Kaksi kalkkunaa ei kotkaa synnytä

..Näin Googlen johtaja Vic Gundotra Nokian ja Microsoftin liittoumasta, eikä se liity mitenkään päivän blogiin, en vain keksinyt mitään muuta.

??

Burb! BIG one indeed.. Mutta älkää allekirjoittanutta syyttäkö, syyttäkää Mac’iä, haha! Tarkoitus ei ollut lähteä isolle kirkolle lauantain ottelua seuraamaan, mutta niinhän siinä kävi ja lopulta löysin itseni saunomasta Sportissa lähempänä puolta yötä. Miehiä ja naisia, se oli hupaisaa (haluatteko kuulla lisää? Niin oletinkin). Itse asiassa niin hupaisaa että löysin itseni myöhemmin myös väärästä raitiovaunusta.

Otteluiden seuraaminen Sportissa on tottakai muiden Goonereiden seurassa vallattoman mukavaa, muttei sitten niinkään täydellisen intensiivistä kuin kotioloissa kun pitää (saa) olla koko ajan kommentoimassa tilanteita muiden kanssa. Toisin sanoen pelin kaikki nyanssit eivät tule rekisteröidyksi kuten kotisohvalta. Kokemus oli yhtä kaikki jälleen antoisa ja Wolves manageri Mick McCarthy tiivisti olennaisen:

”There was a murder going on there and we could do nothing about it. We have been done today but I admire the way they play and aspire to that level of performance. We were completely spanked!’

Hmm, sanoisinko.. tyhjentävää.

Itse en jäänyt lopulta murehtimaan hukattuja maalipaikkoja. En muista koska viimeksi olisin ollut yhtä luottavainen johdettuamme vain maalilla, eikä pallo halunnut löytää tietään Wolverhamptonin maaliin toistamiseen. Ja kun se lopulta löysi, jo kokoonpanovalinnoillaan ottelun tärkeyden selväksi tehneen Wengerin miehistö ei jättänyt mitään arvailujen varaan. Olimme loistavia läpi kentän olkoon että tulostaululla olisi voinut olla lopulta tennislukemat. Jälkimmäisen maalimme oikeellisuudesta; tuomari en takuulla ole, mutten ymmärrä vähäisimmässäkään määrin koko keskustelua, ei mitään epäselvää, ei paitsio.

Pidän ’uudesta’ manageristamme, pidän siitä että tiedän nyt hänen olleen tosissaan ennen ottelua todetessaan ettei B*rcelona ottelu ole lainkaan mielessään. Pelkkää spekulointia tottakai, mutta tekisi mieli sanoa että vielä vuosi takaperin Wenger ei olisi peluuttanut Johan Djourouta tässä kohtaa ja ehkäpä joku Denilsonkin olisi nähty avauksessa. Onneksemme Arsene on ymmärtänyt saman kuin me kannattajat, joidenkin pelaajien paikka ei yksinkertaisesti ole avauksessa.

”It is important to go into the game (B*rca) with psychological confidence and as well in a strong position in the league. For me it was important we showed the focus today and did not have B*rcelona in their mind.”

Pienestä se on kiinni, jokainen voi vain arvailla ajatuksella kohti keskiviikkoa että piste-ero ManUun olisi kasvanut viikonloppuna, Arsene ei ottanut mitään riskiä. Raha poikii lisää rahaa, itseluottamus ruokkii itseään, voitot luovat itseluottamusta ja lopulta menestys tuo lisää menestystä. Tämä kaikki oikein ja viisaasti ’sijoitettuna’ sekä johdettuna.

Mitä haluan sanoa on se että edelleen jokainen arvioikoon mahdollisuutemme B*rcaa vastaan tykönään, mutta vallitsevissa olosuhteissa lähtökohdat Katalaanijätin kaatamiseksi ovat jokseenkin niin hyvät kuin ne voivat olla. Valehtelisin jos väittäisin etteikö minulla olisi hyvä kutina keskiviikkoiltaan, ei siksi että B*rca teki vain yhden maalin ja jäi tasapeliin Sporting Gijonin vieraana, vaan koska teimme näin vahvan ’paluun’ viikon takaisesta katastrofista.

