Guilty as charged – talkSHITE

Oh dear, oh dear.. Jos ja kun maaottelut eivät kiinnosta vähäisimmässäkään määrin, mutta olisi tänäänkin Arsenal -blogi päivitettävänä – käytännössä mahdoton tehtävä. Kuinka hupaisaa seurattavaa kun Daily Mail (vai oliko se The Sun..) päätti hauskuuttaa (turhauttaa) lukijoitaan julkaisemalla artikkelin minkä mukaan Chelsea valmistelisi 50 miljoonan punnan tarjousta Cescistä, siis hupaisaa mitkä muut mediat tähän tarttuivat. Siinä ne tuli kerralla C-kategorian lähteet läpikäydyiksi.

Tai entäpä megauutinen SKYlta potkut saaneen kaksikon Andy Grayn ja Richard Keysin siirtymisestä talkSHITE -radion palvelukseen?! Olen vakuuttunut että parivaljakon toinen vaihtoehto oli Goal.com. Mutta vaikka jälkimmäinen tarjosi rahakkaampaa sopimusta, herrojen pakkomielle saada kuulla omaa ääntä tallenteena kotisohvalla osoittautui sittenkin liian suureksi kiusaukseksi. Luotettavista lähteistä saamieni tietojen mukaan Goal.com kyllä tarjosi loppusuoralla mahdollisuutta podcastiin mutta lopullisesti asian ratkaisi mahdollisuus työskennellä yhdessä Adrian Durhamin kanssa.

Kuunteleeko teistä lukijoista muuten joku mainittua radiokanavaa? Blogisti tunnustaa tehneensä sen kerran, yhden kerran. Kokemusta kesti noin vartin, sen jälkeen olen pysytellyt hyvin kaukana jo ajatuksen tasolla. Uskomattoman provokaatista käytännössä huutamista, missä esimerkiksi lähetykseen soittaneiltakin odotettiin vastaavaa toimittajien verbaliikkaa, kovaäänistä verbaliikkaa mikä peittää alleen kaiken asian sikäli kuin sellainen olisi ollutkin.

Tiedän, tiedän.. Allekirjoittaneen pitäisi vain poistua töidensä pariin.

Jäi näemmä linkki uupumaan eilisestä viittauksesta Nicklas Bendtneriin, tässäpä se jos nyt joltain meni aihe ohi silmien. Nuori mies puhuu tätä nykyä paljon, ja asiaa. Ja näemmä ihan tuoreeltaan lisää.

Mystinen kujanjuoksu (vai nilkutus) Johan Djouroun ympärillä jatkuu, ainakin vielä tätä kirjoittaessani. Saimme kyllä lukea Sveitsin jalkapalloliiton ’diagnoosin’, minkä mukaan JD olisi selvinnyt säikähdyksellä ja palaisi normaaliin vahvuuteen ensi viikolla. Muistan hämärästi muuan Belgian FA:n tehneen taannoin kahden viikon diagnoosin, ei sillä ettäkö Belgian ja Sveitsin liitoissa työskentelisi samat diagnoosien tekijät, tuli vain mieleen.

Miten vain, olennaista lienee sittenkin koko tilanne ylipäätään. Toisin sanoen se että meidän kannattajien suurin, korjaan toiseksi suurin, suurin on ja pysyy viime lauantain tuloksessa.. Että meidän kannattajien toiseksi suurin huolenaihe on ollut neljättä päivää Djouroun polvi kertoo kiusallisen paljon siitä miten epävarmoin ajatuksin me Goonerit sittenkin suhtaudumme edessä oleviin ratkaisupeleihin.

Ei mitään pois Djouroun edesottamuksista, päinvastoin, mutten soisi meidän olevan tilanteessa missä yhden keskuspuolustajan polvi sanelee niin paljon kuin mitä nyt tuntuu sanelevan. Meillä on käytännössä yksi puolustava keskikenttäpelaaja. Paitsi että niitä pitäisi olla se kaksi, sen yhden positiointi ei pitäisi olla missään olosuhteissa korvaava toppari, pelkkä ajatus on oman oksan sahaamista.

Tilanne on akuutti, luottamus kaksikon Laurent Koscielny / Sebastien Squilvestre pelaamiseen on nollassa paitsi kannattajien keskuudessa, pelaava maalivahti kuvasi Djouroun loukkaantumisen järkyttäneen puolustuksemme tasapainoa. Kyle Bartley ehti pelata yli 20 ottelua sarjaporrasta alempana Sheffield Unitedin väreissä ja nyttemmin lainapesti jatkuu Skotlannin toisen jättiläisen, Glasgow Rangersin vahvuudessa. Miksei Kyle ole Grovella, miksei Ignasi Miquel ollut edes vaihtopelaajien joukossa pelatessamme Ykkösliigan Huddersfieldiä vastaan Englannin Cupissa?

