Hävettää!

LiigaCup välierä osa 1/2

Ipswich – ARSENAL 1 – 0 (0-0)

Kirjoitin tunnin kohdalla muistiinpanoihini että jos jossain olemme onnistuneet, siinä että teemme kaiken oikein luovuttaaksemme, tarjotakseemme eilen korostamaani momentumia kaverille. Nimittäin vielä tunnin kohdalla Ipswichin pelaajat eivät itsekään uskoneet mahdollisuuteensa voittaa, kuinka väärässä olivatkaan. Kohteliaasti kunnioittivat meitä pitkän tovin kunnes ymmärsivät että tarjoamansa kunnioitus menee harakoille.

PISTE!

Minä en Arsenalin kannattajana ansainnut eilisen kaltaista häpeää ja nöyryytystä, saati että seura ansaitsisi allekirjoittaneen tekevän yövuorostaan vaikeamman ja kiireisemmän kirjoittamalla nähdystä ja koetusta häpeästä. Joku raja itsetunnollanikin on, ja ylpeydellä.

H*lvetti että olisi kiva rikkoa jotain, kokeilla kuinka moneen kappaleeseen jokin objekti voisi olla mahdollista ’pilkkoa’. Sääli että olen vesiselvä ja vieläpä työpaikalla, sen verran itsehillintää näemmä vielä löytyy että näin rationaaliseen ajatteluun kykenen. Lienee viisainta jäädä verstaalle yöksi, kotona kun objekteja riittää, puhumattakaan yhden tähden jaloisesta.

Meillä on ~25 kapteenia, heistä kentällä nähtiin eilen 14.. Over to you Arsene! Oh.. Onneksi meillä oli kentällä sentään yksi sankari (ja kapteeni) johon me kannattajat voimme samaistua. Olen nelinkontin, nurin ja kädet anovasti ylhäällä kuin sankarimme Emmanuel Eboue. Kuninkailla on varaa palkata hovinarrinsa pönkittämään menestystään taistelukentillä ja sen tuomaa valtaa. Voi että on ollut hienoa kuulla viimeiset kaksi kuukautta kuinka vähäinen LiigaCup merkitsee pelaajillemme niin paljon, kuinka ketsuppipullo vain odottaa.. jotain sinappia, tai ainakin sen väristä.

I’m f*ckin’ stunned indeed, bring on Hammers!!!

(They must be really scared us coming)

Päivitystä! (vuoropuhelua Arsenen kera)

”We had a lot of the ball but didn’t make a lot of it.”

Kerro jotain uutta?

”They have shown that you can have 70 per cent of the ball and lose games.”

Tarkoitin mitä sanoin, jotain uutta?

”You have to give a lot of credit to Ipswich, they defended well.”

Olen lähes sanaton.

”We were not sharp, not creative and looked vulnerable defensively.”

Takuulla näin, mutta..

”Ipswich won, you have to congratulate them. They did fight for their win, you can say that.”

Entä sitten me?

”We lost the game tonight because we didn’t play as well as we can, that will be the main lesson.”

Another lesson? Kuinka kauan meidän pitää kuunnella läksujen lukemisesta?

”We looked in control in the first half but in the second half we looked much more vulnerable defensively, I put that down to fatigue.”

Älä nyt viitsi, tai sitten myönnät että olemme rapakunnossa vailla tason vaatimaa pelaajahuoltoa.

”At the moment we have only two central defenders, but that doesn’t explain our defending tonight.”

Err, en kysynyt mitään toppareista?

”It is important that we focus on our next game.”

Sitä todella odotellen, pelonsekaisin tuntein.

”What is important for us is that we play now nine games in January and you can have sometimes a game where you are not as sharp as you would like to be.”

Cheers!

0 thoughts on “Hävettää!

