It’s all about tomorrow – it shouldn’t

Voi Wikileaks, Nokia ja B*rcelona! Allekirjoittaneella luvassa varsin repaleinen viikko ja te joudutte sijaiskärsijöiksi sikäli kun tähän osoitteeseen olette syystä tai toisesta eksyneet, kiitos siitä joka tapauksessa.

Voisin kaiketi kopioida / liittää tähän eilisen osuuden mitä tulee Mestareiden Liigaan, vaikea keksiä mitään lisättävää isossa kuvassa. Tätä kirjoittaessa noin kaksi vuorokautta huomisen keskiviikon yhä massiivisempaa huomiota saavaan kickoffiin ja vaikuttaa ettei pelaajat ole housuissaan pysyä. Ehkä jopa aavistuksen yllättäen Cesc Fabregas tuntuu olevan se joka ajatuksiaan kertoneista pitää tukevimmin jalat maassa B*rcelonan kohtaamisesta. Totta h*lvetissä tähänkin löytyy ilkeitä ääniä joiden mielestä asian selittää kapteenimme omat henkilökohtaiset intressit, tiedätte kyllä paremmin kuin hyvin mihin viittaan.

Wilshere:

”Maybe the fans get frustrated with all the talk about B*rcelona and Cesc. But the players don’t think about it because we see Cesc every week and he’s focused on Arsenal at the moment. He’s doing the business for Arsenal, so that’s all we can ask for.”

Itse en anna näille ilkeille äänille kyllä vähäisintäkään painoarvoa. Katsottuani Cescin haastattelun ATVO:lta, kapteeni jutteli siihen sävyyn liiasta B*rcan kunnioittamisesta vuosi takaperin, että takuulla Katalaanin intressi on vain ja ainoastaan johtaa Punavalkoiset värit hyvään suoritukseen ja sitä kautta tulokseen huomenna. Mikä parasta, kapteenin viesti kuului myös että ensi viikon Stoke ottelu on vähintään yhtä tärkeä kuin huominen, vaikkei jalkapalloileva maailma tuolloin vastaavassa määrin pysähtyisikään.

On tottakai samalla vain inhimillistä että esimerkiksi Theo Walcottin suklaasilmät valaisisivat kirkkaudellaan pimeän pukuhuoneen kun edessä olevasta haasteesta puhe tulee. Se Punavalkoinen pelaaja joka ei pala halusta haastaa maailman parhaaksi yleisesti tituleerattua Katalaaninippua pelaa väärässä joukkueessa. Mutta kuten sanoin, pelkään valtavan hypen mahdollisia vaikutuksia keskittymiseen pitkässä juoksussa, etenkin jos kävisi niin ettei haluttua tulosta huomenna saavutettaisi. Palava halu ja terve itseluottamus hyvään tulokseen pitää olla, ilman näitä olisi turha odottaa mitään. Mitään epätoivoista tunnetta puseroon ei kuitenkaan saa hiipiä. Emme voi vaatia enempää kuin että jokainen pelaaja tekee parhaansa, sen jälkeen katsotaan ja analysoidaan mihin se tällä kertaa riittää.

Pelaajien täytyy kyetä olemaan paitsi rehellisiä itselleen, myös nöyriä joskaan ei turhia nöyristelemällä. Siitä vain laittamaan rinnan näiden kahden joukkueen menestys viimeisiltä viideltä kaudelta, pelaajien täytyy ymmärtää etteivät ottelut B*rcaa vastaan määrittele jotenkin absoluuttisesti olemmeko hyvä vai huono joukkue. Jos Katalaanit tästä otteluparista jatkavat Eurotaivalta, se ei tee meistä huonoa joukkuetta. Toisaalta jos itse jatkamme, olemme edelleen kruununperillisiä ja työ valtaistuimelle pääsemiseksi jatkuu.

Jo allekirjoittaneen paatoksesta lienee havaittavissa se psykologinen lataus mikä tässä on rakennettu ja mistä sitten edelleen kannan huolta. Arsene Wengeriltä kysytään jälleen kerran henkisen valmennuksen kykyjä, eikä asiaa helpota se että managerimme on käytännössä samassa veneessä pelaajiensa kanssa, yhtä pölyttynyt palkintokaappi yhteisellä taipaleella. Pakko luottaa Arseneen ja kuinka tyytyväinen hän saakaan olla että otti jopa Liigacupin tosissaan kuluvan kauden osalta. Se että olemme edelleen kaikilla rintamilla taisteluissa ja kruununa (toistaiseksi) häämöttää finaali Wembleyllä helpottaa eittämättä managerin työtä.