Miksemme vahvistaneet keskuspuolustusta tammikuussa?!! Ei se olisi ainakaan ’tappanut’ Bartleya tai Miquelia, Huddersfieldiä vastaan vaihtopelaajien joukossa ei ollut ensimmäistäkään puolustajaa! Alex Song ei edelleenkään ole puolustaja. Ymmärrän yhtä hyvin kuin jokainen teistä, että kutsuttakoon tätä sitten vaikka peräti itkemiseksi, se on yhtä tyhjän kanssa tässä vaiheessa. Mutta ymmärrän myös pirullisen hyvin sen että elän pirullinen pala kurkussa odottaessani Johan Djouroun virallista diagnoosia. V*ttumainen pala.

Olin tässä uutistulvassa pakotettu käymään läpi uskoisin lähes kaiken mitä Theo Walcott on ehtinyt median kanssa haastaa. Ja kas, löytyihän sieltä kaiken Capellon varjon keskeltä jotain ihan asiaakin. Erinomainen paljastus pukukopista Magpies ottelun jälkeen, kukaan pelaajista ei uskaltanut katsoa manageria silmiin.

Andrei Arshavinhan oli jo aiemmin ehtinyt paljastaa että Arsene pysyi täysin vaiti, ei mitään. Tunnelma on takuulla ollut käsin kosketeltavan jäätävä ja h*lvetin hyvä niin, minä nimittäin pelkäsin että pukukopissa olisi huutanut kilvan joukko Phil Dowdin edesottamuksiin turhautuneita pelaajia. Se että siellä onkin ollut joukko lattiaan katseensa suunnanneita haavoitettuja gladiaattoreita on juuri se mitä halusin, se on peiliin katsomista mitä perään kuulutin. Vaikka erotuomarina olisi ollut lumiukko, neljän maalin johto ei voi kadota savuna ilmaan, puhumattakaan että se tapahtuu alle 20 minuutissa.

Voimme edustaa seurana hyveitä terävimmässä kärjessä (vaikkei se sitten olekaan konkretisoitunut pokaaleina hetkeen), mutta kyllä paitsi meidän kannattajien, seuran päättävien elinten pitää kyetä ottamaan vastaan väittäisin ihan aiheellista kritiikkiäkin. Joku voisi itse asiassa kyseenalaistaa josko olemme menneet politiikassamme liian pitkälle? Ei vain kannattajan näkökulmasta siinä ettei valittu tie tule palkituksi pokaalein, vaan rehellisesti sanoen jokseenkin epäilyttävät mittasuhteet saaneen joukkueellisen verran pelaajia lainalla siellä ja täällä suhteen. Ymmärrän erinomaisesti Southamptonin puheenjohtajan lähtökohdan olla antautumatta kuka tietää lopulta vain välistävetäjän edessä.

Erinomaista että Arsene sai taiottua tälle päivää ripauksen siitepölyä ja lasillisen vatsan sekoittanutta päivän vanhaa maitoa, mutta sittenkin useampi elintärkeä pelaajamme on tänään tulessa ja heille leppoisaa iltapuhdetta joka vain tuulettaa menneen viikonlopun synkkiä tunnelmia. En voi mennä takuuseen, mutta lähtökohtaisesti huomenna jotain muuta, stay tuned!

0 thoughts on “Guilty as charged – talkSHITE

 1. Moi!

  Carling Cup finaalitapahtumasta hieman lisää tietoa.

  Sportin kanssa on neuvoteltu ja finaalitapahtuman alennukset ovat:

  0,5l Carlsberg 4e (5,20e)
  0,4l Crowmoor 4,80e (5,80e)

  Snacklautanen yhdelle 9e
  Klassikko burger 13e

  Miten alennukset saa on vielä juttelun alla (paita/joku jäsenkortti) palaan siihen ensi viikolla.

  Eri foorumeilta ilmottautuneita on n. 40 + sekalainen arsenal-kansa. Saadaan hyvät bileet:)

  t:Peetu

 2. En itsekään ole todellakaan mikään suurin Bendtner-fani, mutta teki jo pahaa lukea TEAMtalkiin kirjoitettuja Arsenal-kannattajien kommentteja…

 3. Huikeaa Peetu!! Toivottavasti ymmärtävät laittaa työvuorolistalle useamman kyypparin, jotta juomaakin oikeasti saisi tilattua alle 15 minuutin..

  Ps. Djorou taitaapi olla kunnossa viikonloppuna. Djoroun pelatessa me ollaan oltu tappioitta edelliset 29 ottelua.. Talismaani?

