Tarvittiin taikuutta ja saatiin

Mestareiden Liigan neljännesvälierä osa 1/2

ARSENAL – B*rcelona  2 – 1  (0-1)

Näin hyvää selitystä lyhyelle päivitykselle olisi mahdotonta keksiä.. Taloyhtiössä vesivahinko klo 21 mitä olen hallituksen roolissa seurannut ennen ottelua, puoliajalla ja jälkeen ottelun.. Eli parin lauseen mittaisina kappaleina ajatuksia eilisestä.

Kirjoitin muistiinpanoihin kolme minuuttia ennen Robinin tasoitusta etten ole Arsenen lailla huolestunut, tarvitaan vain jotain murtamaan sekä managerin että median luoma hype. Ei, en osannut sitä ennustaa, enkä takuulla tiennyt sitä tulevaksi, mutta sitä me tarvitsimme.

Loistava ensimmäinen vartti kunnes mediapaine iski. Täysin käänteentekevää oli Songin varoitus heti ottelun alkuvaiheessa, se johti paitsi B*rcan johtomaaliin, lukuisiin ongelmiin sen jälkeen. Tuntui että koko konsepti sekosi mikä johti lopulta Villan tekemään maaliin, myös otteen katoamiseen ja pelaajien hypelle myytyjen sielujen menettämiseen.

Kotiyleisö jäätyi sekin vartin jälkeen.

Kirjasin ensimmäisen puoliajan plussiksi sen ettei Wojciech Szczesny lukeutunut sielujen myyneiden joukkoon ja sen että – menee jossitteluksi – meillä oli sittenkin maalipaikkamme. En ollut menettänyt uskoani kuten edellä viittasin – vielä.

Vajaa 10 minuuttia takana toista puoliaikaa ja muistiinpanoista löytyy merkintä Cescin toista minuuttia kestäneestä vaeltelusta viheriöllä leuka rinnassa. Ei, sitä en halunnut nähdä mutta siinä se silmien edessä oli. Hetki tämän jälkeen muistelin viime kevättä. Peräjälkeen Wolves ja B*rca ja olin pääkallopaikalla molemmissa ja molemmat vaikuttivat epätoivoisilta tuolloin.

Tunnin kohdalla muistiinpanoista löytyy eilisen synkin ajatus. Uefan syöttötilasto tarjosi karua katsottavaa; 412 – 203 vierasjoukkueen eduksi.

Sillä ei ole p*skan tekemistä sen kanssa ettäkö näitä otteluita voitettaisiin tilastoihin peilaamalla kuten me Goonerit varmasti tiedämme, mutta pohdin kuinka helppoa B*rcan on ollut lukemat pöytään lyödä. Tämän piti olla Daavid versus Daavid!

Siinä missä jopa Ivan Gazidis himoitsi bonuksiaan päättämällä jakaa mitä ikinä lippuja katsomoon ja luomalla tunnelmaa, kaikki alkoi jo silloin lyödä yli laidan. H*lvetti, tämä on helmikuu ja nejännesvälierä.

B*rca teki pelaamisesta helpon näköistä ja tunsin oloni Alan Pardew’ksi ilman Bartonia ja Nolania. Guardiolan miehistö vaikutti liki täydellisen organisoidulta. Etäisyys palloon kollektiivisesti tuntui Punavalkoisesta perspektiivistä liian hyvältä, se haettiin vaikka jalasta. Tunsin olevani oravanpyörässä.

Kuitenkin kahdeksan minuuttia ennen tasoitusta kirjasin; voitettavissa on näilläkin lukemilla mutta siihen vaaditaan Cescin neroutta aivan toisella tasolla kuin tänään. Epäilemättä siinä vaiheessa muistiinpanoissa lukee myös osittain painokelvotonta tekstiä kapteenimme panoksesta. Hei, odotukset ja niiden oikeellisuuden määrittely?

Toivoin salaa taikaa ja sitten se tuli, Robin!

