Vilpitön sammakko?

Oh boy, oh boy – perjantai, eikä taatusti tälläkään kertaa yhtään liian aikaisin. Ilmassa selkeää akkujen latausta ja välipäivien makua kohti sunnuntain Huddersfield ottelua. Yritetään nyhjäistä tyhjästä jotain.

Arsene Wenger ei päästä meitä piinasta mitä tulee mahdolliseen puolustuksen vahvistamiseen ja vaikka aika käy vähiin, niin se on aina käynyt, ylittynytkin faxin kangistuessa pakkaseen. Allekirjoittanut ei luovuta – manageri ei ole ajatusta tyrmännyt. Kuten saimme kuulla, Sebastien Squillaci palasi eilen normaaliin harjoitusvahvuuteen ja on ilman takaiskuja sunnuntaina kokoonpanossa.

Tilanne on epäilemättä se, että manageri seuraa sekä Squillacin että etenkin Thomas Vermaelenin kohdalla tilannetta kalkkiviivoille asti. Onko Arsene pakotettu toimimaan vai ei, sitä manageri analysoi ja jos ja kun edes yritän olla positiivinen, kyllä Arsene on tosissaan tilannetta analysoinut.

Myönnän kirjoittaneeni eilen puolitosissaan ja ’vahingossa’ epäilyni että managerilla kasvaisi nälkä syödessä. Takerruin omaan optimistiseen ajatukseen myöhemmin uudemman kerran ja mitä enemmän sitä pohdin, sitä enemmän siihen uskon, siis haluan uskoa, siis kiusaan itseäni haluamalla uskoa. Err, siis pakotan itseni uskomaan ja sulkemaan silmäni mahdollisuudelta ettei Arsene puolustusta vahvista – four days and counting..

Hyväksyn tulleeni neuroottiseksi asian suhteen, tottakai olen, se kuuluu kannattajan ja blogijournalistin rooliin. Perustelen itselleni uskoani vahvistukseen ehkäpä jossain määrin jopa valheellisin perustein, mutta fakta että Arsene aidosti mahdollisuutta pohtii riittää olemaan toiveikas, kyse on riskianalyysistä minkä tulosta Wenger prosessoi.

Arsene on toistuvasti korostanut tasaisuutta ja puhunut aidosta mahdollisuudestamme voittaa Valioliigan mestaruus, sitä se on. Uhkapeli, sitä manageri ei kaihda, mutten millään halua uskoa että hänkään ottaisi tietoisesti turhia riskejä, pelaisi tietoisesti kuuluisaa upporikasta ja rutiköyhää. Ei tässä tilanteessa, ei tässä vaiheessa kautta kun kaikki neljä jaossa olevaa pokaalia ovat tavoiteltavissa.

Ensisijaisesti Wenger luottaa nykyiseen puolustukseen, tottakai luottaa koska on itse vastuussa siitä. Hän ei takuulla halua asettaa omia hankintojaan kyseenalaisiksi, toisin sanoen kyseenalaistaa itseään. Edelleen haluan uskoa että Wenger viisastui mitä tulee tapauksiin Mikael Silvestre ja Sol Campbell. ’Ilmaiseksi’ voi pysyä pinnalla, mutta vetten päällä kävelyyn vaaditaan enemmän.

Kulminoituuko kaikki lopulta Vermaelenin tammikuun vihoviimeiseen kuntoutumisarvioon, sen tietää vain Monsieur Wenger. Kaikkien lupauksiakin herättäneiden puheiden (vuodenvaihteessa puolustuksen vahvistaminen oli selviö) ja riskianalyysien jälkeen, oli päätös sitten vahvistaa tai olla vahvistamatta keskuspuolustusta, voin vain luottaa siihen että manageri on vilpitön ratkaisussaan. Vilpitön ja rehellinen paitsi itselleen, mutta ennen kaikkea meille kannattajille. Olen kritisoinut ja tulen epäilemättä kritisoimaan manageria tulevaisuudessakin. Mutta jos en uskoisi Arsenen vilpittömyyteen, uskoon reseptiinsä millä Valioliigan mestaruus voitetaan, siinä tapauksessa jäljellä olisi enää vaatia managerin päätä vadille ja sitä en ole tehnyt.

Piste.

