Burb!

ARSENAL – Chelsea  3 – 1  (1-0)

Jos kuvittelette että allekirjoittanut on täysin leipääntynyt voittoihin näissä ’isoissa’ otteluissa.. Err? Olette joka tapauksessa väärässä, siis kun panokseni yön tunteina jää alle arvostelun. Logiikka on kristallinkirkas, olen tuhdisti tumman oluen ja aina herkullisen yhden tähden jalonesteen vaikutuksen alainen, vahvasti.

Herkullinen, ansaittu ja elintärkeä voitto. En olisi lainkaan yllättynyt mikäli meidän esitystä suuremmaksi teemaksi nousisi spekulointi Carlo Ancelottin mahdollisella lähtölaskennalla, mutta arvioitakoon Chelsean esitystä kuinka kriittisesti tahansa, me olimme eilen kypsän kurinalaisia.

V*ttumaisen vaikea, mutta sittenkin turha aihe pohdittavaksi, olimmeko nähdyn kypsiä omaa hyvyyttämme vai kaverin keskinkertaisuutta, Chelsean mittapuulla suorastaan heikkoutta. Tottakai olemme oikeutettuja kysymään missä kypsyys – jos eilinen sille täysin perustui – oli aiemmin?

Kuten totesin, turhaa spekulointia ja mitä meidän tulee tehdä, on nähdä se mikä johti eilisen lopputulokseen. Wenger yllätti varmasti useimmat meistä kokoonpanollaan ja hyvä niin. Kirjoitin ennakossa miten suorastaan loukkaannuin siitä ’helppouden’ tunteesta mikä meitä kohdatessa vallitsee, taktiikka on kuin kiveen hakattu.

En sitten tiedä kumpaa Arsene valinnoillaan ravisteli enemmän, taktista vai henkistä puolta? Jälkikäteen nerokasta ettei tässä mahdollisessa kauden kulminaatiopisteessä kangistuttu jollain tapaa kaavoihin, vaan koimme herätysliikkeen vahvana kuin Pohojos-Pohojammaalla. Sikäli ironista jos termin sallitte, että Alex Song oli maalinteossa, mutta juuri Kamerunilainen loi silmissäni pohjan koko orkesterin tasapainoisuudelle.

Sikäli kun yhden nimen esiin nostin, on todettava ettei se voi olla ylitse muiden, olimme loistava joukkue. Bacary Sagna oli Johan Djouroun ohella puolustamisen ruumiillistuma, Jack Wilshere meni pulisonkeineen aikamiehestä joka on näitä pelejä pelannut ja Samir Nasri ei kokenut mitään ylimääräistä tarvetta ’ylisuorittaa’ joukkueen eteen.

Tiedän että alisuoritan räikeästi tällä lähes kommentilla eilisestä, mutta sen sijaan että kykenisin keskittymään kirjoittamiseen, haluan ahmia tällä erää kaiken mahdollisen siitä mitä media eilisestä tarjoaa. Liekö myönnettävä että tunne on jollain tapaa vieras, hämmentynyt? Joskin jos koskaan, nyt jalkojen täytyy pysyä maassa, ManU lienee viisi pistettä edellä illan päätteeksi.

Mikäli Arsene halusi ravistella joukkuetta valinnoilla kokoonpanoon, sen voisi kuvitella onnistuneen täydellisesti. Walcott sai mahdollisuuden ja käytti sen alkukankeuden jälkeen. Chamakh sai huomata ettei mikään ole kiveenhakattua ja erityisesti Arshavin saa vetää pipoa yhä syvemmälle päähänsä lämmittääkseen ajatuksensa. Vai oliko Squillacin jättäminen pois avauksesta sittenkin suurin yllätys, kilpailu on h*lvetin kovaa.

Miten vain, Arsenen valinnat ja tottakai tulos takasivat että vajaan kahden vuorokauden todella lyhyestä palautumisesta ja valmistautumisesta huolimatta, nälkää luulisi riittävän huomenna Wigania vastaan, riippumatta miten ManU tänään suoriutuu. Kunhan vain pidetään ne jalat maassa, eikä nähdä että nyt harteilta karistettu apina olisi automaattisesti apina joka ei voisi palata riivaamaan.

0 thoughts on “Burb!

 1. Huh huh, kannatti jättää ylisuorittaminen ”isojen pelien” pelipukeutumisen osalta; ei pelipaidan alle normaalia AFC-T-paitaa ja kaulaliinaa kaulaan vaan ihan pelkkä 1998-99 -paita. Otan näinollen osani kunniasta yhdessä Arsenen valintojen ohella 🙂 …

  Tärkeä voitto ylimielisistä r*nkuista (eikö niin mr. Mistahype?) ja iso apina harteilta – toivottavasti lupaa hyvää loppukautta ajatellen. Chelscum oli yllättävänkin aseeton, mutta mielestäni tämä oli puhtaasti The Arsenalin hyvyyttä ja pitkään peräänkuulutettua taistelumieltä ja kurinalaisuutta, jota kerrankin esitimme Chels… Fulham & Hammersmithin mafiaveljiä vastaan. ”Sack Ancelotti!”

 2. Mekin poikettiin Macin kanssa käytännöstä ja otettiin sääntöjen vastaisesti isot tykit asemiin jo puoliajalla. Kyllä kannatti! Vierasmatseista 4 pistettä niin ollaan hyvissä asemissa vuoden alussa. Eivät kyllä tule ilman eilisen kaltaista taistelua.

 3. Tuli tuossa katseltua eiliset maalit nauhalta uudestaan , ekassa tuomari ei olisi eleistään päätellen antanut rankkaria jos Song ei palloa maaliin olisi pistänyt . Kipparin kaataminen oli kyllä päivänselvä pilkun paikka.
  Kolmannessa maalissa Theo kyllä tekee pallon ryöstön sellaisella nopeudella ettei Malouda varmaan tiedä vieläkään mitä tapahtui ; )

  Sen verran kritiikkiä kuitenkin on hienosta voitosta huolimatta heitettävä että chelskin maalissa perisyntimme , erikoistilannepuolustaminen oli taas ”sinne päin”

  Taisi olla moneen kauteen kattavin ryhmä mistä kokoonpano valita ? AA ja B52 eivät mm edes käyneet kentällä ja EE , Vela ja yllätys, yllätys Denilson eivät edes kokoonpanossa.

  Huomenna varmaan odotettavissa laajempaakin kierrätystä.

 4. Pilkku olis tullu jos pallo ei olisi mennyt maaliin. Tuomari oli sanonut Cescille tälläin. Tuli ilmi ottelun jälkeen Theon ja Cescin haastattelussa. Premier HD:lta tullut studio keskittyi pelin jälkeen lähinnä Chelsean huonouteen. Oli nyt eka kunnon peli minkä katsoin Premier HD:lta ja oli kyllä kattavat pohjustukset ja oli muutenkin tasokasta homma. Näkisikin kaikki pelit tuolta….

 5. Kattelin tuossa Arse.comissa vuoden maalit,vois valita kaikki nuo Nasrin kaapit,mutta päädyin tuohon Sp*rssia vastaan tehtyyn maaliin,koska näin sen livenä.Hienoja kaappeja kyllä Nasri tekee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s