Lopetan itseni toistamisen tällä erää tähän ja sikäli kun palaan asiaan huomenna, jatkan sitä. Ohjelmassa tottakai lehdistötilaisuus jossain vaiheessa iltapäivällä missä selviää mm se onko Samir Nasri tekemässä toistamiseen kuluvalla kaudella odotettua nopeamman paluun tositoimiin loukkaantumisen jälkeen. Toivottavasti Emmanuel Ebouea on pidetty viikko pimeässä pehmustetussa huoneessa ainoina tarvikkeinaan yhden pariston varassa toimiva taskulamppu ja B*rcelonan joukkuefoto kaudelle 2010/2011. Sagna on tosin luottavaisempi kuin allekirjoittanut:

”I will support him 200 per cent! He is a fantastic guy and great player, so he deserves to play in this kind of game as well.”

Hyvä on, sovitaan että kahden pariston taskulamppu. Joukkuepotretin ohella enemmän valaisevaa aikaa itsetutkiskeluun.

0 thoughts on “It’s all about tomorrow – it shouldn’t

 1. Huomenta vaan. ainoa peli minkä olen Barcalta tällä kaudella nähnyt oli toi el clasico. Tai ei siitä voi varmaankaan klassikkona puhua oli Messit ja kumppanit se verran suvereeneja. Muistaakseni ainoa ottelu jonka jälkeen Mourinho, ei alahuuli väristen toitottanut että huonompi joukkue voitti. Vittu se on mulkku! Siis mou.

  Nyt on kyllä kiva lähteä haastamaan niitä. Se on niin yli hypetetty joukkue kuin olla ja voi. Voisin laittaa vaikka rekkamiehen kalsarini vetoa ettei onnistuisi valjussa tuommoinen 15 ottelun voittoputki. Spanskeissahan on tasan kaksi joukkuetta ,jotka ovat kaksi heinäkuormaa edellä muita, lainatakseni Erkki Mustakaria Sumin huippuvuosina.

  Tästä kommentista varmaan saan vastaväitteitä : Itse laittaisin maaliin vetyperoksidin. Kyllähän se Polakki huokuu varmuutta mutta kun lähdetään torjuntalinjalle jostain rangaistusalueen sisältä, niin siinä Almunia on ihan maailmanluokkaa. Barcalta ei tule pitkiä palloja ja ei juurikaan keskityksiä. Ehdottomasti Almunia maaliin ja myös tästä ns.ykkösnyrkistä vaihtaisin tähän peliin Samamakin Persien tilalle. Itse kumminkin uskon että Theo on Arsenalin kannalta se tärkein pelaaja. Vittu se jätkä kipittää lujaa. Barcan linja pelaa kummnkin ylhäällä ja meiltä kyllä löytyy taitoa pistää Walcotille palloa linjan taakse.
  P.s Palaan mieliharrastukseni pariin, sori sekavasta tekstistä.

 2. No tossa Black Velvetin helmen juotuani avasin Tapiopullon, niin silmiini pisti takaetiketissä oleva kuva. Raskaana oleva nainen jonka yli oli vedetty viiva. Tämä etiketti on ihan oikeasti tosi.
  Niin vielä asiaan, Olisikoko hyvä jos tiedetään miten Barca pelaa niin korvata Andrei vielä Gibbsillä? Wengerhän on joskus käyttänyt täälläistä variaatiota puolustusasetelmissaa.

 3. Turha hifistely pois. Sillä omalla tutulla formaatilla/pelillä ja tietysti hyvällä draivilla (ilman ylilatausta) Diving Clubin kaatoon.. Niin ja Big Woj tolppien väliin.

 4. Roskanestosana ”ihmetys” on aika osuva: Almunia maaliin, Chamakh piikkiin, Gibbs jne…

  Maailmaan mahtuu monenlaista mielipidettä, mutta jotain rajaa nyt kuitenkin hei;) Konsonantti huokuu varmuutta, RvP on alkuvuoden ykköstykki valjussa, AA alkaa löytää vanhan formunsa eli Barcaa vastaan marssinee avaukseen täsmälleen sama poppoo kuin Wolves-pelissäkin (poislukien pelikieltoinen Sagna). Eddie Murphy onkin sitten täysi kysymysmerkki ja varmaa on, että Barca pistää meidän puolustuksen oikean laidan kovaan paineeseen. Toivotaan, että Eddie kestää ja JD rauhoittaa…

  Peli voitetaan (tai hävitään) keskikentällä ja hyvin pitää katalaanipaskojen onnistua jos meinaavat kolmikon Cesc-Jack-Song nujertaa. Tulossa huima vääntö. C`mooooon Gunners!!