Mutta jottei draamankaari kohti maanantaita ja siirtoikkunan sulkeutumista olisi täydellinen, Peter Hill-Wood ehätti loppumetreillä kirjoittamaan oman kappaleensa käsikirjoitukseen ennen lopullisen version painoonmenoa. Ensiksi..

”This season we are still in all ­competitions and second in the league, so we’re not that bloody bad!”

Tämä on se kaiketi kaikkein kiusallisin, turhauttavin ja käytetyin höpöhöpö millä seurajohto varjelee itseään ja samalla tottakai manageria. Kukaan meistä ei takuulla koe että olisimme ’bloody bad’. Puhun toki vain omasta puolestani, mutta kriittisyys, turhautunutkin kriittisyys syntyy resursseistamme olla paras, ei neljän joukossa. Seura takoo taantumassakin kadehdittavaa tulosta, mutta tavalliselle kannattajalle ainoa mahdollisuus päästä osingoille, saada maksamalleen rahalle vastinetta on sijoitus joukkueeseen. Bloody bad my Arse.

Sitten se mielestäni massiivinen sammakko minkä Hill-Wood suustaan päästi.

”It is so much more satisfying to build something – to get boys of 15 to 18 and see them develop sufficiently well to win the Premier League or other trophies – rather than sitting there and saying, ‘I want to buy the best striker in the world and I don’t care what it costs’.”

Ei vielä, ei vielä.. Allekirjoitan täysin, minäkin olen romantikko ja olen tainnut joskus googlettaa ’Natalie Portman n*de’ – kehnoin tuloksin. Kysymys kuuluu missä kulkee raja, ehdinkö tulla seniiliksi ennen kuin googletus tuottaa halutun tuloksen? Hill-Wood jatkoi:

”A, it is not something we could possibly do and B, even if we could, I wouldn’t want to do it.”

I WOULDN’T WANT TO!

Hill-Wood on ollut liian pitkään puheenjohtajana jos ei halua voittaa, keinolla millä hyvänsä. Ei vaikka seuransa olisi terveellä liiketoiminnalla luonut resurssit hankkia se maailman paras hyökkääjä jos niikseen tulee. Olen edelleen romantikko ja jos Arsenen projekti saa palkintonsa, olen takuulla rinta h*lvetin rottingilla Chelsean, Cityn tai kenen tahansa suuntaan. Mutta mikäli sitä palkintoa ei tule, projektin taakse on turhauttavaa piiloutua – loputtomasti. Ja takaan että sitä kannattajaa joka mestaruutta juhlii ei kiinnosta meidän arvostelu ’likaisesta pelistä’ tai epäterveestä taloudesta.

Huh, huh! No onneksi me hankitaan se toppari ja voitetaan mestaruus niin ei tarvitse tällaisilla asioilla spekuloida. Soo soo Peter anyway, joko se tomaattipalsta on valmiiksi katseltuna? Hassua muuten miten ’voimakasta’ kielenkäyttöä puheenjohtajalta, ehkä hän sittenkin haluaa edelleen voittaa, hinnalla millä hyvänsä, ja koko haastattelu oli suunnattu muille seurajohdoille, ei meille kannattajille?

Alkanee riittää tältä erää, taisi mennä asian sijaan varsin tunnepitoiseksi päivitykseksi. Syy Andrei Arshavinin vaisuihin otteisiin ratkesi, mies alkaa tulla vanhaksi. Vela (/ Cahill swap) deal is still on. Se että spekulaatioissa Meksikolainen ei olisi halukas siirtymään Boltoniin, vaan mieluummin Espanjaan tarkoittaisi kyllä kaiketi vain yhtä asiaa, Carlos haluaa siirtyä pysyvästi. Alkaako El Bombarderolta loppua usko?

Toivottavasti olen väärässä toistaessani jälleen kerran siitä miten näen usein meidän kannattajien ja pelaajien ajatusten, ainakin alitajunnassa kulkevan käsi kädessä.. Eli siis ihan näin näppituntumalta blogistille on syystä tai toisesta syntynyt aavistuksen sellainen kuva että sunnuntain Huddersfield tulisi olemaan se vaarallisen helppo nakki. Itse asiassa jos olen rehellinen, minustakin tuntuu että se on helppo nakki! Pelottavaa. Mainittakoon että liiton säännöt eivät salli Terriereissä lainalla pelaavan Benik Afoben pelaavan kyseisessä ottelussa vaikka meiltä lupa olikin.

