kun viskinenän tarvitsi jälleen kerran vain kaivaa esiin vanhat taktiikkapiirrustukset ja Arsene ihmetteli kuinka turhauttavaa pään seinään hakkaaminen on.

Nyt luen Carlo Ancelottin kommentteja ja hämmennyn, ei tämä ole enää edes mikään salaisuus vaan täysin julkinen keskustelu, meidän ongelmakohdat ovat ja pysyvät, luotto jatkumoon on kaverin leirissä vahva ja taktiikka kristallinkirkas. Kysymys kuuluu; näemmekö tänään jotain taktista uudistumista, vai perustuuko Arsenen taktiikkaa idealismiin siitä miten ilta tarjoaa pelaajillemme jälleen yhden mahdollisuuden näyttää kuinka eteenpäin on menty.

”The power is there. When you are outplayed you go home [concerned] but in both games [against Chelsea and Man United this season] we conceded unlucky goals from exceptional responses from Drogba for the first goal at Chelsea and Park at Manchester United. But that will not always happen and we have as well a lot of positives to take. I think these two games can strengthen our determination and our belief.”

En osaa kierrellä totuutta, meidän on pakko saada tänään ’tulos’. Meidän täytyy osoittaa ettemme ole projekti ja kaunis ajatus mikä ei koskaan valmistu. On pirullista että muistan kauden aiemman kohtaamisen Chelsea vastaan Stamfordilla ja olin aidosti luottavainen, nyt tappio tuolloin ja tappio ManUlle on tuonut tutut kysymysmerkit ja sitä kautta levottomuuden. Olen ihan v*tun hermostunut!

On kovin hankala nähdä ettäkö kokoonpanomme olisi jokin muu kuin seuraava:

Arshavin – Chamakh – Nasri

Wilshere – Song – Cesc

Clichy – Koscielny – Squillaci – Sagna

Fabianksi

Djourou, van Persie, Rosicky, Szczesny.. Vaihtoehtoja toki mutta vain niitä. Edelleen kysymyksen täytyy kuulua, saako Wenger piirrettyä paperille jotain sellaista ettei tekeminen mene pään seinään hakkaamiseksi? Olkoon arvattu kokoonpano paperilla kuinka kykenevä tahansa, todistetusti se on kykenevä puurouttamaan pelaamisen niin turhauttavaksi että tekee mieli vetää ranteet auki ja herätä kannustamaan seuraavaa peliä taivaasta.

Totesin ja totean uudelleen, en ole yksin hermostunut. Wenger oli jo ehtinyt jättää historiaan viittamiset joukkueen nuoruuteen, torstaina hän kaivoi kortin jälleen taskustaan. Se kertoo paljon, ja se tarina ei helpottanut oloani, päinvastoin. Ennen kaikkea se kertoo kuitenkin juuri siitä paineesta, kyynisesti epätoivosta jota Arsene tuntee. Jaan tunteen, valitettavasti.

Kohtaamme illalla mörköjä, rumin heistä Didier Drogba ja hyvänä kakkosena toivottavasti Jouluna massiivisesti lihonut Frank Lampard. Phillippe Senderos herää epäilemättä vielä tänäkin päivänä kylmästä hiestä märkänä nähtyään painajaisia Drogbasta ja tämän taudin leviämiselle on saatava loppu. John Terry kertoi ottelun alla ettei ole lainkaan huolissaan illan suhteen, hän luottaa yhteen mieheen ja tämän miehen pelkäämisestä me olemme onnistuneet tekemään inhorealistista taidetta.

Sanomattakin selvää ettei allekirjoittaneella ole taktisia viisauksia iltaan, korkeintaan näkemyksiä ja mielipiteitä. Ja yhtä selvää ettei näillä ole lopputuloksen suhteen p*skan virkaa, lienee rooli joka meille on annettu pitkälti jälkiviisastelua. Jos jotain uskaltaisin toivoa niin rohkeutta ratkaisuihin vaikka sitten kauempaa, eli ei tehtäisi Chelsean keskuspuolustukselle helppoa iltaa missä riittää että hoitaa rajallisen tontin varsin kapealla alueella.