Olin jo kumartanut Arsenen päätökselle ottaa vihdoin keltaisesta (enkä puhu ajatuksen saati kuontalon tasolla) häiriintynyt Song pois ja korvata tämä hartiavoimin viime viikoina töitä tehneellä Arshavinilla. Mikä loistavinta, Venäläinen ei ’loukkaantunut’ Nasrin paluusta, vaan päinvastoin.

Hypin nyt vesivahinkoisesti aiheesta, lauseesta ja kappaleesta.. Siis ajatuksesta. Kun Samir sitten suu auki tilannetta seuratessani jarrutti.. ja syötti Andreille..

2 vitun 1 ja puhelahjoistaan tutun P. Rautiaisen harteille kasattiin kaikki paine sanoa jotain hyvää lopputuloksesta.

Toivottavasti Szczesnyn tuore sopimus on 20-vuotinen!

Nyt pitää mennä päivittämään vesivahinkoa

0 thoughts on “Tarvittiin taikuutta ja saatiin

 1. Joku pelimies saa analysoida strategis-operatiivisia kuvioita, mutta itsellä pelin jälkeen tuli mieleen, että pelin ratkaisu oli pohjimmiltaan liigojen ”rytmin” ja pelitavan ero.

  B*rc* (kyllä, kaksi tähteä, those cunts) pelasi kuten La Ligan pahnanpohjimmaisia (lue: kaikki muut paitsi ehkä kolme-neljä kärkijoukkuetta) vastaan, nättiä triangelipeliä ja neppailua, syöttökikkoja. Kaunista — ja tietysti yksi syy matsin korkeaan arvosanaan kirjoissani — mutta itsessään ei vielä mitään ratkaisevaa, vrt. The Arsenalin dominointi ”pienempiään” vastaan, usein ilman kunnon tulosta.

  Messin epäonnistumiset tai tarvittaessa jopa epätoivoinen puolustuspeli B*rc*-kärkiä vastaan oli osaltaan avain lopputulokseen, mutta se mainitsemani liigojen ero ilmeni The Arsenalin valioliigatyyppisessä huippunopeassa (vasta)hyökkäyspelissä, jota vastaan ylhäällä neppailemaan ja dominoimaan tottunut B*rc* oli kusessa kun keskikenttä ja jopa puolustus ryntäsi taaksepäin keskiviivalta salamahyökkäyksen perässä.

  Eli täysin erästä eilistä/öistä kommenttia kompaten, B*rc* ei ole varmasti tottunut siihen että heidät nuijitaan aktiivisella hyökkäyspelillä (vaikka pitkiä aikoja neppailua vastaan jouduttiinkiin puolustautumaan) ja tämä oli loppujen lopuksi sitä tappiollista myrkkyä.

 2. Yksi tärkeä tekijä eilisen tuloksen kannalta oli myös siinä, että Barca näytti aavistuksen verran hyytyvän loppua kohden, kun taas meidän lapikas nousi edelleen hyvään tahtiin.

  Toki näytti myös siltä, että B oli suht tyytyväinen 0-1 tulokseen ja hyytyminen oli sikäli vain näennäistä. Ja taktisella puolellahan Villan vaihto Keitaan toimi meidän kannalta erinomaisesti. Songin vaihto Arshaviin oli kieltämättä pientä uhkapeliä, mutta kyllä se tuossa tilanteessa piti tehdä, koska kotipelistä oli pakko saada edes jonkinlainen tulos, jos meinaa jatkopaikasta haaveilla. Mukavaa vaihtelua, että taktiikkapuolellakin tällä kertaa vietiin vastustajaa.

 3. Van Persie on kyllä kuin arsenalin ruumiillistuma…käsittämättömän surkeita vapaapotkuja ja laukaisuyrityksiä ties kuinka monenteen kerrokseen(ei edes maalia kohti), ohipotkuja..ottelusta toiseen..mutta se onnistuminen tulee sieltä ja sydän hakkaa taas rinnassa ilosta. Arsenal!!!

 4. Uefan syöttötilasto matsin loputtua (onnistuuneet/kaikki): Barca 629/773, Arsenal 299/423. En jaksanut tarkistaa, mutta Valioliigassa Arsenal itse jää harvoin alle 600 syötön.. Kertoo ehkä vastustajan pallollisesta tasosta = maailman paras.

