Öinen viuhahdus verstaalta..

Jos molemmat jalat ovat katkenneet ja toisen luutuminen ottaakin yllättäen hieman pidemmän ajan, sitä voisin kutsua ’pieneksi takaiskuksi’. Thomas Vermaelenin loukkaantuminen on ollut yksi h*lvetin iso takaisku ja managerin kommentit pienestä takaiskusta olivat – anteeksi vain – kaikessa itse asian pirullisuudessa ja vakavuudessa lähinnä mustaa huumoria. Valitettavasti tilanteessa alkaa piirtyä yhtäläisyyksiä Tomas Rosickyn loukkaantumiseen, parhaat lääkärit ympäri maailman koettavat löytää ratkaisun ongelmaan – toistaiseksi tuloksetta.

Jos ja kun rehellinen olen, Arsenen viittaus juuri näiden spesialistien konsultoimiseen ympäri maailmaa antaisi ymmärtää että koko loppukausi on vaarassa, puhumattakaan että Wenger käytännössä vahvisti meidän hankkivan vahvistuksen keskuspuolustukseen tammikuussa. Kuten eilen totesin, nostan käteni ylös sen suhteen kuka sitten onkaan Arsenen ratkaisu tilanteeseen. Voin vain toivoa että ratkaisu olisi mahdollisimman kunnianhimoinen, ei tekohengitystä ajatuksella että mennään sieltä mistä aita on matalin ja koputellaan kepillä jäätä.

Miten vain, keskuspuolustuksen vahvistaminen on tuskin tämän päivän ohjelmassa, ottelu Portman Roadilla sen sijaan kylläkin. Aivan oikein kapteenikin varoittaa ettei meidän pidä kuvitella mitään saatavan ilmaiseksi, mutta oikeasti, Ipswich – Arsenal! Sikäli kun jaksan edelleen pitää yllä liekkiä mitä tulee Valioliigan mestaruuteen, täytyyhän meidän kyetä luottamaan siihen että meillä on kaikki tarvittavat eväät tehdä kaverin elämästä entistä hankalampaa.

Roy Keane sai lähteä viikonvaihteessa Tractor Boysien managerin tehtävistä, joukkue taistelee putoamista vastaan sarjaporrasta alempana, ovat hävinneet kymmenen edellisistä neljästätoista liigapelistä ja kenraali tähän iltaan oli kaikkea muuta kuin lupauksia herättävä 7-0 tappio Englannin Cupissa Stamford Bridgellä. Ipswich voi yrittää latautua iltaan ajatuksella ’uudesta alusta’, meidän missio on tehdä haihattelusta loppu heti kättelyssä.

Epäilemättä otteluiden alut näyttelevät kovinkin usein suurta roolia siinä mitä tuleman pitää, tänään asia korostuu. Kuten sanoin, illan isäntä hakee takuulla tästä ottelusta psykologista kelkan kääntäjää, mutta sanomattakin selvää että alitajunnassa on raskaita paineita ja kysymyksiä omista kyvyistä peilaten ongelmiin joita edellä muutaman luettelin. Momentum, urheilusta niin tuttu termi, sitä emme saa luovuttaa Ipswichille ja jos emme sitä alkuun kaverille tarjottimella ojenna, en jaksa uskoa että lainkaan tässä kahden osan kokonaisuudessa.

On meillä toki omatkin kysymysmerkkimme. Tiedä sitten missä määrin tietoisesti, mutta Wenger on joka tapauksessa luonut asetelman kahden kerroksen väestä, asia millä paatostin jo hyvä tovi sitten. Määritelmä ykkös- ja kakkosjoukkueesta on nyttemmin vallitseva näkemys kannattajien keskuudessa ja siinä missä Valioliigapelaajat Twittailevat pilakuvia erotuomareista, he ovat takuulla enemmän kuin täysin kartalla siitä mistä me kannattajat keskusteluja käymme.

