Rutopistin kevätveikkaus

Kaudesta 2/3 takana ja loukkaantumistauko menossa, joten on aika tehdä ennuste loppukauden liigaotteluista. Mikäli kärkijoukkueet pelaisivat loput ottelunsa samalla menestyksellä samantasoisia joukkueita vastaan kuin tähän mennessä, näyttäisi valioliigan lopputilanne keväällä suunnilleen tältä:

ManU 83 pistettä

Arsenal 77 p

Chelsea 70 p

ManCity 70 p

Spurs 69 p

Ja Arsenalin otteluiden pistesaldoksi muodostuisi seuraava:

Wolves (h) 3 p
Stoke (h) 3
Sp*rs (a) 1
Sunderland (h) 1
WBA (a) 3
Blackburn (h) 3
Blackpool (a) 3
Liverpool (h) 1
Bolton (a) 1
ManU (h) 1
Stoke (a) 1
Villa (h) 3
Fulham (a) 3

Ennusteen virhemarginaali on +/-6 pistettä, joten teoriassa on vielä pieni mestaruusmahdollisuuskin. Mutta kaikella todennäköisyydellä ManU tulee vielä kasvattamaan piste-eroa. Vaikka se kohtaakin mm. kotona vielä Cityn ja Chelsean, niiltä tullee molemmilta 3 pistettä. ManU on tällä kaudella kärsinyt kotona vain yhden pistemenetyksen ja koska sarjakakkonen (Arse) on jo kotona kohdattu, niitä ei tulle enää lisää kuin vieraissa.

Arsella on puolestaan jäljellä vielä useampi keskikastin vastustaja, joilta ei historian valossa kaikilta täysiä pisteitä heru. Koska ManUn ja Chelskin välinen rästiottelu pelataan vasta maaliskuun alussa, on Arsella mahdollisuus siirtyä tilapäisesti sarjan kärkeen 23.2., mikäli se voittaisi kotona Wolvesin ja Stoken ja ManU kaikesta huolimatta menettäisi pisteitä viikonloppuna Citylle.

Tämän jälkeen ManU kuitenkin mennee menojaan. Pieni toivon kipinä on olemassa siinä, että Arse saisi maaliskuun ’loukkaantumistauon’ jälkeen voittoputken päälle ja onnistuisi kääntämään huhti-toukokuun vaihteen neljästä perättäisestä tasapeliksi tuomitusta ottelusta ainakin pari voitoksi. Avainasemassa tässä on luonnollisesti Vappuaaton Arse-ManU, mutta yksin sen voitto ei meille riitä, vaan tarvitsemme muiltakin apuja.

Arsen kakkossijan voisi näillä tilastoilla ja ilman romahdusta julistaa jo lähestulkoon varmaksi, mutta kolmossijasta tulee äärimmäisen tiukka kisa. Tässäkin keskinäiset pelit Chelsea-City, City-Sp*rs ja Chelsea-Sp*rs ovat ratkaisevia. Chelskin asemaa heikentää se, että se joutuu kohtaamaan vielä kahdesti ManUn. Enkä pidä vielä kirkossa kuulutettuna sitäkään, etteikö Liverpool voisi ohittaa jonkun tästä kolmikosta nykymenolla. Tällöin olisin kuitenkin 4 euroa köyhempi ja Kaitsu tuoppia rikkaampi 🙂

Vaikka viime lauantain katastrofista lieneekin kaikki oleellinen sanottu, en malta olla lausumatta omaa näkemystäni. Mielestäni tässä osuivat yhtä aikaa kohdalle seuraavat meille epäedulliset seikat:

1) Tuomari oli täysi mulkku, joko lahjottu tai muuten vaan ManUn mies

2) Wengerin taktinen ’nerokkuus’ loisti jälleen

3) Djouroun loukkaantuminen sotki varamiehisen puolustuksen pasmat

4) Liian monen pelaajan henkinen kantti petti taas

Kohdalle yksi me ei kait voida mitään niin kauan kuin managerin ja suurimman osan pelaajista passissa on sammakkoleima. Kohta kaksikaan ei tule muuttumaan, jos managerin passissa lukee lisäksi Mr. Wenger. Kolmannelle kohdalle olisi käsittääkseni voitu tehdä jotain viimeistään siirtoikkunan aikaan, mutta syystä tai toisesta ei haluttu tehdä, kun ’meillä on 4 topparia + Song’.

