Quickie Blues part 2 – mental battle

Birmingham City – ARSENAL 0 – 3 (0-1)

God damn big burb! Or actually not that big yet, but will to get ’there’. Toisin sanoen ja Suomeksi sanoen, ’ansaitsemattoman’ lyhyt päivitys koska allekirjoittanut tarvitsee hetkensä Kallion yössä..

Kuten olettaa sopi, kokoonpano meni kovasti uusiksi ja tulos näkyi taululla. Toivon ettei Arsenen filosofia käänny itseään vastaan. Managerimme puolusteli Wigan ottelun kokoonapanoa jotenkin niin ettei viittä muutosta ole mahdollista tehdä, vaan pitää tehdä joko kosmeettinen yksi / kaksi, tai sitten radikaalisti lähes koko orkesteri.

Tässä piilee nyt sellainen vaara, että niin tasavertaisesta joukkueesta kuin Arsene puhuu, voi tulla psykologisesti kahden kerroksen väkeä. Kilpailutilanne tottakai säilyy, itse asiassa korostuu, mutta pelkona että väärällä tavalla. ’Etuoikeutettujen’ asema vahvistuu, loppujen päinvastoin ja en ole lainkaan vakuuttunut tällaisen vision kannustavuudesta puhuttiin sitten ylä- tai alakerran väestä.

No jos ihmettelette miksi tällaista haluan heti kättelyssä sanoa, olen edelleen sitä mieltä että hukkasimme turhaan kaksi pistettä Wigania vastaan. Ja jos aavistuksessani on puoliksikaan perää, on pirullista ajatella että se palvelisi vuoristorataamme missä niin korkealta pitää yhä pudota uudelleen ja uudelleen.

Olimme eilen vakuuttavia.. Kyllä olimme. Jos sanailin Birminghamia ennakossani sitkeäksi kotijoukkueeksi, oikea termi kuuluu ’likainen ja ilkeä’ kotijoukkue, tai joukkue ylipäätään. Wenger voi jutella maat ja taivaat medialle, mutta vain yksi asia nousee ylitse muiden; me pidimme päämme kylmänä h*lvetin kiitettävästi.

Kun Roger Johnson olisi ansainnut suoran punaisen seitsemännellä minuutilla, käsikirjoitus oli valmis. Täytyy ihmetellä että jos ja KUN Peter Walton näki Johnsonin ’taklauksen’ Fabregas’n nilkkaan varoittaessaan pelaajaa tilanteesta, mitkä ovat ne kriteerit millä ulosajo määritellään? Se että Lee Bowyer selvisi pelaamansa 70 minuuttia ilman varoitustakaan oli vitsi suhteessa puolestaan vaikkapa Johan Djouroun varoitukseen.

Heikko esitys Waltonilta, mikä puolestaan vain nosti sen arvoa mitä edellä korostin, pidimme päämme ihailtavan kylminä. Oli oikeus ja kohtuus että Robin van Persien vapaapotku kimposi Bowyerin kautta verkkoon ja Johnson sohi oman maalin, haha, c*nts!

Voisin olla nostamatta esiin ketään yksilöä, siksi tasapainoisesti kypsä esitys meiltä henkisesti. Mutta, mutta.. neljä nimeä. Olenko sitten vain omien näkemysteni uhri, mutta Johan Djouroun nimi avauksessa tuntuu kuin sitä toivoisi paitsi me kannattajat, myös pelaajat. Sveitsiläisen sanoisinko epävarmuuttomuus luo puolustamiseen jotain ihmeellistä. Vai onko se luottamus ilmatilan hallitsevuuteen tai mitä ikinä onkin, mutta joka tapauksessa Djourou luo jotain sellaista mikä ruokkii koko puolustuspelaamista.

Samir Nasri (jonka nimeen Birminghamiin matkanneet kannattajat tuntuivat vannovan) ja Cesc Fabregas olivat ilo silmälle. Muistan taannoin kun Cesc löysi Andrei Arshavinin kanssa toisensa pelottavalla tavalla, nyt Ranskalainen on tekemässä saman kapteenin kera. Tässäkin tapauksessa kokonaisuus palvelee meitä, nämä kaksi ruokkivat toinen toisiaan tekemisellään ja ennen kaikkea he nauttivat tilanteesta silminnähden. Molempia maaleja (Johnsonin oma mukaan lukien) edelsi yhteensä mitä lie lähes kymmenen keskinäistä kosketusta.

Nimi jonka nostan sittenkin ylitse muiden, tai kaiketi roolia korostaen, Alex Song. Olimme vakuuttavia eilen ja olimme vakuuttavia Chelsea vastaan. Yhteistä näille otteluille on Kamerunilaisen ’vähäisempi’ rooli. Ei tarvinne selittää miksi pilkutin termin vähäisempi. Pidän päivänselvänä että Arsene on joko onnistunut kurinpalautuksessa tai sitten yksinkertaisesti muuttanut ohjeistustaan, mutta lopputulos on täsmälleen oikea; Song on puolustava keskikenttäpelaajamme.

