Ah arki!

Puskista tullut loma ja viikon kootut seikkailut Pohojammaalla takana, edessä kaikelta syömiseltä ja juomiselta karu paluu arkeen, yövuoroon. Siis vain viikon tauko verstaalta mutta pihalla kuin kuuluisa lumiukko ja edessä välittömästi pirullinen haaste organisoida tehtävät niin että keskiviikon ottelu mahtuu kalenteriin.

Täysin töiltä tauotonta ottelukokemusta on lähes mahdoton järjestää ja vaikka koen olevani etuoikeutettu että puhutaan nappiin menneellä suunnittelulla vain lyhyistä katkoista, pirullisia yhtä kaikki. Tiedä sitten, mutta ehkäpä asiaa voisi verrata siihen että seuraat ottelua kera herkullisen Guinnessin, mutta vaimolla on epäilemättä maailman polttavimpia asioita kerrottavanaan viidentoista minuutin välein.

P*ska vaimo! Siis kiusallinen yhdistelmä; meidän peli konttorilla.

Tunnustan reilusti etten laita tällä erää lainkaan pahakseni Punavalkoisten uutisten niukkuutta. Kuten yleensä, voitettuamme oman ottelumme on kiva seurata muiden edesottamuksia. Huonon tuloksenhan jälkeen jalkapallo ei kuulu ohjelmistoon, vaatii aikansa kerätä voimia.

Niinpä katselin Chelsean ja Aston Villan kohtaamisen eilen, hupaisaa ja takuulla vastinetta rahoille. Err, siitäkin huolimatta että katkaisin lähetyksen kun kaikista mahdollisista vaihtoehdoista John Terry iski Chelsean voittomaalin johtomaalin, haha! Terry, Lampard, Cole, Drogba.. Minä nyt vain inhoan Chelseaa paitsi edellä mainittujen yksilöiden vuoksi, ennen kaikkea siksi että niin paljon tuskaa olen viimeisten vuosien aikana sinisten taholta saanut kokea. C*nts!

Ja jos on pienikin mahdollisuus että Lee Bowyer joutuu vastuuseen edesottamuksistaan lauantaina, viikonloppua voitaneen pitää kelpo avauksena vuodelle 2011, siitäkin huolimatta että West Bromwich olisi ansainnut pisteen ManUa vastaan, ellei peräti kolmea. Viikonlopun tulokset tarkoittavat myös sitä että pelaamme liigassa pelkkiä cup finaaleita vielä hyvän tovin ennen kuin olemme karanneet tavoittamattomaan sarjajohtoon.

Ensimmäinen finaali siis keskiviikkona Cityä vastaan ja hieman hämmentynein ajatuksin näin kolmisen vuorokautta ennen h-hetkeä, tunnen nimittäin oloni harvinaisen luottavaiseksi. Jos yritän eritellä syitä tähän, ensimmäiseksi mieleen tulee ilman muuta se etten jaksa uskoa managerin tällä kertaa tekevän mittavia muutoksia kokoonpanoon, palautumisaikaa kyllä on riittävästi.

Ehkä aavistuksen yllättävästi, mutta katsottuani ottelumme Birminghamia vastaan uudemman kerran, sytyin kapteenin ’paluulle’ enemmän kuin suoran lähetyksen aikaan. Cescin ollessa tyystin poissa tai puolikuntoinen, lähinnä Samir Nasri on ottanut vastuuta. Tekisi mieli melkein sanoa että jossain määrin on päässyt unohtumaan miten h*lvetin tärkeä pelaaja Fabregas on, ja hyvä niin. Katalaani tekee paluuta ’tärkeyteensä’, Song pysyy kenties osin siksi herran nuhteessa kurinalaisemmin ja tasapaino vaikuttaa harmonisoituvan.

Kapteenista jatkaen, edessä on takuulla äärimmäisen mielenkiintoiset puolitoista – kaksi kuukautta. Wenger on sanaillut Cescin kärsineen henkisestä palautumisesta kun loukkaantumisista on muodostunut koetun iso ongelma. Kannattajat ovat epäilleet kapteenin sitoutumista ja ehkäpä siksi pohdin edellä miten Cesc pääsi jopa aavistuksen ’unohtumaan’.

En näe että tammikuun siirtoikkuna piinaisi meitä Cescin osalta liiaksi, mutta kun horisontissa häämöttää B*rcelonan kohtaaminen Mestareiden Liigassa, edessä on takuulla mielenkiintoisia otteluita seuratessamme kapteenin otteita kliimaksina luonnollisesti maaliskuun 8. päivä kun pelaamme Camp Noulla. Vain Cesc itse (kenties Wengerkin) tietää mitkä ovat hänen ajatuksensa tulevaisuudesta, ainoa mitä haluan on etten koe enää viime kesän kaltaista via dolorosaa, me kannattajat emme ansaitse sitä.