Loistavaa viikonloppua Goonerveljet ja -siskot, cheeeeers!

PS. Petterin terveiset mikäli joltain meni ohi..

Tervehdys!

Arsenal Finland hallitus pohti mahdollista cup-finaalia jo viime vuoden puolella ja päätti pitää silloin jonkinlaisen finaalitapahtuman. Paikkana on sportti, kaikki muu on auki. Käytännössä riippuu miten sportti sponsoroi. Luultavimmin ainakin olutkuponkeja on jaossa. Tärkeintä olisi viettää finaalitapahtumaa hyvässä seurassa.

Aikahan nyt ei ole kaikista “suomalaisystävällisin” sunnuntai 27.2. kick-off tällä tietoa klo 18:00.

Mitään virallisia ilmottautumisia ei tarvita, mutta laittakaa vähän ketä olisi tulossa niin osaan mainostaa sporttiin päin. Sunnuntai-ilta ei heillekään ole se kaikkein vilkkain niin meidän näkyvä läsnäolo ja oluen lipittäminen varmaan kiinnostaa:)

t:Peetu

Siis ravintola Sports Academy, Helsinki. Juha puolestaan uteli Tampereen sektoria Pub Höyryyn tai O’Harasiin.

0 thoughts on “Vilpitön sammakko?

 1. Mä tulen myös sporttiin. En tosin ole afsc.n jäsen, mutta tokkopa tuo haittaa kun sydämessä on oikea joukkue.

 2. Täytynee itsekin tulla katsomaan finaali Sportin hyvässä seurassa. Kai se ”Denilson” on vielä siellä hoitamassa tarjoilua omaan rauhalliseen tahtiinsa…?

 3. Hölkkä duunissa. Haha! Vois kyllä tulla sporttiin, eikä maanantai rokulikaan haittaa, kun sen tietää etukäteen. Itse en myös ole A finlandin jäsen mutta olisihan se mukava jos sportti tulisi vastaan jollain tavalla. Vaikka tuoppi s etukortilla hintaan x. Olisihan se mukavampi näin lompakon kannalta, juoda vaikka kolmosen mukeja ennemmin kuin vittu vitosen tuoppeja. Varsinkin jos voittojuhlinta menee aamuyöhön.

 4. No, nyt se Mourinho pystyi pilaamaan tämän loistavasti alkaneen pekkaspäivän.Sanomalla: Haluan palata englantiin,joukkueella ei väliä olkoon se sitten City, United tai Chelsea. Onneksi meitä ei maininnut. Sille ylimieliseelle mulkulle pitäisi valaa kuutio betonia nilkkoihin ja heittää vittu mereen.

 5. Nyt kun vain Wenger malttaisi olla ronkkimatta kokoonpanoa liian rankalla kädellä, niin voisi sunnuntai-iltapäivän ratoksi katsoa matsia kotisohvalla ilman sydänhalvauksen vaaraa. Mutta jos, kuten pelkään, se on muotoa Almunia-Clichy-Kos-Squillaci-Passmaster-Diaby-Hölkkä-Song-Rosicky-Arshavin-Bendtner tai jotain sinne päin, niin tulemme vuotamaan vähintään pari maalia ja jatkoonpääsy riippuu sitten siitä, minkä väriset kengät juutilla sattuu olemaan jalassa. Voittavaa maalivahti-toppari -kolmikkoa ei saa vaihtaa, vaikka mikä olisi.

 6. Olen tulossa Sporttiin, jos mitään ylivoimaista estettä ei tule. Tykkimiesten kannattaja olen ollut jo yli 40 vuotta. Näitä kirjoituksia luen päivittäin ja asiapitoisia yleensä.
  APe

 7. Olipa ”yllätys” tuo Wenkun lausahdus : )
  Toivotaan ny helvetisti ettei tämä kitsastelu taas tässä siirtoikkunassa tule maksamaan sitten keväällä paljon…..Toppariosasto ja Song ennenkaikkea pitää pysyä ehjänä .

 8. Wenkku jopa hieman yllättäen ilmoitti, että konsonanttikasa on nyt ykkösveskari. Siinä on fabilla ja almunialla ihmettelemistä.

 9. Kyllähän tälle meidän veskarishowlle alkaa naureskella kohta kaikki. Kukaan ei tiedä kuka on ykkönen ja kuka taas myynnissä tällä viikolla ja kuka seuraavalla. Ihme touhua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s