H*lvetin kallis hinta voitosta

Hente saa ansaitun huilivuoron, joten päivitysvuorossa on varabloggaaja.

Kolme pistettä oli varmasti kaikkien ainut tavoite pelistä, niin ja toki Shawcrossille palautteen antaminen. Pisteet tulivat kuin tulivatkin lopulta ja myös luunmurtaja sai ainakin jonkin verran ääntä osakseen.

Tähän kuitenkin loppuvat positiiviset asiat eilisestä. Ensimmäinen reilu kymmenen minuuttia maaliin asti oli hyvää peliä. Tempo pysyi kovana ja paikkoja luotiin hyvällä tahdilla, samalla menolla olisi ollut vain ajankysymys milloin tulee toinen ja kolmas maali.

Hyvä tekeminen loppui kuitenkin kuin seinään kapteenin loukatessa jälleen kerran takareitensä vajaan vartin kohdalla. Tämä oli loukkaantuminen mihin meillä on viimeiseksi varaa. Koko pelitempo ja paikkojen luonti pysähtyi kuin seinään Fabregasin vaihdon jälkeen. Koko loppupelin aikana luotiin suurin piirtein saman verran hyviä maalintekotilanteita kuin ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana ja tämä todella kertoo jotain Fabregasin merkityksestä meidän pelille.

Loukkaantumislista näyttikin jo hetken aikaa aivan liian normaalilta tai siis muille joukkueille normaalilta ja meille aivan liian hyvältä. Tämä asia on kuitenkin kerralla korjattu lähes päivässä. Ennen tätä peliä loukkaantuneiden lista oli Fabianski, Vermaelen, Koscielny ja RVP. Nyt listaan saadaan lisätä ainakin Fabregas ja Walcott, joista jälkimmäinen ainakin saattaa huilata pitempäänkin. Myös Fabregasin takareisi ei enää tunnu kestävän kovinkaan paljoa pelejä putkeen. Sama vaiva tuntuu uusiutuvan tasaisin väliajoin, mikä on enemmän kuin katastrofi kun puhutaan joukkueen kapteenista ja tärkeimmästä yksittäisestä pelaajasta.

Ja ettei loukkaantumiset tähän loppuisi niin Stoken bodariapinat yrittävät eilenkin parhaansa mukaan lisätä loukkaantuneiden määrää. Sagnan kohdalla oli hyvin lähellä ja voi olla jopa, että vielä tänään tai huomenna saamme kuulla nilkan menneen paskaksi. Samoin bodariapinoiden kruunaamaton kuningas Shawcross yritti tapojensa mukaan murtaa meidän pelurin jalan. Tällä kertaa liukutaklauksen tai pikemminkin hyökkäyksen kohteena oli Arshavin. Venäläisen nopeus ja onni pelastivat miehen tällä kertaa, mutta jos “taklaus” olisi osunut niin jälki olisi varmasti ollut taas erittäin karmeaa katseltavaa.

Tästä päästäänkin osuvasti toiseen todelliseen kiroukseen. Miten näin paskoja tuomareita voi olla maailman parhaassa jalkapallosarjassa? Jos kyseessä ei ole salaliitto niin en tajua vaikka kuinka yritän. Aivan sama kuka viheltää niin JOKA KERTA tuomiot menevät meitä vastaan. Walton ei tällä kertaa ratkaisut peliä ja saanut aiheutettua pistemenetystä vaikka kovasti yrittikin. Miten ihmeessä Stoke selvisi pelin ainoastaan kahdella keltaisella, kun punalappukaan parissa tilanteessa ei olisi ollut väärä tuomio.

Aivan linjatonta toimintaa taas alusta loppuun tai korjaan ei linjatonta vaan hyvinkin linjan mukaisesti meitä vastaan. Viisi minuuttia lisäaikaa täynnä ja pallo menee puolesta kentästä yli. Normaalisti tuomari viheltäisi pelin loppuneeksi, mutta Walton tuomarien yleisen linjan mukaisesti meitä vastaan päätti antaa viiden minuutin lisäajalle yliaikaa, jotta Stoke sai käyttää vielä kerran parasta asettaan eli Delapin heittoa. Olisikohan peli jatkunut samalla tapaa esim. Old Tarffordilla, kysymys on toki teoreettinen koska Manun johtaessa lisäaikaa ei tule koskaan viittä minuuttia.

Toki edellinen ei ole maailman suurin asia, mutta aivan suunnattoman raivostuttava kaiken muun järkyttävän heikon tuomaritoiminnan ohella pelistä toiseen. Ja ei voi myöskään unohtaa, että samanlaisen tuomaroinnin seurauksena menetimme kaksi äärimmäisen arvokasta pistettä Sunderlandin vieraana alkukaudesta. Tuolloin Dowd, olipa yllätys että oli Dowd, antoi neljän, minuutin päälle ne tarvittavat muutama kymmenen sekuntia vaikka kulma purettiin jo kellon näyttäessä neljää täyttä lisäaikaminuuttia.