 5. Jostain syystä itsellä on todella levollinen mieli huomisesta matsista. Sama fiilis oli viimeksi joulukuun lopussa kun pelattiin Chelsea vastaan. Lopulta olen jopa sitä mieltä, että Sagnaa lukuunottamatta jalkeilla on optimaalinen miehistö, olkoon toisessa laidassa sitten Nasri tai Arshavin. Djourou ja Koscielny tuntuvat parhaalta vaihtoehdolta Barcaa vastaan, vaikka Vermaelen olisi kunnossa. Belgillä oli viime kaudella, huolimatta huikeista otteista, useamman kerran ongelmia sijoittumistensa kanssa. Ja tästähän Barcakin kahdesti rokotti. Jos Clichy jatkaa samalla tasolla, niin Ebouenkin kanssa linja on selkeästi viime kautista parempi.

  Keskikentän osalta Fabregas ja Song ovat selviöitä, mutta kolmas paikka voi mennä Wilsheren sijaan Diabylle. Jack on ollut loistava, ei siinä mitään. Nyt on kuitenkin kolme matsia viikon sisään ja kahdessa seuraavassa Diaby ei saa pelata. Ja jos Diaby on kunnossa ja pelaisi kuten ennen typerää punikkia, niin eihän tuo huono vaihtoehto olisi. Itsellä on pieni epäilys siitä, että miten Jack pärjää kovassa prässissä, mitä Barca tulee tarjoamaan.

  Walcott nousee myös minun mielestä jopa tärkeimmäksi kortiksi tässä otteluparissa. Barcalla on vasemman pakin tontille tarjolla Maxwellia ja Abidalia, ja se tuntuu olevan ennakkoon se heikoin lenkki. Vasemman laidan osalta on se mukava tilanne, että sinne on heittää kaksi hyvää vaihtoehtoa. Arshavin on pelannut viime pelit hyvin ja saattaa hyvinkin syttyä kunnolla isoon peliin ja tehdä sen 1-2 loistavaa maalia. Nasrin etuna on se, että pystyy pitämään hyvin palloa. Barca saattaa joutua ottamaan välillä kahdella miehellä, mikä avaisi sitten taas tilaa muille. Ei Chamakhia avaukseen munkaan mielestä, nyt täytys tehdä maaleja, joten van Persie ykkösenä ja Nicke kakkosena, vasta sen jälkeen Chamakh.

 6. Niin, onkohan Nasri pelikuntoinen ja jos on niin tuskin pelaa 90+ minuuttia, varsinkaan Arsenen kommentin jälkeen:

  http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-no-crazy-gamble-on-nasri-for-barca

  Joten eiköhän Andrei ainakin aloita. Arshavinissa on jotain sellaista piilevää magiikkaa, joka saattaa tulla esiin isossa pelissä. Kuten Jarkka totesi niin 1-2 maalia Bar*elonaa vastaan Andrein lapikkaasta ei ole ollenkaan mahdottomuus.

  Diabyn pelikielto voi tosiaan tehdä sen, että ranskalainen ottaa tähän peliin Jackin paikan. Isossa kuvassa se voi olla hyvä asia, mutta toisaalta Jack on tasaisempi suorittaja kuin Diaby. Ja Bar*a on vastustajana sellainen, että yksikään meidän pelaaja ei saa pelata alle tasonsa. Jos Diaby pelaa niin hänen on myös onnistuttava. Nöyryytys Newcastlessa menee osittain Diabyn hölmöilyn piikkiin ja nyt ois mahdollisuus hyvittää tekosia hyvällä pelisuorituksella. Tosin se suurin pelko vaanii oikean puolustajan tontilla. Nyt jos koska Ebouelta pitää löytyä nöyrään suoritukseen. Kaikki turha teatraalinen esiintyminen ja kaatuilu pitää jättää pois. Ja yltiöpäisiä hyökkäykseen nousuja ei haluta nähdä. Katalaanit osaa iskeä nopeilla pallonriiston jälkeen ja silloin on syytä puolustajien olla siellä missä pitääkin.

  Mun mielestä suurin haaste meidän joukkueelle on kuitenkin psykologia. Onko tämä joukkue henkisesti tarpeeksi vahva, ettei jälleen kerran pelin jälkeen tarvi todeta että tulipahan nähtyä miehet vs. pojat ottelu. Newcastle-pelin romahdus ja henkisen kantin puute tiukassa paikassa on vähän turhan hyvin muistissa, mutta huomenna on eri kilpailu ja uusi ottelu. Katalonialaiset vastustajana varmasti herättävät joka jätkän antamaan parastaan. Siihen päälle vielä onnistunut psyykkaus Arsenelta niin kaikki on mahdollista. Ottelupari lähtee liikkeelle 0-0:sta ja vähimmäistavoite täytyy huomiselle olla että meille jää pelattavaa vieraspeliinkin.