Lähtökohtaisesti tilanteessa ei ole mitään pahaa, itse asiassa päinvastoin. Lopulta me kannattajat olemme se ’totuus’ ja taho mille joukkue, manageri ja seura ovat vastuussa. Etten nyt eksyisi kovin pahoin aiheesta, halusin sanoa että pelaajamme kyllä tietävät kumpaa kerrosta tällä haavaa asuttavat. Edelleen asetelmassa ei välttämättä ole mitään pahaa, vaatii vain henkistä vahvuutta käsitellä se oikein, ei ottaa siitä paineita.

Näin, meidän riskimme (jos sellainen pitää hakemalla hakea, en haluaisi, haha) piilee siinä missä määrin Arsene peluuttaa ’kakkosjoukkuetta’ lauantain vierasottelu Upton Parkilla mielessään. Ykkösjoukkue (Chelsea, Birmingham, ManCity), kakkosjoukkue (Wigan, Leeds).. Asetelma on jokseenkin selvä, mikä on managerin resepti tasapainottaa syntynyttä tilannetta sikäli kun Arsene kuvasi sitä rakenteeltaan hieman epätasapainoiseksi Leeds ottelun jälkipeleissä.

Mutta nyt, pakko poistua vuolemaan juustoa leivän päälle, kuka tietää joku päivä on varaa hankkia ihan oikea juustohöylä ettei armeijasta varastetulla lusikkahaarukalla tarvitse jäytää. Jo tässä vaiheessa tiedän kertoa että huomisen päivitys on sitten lähinnä kommentti, sikäli kun unohdan haaveiluni juustohöylästä tänään illalla kesken yövuoron ja keskitän ajatukseni konkreettisempaan haaveiluun, tielle kohti Wembleyä ja pokaalia.

Päivitystä! Ihmettelin juuri Arsenen ATVO:lle antaman haastattelun, kaikki sanottu ’sensuroituna’ virallisilla sivuilla. Huomioni kiinnittyi itse asiassa vain yhteen asiaan, Wenger oli yhtä hymyä Dan Roebuckin tuodessa esiin managerimme valinnan vuosikymmenen manageriksi. Nyt, se hymy ei ollut ’historiaa’, vaan se oli ylpeyttä vastata saavutukseen, ylläpitää saavutus. Harhailenko jo omissa haaveissani (hyvin mahdollista), mutta onko Arsene selättänyt siviilielämänsä vaikeudet kun hymyilee näin ja on näinkin ehdoton suhteessa vahvistusten tarpeeseen alakerrassa.

Viittaan kintaalla Arsenen jargoniin Leeds ottelun oppimateriaalista, olen varma että tietää itsekin jargoninsa sen suhteen. Sen sijaan palo ilmeessä voittaa LiigaCup lämmitti mieltä, ehkäpä Wenger on ’tasapainottanut’ omia visioitaan potentiaalista ja potentiaalin konkretisoitumisesta, ei tämä olekaan niin helppoa kiveen hakatuin metodein. Maailma muuttuu ja meidän pitää muuttua siinä mukana. Olisin kyllä h*lvetti halunnut kuulla Arsenen kommentin reservijoukkueen 10-1 nöyryytykseen.

Ja uudemman kerran, juustohöylä..

COME ON ARSENAL!!!

0 thoughts on “Öinen viuhahdus verstaalta..

 1. Kiitos pelistä! Milloin meidän vuoro pelata edes 5 hyvää peliä peräkkäin? Aina uskotaan voittoon ja loppuun asti pelaamiseen. mutta eihän tämä enään voi olla totta? Arshavin Velaan toivottavasti loistaa niin kuin Mehicon paidassa. Nyt Ne maalit!

 2. oletteko huomanneet, Tractor boyssit taistelee.. Etenkin nostaisin tämän Wikhamin(17v, en tiedä miten kirjoitetaan). Se tietää mitä kentällä pitää tehdä. Toisin on meidän +10m ukkojen kanssa.

  VOI SAATANA!

 3. No joo. Tämähän oli jo odotettavissa. Ensin surkea esitys mestaruussarjan viidettä vastaan ja hädin tuskin tasapeli. Nyt ollaan häviöllä mestaruussarjan kuudenneksi VIIMEISTÄ joukkuetta vastaan. Tämä on taas näitä HJK – YPA osaston pelejä, jotka menevät normaalisti 95% paremmalle joukkueelle, mutta jos ei kiinnosta niin ei kiinnosta.