Nyt jäädään odottelemaan tietoa loukkaantuneista ja kuinka vakava mikäkin vamma on. Pahasti vain näyttää, että tänäkin keväänä ratkaisupelien alkaessa meidän avainpelaajat ovat sairastuvan puolella. Jos näin käy niin aivan turha edes uneksia mistään pokaaleista, sillä kakkosmiehistö on saanut osoittaa tasonsa jo useaan otteeseen ja se taso ei valitettavasti ole juuri korkeampi kuin League One.

Joka tapauksessa nauttikaa voitosta ainakin vielä tänään jos siihen pystytte kaikesta huolimatta. Kohta saadaan alkaa suuntaamaan katseet kohti sunnuntain finaalia. Hente tekee paluun varmaankin jo huomenna.

0 thoughts on “H*lvetin kallis hinta voitosta

 1. Eilisiin kommentteihin liittyen: mähän täällä olen aina säännöllisin väliajoin yrittänyt puolustaa Squillacia (ja miksei Chamakhiakin). Jälkimmäinen tosin ei hirveästi tarvitse puolustusta, alkukaudella kun Marokon rasvatukka pelasi oikeasti hyvin.

  Meikäläisellä, kuten monella muullakin, alkaa olla pata aika jumissa noiden saatanan rappareiden takia. Mun mielestä osa syyn saa ottaa Wenger. Me tarvitaan joukkueeseen yksi mies penkille, jonka voi lähettää kentälle suojelemaan meidän tähtiä. Jos tuomarit eivät suojele, niin silloin se on tehtävä itse. Kaikki meistä tietää tuomarityöskentelyn tason näiden muutaman saatanan apinan taholta – eikä se homma tule mihinkään muuttumaan, sanoo FA mitä sanoo.

  Barca-peliin on nyt 2viikkoa. Cesci on saatava siihen peliin kuntoon ja mielellään Theokin. Itsekin epäilen jälkimmäisen tervehtymistä, mutta ilman kapteenia epsanjan reissusta tulee turhan vaikea.

 2. Etukäteen ”heikoimmat lenkit” teki ottelun ainoan maalin ja siitä tärkeät pinnat taskuun. Loukkaantumiset tietenkin hieman himmentävät eilistä. Fabregasin kohdalla on sanottava, että ei mikään suuryllätys. Pelitahti on nyt vaan tiukka, että noita vammoja väkisin joitakin tulee. Walcottin tilanteessa oli huonoa tuuria. Vaparin siitä olisi voinut Arsenalille viheltää, mutta ei Whitehead mitään korttia olisi ansainnut. Ei kai sitä vaan kömpelyydestä voi antaa. Bendtnerillä hyvää tekemistä, oli halua näyttää ja pelasikin ihan hyvin. Lopulta koko joukkue esiintyi ihan tasapainoisesti läpi ottelun. Walcott ei pelaa sunnuntaina ja tuskin pelaa Fabregaskaan. Jos van Persie palaa kehiin, niin ehkä sunnuntaista selvitään ilmankin. Ja ensi viikon uusinnassa voidaan myös peluuttaa muuta osastoa.

  Fabregasin loukin jälkeen Arsenalin hallinta siirtyi 10 metriä lähemmäs keskiympyrää. Stoken linja oli tiivis, vain Carew pallon yläpuolella. Musta Arsenalin peli oli mun silmään myös aika kypsää. Ei lähdetty väkisin hakemaan mitään utopistisia läpisyöttöjä, joiden onnistumisprosentti on yhden luokkaa. Jauhettiin palloa kärsivällisesti hyökkäyskolmanneksen rajoilla. Stokella ei ollut mahdollisuuksia päästä ylivoimahyökkäyksiin, Carew saatettiin merkata kahdella. Eka jakso oli semmosta peliä, jolla mestaruuksia voitetaan. Toisella jaksolla Stoke sai luotua hieman enemmän tilanteita, mutta eipä nyt mitään järin vaarallisia. Kulmat ja Delapin heitot hoitui sitä yhtä Huthin puskua lukuunottamatta ihan hyvin. Ansaittu voitto.

  On muuten hauskaa, että viime viikot Arsenalin kaksi parasta pelaajaa ovat olleet Szczesny 20 vuotta ja Wilshere 19 vuotta. Ei jaksa kuin ihmetellä.

 3. Kalliiks tuli tosiaan voitto. Mutta todella, todella tärkeä voitto. Ollaan munasta pisteen päässä hönkimässä painetta tosin ottelu enemmin pelanneena. Manuren seuraavat kolme peliä on kaikki vieraissa, vastustajina Wigan, Chelski ja Liverpool, joista ainoastaan Wigan lähentelee varmaa 3 pistettä. Nykymunalle ei sekään.

  Seuraavaksi sitten pyttyä jahtaamaan. Victoria Concordia Crescit!