 1. Kokeneena kannattajana sitä luulee nähneensä jo kaiken mut vitut , tämä wenkun dreamteam se jaksaa aina vain yllättää……

  Raivo ei ole laantunut yhtään muutaman tunnin sängyssä pyöriskelyn jälkeen , laihana lohtuna se että luultavasti aika monelta muultakin kannattajalta jäi yöunet vähiin.
  Toisin kuin wenkun kultapojat jotka palasivat viime yönä myöhään kotiin vieraspelistä ja joita hehkeä vaimo/tyttöystävä odotti läpinäkyvässä yöpaidassa nännit töröttäen ja kysyen ; ”miten meni kulta ? ” Johon kultapoikamme ovat vastanneet: ”normipäivä töissä ”

  Vähintä mitä tuollaisen perseilyn jälkeen voisivat tehdä olisi pyyttää virallisilla sivuilla anteeksi ja maksaa ipswichisiin matkanneiden kannattajien kulut.

  On hyvä sanoa että olemme mukana vielä neljässä kilpailussa ,MUTTA; jos ei todella suurta muutosta tule niin noutaja tulee joka viikko jostain cupista ja valioliigan voitosta on ihan turha edes haaveilla näillä esityksillä.

  Jos olisin eilen pelannut Arsun pelaaaja en tänään ilkeäisi katsoa King Henryä harjoituskentällä silmiin………..er asia sitten on osaavatko nämä tosiaan edes hävetä?

 2. Mites se nyt olikaan? Chelsea-voiton piti nostaa joukkue uudelle tasolle… Sen jälkeen on ainoastaan voitettu birmingham. Ja nyt pelattu kolme matsia putkeen ilman pelitilannemaalia – ja kahdesti divarijengejä vastaan.

  On melkoinen tuuri, että emme tästä huolimatta ole menettäneet vielä mitään. Mutta jos syy mahalaskuihin on kunnon hiipumisessa, noutaja tulee.

 3. Eikä se ollu pelkästään toi maali vaan siel oli pari kolme kertaa vastustajan ukko puolittain yksin läpi ja puolustuslinja vaan levittelee käsiään… ei hyvältä vaikuta pidemmän päälle…

 4. Illalla siinä sängyssä pyöriessäni tulin siihen tulokseen, että tuo eilinen esitys oli täydellinen esimerkki siitä, miksi me ei voiteta pyttyjä. Syy on selvä, meidän pelaajat eivät vihaa tarpeeksi häviämistä. Menestyäkseen häviämistä pitää vihata todenteolla ja sitä välttääkseen pitää olla valmis tekemään kaikkensa. Meillä ei ole tällä hetkellä sellaisia pelaajia. Kymmenen vuotta sitten oli. Ja monta. Siinäkin on ero, että silloin oli jatkuvasti remmissä pelaajia, jotka olivat päässeet pokaaleja koskettamaan jossain vaiheessa ja janosivat sitä lisää. Meillä niitä ei montaa ole: RVP, joka on enimmäkseen yksilöurheilija, Cesc, jolla voisi tarvittavaa asennetta löytyäkin, mutta ajatukset ovat jo ”tiedetään missä” ja Clihcy, joka ei tainnut liiemmälti edes kentällä piipahtaa silloin kun Cup kannu meillä viimeksi oli. Oliko vielä joku muu?

  Miettikääpä millaisia persoonia meillä oli esim. Invinciblesissä! Verratkaa nyt esimerkiksi Adamsia, Vieiraa ja vaikka Razor Parlouria meidän nykyisiin Eboueen, Denilsoniin ja Bendtneriin. Kenellä on sitä tarvittavaa taistelijameininkiä ja kenellä ei?

  Vittu! Ei vihata häviämistä, ei.

 5. Juha vei kyllä edellä jalat suustani , olin ajatellut kirjoittaa myös tästä häviön vihaamisesta .
  Ammoisina aikoina häviön jälkeen lehtimiehet nippanappa uskalsivat tulla kysymään Keownilta ja Adamsilta kommentteja pelin jälkeen kun miesten olemus suorastaan uhkui raivoa ja pettymystä .
  Entäpä nykyjoukkue , pelin jälkeen tullaan median eteen kuulokkeet korvilla ja lippa muodikkaasti vinossa ja kommentoidaan että” häviöstä pitää oppia”….