  Meitäkin on kritisoitu Valioliigassa pallon pyörittelystä keskialuella, niin Barcan pelistä 2/3:sta on näitä alle viiden metrin syöttöjä, jolla karuselli pyörii. Syötto, liike vapaaseen paikkaan ja pallo takaisin; näin aukeaa kyllä tilaa, mutta eilen mielestäni otettiin kohtuu hyvin tilaa keskeltä pois. Maali syntyi Messin lähtiessä pystyynjuoksuun pallon kanssa, josta sitten vauhdista pisti hienon pallon Villalla. Tilastojen mukaan Barca oli koko alkukauden CL-peleissä yhteensä 20 kertaa yhteensä. Eilisessä pelissä tuli sitten kerralla kahdeksan lisää, mikä kertoo Barcan peli-idean, ja myöskin meidän linjan hyvän pelin, pl. maali, jossa juuri linja (lue: Clichy) mokasi paitsioansan.

  Rautiainen studiossa haukkui Djorouta tilanteessa, mutta Djorou piti linjaa ylhäällä, joka olisi pitänyt Villan paitsiossa, mutta Clichy oli puolitoista metriä linjan alapuolella, ja näin ollen Villa pääsi läpi. Pari kertaa muutenki linja murrettiin, eli siinä on parantamista seuraavan Barca-otteluun. Barcan vaarallisuus ennenkaikkea perustuu kärkikolmikon paikkojen vaihtoon ja liikeeseen. Vastustajan on todella hankala pitää linjaa, kun vaikka esim. Villa on paljon paitsiossa, niin siellä oli Messi ja Pedro pelattavana, ja jopa Maxwell ja Alves. Välillä pelotti, kuinka paljon laitapakeille jäi tilaa nousta, mutta uskon että taktiikka oli pelata kapeana, jotta välit ei veny liian pitkäksi ja keskialue tukitaan Barcan vaarallisimmilta pelaajilta.

  Tuomarityöskentelystä. Tuomari antoi edun Barcalle, kun antoi Songille keltaisen. Barca tiesi, että voivat hieman paremmin häärätä keskeltä. Myös Nasri sai ekasta kunnon taklauksestaan varoituksen. Barcalta jäi laputtamatta ekalla puoliajalla alkupäässä ennen Songia joku vastaanvanlaisesta tilanteesta, josta Arsenalin pelaajatkin huomauttivat selkeästi. Messikään ei saanut jalkapohjatempustaan korttia, vaikka linjan mukaan näin olisi pitänyt tapahtua. Tainnut itse Paavi käskeä italialaista tuomaria vetämään kotiinpäin, tiedä näitä. Song sinänsä rikkoi aika reilusti pelin aikana, että olisi varoituksen ansainnut myöhemmin, tuomari ei onneksi ryhtynyt toista korttia antamaan normaalirikkeistä.

  Man of the Match: Jack Wilshere. Vieläkin menee iho kananlihalle, kun ajattelee miten nuori mies pelasi maailmanmestareita vastaan. Uskomaton pelirohkeus, uskalsi kääntyä paineen alla, ja uskallus palkittiin. Yksi tilanne mikä jäi mieleen, oli kun kaksi Barcan kk-pelaajaa prässäsi, niin toisen Jackie Boy suojasi kropalla pois, ja toisen siirtämällä palloa jalalta toiselle spurttaen pelaajista eroon kohti Barcan maalia. Vähän vastaavia tilanteita oli 5-10:een. Uskomaton pelaaja!! Kunniamaininnat Koscielnylle, joka otti nätisti Messiltä tilan pois useaan otteeseen sekä eihän Szscesnyäkään voi unohtaa. Oikeastaan koko joukkueelle voisi antaa kunniamaininnan vaikka iso osa pelistä oltiin pihdeissä, niin ei romahdettu vaan iskettiin takaisin.