Viimeisen kohdan laitan kyllä täysin Wengerin piikkiin. Joko hän on täysin kykenemätön hankkimaan meille älyllä ja terveellä itseluottamuksella varustettuja pelaajia tai sitten ei pysty kasvattamaan valitsemastaan aineistosta kovaa työtä, taklauksia ja puolustusasennetta kunnioittavia nuoria miehiä. Paskapuheiden aika on nyt ohi, on aika näyttää kentällä onko meistä mihinkään.

Tähän loppuun vielä pieni tuulahdus pettymystentäyteisestä historiastamme. Meille nämä kahden maalin johdon menetykset ovat nykyään arkipäiväisiä, joskin kahden vuoden takainen viime hetken pistemenetys Spudsille otti koville. Viime syksyn tappio samaiselle naapurille asetti kipurajan jo aivan uudelle tasolle. Viime lauantain tapahtumat lienevät jo jonkun sortin ennätys ainakin Englannin pääsarjatasolla. Jotain lähes vastaavaa tapahtui meille kuitenkin jo huhtikuussa 1966. Arsenal johti vieraissa WBA:ta vastaan 4-1 ja pelikellossa jäljellä 25 min. 85 minuutin jälkeen tilanne oli jo 4-4 ja yllättäen 2 maaleista tuli rankkareista. Kuulostaako tutulta?

Eniten olen huolissani siitä, että kuinka tuo viime lauantain tempaus nostaa vastustajiemme taistelutahtoa tulevissa otteluissa. Kuvitelkaapa vaikka ensi lauantaina tilannetta 5-0 ja 20 min pelikellossa jäljellä ja Wenger laittaa Hölkän, Passmasterin ja Squilvestren sisään. Mitä luulette Susien tuumivan? Antautumista ulisten ja maassa kierien? No ei tietenkään, vaan että ’eiköhän pojat tehdä uusi ennätys’. Meillä ei tule olemaan enää ainuttakaan helppoa peliä tällä kaudella kiitos viime lauantain.

Ai niin, kevään 1966 päätteeksi manageri Billy Wright sai muuten potkut.

– Eero –

***

Ja kiitokset valtakunnan viralliselle rutopistille, jäsenmäärä lienee jatkanut kasvuaan kiihtyvällä vauhdilla. Taidatko sitä paremmin sanoa kuin Eero toiseksi viimeisessä lauseessaan. Ehdinkin jo ajatella, että kun meillä on tapana tehdä asiat vaikeimman kautta ja välillä kaivaa kirjaimellisesti verta nenästämme kaivaen, ettäkö vain toimettomuus tammikuun siirtoikkunassa jäisi ainoaksi toimenpiteeksi asioiden hankaloittamisessa.

Sitä jään kuitenkin täällä verstaalla yön pimeinä tunteina miettimään, että miten ’soveliaana’ voidaan pitää valtakunnan virallisen rutopistin ennustusta tappiottomasta loppukaudesta Punavalkoiselle rakkaudellemme ja (kolhitulle) ylpeydellemme? Uskaltaisinko odottaa peräti virallista meriselitystä, tai sitten ainakin spekulaation tasolla väitteet mahdollisista lahjomisista voidaan ulottaa tänne Härmään asti. Siis että Poolilla olisi vielä sanansa sanottavana?!

Ei, ei, ei.. Tämän viimeisen täytyy selittyä vain sillä että kuten blogistille, Pool on myös Eerolle se kaikkein ’punaisin’ vaate. Kuuluu siis sisäänrakennetusti rutopistin rooliin – oletan että antirutopistitkin sisäistivät viestin. Asia voi kuulostaa aavistuksen monimutkaiselta, muttei lopulta sen monimutkaisemmalta kuin B*rcelonan keinojen repertuaari houkutella kapteeniamme takaisin isiensä maille. Aiheesta on vain mahdoton olla hiljaa, samoin kuin Poolin suhteen – yksinkertaista!