  Manageri jauhaa myös samaa paskaa oppimisesta….VOI KRISTUKSEN VITTU tämä kultapoikajoukkue on kyllä suorittanut jo pitkän oppimäärän tällä kaudella ; ollaan käyty opissa portugalissa ja ukrainassa . Ja sarjanousijat ja divarijengit nöyryyttää meitä tavan takaa..
  Joko saatana olisi oppimäärä täynnä , häh Wenkku ?

  Nyt viimeistään Tony , Razor ja Martin sinne harjoituskentälle opettamaan näille vellihousuille mitä tarkoittaa pelata ARSENALissa ja mitä on häviön vihaaminen.
  Keown pelottelisi varmaan joltain neidiltä paskat housuun niin kenties päästäisiin parista vapaamatkustajasta eroon…..

 6. Mulla sama juttu eilen kuin Leeds-pelin kanssa. Jäi näkemättä töiden takia. Silloin kirjoitin että tais olla onni etten kyseistä sontaa nähnyt, mutta kommenttien perusteella eilinen tais olla vielä pahempi nöyryytys.

  Asenteestahan tää kaikki on kiinni, varsinkin Championship-porukoita vastaan, jolloin taitoero on 100-0 meidän eduksi. Mestaruussarjaporukalle ei jää silloin enää muuta mahdollisuutta kuin yrittää voittaa taistelemalla ja näin ilmeisesti kävi eilen. Jos meidän asenne on 100% niin Ipswicheillä ja Leedseillä ei ole sanan sijaa, mutta jos löysäillään niin sauma jää huonommallekin. Ja hei…ne on myös ammattilaisfutaajia ja huomaavat varmasti jos vellihousuporukka antaa sen verran siimaa että niille jää pienikin mahdollisuus sillä taistelupelillään saavuttaa jotain. Näin se vaan menee.

  Näissä cup-otteluissa on asennevammajengin kyseessä ollessa se huono puoli että FA Cupissa tasurilla ei vielä tipu kilpailusta ja Kaljakupissa pelataan joka tapauksessa kaksi osaa, jolloin ekan voi vetää niin kuin eilen kävi. Kerrasta poikki pitäis nääkin olla, jotta meidän neiditkin joutuis laittaan heti kaikki peliin.

  Juha oli niin oikeassa. Nykyisillä Tykkimiehillä tappio ei tarkoita mitään. Tili tulee ajallaan vaikka hävittäis Championship-paikastaan taistelevaa Ipsua vastaan. Kukaan ei uhkaa pelureita millään. Manageri puhuu pehmoisia eikä kannattajien itklla ole heille mitään merkitystä. Perkele!

 7. Juu näillä nykyisillä ”opeilla” meidän palaajat ovat jo melkoisia jalkapallomaistereta ja eiköhän rosterista muutama oikein tohtorismieskin löydy. Lessons learnt. Näille jammuille tuntuu olevan tärkeintä se, että tilipussi tulee ajallaan ja se on riittävän iso. Jos jostain syystä kävisi niin ikävästi, että seurasta tulisi lähtö, niin aina löytyy joku, joka maksaa vielä sen verran, että elämä on helppoa ja lokoisat eläkepäivät on turvattu. Ei näistä hommista pidä turhia paineita ottaa.

  Kaiken lisäksi manageiammekin tuntuu kiinnostavan enemmän taloudellinen kuin jalkapallollinen voitto. Voiko tästä enää mestaruusjoukkuetta rakentaa? Huonot on palikat.

  Puolustusta on paljon viime aikoina parjattu ja aiheesta, mutta ajatus myös hyökkäyksellekin. Koskas olemme tehneet viimeisen pelitilannemaalin? Siitä on kuulkaa 303 minuuttia (plus lisäaikaminuutit). Se niistä ”tykeistä”.