Kuten sanoin, voisin jatkaa lähes jokaisella nimellä.. Bacary Sagna oli jälleen loistava ja on pian tasolla miksi hänet valittiin aikanaan Valioliigan kauden tähdistöön, puolustajan tärkein tehtävä on puolustaa, yksinkertaista. Theo Walcott oli kenties jälleen tapojensa mukaan silloin tällöin ’laput silmillä’ haastamistensa kanssa, mutta paikkansa huomioiden olen vakuuttunut että maaleja on lupa odottaa lisää. Olisiko mahdollista että Theo kokeilisi joskus ’yläpesää’?

Robin sai paljon kuraa Canal+:lla ottelua selostaneelta Jouni Heinoselta, syystä vai syyttä? Ehkäpä sekä että mutta sikäli kuin askelmerkit alkavat loksahtaa kohdalleen, meillä on lupa odottaa paljon. Err, Hollantilaisen taistelu käydäänkin siinä kestääkö keho ja miksei mieli siinä taistelussa. Valehtelisin jos väittäisin etten kyynelehdi joka ainoa kerta kun katselen vaikkapa tämän videon (eikä se johdu Robbie Williamsin laulelusta taustalla) ja pidän aiheellisena arvuutella josko näemme enää vastaavaa, valitettavasti.

V*ttu.. Nyt on pakko paeta ravitsemusliikkeeseen kippistämään voitolle yksi eli kuusi. Summa summarum, me emme voi rakentaa palapeliämme joka toisen ottelun varaan, ei vaikka miten olisi jalat hapoilla. Voittaminen ruokkii fyysisyyttä, sen asettamien vaatimusten selättämistä ja epäonnistumiset väliin päinvastoin saavat jalat raskaiksi ja mielen kysyväksi. Onneksemme meille jää nyt karvan yli neljä vuorokautta tästä loppuvihellyksestä seuraavaan alkuvihellykseen keskiviikkona kun Manchester City tulee Grovelle kylään.

Sitä itse asiassa ihmettelin ettei Arsene käyttänyt eilen edes kaikkia kolmea vaihtoaan ja kaksi nähtyäkin vasta kun pelikellossa oli jo lähes 80 minuuttia. Wenger kertoo suojelevansa mm Robinia, tämä kun ei ole valmis ruuhkaan ja sitten Bendtner kuluttaa penkkiä loppuun asti. Emmanuel Eboue tunnetaan miehenä vaikka maalissa, miksei tuoretta jatkosopimusta juhlittu antamalla jommalle kummalle laitapuolustajalle hetken helpotusta?

ManU tulessa tiistaina OT:llä Stokea vastaan, sanomattakain selvää mitä se tarkoittaa eilisten otteluiden tulosten valossa kun Manchesterin sheikit saapuvat vierailulle. Krhm, eiköhän unohdeta ne pari Lontoolaista joukkuetta joiden nimi sarjataulukossa esiintyy? Toinen nyt ei missään tapauksessa ole uhka ja toisellakin osteoporoosi vaivaa päivä päivältä pahemmin.

Cheers mates – cheers Arsenal!

0 thoughts on “Quickie Blues part 2 – mental battle

  1. Vuosi 2011 aloitettiin niin kuin pitikin, eli tärkeällä voitolla – jopa näytöstyyliin – ja mikä parasta niin brumin kovista sukitteluista / stumppailuista huolimatta loukkaantumisilta onneksi vältyttiin. Meikäläisellä alkoi pikkaisen verisuonet pullistua ohimolla kusipää lee bowyerin peliotteiden johdosta, mutta onneksi meidän pelaajat tosiaan piti kiitettävästi päänsä kylminä, ja siitä isot propsit jätkille.

    Vaikka eilen saatiin loistava voitto selvin numeroin ennalta pahasta paikasta, niin silti on pakko sen verran heittää pientä palautetta Arsenalin välillä jopa turhaa pallon siirtelyä vastustajan boxin lähettyvillä. Mielestäni pitäisi saada enemmän suoraviivaisuutta ja sitä kautta ratkaisuyrityksiä/ laukauksia vaikka vähän kauempaakin. Välillä taas tuntui että jätkät yrittää kuljettaa pallon maaliin? Tähän kun saataisiin pientä parannusta niin shittyn sheikit kaatuu vähintään samoin numeroin Grovella kuin brumi eilen.

    Mutta kaiken kaikkiaan koko joukkueelta siis hyvä esitys ja samalla draivilla vaan keskiviikkona niin ei shittyllä ole mahdollisuuksia… C’mon ARSENAL !!!

  2. Näytti todellakin siltä, että cesc ja samir halusivat tehdä maalin mahdollisimman hienosti. niin kuin sellainen yksinkertainen laukaus yläpesään olisi tylsää eikä yhtä hienoa kuin syötellä pallo maaliviivalle ja sitten tuikata se perseellä maaliin. mut onhan se hyvä et jätkillä on hauskaa.

  3. Brittilehdissä on ollu juttua että bowyerin runkkari joutuis tilille Sagnan jalan päälle polkemisesta . Toivottavasti pitäis paikkansa ja FA mätkäisisi molopäälle vähän bannaa….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s