Vielä lyhyesti, kyllä, maaottelusta – tunnustan syntini. En voisi olla komppaamatta enempää Graham Tayloria:

”The big surprise to me is how much Wilshere has been praised by Fabio Capello. Let’s give him a few games and then let’s get talking about him instead of building him up into such a player (Baresi, Maldini, Raul) before he’s completed one international game.”

Toisin sanoen median täytyy pitää tahollaan jalat maassa ja unohtaa turha hypetys. Eipä siinä, vilkuilin aina ohimennen eilistä Tanskan ja Englannin ottelua, Wilshere on uskomattoman kypsän sopeutuvainen oli haaste sitten mikä tahansa, saati paineet etukäteen kohtuuttomasti harteille kasattuna.

Sen eilinen vahvisti, etten ole turhaan ylistänyt nuoren Englantilaisen roolia keskikentällämme, hänellä on jokin luontainen kyky tasapainottaa kolleegoidensa tekemistä, Jack saa kokonaisuuden vaikuttamaan kovasti organisoidulta tekemisellään. Kuten sanoin, luontaisesti. Cescillä on roolinsa, kuten on Songilla, mutta kombinaatio ei nivoutuisi niin hyvin yhteen ilman Wilsheren ’tilanteen mukaan’ -älykkyyttä.

Glen Johnson on naurettava, kuvitelkaa että Pool maksoi miehestä lähes 20 miljoonaa puntaa, LOL! Jos (ja uskallan omastakin puolestani sanoa kun) haaveilimme viime kesänä Joe Hartin hankkimisesta maalinsuulle, Wojciech Szczesny on kertaa kaksi jo nyt, kertaa sata jahka nuorella Puolalaisellamme on vastaava määrä otteluita ja kokemusta vyöllään. Vielä tämä muistanko oikein Ajaxia edustava Christian Eriksen, aivan järisyttävä nuori pelaaja sanoisinko keskikentän toisessa roolissa kuin Jack – at least at the moment.

Sorvin ääreen.. Arsene päivittänee uhrit myöhään tänään.

0 thoughts on “Rutopistin kevätveikkaus

 1. Täyttä asiaa rutopisti-tuuraajaltamme.

  Jos ensi viikonloppuna omissa taas soi niin tämä reaktio on meikäläiseltä vasta alkua:

 2. Kiitoksia Eerolle mielenkiintoisesta päivityksestä. Vahvistaa sitä käsitystä, että tällä kaudella kannu menee jakoon pienimmällä pistepotilla sitten kauden 02-03. Fergusonkin heitti, että 84 pinnaa pitäisi riittää. Tuonhan pitäisi periaatteessa vain parantaa Arsenalin mahdollisuuksia. Aika paljon Eero on lähtenyt haistelemaan tasureita loppukaudelle. 2/3 kaudesta menty ja vain 5 tasuria, mutta loppukauden aikana tulisi 6 lisää? Enkä vastaavasti tiedä pystyykö Arsenal pelaamaan tappiotta loppukauden. Olisihan se taas komea putki jos joulukuun alusta mentäisiin kauden loppuun ilman liigatappioita. Tällä kaudella tuloskunto on kuitenkin ollut kohtalaisen hyvä ja jaksan uskoa, että ilman mittavia loukkaantumisia voittoja jaksetaan puristaa hieman enemmän.

  Manu on suosikki voittamaan liigan, mutta onhan noidenkin otteet olleet ailahtelevia. Vieraspelien voitto% on vain 25% kun Arsenalilla se on yli 50%. Toki kotipeleissä Manu on selkeesti edellä. Manun ohjelma loppukauden osalta on haastavampi, joten kyllä Arsenalilla mahdollisuus on olemassa. Cityn inhorealistinen oman pään kautta pelaaminen saattaa hyvinkin aiheuttaa kauden toisen 0-0 tuloksen derbyssä. Sitten maaliskuun 6. Manu joutuu Anfieldille. Siellä saattaa hyvinkin menettää pisteitä, Pool saattaa pystyä formin säilyessä jopa voittamaan.