  Managerimme totesi: ’In every department we weren’t at our level’
  So F*cking right! Starting from the end of the bench.

 8. Ihmetyttää, että haastattelijat eivät tajua tätä yksinkertaista asiaa, jonka kannattajat ovat huomanneet jo aikaa sitten. Ei kai se niin vaikeaa olisi kysyä Wengeriltä, että eikö niitä opetuksia ole jo tällä kaudella ihan riittävästi, vai eikö joukkue vain opi mitään? Olisi paljon mielenkiintoisempaa kuulla vastaus tuohon, kuin aina sitä samaa paskaa tai vetoamista väsymykseen (?!).

  Sanoo Gallasista mitä tahansa, ja vaikka varmaan onkin parempi, ettei hän ole enää joukkueessa… niin siinä oli ainakin pelaaja, joka vihasi häviämistä.

  Hankitaanko joukkueeseen pelaajia, joilta puuttuu halu voittaa, vai katoaako se halu vasta myöhemmin?

 9. Arsebloggerhan hyvin aavisteli jo eilen mitä tulee tapahtumaan Tractor Boysien kanssa:
  <We have a glut of games coming up over the next few weeks and it would be nice to go into the second leg with the pressure off. We are the Arsenal though and if there’s a difficult way of doing it I’m sure we’ll find it!<

  Ikävää vain, että tällä tyylillä pokaaleja on vaikeata voittaa…kun pelaajat ovat niin kovin väsyneitä nyt, kun pelejä tulee koko ajan lisää ja lisää…huh.

 10. Nyt pitää kyllä raksuttaa muistia aika pitkälle taaksepäin, että tulee mieleen pahempi nöyryytys. Taisi olla tammikuussa 1992 Grahamin aikana, kun hävittiin FA cupin 3. kierroksella 1-2 Wrexhamille, joka oli silloisen kolmosdivarin pohjilla. Me oltiin hallitseva (ja vain yhtä matsia vaille voittamaton) liigamestari ja muistaakseni tuolloinkin sarjakakkosena. Mutta miksi välittäisin, kun ei joukkuettakaan näemmä kiinnostanut pelata?

 11. kauhulla odotellaan loppukautta… taas jossain vaiheessa tuli se perinteinen hyvänolontunne ja aloin jo uskotella itelleni että voidaan tällä kaudella voittaa jotain. viimeiset kolme peliä ei taas oo liikoja luvannu.
  toi carling cupin voittaminen olis joukkueelle korvaamattoman tärkeetä (ketsuppipullo), mutta kovin vaikeeks tehtiin jo pelkkä finaaliin pääsy. tarvii kuitenki muistaa ettei meiän puolustus ole tällä kaudella montaakaan nollaa pitäny, vierasmaali voi nousta todella tärkeeksi. kyllähän me monesti kotona voitetaan yli maalilla, nyt on vaan se ettei ipsun peli kaadu siihen yhen maalin tappiotilanteeseen.
  kuten jo aiemmin sanottu niin kaikissa kisoissa ollaan vielä mukana, vaikka se näin monen surkean pelin jälkeen tuntuu lähes käsittämättömältä. paljon pitää parantaa, toivotaan nyt tosissaan että kyseessä on kauden viimenen aallonpohja.
  tosta väsymyksestä puhumisesta tulee väkisinkin mietittyä että reenaako noi pojat ihan kunnolla? miten muut joukkueet jaksaa painaa vaikka meillä käytetään rotaatiota paljon enemmän kun keskiverto valioliigajoukkueessa, niin ja eikös pelaajienkin pitäis olla laadukkaampia? sama epäilys lääkintäpuolelle, miten voi olla ettei meiän pelaajat tuu käytännössä koskaan takasin aiemmin (tai edes sillon) kun on ennustettu?

 12. Wenger on jo saanut lisänimen pähkähullu professori briteissä…taas on ovet paukkumassa väärään suuntaan kun venakko,NB ja Cesc haluavat pois.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s