Samir Nasriin luotan kuin vuoreen, siihen että uskallan odottaa Ranskalaiselta lähes mitä vain. Muuan Venäläisen pitää taasen kyetä nousemaan tasolleen ja luoda näin tilanne missä Chelsea ei voi varautua vain toiselle poskelle iskuihin, vaan ’nyrkin’ pitää tarvittaessa heilahtaa kummalla tahansa kädellä, tyrmäävästi.

Ja sitten Cesc, Arsenen projektin ruumiiillistuma ja kapteenimme joka puhui julkisesti meidän pelkotilasta kun valioiden valiot asettuvat vastaamme. Kevätkausi 2011 tulee olemaan monella tapaa tyhjentävä mitä Cesciin tulee. Mestareiden Liigassa B*rcelona, tuleva kesä, mainitut puheet, onnahdellen käynnistynyt kuluva kausi loukkaantumisineen jne jne. Mutta yhden asian olen lähes unohtanut, Fabregas on parhaimmillaan 15 maalin keskikenttäpelaaja puhumattakaan syötöistä ja tämän illan panokset ja haasteet ovat kuin tehty Cescin voitettaviksi.

Voi hyvin olla että täysin aiheesta suurin kritiikki kohdistuu lopulta manageriin, joka sittenkin on vastuussa paljosta, mutta viheriöllä Arsenea ei nähdä. Cesc tietää roolinsa, asemansa, vastuunsa. Hän tietää taitonsa, kaiken sen mihin hän pystyy niin halutessaan jos aavistus karrikoidaan. Mutta vain Cesc itse tietää missä hänen sydämensä on, olkoon asenne pintapuolisesti kuinka professionaali tahansa. On paljon vaadittu ja pyydetty, mutta odotan näkeväni tänään Punavalkoisen Katalaanin joka on paitsi johtaja jota joukkueemme tarvitsee, myös pelillisesti se pelaaja jota yhtenä maailman parhaista pidetään. Jos kapteenimme ei ole tänään täysillä mukana, seuraukset ovat väitän kollektiivisesti tuhoisat.

Ancelottin joukkue tulee tänään Grovelle allaan kaiketi heikoin jakso sitten.. En h*lvetti muista milloin Chelsea olisi kompuroinut vastaavasti. Meidän leirissä puhetta on riittänyt, eikä loppua ole näköpiirissä kaiketi niin kauan kuin sijoitumme liigassa neljän joukkoon ja Arsene voi jatkaa kannustavia odotusarvojen kohottamisiaan. Mutta kuluvaa kautta ja sillä menestymistä silmällä pitäen meidän savotta on harvinaisen selkeästi käsikirjoitettu, meidän on pakko tomuttaa tänään pinttymiä joiden vuoksi tunnen itseni astmaatikoksi ilman asianmukaista lääkitystä.

Mark Clattenburg mies mustissa.

Minä, sinä, joukkue.. Arsenal tarvitsee tänään voiton uskottavuuden nimissä.

V*ttu!

COME ON ARSENAL FOOTBALL CLUB!!!

0 thoughts on “Enemmän kuin 3 pistettä

 1. Juha: Kyllä vain :). Tosin ajattelin jo hetki sitten että nyt olisi hyvä saada lisää pitkiä pelaajia. Ja nyt tulee Chamakh sisään. Taitaa mennä ajatukset Wengerin kanssa yksiin 🙂

 2. No tekstareilla tässä äsken myös marokkolaista tilasin, mutta Diaby tuli puun takaa.
  Nyt vään haetaan. Tilanne kutakuinkin hallussa, kun ei naapurillekaan kelpaa.