Plussia ja miinuksia, niiden pohtimisesta hyvän kutinani ’rakensin’. Vahvan plussan yllä jo mainitsinkin, toinen olkoon ettei B*rca mikään voittamaton ole, Inter pudotti Katalaanit viime kaudella välierävaiheessa, moniko tähän uskoi? Meidän sapluuna toimii, meillä on vihdoin maalivahti, keskikentän triomme on vähintään samalla viivalla kaverin kanssa, Robin van Persie on liekeissä ja Andrei Arshavin alkaa olla valmis Samir Nasrin saappaisiin ja Arsenen mukaan Ranskalaisen osallistuminen vaikkapa sitten vaihdosta ei ole pois suljettu vaihtoehto. Pelaamme ensin Grovella ja tässä kohtaa lasken sen meille eduksi.

Hyvä on, Eddie Murphy nousee avauskokoonpanoon hauskuuttamaan meitä sirkustempuillaan Bacary Sagnan ollessa pelikiellossa. Se on kyllä massiivinen miinus etenkin B*rcan hyökkäysvoimaa silmällä pitäen kun klovni astuu kirjaimellisesti ’oikean oikeasti’ puolustajan nappulakenkiin.

Ihmettelen kaiketi eniten sitä kun Eboue kävi taannoin läpi kiirastulensa, nousi joissain arvioissa peräti kulttiasemaan kannattajien silmissä tultuaan kaiketi niin nöyryytetyksi kuin jalkapalloilija voi tulla, miten on mahdollista ettei Norsunluurannikon kuuluisin leffatähti ottanut paremmin opikseen? Mitään Lee Dixonia Ebouesta ei tietenkään koskaan tule (ja on syntiä puhua näistä kahdesta samassa lauseessa), mutta tässäkin kohtaa valehtelisin jos väittäisin etten jossain kohtaa arvostanut miestä jopa kelvollisena vaihtopelaajana puolustuksen oikealle laidalle.

Näin, siinä missä Arsene lupailee B*rcalle ’mielenkiintoista testiä’ taholtamme, tehtäköön jälleen kerran selväksi omalta taholtani että Mestareiden Liiga on bonusta. En tietenkään ole naiivi sen suhteen että puhutaan h*lvetin arvokkaasta bonuksesta, mutta tolppa sisään tolppa ulos bonuksesta yhtä kaikki. Vaikka voittaisimme Valioliigan peräjälkeen kolmesti, sitä päivää ei tule etteikö Valioliiga ole se yksi ja ainoa arvokkain asia. Hmm, jos voittaisimme Valioliigan kymmenen kertaa peräjälkeen ilman CL pokaalia.. No tehdään se ensin, voitetaan Valioliiga kymmenen kertaa peräjälkeen ja palataan sen jälkeen asiaan.

Se että raha ja media ovat sitten luoneet Mestareiden Liigalle nykyisen yliarvostetun statuksen, siinä piilee yksi peloistani. UEFA on onnistunut luomaan illuusion missä jo mainitulla tolppa sisään tolppa ulos määreellä asetetaan joukkueita ikään kuin aidosti paremmuusjärjestykseen, se on harhaa johon liian moni lankeaa. En hyvänen aika yritä tässä kohtaa puolustella jotain etukäteen, sikäli kuin joku teistä asian niin kokisi, mutta pelko piilee siinä miten suuren roolin kahden ottelun kamppailu paremmuudesta voi luoda joukkueen sisällä. Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa sitä että pelkään psykologisia seurauksia mitä ylihypetetty bonus voi saada aikaan.

Kehuin jo Wengerin ’uusiutumista’ suhteessa lauantaina valitsemaansa kokoonpanoon, olen vakuuttunut managerin uskosta Valioliigamestaruuteen. Jos saatan kuulostaa siltä että Mestareiden Liiga olisi peräti häiriötekijä.. Hetkinen, siis kuulostan juuri siltä että se voi sitä olla mitä suurimmissa määrin. Onneksemme otteluohjelma palvelee meitä tässä kohtaa. Leyton Orientin kohtaaminen tulevana sunnuntaina Englannin Cupissa on tässä kohtaa paras mahdollinen kävi keskiviikkona sitten kuinka tahansa. Vaikka puolestamme murhaisimme B*rcan keskiviikkona, bonusturnauksen hypen jälkeen olisi ollut vaikea ajatus kohdata Tony Pulisin aina ihanat Rory Delap ja Ryan Sh*wcross.