  Se nyt tietenkin lienee kaikkien toive, että kisa pysyy tiukkana mahdollisimman pitkään. Mikäs olisi sen herkullisempaa kuin vappuaaton ”Valioliiga klassikkoon” lähdettäisiin vaikka tasapisteistä.

 3. Hitto. Kun luin tuon Jarkan kirjoituksen viimeisen lauseen, meni kylmänväreet selässä. Se vasta herkkua olisi. Ei taitaisi pumppu tosin kestää.

 4. Henten kommentteihin pari vastausta. Ennustemenetelmässäni on sellainen sisään rakennettu tekninen vika, että kun siinä tarkastellaan aina yhtä joukkuetta kerrallaan ja jos käy niin, että kahdelle kärkijoukkueelle tulee keskinäiseen otteluun eri tulos, on pakko arpoa ko. ottelu tasuriksi. Alkuperäinen ennuste näytti meille tappiota sekä Manulle että Poolille. Mitä Pooliin tulee, en suinkaan usko heidän sekaantuvan enää kärkitaisteluun. Tästä syystä Pool ei myöskään ole mukana julkaistussa ennusteessani. Mutta piste-eron ollessa enää 6 pistettä Spudsiin ja Chelskiin, ja ottaen huomioon heidän 4 ottelun voittoputkensa, en pidä mahdottomana, etteikö Pool voisi vielä jomman kumman näistä ohittaa.

  Siinä Hente on oikeassa, että Pool on rutopistille edelleen punainen vaate vailla vertaa. Syynä ovat ne mittaamattomat kärsimykset, mitä vuosina 1972-89 koin aikanaan heidän ja etenkin runsaslukuisan kannattajajoukkonsa (mm. oma isäni ja parhaat kaverini) taholta. Voin hyvin kuvitella, että vuoden 1993 tienoilla liigan seuraamisen aloittaneille Manu on vastaavasti se suurin ’piru’ ja 2000-luvun nuorimmasta gooner-polvesta löytynee myös Chelskin inhoajia. Spudsia en ikinä ole pitänyt vihaamisen arvoisena.

 5. heh heh, en ees muistanut vedonlyöntiämme =) Pool kyllä on kyykännyt syvemmälle kuin odotin, mutta jonkinlaiset mahdollisuudet heillä vieläkin. Parhaimman pelaajan myyminen kilpailijalle ei tilannetta parantanut, korvaajien en usko vielä tällä kaudella ainakaan täyttävän Torresin jättämää aukkoa. Spursin ohi Pool mielestäni noussee ainakin.

  Siirtojuttuja muuten en oo jaksanut miettiä meidän kannalta, turhaa jossittelua. Näillä mennään! Mielestäni joukkue olisi kaivannut tuuraajaa Songille, jos kerran Song lasketaan tietyllä tapaa topparien korvaajaksi. Heti siirtoikkunan suljettua Diaby näytti, että hänestä ei ole Songin saappaisiin. Denilson on omat ’taitonsa’ jo sillä paikalla näyttänyt.

  Mutta ei kun tuulta päin, uskon että kun maalivahtipeli, puolustus ja keskikentän pohja on kunnossa niin koko joukkueen peli on tehokkaampaa jopa hyökkäyspelin suhteen. Toivotaan, että maaottelut on sopivasti antanut henkistä lepoaikaa, ja joukkue on latautunut hyvin seuraaviin koitoksiin. Cesc, Van Persie etc. kanssa on varmasti parantuneet sairauksistaan =)

 6. omaveikkaus:

  manu 82
  arsu 82
  chel 76
  city 75
  spurs 71

  tiukkaa tulee olemaan ku maalieron turvin joudutaan mestari ratkomaan 🙂

 7. Invincibleä koko kevät? Sopiihan se kyllä. Mielelläni komppaan Eeroa enimmissä veikkauksissa, mutta jos me esim mestaruudesta haaveillaan niin silloin ei menetetä pisteitä kuin MunAlle (tasuri) ja Stokelle (tasuri tai pataan, valitan). Muut nuijitaan!

  Kauden päätteeksi Arsenalin taulussa 84-85 pojoa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s