  Vituttaa edes ajatella mitkä olisivat lukemat jos vastassa olisi joku kärkijoukkue…tai edes Blackpool. Blackpoolin pelaajat olisivat vieneet tässä vaiheessa Arsenalia jo 3-0.

  Mykki kiittää ja kuittaa ja haistattaa pitkät Arsenaalille tämän päivän ja ottelun osalta.

 4. Nyt ei edes Vela voi huonontaa tilannetta.

  Tasoitusmaali olisi ihan oikeasti tärkeä toista osaottelua ajatellen, mutta en oikein tiedä mistä se voisi tulla ..

 5. Ihan sama mitä lopussa tapahtuu, mutta tämä on kauden huonoin 90-minuuttinen. Missään vaiheessa touhussa ei ollut mitään tolkkua.

  Spurs-peli oli tuskallisempi, mutta siinä oli sentään eka 45 minuuttia hyvää peliä. Tämänpäiväinen oli sellaista skeidaa, mitä ei uskonut näkevänsä.

 6. Ipsu halusi enemmän ja kannattajansa saivat mitä tuskin uskalsivat toivoa. He pelasivat hyvin, mutta tuloksessa oli vähintään yhtä paljon meidän sysipaskuutta. Täyttä sontaa. Period.

 7. Mitään pokaalia ei saada tällä menolla. Jo kolmas matsi putkeen ilman pelitilannemaalia – ja kuten todettua, kahdesti divarijengejä vastaan.

 8. Nyt sitten jokainen joka tulee mulle lässyttämään jostain kaksiosaisesta otteluparista voi lähteä saman tien tumputtamaan. Arsenal ei jumalauta voi hävitä tollasta peliä. Lähes ykköset kehissä ja vastassa joku vitun kupsi. Ei yritystä, ei intoa, ei halua – vain 60k/vko palkka

  Nyt pitäisi niin fanien kuin omistajienkin ruoskia noita saatanan vätyksiä oikein kunnolla. Jos itselläni olisi vaikka 5% siivu, sanoisin henkilökohtaisesti heivaavani jokaisen vitun vapaamatkustajan helvettiin tuolta.

  Meikäläisen ja Mykin puujaloilla olisi varmasti ollut kekseliäämpää hyökkäyspeliä kuin näillä meidän ”supertähdillä”. Voi vittu. Me pelattiin Fulopista hyvä.

  Miten voi vituttaakin näin paljon. No aamulla töihin. Siitä noilla ei ole mitään käsitystä – työnteosta.

  PERKELE!

 9. Saatanan muniin puhaltelijat.Hang your heads in shame, you are an embarrassment to every player who has ever wore that shirt and every fan who has ever supported you!

 10. Saatiin juuri se, mitä ansaittiin. Eka jaksolla jo näki, että joka miehellä oli asenne, että tämä on vasta eka erä ja vielä ei tarvitse pelata. Ipswich pelas ja ansaitsi täysin voittonsa. Puoliajalla vielä mietin itsekseni, että ei tuo meidän topparipari mikään hassumpi ole, mutta en mieti enää. Miten jumalauta voi tuollainen ”pitkä päätyyn ja perään” -taktiikka kerta toisensa jälkeen laskea meidän puolustukselta housut nilkkoihin? Näyttivät ihan alaluokkalaisilta siellä. Ja maalissa myös miinus Konsonantille, valui ja valui, kun olisi voinut tulla vastaan ja peittää laukauksen.

  Keskikenttä ja hyökkäys? Hyökkäystä ei käytännössä ollut lainkaan. Pari kertaa Cesc syötti Theon laidalta juoksuun, mutta viimeistely oli tuttua. Ja kuka siellä oli kärjessä? Ainiin… vaihtoon tullessa huomasin, että Bendyhän siellä oli ollut. No ei se marokkolaisesta paljon parantunut. Mutta kaikesta kamalainta tässä oli se asenne. Voi vitun miljoonamiehet! Ipsu näytti, mitä asenne merkitsee. Ja täydet kreditit tilapäismanagerille – pelasivat omilla vahvuuksillaan rappaamatta ja otivat ansaitun voiton. Kyllä vitutti katella noita keltapaitoja. Joka mies ihan yössä.