 3. Pikku Mozart Kapteenin tilalle. Eiköhän tuo viimeinen tälli varmistanut sen ettei Cesc pelaa koko peliä.

 4. Aaahh! Tulihan se vaikka piti jännittä ihan viimeiseen vihellykseen asti. Nyt kyllä tän äijän kone käy niin kierroksilla ettei ajatus kulje yhtään eikä taida uni tulla ens yönä. Mahtava fiilis. Ei paljon muuta voi sanoa. Koko joukkue halus tänään voittoa ja lataus oli alusta asti oikea. Nyt ollaan hienosti mukana taistelussa pokaalista ja myrskyvaroitus on annettu Manchesteriin. Toivottavasti tämä hieno tulos kantaa kun edessä on tiukka otteluohjelma ja tällä viikolla vielä jopa kaks reissupeliä. Chelsea alkaa pian olla ulkona mestaruusjunasta, mutta ei nyt ihan vielä uskalla täyin unohtaa niitäkään. Ainoastaan yks kysymys mulla olis: Missä nyt on Mistahype ilkumasta goonereiden palstalta kun Bluescums on täysin alamaissa???

 5. On se vaan NIIN hyvää! Ehkä siinä nyt mureni vähän sitä voittamisen pelkoa muita isoja vastaan, kyllä me toikin hanskataan. Vaikkei vastus nyt ollutkaan ihan parasta mahdollista chelskiä, niin on se chelski aina chelski.

  Tästä taas eteenpäin, pari pistettä eroa Munaan ottelu enemmin pelanneena. Ja kärkikolmikko repäs pienen piste-eron seuraaviin. Paljon on vielä pelejä, mutta mukana ollaan.

  UPEUTTA!

 6. Chelsea oli tosi munaton, mutta siinä oli paljon meidän ansiota. Erittäin hyvin tukittiin syöttölinjat ja Djourou (ihan liekeissä kokoajan!) ja Kos pelasivat omat tonttinsa pääosin mainiosti. Ja edelleen: vaikka Chelsea on pohjilla, ei mitään pois siltä, että otimme sen ratkaisevan askeleen. Ja vielä: teimme just sellaisia maaleja kuin Chelsea on usein meille tehnyt. Nyt on pari vrk:ta hienoa, sit Wiganin kimppuun.

 7. Piti ihan pelin jälkeen istua tovi , hypertyneenä onnesta . Adreliini virtaa vielä sen veraan pitkään et ei uni tosiaan varmaan ihan heti tule…..Huomenna töihin väsyneenä mutta ONNELLISENA ; )

  KIITOS ARSENAL ; KIITOS..

 8. Sori, mutta mun on kerrassaan pakko palata puoliaikapuhutteluun. Clichy – pihalla! Theo, oli se mies paikallaan, todellakin!
  Meille ei missään vaiheessa tullut paska housuun, vaikka Chelskit kavensivat. Pari minuuttia haettiin itteämme, mutta sitten homma oli taas hanskassa. Ja mikä tuntu parhaimmalta on se, että voitto oli ansaittu! Toivottavasti tämä kantaa pidemmälle. Nyt on aivan helvetin hyvä fiilis!!!! Skeptikko kun olen, niin toivottavasti tätä ei pilata keskiviikkona.

 9. Hieno ansaittu voitto. MUTTA nyt pitää hoitaa nuo 2 seuraavaa ”helppoa” vieraspeliä myös, Wigan ja Bham.

 10. Kiitos jätkät!!! Hieno voitto varmalla esityksellä! Toivottavasti leveä rosterimme kantaa yli vaikeiden vieraspelien ja napsitaan täydet pojot kotiin!!
  We singing SONGSONGSONGBILLONG, SONGSONGBILLONG!!! :D:D

 11. Terveiset Lontoosta,Life is good,ZSKA Chelsea on juuri lyöty,ja komiasti….oli jo aikakin…C’moon Gunners!!peukku alas HEaTROWLLE,en tiiä milloin täältä kotia pääsee,samapase on nautitaan tästä Suomi Goonerit,GOME on yuo reds!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s