Kuten aloitin, päällimmäisenä olen kuitenkin näkeväni että kapteenin silmissä paistaa yhtä lailla päällimmäisenä halu pelata ja nauttia siitä, viheriön ulkopuoliset asiat ovat nyt toissijaisia. Kuka tietää miten suureen rooliin nousee B*rcan kohtaaminen heti kättelyssä CL:n pudotuspeleissä, mutta saatamme olla h*lvetin paljon viisaampia maaliskuun alussa. Summa summarum, tippaan kapteenin pokkaavan Man of the Match -pokaalin keskiviikkona, merkit ovat ilmassa.

Wenger on onnistunut median kiusaksi liki täydellisesti kommenteissaan nyt avoinna olevan siirtoikkunan tiimoilta. Tuskin muistan näin olemattoman vaisua spekulointia, ja vieläpä niin että liikenne olisi paremminkin ulos kuin sisään. Manuel Almunian siirto lienee vain ajan kysymys, samoin Carlos Velan, lainalle voisin kuvitella, niin periksi antamaton kuvittelisin managerin olevan Meksikolaisen kohdalla.

Kun mietitään mahdollisia vahvistuksia, mieleen tulee vain yksi nimi; Thomas Vermaelen. Toisin sanoen Belgialaisen tilanne lienee ainoa mikä on managerilla suurennuslasin alla ja haluan olla varma ettei Arsene ole varautunut tilanteeseen, tiedätte mitä tarkoitan.

Rehellisesti olen luovuttanut esimerkiksi Gary Cahillin suhteen, tai että osaisin ottaa edes puoliksi tosissani spekulaatioita Per Mertesackerista. Johan Djouroun nousu jopa ykköstoppariksemme (Eero, olisiko päivitettyä tilastoa Sveitsiläisen voittoprosentista / päästetyistä maaleista jne?), Kyle Bartleyn edesottamukset lainalla Sheffield Unitedissa, tuore kaksikkomme Ranskasta.. Mutta en takuulla sulje pois vaihtoehtoa että ässä mitä Wenger hihassaan pitää on sittenkin puolustuksen keskustassa. Hyvä on, err, ässä? Mutta en millään jaksa uskoa etteikö Arsene näe tilanteen vakavuutta ja siirto a’la ’Sol Campbell’ ei yllättäisi.

Nyt saa riittää.. Jos sattui Issen kommentti menneen ohi silmien (kiitos siitä, ei ollut allekirjoittaneella mitään tietoa), Nelonen Sport Pro2 näkyy maksutta historiaan jäävän Sportin kanavapaikalla tammikuun ajan ja ohjelmistossa tulevana lauantaina Englannin Cupin ottelumme Leedsiä vastaan.

0 thoughts on “Ah arki!

 1. Gunnerblogissa (http://gunnerblog.com/?p=2684) oli eilen statistiikkaa meidän toppariparien pelailuista. Statsit oli keränny Allyboy Arseblogin forumeilta:

  Djourou/Koscielny Pl 5, W 5, D 0, L 0 F 16 A 2
  Djourou/Squillaci Pl 8, W 6, D 0, L 2, F 18, A 8
  Vermaelen/Koscielny Pl 2, W 1, D 1, F 3, A 2
  Vermaelen/Song Pl 1, W 1, D 0, L 0, F 6, A 0
  Koscielny/Squillaci Pl 13, W 6, D 2, L 5, F 27, A 18

  Statseja tietysti vähän sotkee Vermaelenin vähä pelaaminen, mutta ainakin Djourou / Squillaci akselista se kertoo jo vähän enemmin.

  Muutenkin Gunnerblogia vois suositella ihan avoimesti Arseblogin kylkiäiseksi, jollei se jollekin nyt ole jo tuttu.

 2. Viideltä tulee Unibetiltä ilmaiseksi Ipswich-Nottingham,Rambon viimeinen lainapeli,ja tuleva kalja-cup vastustaja,mielenkiintoista.

 3. Jep, tulee ilmaiseksi, mutta Unibet on muuttanut systeemiään siten, että pelitilillä pitää olla rahaa tai että viimeisimmästä pelaamisesta p. max 2 vrk:ta, jotta lähetystä voi katsoa.

 4. Hleb on kyllä ihme heppu. Lähti arsenalista typerien kommenttien kera, nyt ruikuttaa surkeuttaan birminghamissa ja haikailee takaisin meille. Sen toki ymmärtää, että on turhauttavaa pelata rapparijengissä, mutta julkisilla kommenteilla ei kyllä tilannettaan paranna – paitsi jos onnistuu siten pääsemään vuokralle jonnekin muualle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s