  Meinasin jo tauolla kirjoittaa, että käyköhän taas niin, että lopussa huokaistaan ”onneksi ollaan vielä mukana”. Niinhän siinä sitten kävi. Ehkä olis ollut parempi jo pudota.

  Kaksi viimeistä ottelua. Vastassa Leeds ja Ipswich. Saldona yksi tasuri ja tappio. Maalisuhde 1-2. Käsittämätöntä…

 11. Oikeastaan pitää jo toivoa, että kyse oli lepsuilusta… Nimittäin jos jätkät alkavat olla puhki tammikuussa, ei hyvä seuraa. Viime kaudella notkahdus tapahtui loppukeväästä.

 12. Tuskin tällaista esitystä olisi tarvinut koskaan nähdä, jos joukkueessa olisi oikeasti johtavia pelaajia (en nyt syytä pelkästään Fabregasia) eikä ”11 kapteenia” …

  Onnittelut Ipswichille tosin. Näinhän sen pitääkin urheilussa mennä.. pelejä ei voiteta pelkästään ilmestymällä paikalle.

 13. Ei voi kyllä tänään vierittää syytä tappiosta denilsonin tai kenenkään muun yksilön harteille. Kyllä se oli koko joukkueelta aivan luokaton esitys – siis ihan hirveä.

  Kuinka monta kertaa voimme tarjota vastustajillemme ”unelmien iltoja” ja ”historiallisia voittoja”? Tämä jos mikään osoittaa miksi Carling Cup on meille niin tavattoman tärkeä. Joukkue ei ole voittanut mitään, eikä se osaa pelata tälläisissä peleissä. Nyt on mahdollisuus nousta uudelle tasolle, jatkaa finaaliin ja sieltä voittoon oppien samalla mitä voittaminen tarkoittaa. Tämän illan suorituksella joukkue ei voita mitään – eikä se kyllä ansaitsekaan.

  Omaa joukkuetta pitäisi tukea vaikeina aikoina. Sen ymmärtää kun joukkue yrittää, mutta häviää silti – mutta kun joukkueelta puuttu se palo, se raivokas halu olla paras; on vaikeaa vain sinisilmäisesti uskoa parempaan huomiseen ja toivoa asioiden kääntyvän itsekseen parempaan suuntaan.

 14. saadan osittain jopa kiittää onnea ettei hävitty kun yhellä maalilla, eikä se että maali haiskahti paitsiolta auta yhtään… käsittämätöntä. tällä menolla ei tarvii edes haaveilla pokaaleista tällä(kään) kaudella, kunhan nyt neljän sakissa pysyttäis. no, onhan ton tosta parannuttava, onhan?
  puhtaita papereita ei avauksesta moni saa… sczesny, gibbs, varauksella denilson… ei jumalauta. arshavin ja bendtner ei mielestäni olleet myöskään erihuonoja (mikä on tällä kertaa parempi kuin keskiarvo), mielestäni varsinkaan nickeä ei voi syyttää siitä ettei palloja tule.
  walcottilta taas tuttua touhua. miten helvetti se ei siinä alussa saanu syöttöä perille… chelsea tai manu olis johtanu 5min jälkeen jo 1 tai 2-0 ja ottelupari ois ollu ohi, ei me, tehään vaikeeks jooko… saatana.

 15. Varauksella Denilson joo, mutta kukas se tyrii pallon kahteen (!!) kertaan Ipsulle ennen niiden maalia? Keskiviivalla…

  Ei j…lauta, että oli halutonta surffailua kautta linjan.

 16. Samaa paksaa eri päivinä… ei edes pysty sen enempää kommentoimaan… Mutta mielenkiintoista tosin, että arsun reservit saavat mittavaa uutisointia vasta otettuaan törkeesti pataan villalta….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s