 7. Olen hämmästellyt, että täälläkin on pidetty Barcaa jonain ylivoimaisena joukkueena, jolle kukaan ei voi mitään – paitsi Hercules ja Sporting Gijon… Jos vielä harrastaisin ennustamista, sanoisin, että Barca kaatuu 3-0 sellaisen pyörityksen jälkeen, että Messi ei löydä ulos Emiratesilta. Ja joka tapauksessa RvP tekee kaksi maalia, kuten viime aikoina on ollut tapana. Mutta kun en nyt ennustele mitään, niin sanotaanko nyt vaikka näin, että saletisti natsaa.

 8. Ei ne voittamattomia Isse olekaan, mutta vilkaisu La Ligan sarjataulukkoon kertoo kaiken olennaisen. 23 ottelua, 20 voittoa, 2 tasuria ja 1 tappio, maalit 71-12.

  Kaiken täytyy natsata että onnistutaan noi tiputtamaan.

 9. Yhden tappion (23:sta) verran voitettavia. 🙂
  Mutta on spankiliiga kyllä tosiaan sellaista että moinen onnistuukin (kuka sanoi ManUre AD 2011?)…

  Täältä tulee virallisesti ensimmäinen ”Come on You Gunners!”
  Kaikki mikä on mahdollista voi tapahtua ja luultavasti tapahtuukin.

 10. Chamakh on hyökkääjä, mutta van Persie on maalintekijä. Wolves kamppailun ensimmäinen maali osoitti tämän hyvin. Samassa tilanteessa Chamakh ei olisi varmasti lähtenyt laukomaan suoraan syötöstä vaan olisi jotenkin kömpelöinyt pallon vastustajalle, jos edes olisi saanut sen haltuun. Juuri RvP:n kaltaista tykkiä, joka pystyy loihtimaan maalin ei niin hyvistäkään paikoista, tarvitaan Barcaa vastaan. Uskallan väittää, että jos van Persie ei olisi ollut niin hemmetin paljon loukkaantuneena uransa aikana, hän olisi ainakin maailman viiden parhaimman kärjen joukossa ja johtaisi nytten Valkun maalipörssiä.

 11. Nasri treenannu eilen ja tänään normaalisti, eikä mitään ongelmia ole esiintynyt. On täydessä pelikunnossa huomenna: http://bbc.in/gLvOBs

  Ykkösmiehistö kunnossa, puolustus Djoroun johdolla iskussa, maalivahtikin peittää egolla koko maalin. Huh huh, nousee kylmät väreet pelistä jo tänään.

 12. Barcelona on maailman yliarvostetuin jalkapallojoukkue. piste. toki joukkue on helvetin kova, mutta kuten sanottu Primera liigan taso ei missään nimessä vedä vertoja Valioliigalle, ei edes Serie A:lle tai Bundesliigalle. taisi olla Andy Gray kun osuvasti kuvasi Barcelonan heikkouksia taannoin, todeten että Messi ja kumppanit joutuisivat koville Valioliigassa.
  itsellä on varsin luottavainen mieli pelin suhteen, Come on Arsenal! pidetään vaan kovaa keski-alueen prässiä eikä anneta niiden aloittaa sitä syöttöpeliään. toki iso ongelma meillä Barcaa vastaan on että meidän rosterimme ei oikein ole tehty Barcelonaa vastaan. kovia taklaajia ja taistelijoita ei liiemmälti riveissämme vilise, lisäksi puolustajien on todellakin oltava koko ajan oikeilla paikoillaan.
  paljon vartijana on myös (inhoan ko. puheenaihetta, mutta ikävä kyllä tätä ei voi välttää) tuomari, niiden pellejen pomppiminen ja sukeltelu pitää saada alusta asti kuriin.

 13. Tärkeä kysymys todella, kuka muuten on tuomarina? Johan se on nähty, että tällaiset ”huippu”seurat saavat (varsinkin kotonaan) erikoiskohtelua (”no such thing as an away penalty at C*mp Nou”, erästäkin one-lineria mukaillen). Koska taas pelataan noita vastaan ensin kotona, niin huomenna pitää saada todella Tulosta taululle, muuten noutaja voi tulla vieraissa.

  Glory, glory Tottenham. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s