 5. Kaitsulta hyvä kommentti ottelun taktisesta puolesta. Noinhan se hyvin pitkälle meni.

  Mun piti herätä aamulla melko aikaisin duuniin ja unet jäi alle 5 tuntiin, mutta ne olikin parhaat unet pitkään aikaan. Eilinen ottelu oli niin tunteikas, että se syöpyi syvälle alitajuntaan ja unessa näin saman ottelun uudestaan. Tosin me tehtiin mun unessa ainakin puoli tusinaa maalia ja kaikista paikoista upposi. Bar*an pelaajat levittelivät käsiään syyttivät toisiaan kun joka puolelta juoksi tykkipaita ohi ja pallo oli hetken kuluttua maalissa. Se oli unta vaan, mutta onneks totuus oli vähintään yhtä makeaa.

  Aivan loistava fiilis heti herätyksen jälkeen 🙂

  Mä olen Teneriffalla lomailemassa toisen osaottelun aikaan. Mahtavatkohan paikalliset teneriffalaiset näissä europeleissä olla Bar*an puolella vai niitä vastaan kun Bar*a kuitenkin on ensisijaisesti katalonialainen seura eikä espanjalainen? No, aivan sama. Mä hinaan perseeni johonkin paikalliseen kuppilaan ja huudan niin helvetisti Tykkimiesten puolesta 🙂

 6. kieltämättä eilinen peli meni ajoittain pahastikin alakynnessä, mutta tahtoisin kokea sen niin että myös meillä oli jaksomme, jolloin Barca oli alakynnessä ja loppujen lopuksi maalipaikat menivät suunnilleen tasan. ei mekään kaikista paikoistamme viimeistelty. ensimmäisen jakson alku oli hyvä, mutta tosiaan se Songin kortti heilutti pakkaa, sellaisen huomion tein että toiseen jaksoon oli selkeästi painotettu ettei keskeltä saa tulla enää läpi, eikä näin toisella jaksolla käynytkään.
  paha peli edessä, todella paha. mutta niin oli Interilläkin viime vuonna samasta lähtötilanteesta, me luonnollisesti emme lähde puolustamaan, mutta usko on kova silti. viime vuonnakin B52 vei meidät johtoon, sitten tuli horros, josko tänä vuonna mentäisiin johtoon ja pidettäisiin se?

 7. Ja sitten katseet kohti Leyton orientia ja sunnuntaita. Näkyykö Sportissa NelonenPro2, josta se tulee kl 1830?

 8. jep, nyt nopeasti katseet sunnuntaille. Wenkku ne jo sinne siirsikin, pelaajat ovat luonnollisestikin vielä sen verran huumassa että jauhavat vaan eilisestä, se heille suotakoon, kunhan vaan pitää huolen ettei sunnuntainen siitä kärsi.

 9. Hemmetti, kun vieläkin on andrenaliinia (ja olutta) veressä. Mahtava fiilis!

  Taitaapi myös olla yksi hienoimmista hetkistä mitä Emiratesilla on koettu, juuri tälläisiä pelejä ja tuloksia stadioni kaipasi. Tunnelma, ainakin telkun välityksellä oli mitä parhain. Tästä on hyvä jatkaa.

  ps. Katselin tänään pelin uudelleen ja lueskelin samalla eilisiä kommentteja – upeaa!

 10. ”Kaitsu:
  17. Helmikuu, 2011 klo 11:34

  http://gunnerblog.com/?p=2754 : Paidat tilaukseen!!”

  Onkos kukaan aikaisemmin tilannut tuolta mitään? Tai onko kellään suunnitelmissa tilata vaikkapa tuo Wilshere-paita? 😉 Täällä ainakin olis kiinnostusta tehdä tilaus! 😛

  Oli kyllä kerrassaan mahtava mennä aamusta työharjotteluun, vaikka yöunet jäivät myös itsellänikin siihen 5-tuntiin, mutta eiliseltä jäänyt euforia kanto kyllä koko päivän. =)

 11. Mä tilasin muistaakseni gunnerblogilta Verminator paidan ja toimi kuin junan vessa, paita kolahti parissa viikossa lähipostiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s