 4. Kateellisena maalaisena seurailen tuota isolla kirkolla helmikuun lopussa tapahtuvaa kuhinaa.

  Muistutuksena siis Pirkanmaalaisille goonereille, että kaikki jotka ovat hengissä, kokoontukaamme yhdessä katsomaan tuo Carling cipun finaali. Sovitaan nyt, että paikka olkoon Höyry. Pitää nyt lähempänä vielä tarkistaa, että näyttävät matsin, mutta suunta sinne. Itse menen ainakin ja ymmärtääkseni Gunner ja Mykki (?) ainakin ovat tulossa. Lisää punaisia pelipaitoja kaivataan paikalle. Iloitaan yhdessä!

 5. Yksi hyvä syy siihen miksi emme ostaneet tammikuussa puolustavaa keskikenttäpelaajaa on Denilsson. Kukaan ei vieläkään taida ymmärtää, mitä Wenger näkee hänessä, mutta näkee kuitenkin jotain. Wenger on kyllä ennustanut monen pelaajan potentiaalin erinomaisesti viimeisellä parilla kaudella, mutta toisaalta Denilsson on lähiaikoina pelanut hiukan vähemmän…Wenger antamassa periksi? Toisaalta Arsenella on ’sokeita pisteitä’, mitä tulee pelaajiin kuten Eboue.

  Kaikki olisivat kuitenkin varmaan rauhallisempia, jos meillä olisi hyviä korvaajia. Minä ainakin toivon, että meillä olisi muutama puhdas yhden paikan pelaaja ajamassa tietään joukkueeseen. Songit ja Denilssonit ovat pelaneet lukuisia pelipaikkoja uransa aikana. Auta armias kuinka hyvä esim Song olisi, jos ei olisi joutunut (ja joudu edelleen) pelaamaan topparina.

 6. Denilsonista on jauhettu paljon ja varmasti ihan aiheesta. Sinänsä en epäile sitä, etteikö Wengerillä olisi kykyä huomata lahjakkuutta. Eri asia onkin se, että pystytäänkö potentia koskaan lunastamaan peliesityksiin. Denilsonin kohdalla näyttää, että tässä organisaatiossa ei pystytä. Brassin kehitys on tainnut olla jopa miinusmerkkistä viimeiset vuodet. Toissa kaudella hentekin taisi hetkeksi nostaa Denilsonin pois kauhukvartetista. Paluu sinne toki tapahtui aika nopeasti.

  Huhut Denilsonin siirrosta tammikuussa ei varmasti ollut ihan tuulesta temmattuja. Itse ajattelin, että Wenger saattaisi jopa myydä brassin, ellei keskikentän loukkaantumistilanne olisi noin paha. Frimpong ja Diaby olivat molemmat tuolloin sivussa ja eiköhän Diabyn kohdalla jo tiedosteta loukkaantumisherkkyys. Ramsey oli vasta palannut ja lähti hakemaan pelituntumaa lainalle, joka varmasti oli ihan hyvä ratkaisu. Eastmondin kehitys ei ole tainnut olla huimaa sekään. Ja sitten vielä Coquelin on lainalla. Onhan Songin varamiehen rooliin volyymiä, mutta laadun kanssa on niin ja näin. Eiköhän Frimpong saa vielä uuden mahdollisuuden tuolle paikalle tai vastaavasti Coquelin viimeisen mahdollisuutensa Arsenalissa jos Ranskan reissu on parantanut miehen otteita. Vaikea on nähdä Denilsonia enää mukana ensi kaudella ellei 1) keskikentältä poistu muuten iso liuta miehiä tai 2) tulee joku todella selkeä tasonnosto kevään/kesän aikana.

  Song on tainnut tällä kaudella pelata topparina yhdessä pelissä, joten ihan rauhassahan tuo on saanut orientoitua pelaamaan keskikentällä.

  Täytyy laittaa rouvalle hakemusta vetämään jos sitä pääsisi mukaan Höyryyn kattoon finaalia. Sportti taitaa olla hieman liian kaukana.

 7. Mukana ollaan! Ja hienoa Jarkka, kyllä rouva päästää mukaan sillä nyt puhutaan sentään cupfinaalista ja pitkästä aikaa me otetaan kannu kotiin.

  Muutkin Pirkanmaan goonerit Pub Höyryyn Carling Cupin finaalisessioihin mukaan.

 8. Sportista saa muuten normaalistikin yleensä tuopin 4 eurolla jäsenkortilla, kantiskortilla hinta 4,80. Tosin siellä vaihtuu väki niin tiheään, että saa monesti olla selittämässä. Kiekkokausarilla toimii paremmin toki, kun lätkäbaarissa ollaan. Toivotaan että Passmaster ja myös Squilvestre olisi värvätty tarjoilemaan finaalipäivänä.

 9. hahahaa, hyvä Eero! Passmasteristä ei oo tarjoilijaksi kun on kokoajan turvallaan, mut portsariks ehkä? Täytyy ottaa muutama lantti taskuun, jos sattuu ovella seisomaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s