Whiskeynose

Joudun tuottamaan pettymyksen mikäli odotitte räjähtävää alkua jälleen uudelle blogiviikolle. Älkää kysykö miksi, en tiedä sitä, mutta ajatukset ovat totaalisesti jäässä. Ehkä se on harvinaisen vahvana ilmaantunut ’välipäiväsyndrooma’, yksinkertaisesti Punavalkoisten uutisten niukkuus tai sitten viikonlopun jäljiltä lasittuneet silmät eivät kykene näkemään sanojen taakse.

Tätä kirjoittaessani myöhään sunnuntai-iltana Wigan voitto on paketoitu, kaikki mahdollinen sanottu, kirjoitettu ja luettu, samalla huomisen tiistai-illan Ipswich ottelu tuntuu vielä omituisella tavalla kaukaiselta. Hmm, huomaatteko miten monisäikeisesti on mahdollista muotoilla se että tuli nautittua muutama viski liikaa, en sitä paitsi ole viskin ystävä laisin.

No jos on blogistin nenä Punainen, kasvot turvonneet ja suu kaikkea muuta kuin hymyssä, lääkettä tähän tarjosi Robin van Persien haastattelu. Hattutemppu saa toki kenen tahansa jalkapalloilijan suun hymyyn, mutta Hollantilaisen silmistä paistaa paljon enemmän, ei takuulla vähiten se että on ylipäätään terveiden kirjoissa, vaan löytämässä huippukuntonsa. Jos Robinin silmissä olevasta palosta jotain voi päätellä, lisää on luvassa, jalkapallon pelaaminen on h*lvetin mukavaa.

Vaikka pidimme lauantaina kiitettävää vauhtia viheriöllä, ehkei ottelu sittenkään ollut fyysisesti kovin raastava, positiivisella ilmeellä ja suorituksella kun on taipumusta helpottaa rasitusta. Toki Latics koputteli jaloille, etenkin Cesc jopa aavistuksen turhautui tähän, mutta kokonaisuutena väittäisin meidän selvinneen illasta mukavasti.

Edellisellä pohjustin ajatusta Wengerin kokoonpanosta Tractor Boysia vastaan. Panoksena on tottakai paikka Liigacupin finaaliin Wembleylle ja olemme kiusallista kyllä selkä seinää vasten hävittyämme nolosti välierien ensimmäisen osan Portman Roadilla 1-0. Wigan ottelu vain vahvisti tämän hetkisen ’ykköskokoonpanon’ asemaa ja vaikka selvitimme tiemme jatkoon Englannin Cupissa Elland Roadilla varsin suurin muutoksin kokoonpanoon, odotan suurella mielenkiinnolla managerin valintoja huomiseen iltaan.

Ipswichin jälkeen kalenterissa on neljä välipäivää ennen sunnuntaista Huddersfield ottelua, mikä tarjoaa kyllä Arsenelle mukavasti pelivaraa ja kuten hän sanoo, esimerkiksi juuri van Persie on loukkaantumisensa jälkeen virtaa täynnä.

”Robin is now a completely sharp and fit – and strong. He looks strong mentally. Some players have played many games, but Van Persie has been out for a long time. Him and Fabregas had a long breather and we hope he can benefit from that.”

Jätetään huominen Ipswich tässä kohtaa ja sananen Southamptonin teinisensaatio Alex Oxlade-Chamberlainista.

”We will try now. We need an agreement with Southampton, we need an agreement with the player, and we are not the only ones on the case, but we try as hard as we can because I like him as a player.”

Nyt, sikäli kuin mediassa esiintyneitä arvioita on uskominen, puhumme 10 miljoonan punnan sijoituksesta. Ei allekirjoittaneella ole tietenkään mitään sitä vastaan että kirjoillamme on kaikki maailman teinisensaatiot, mutta on se nyt ihme ja kumma että samaan aikaan olemme neljällä rintamalla mukana taistelussa pokaaleista ja pelaamme upporikasta ja rutiköyhää ajatuksella Alex Songista tarvittaessa topparina.

Kiusaantunutta oloa lisää mangerin tapa esittää asia; ’we try as hard as we can..’ Chamberlain on epäilemättä erittäin lupaava pelaaja, mutta niin ’olivat’ Carlos Vela ja Håvard Nordtveitkin. Wenger sanoi perjantaina ettei aio käyttää puolustajan mahdollista hankkimatta jättämistä selityksenä jos selityksille tarvetta ilmenee mikä on jo itsessään varsin epäilyttävä lausunto, ikään kuin vaihtoehto.

Eikö nyt voitaisi sopia että Gary Cahillin viimeinen palvelus Boltonille on auttaa omalta osaltaan joukkueensa pitämään nollan Chelsea vastaan tänä iltana. Toki vielä parempi jos seuraa ottelua jo Lontoossa Wengerin kera sopimuksen viimeisiä yksityiskohtia samalla viilaillen. Cahill olisi muuten pelikelpoinen Mestareiden liigassakin, jos sellainen yksityiskohta on jäänyt joltain huomiotta. Merkittävä detalji väittäisin.

Tarvitsen Buranaa, hasta mañana!

0 thoughts on “Whiskeynose

 1. Gary Cahillin puolesta täällä ollaan liputettu jo pidemmän aikaa, mutta taitaa GC:n siirto Grovelle jäädä pelkäksi märäksi uneksi. Itse en oikein jaksa uskoa, että Cahill siirtyy ainakaan tammikuun ikkunassa Lontooseen? Tosin Sotonin Alex Oxlade-Chamberlainin siirto sen sijaan näyttää entistä todnäköisemmältä. 17v pelurin hinnaksi oltaisiin arvioitu n £7m.

 2. Mielenkiintoinen tilastoanalyysi meidän Safehands-Szczesnyn pelistä:

  http://goo.gl/P83wc

  Pelaajaa arvosteltiin ManU pelin jälkeen pelinavauksien epätarkkuudesta, josta pelaaja myös itse vitsaili myöhemmin, ja kertoi erityisesti treenaavansa avausten parantamiseksi. Tulosten kehittyminen on ollut siis huimaa.

  Selkeästi avauksista huomaa myös, että varsinkin itseluottamus on parantunut, kun palloa on pelattu lyhyillä avauksilla omille, eikä vain roiskaistu mahdollisimman kauas.

 3. En lainkaan epäile etteikö konsonantti olisi petrannut tuolla osastolla. Silti vertailu juuri näiden kahden ottelun välillä on aika hankalaa. Manu OT:lla vai Wigan Emiratesilla? Jo pelkästään painetta tuli ihan eri tavalla näissä matseissa. EI sillä, että se olisi Szczesnyltä yhtään pois.

 4. No fresh injuries for Carling Cup Semi-Final

  “Tomas Rosicky is sick. He has a chance to be available for Sunday. He might be little bit short I don’t know. He was in bed for one week so we’ll have to build him up. But he should be back with the squad on Thursday as well.”

  Siinä Rosickyn tilanteesta, jotain tälläistä muistelinkin.

 5. Viikko vielä tätä kuuta jäljellä, ei näytä hyvältä, toivottavasti oon väärässä tapani mukaan.

  Ilmankos ei ole pikku-mozarttia näkynyt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s