Vielä Alex Song ja kommenttinsa. En tiedä tarkoittiko Kamerunilainen sanomansa haasteena joukkueelle kuten toivon, vai kylmästi asiana jonka Song on aidosti aistinut, ellei peräti siitä kapteenin kanssa jollain tasolla keskustellut. Toisin sanoen jos Fabregas olisi antanut kolleegoilleen ymmärtää että nyt tai ei koskaan kuulostaa paitsi vaaralliselta, niin ylimääräisiltä paineilta mitä pian kuusi vuotta kestänyt kuiva jakso ei kaipaa. En epäile Alexin vilpittömyyttä, mutten tiedä mitä tässä on taustalla, toivottavasti se että meillä on kaikki aseet jatkaa mm Mestareiden Liigassa kahdeksan parhaan joukkoon. Ai niin, Song voisi muuten miettiä uusiksi kuontalonsa, joutavaa provosointia.

0 thoughts on “Kaksi kalkkunaa ei kotkaa synnytä

 1. Mitenkähän kauan toi pro2 näkyy vielä ilmaiseksi?. Senhän piti näkyä vaan tammikuun. Näyttäisi sunnuntain Leyton peli tulevan suorana puoli seitsemältä.

 2. se taitaa olla operaattoreista kiinni, täällä ei ole näkynyt enään hetkeen tuo kanava. on vain teksti että ohjelma keskeytetty toistaiseksi ja operaattori ilmottelee jatkosta…

 3. olipa helvetin hyvä blogi: allekirjoitan täysin noi cl jutut ja itse mietin kyseisestä `liigasta`juuri noin!
  eniten pelottaa se psykologinen vaikutus joukueeseen ja cesciin jos ne wankerit murhaa meidät! tottakai toivon meidät jatkoon, mut jotenkin on vähän semmoinen hällävälii-fiilis! loppujen lopuksi kävi miten tahansa ni mun silmissä kaikki käy hyvin, lukuunottamatta tota edellämainittua pelkoa! toivottavasti pelaajat ymmärtäisivät näyttää tappion sattuessa että vitut, jotain voitetaan ja varmasti, eikä mikään liigacuppi oo ainoa mikä lämmittää 🙂

 4. Toisaalta se psykologinen vaikutus voi olla myös positiivinen: vaikka pudottaisiin, niin raastavalla taistelulla ja hienolla kotiottelun esityksellä voi olla valioliigan kannalta kannustavakin merkitys. Totta kai jos Barca tiputetaan, niin se antaa hirmuisen myrskyvaroituksen Manulle.

 5. Tuli vielä mieleen tosta eilisestä Hessun laittamasta linkistä: Vaikutti tosi paljon ainakin tosta koosteesta katsottuna kristiina Ronaldo tyyliseltä pelaajalta. Täysillä eteenpäin ja koko ajan jotain pientä jalkakikkaa. Mahdoton yhden koosteen perusteella mitään syväanalyysejä vetää,mutta vaikuttaisi lahjakas kaveri olevan tämä Ryo.

 6. Ikonoklasti: CL:n voitto ennen liigapyttyä anytime, ainakin siihen saakka, kun se ylipäätään voitetaan sen kerran… CL-potta voi olla hypetetty ja R*ha/Bladder/Pl*tini-kytköstetty mutta tosiasiana pysyy että Arsenal FC ei ole sitä tai sen edeltäjää koskaan voittanut (lue: pystynyt siihen, kiitti Lehmann ja Henke L.) ja niin kauan jotakin ”puuttuu” taistelulipusta. Just IMO. Valioliiga on kovempi ja pitkäaikaisempi vääntö ja (mielestäni) Euroopan pitkässä juoksussa vaativin futissarja mutta se että esim. Chelscum ei ole hyvässä liigaformussa ja ruplasuihkussakaan sitä saanut haltuunsa kertoo kuitenkin monen rintaman lähestymistavan vaativuudesta CL:nkin osalta. (Vieläkin v-ttaa se Bergkampin FA-rankkarimissi ’98…)

  Luottamus samoin kärkiin ja keskikentän hyökkäysvoimaan kova, mutta takapää monilta osin, hmm… Vierasmaali(e)n merkitys tule olemaan kova. Keskiviikko on Sesni-powerin näyttämöä.

 7. Thamesmead West:in kirjoituksen jälkeen piti tarkistaa ettei vaan itse ollut unissaan sitä kirjoittanut. kuvasti omia ajatuksia lähestulkoon täydellisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s