 4. Squillacin kykyjen riittävyyttä Valioliigaan olen itsekin epäillyt talven aikana. Ukko aloitti kauden ihan mukiinmenevästi, mutta notkahti todella pahasti (liekö yksinkertaisesti vain omalle tasolleen vai järkyttyikoö Espanjan vuosien jälkeen Valioliigan vauhtia?). Eilinen matsi oli parasta Squillacia moneen kuukauteen ja tottakai toivomme lisää samanlaista varsinkin kun Vermaelen ei näytä tällä kaudella kaikista puheista ja lupauksista huolimatta montaa peliä pelaavan. Eilisestä topparikaksikosta ranskalainen oli jopa vahvempi lenkki ja taisi selvitä puhtaammilla papereilla kuin virkaveli JD. Voittomaali tietenkin kruunaa kenen tahansa iltapuhteen.

  Cescistä sen verran, että kuten täällä eilen taidettiin jo moneen kertaan todeta: Fabregas on aivan liian olennainen osa meidän pelitapaamme ja palapeliämme ja hänen poissaollessaan Arsenal on tyystin eri joukkue. Itse olen sitä mieltä, että meidän ylöspäinpelaamisestamme hävisi Cescin myötä tietty särmä ja idea. Homma meni pahasti hieromiseksi ja vastuunottajia ei tahtonut millään löytyä. Arshavin teki duunia hyvällä moraalilla ja yritti olla jatkuvasti pelattavissa. Nasri ei ole sen sjiaan löytänyt loukkaantumistaan edeltänyttä tasoaan. Toivottavasti löytää ja pian. Jack ei ole pelaaja joka korvaa pelillisesti Cescin. Jackin rooli on tällä hetkellä (Cescillä tai ilman Cesciä) keskikenttäpeliämme tasapainottava ja siinä hän on jo nyt maailman eliittiä. Taivas pojalla rajana.

  Kun miettii esim Valioliigan viittä (5) kärkijoukkuetta niin kenelläkään muulla ei ole joukkueessaan Cescin kaltaisessa roolissa yhtä tärkeää pelaajaa. Tärkeitä talismaanipelaajia on kaikilla (Tevez, Rooney & Berba, Lamps, Modric & Bale), mutta Cescin merkitys Arsenalille on aivan omaa luokkaansa. Noista em ehkäpä Spudsien Modric roolissaan on lähimpänä ja tietyin varauksin Chelskin Lamps. Mitä asialle voisi tehdä? En minä tiedä. Wenger sen tietää. Toivotaan, että Cescin vamma ei pidä häntä kauaa sivussa. Pelkään kuitenkin, että puhutaan viikoista, ei päivistä. Sama vamma uusiutuu jatkuvasti. Ei hyvä.

  Sunnuntaita kohti. Toivotaan, että RvP ja Kos ovat tikissä. C`mon Gunners!

 5. Ainakaan Cescin asennetta ei voi epäillä: Fabregas said on Twitter: ”I dont know if I’ll make Sunday or not, but all I know is that from this moment to Sunday I won’t sleep if it’s necessary. I’ve waited too long to captain a final for Arsenal and I won’t give up till the last second.”

  Olisihan se aivan hirveätä missata ensimmäinen chanssi nostaa pokaali AFCn paidassa…ei varmasti ole hyvä fiilis olla katsomossa puku päällä katsomassa Brumin rappareita sunnuntaina.
  Hieno voitto silti eilen ja ManUlle lisäpaineita seuraaviin kolmeen vieraspeliin,Wigan, Chelski, Pool. Ainakin kahdesta jälkimmäisestä olisi hyvä tulla pistemenetyksiä..muuten menee vaikeaksi. Kun on vaikea nähdä,, että voitetaan kaikki jäljellä olevat pelit.

  Walcott siis missaa ainakin finaalin, mutta se ei liene kohtalokasta…etenkin jos Van Persie ja Koscielny saadaan mukaan sunnuntaina. Ja ehkä vielä Cesckin, fingers crossed. Muutenhan Nasri ottaa Cescin paikan, Arshavin ja Bendtner tullevat myös avaukseen. Pitäisihän niilläkin pystyä voittamaan Birmingham, mutta vaikeuttaa kuitenkin kovasti.

 6. Eiliseen vielä, niin hyvää taistelua oli. Mutta kyllä nostatti ihon kananlihalle, kun katsoi esim. Denilsonin vääntöä Carew:n kanssa. Denilson älykkäästi pelasi tarpeeksi alhaalla juuri puolustuslinjan yläpuolella ja vähensi painetta linjalle, mutta ei ollut mitään jakoa kaksinkamppailuissa, kun Carew lanaa miehellä lattiaa. Tuli jotenkin ikävä Vieiraa ja kumppaneita..

  Toivotaan parasta loukkaantumisten suhteen, otteluruuhkakin on jo melkoinen ja ihan numeraalistikin pitää pystyä kierrättämään pelaajia ilman että näitä Miqueleja pitää ottaa kehiin tämän tästä.

 7. On se vaan huono tsägä, että muutama päivä ennen finaalia piti kohdata rästipelissä liigan pahin rapparijengi. Tärkeintä olisi, että cesc ja rvp pystyisivät pelaamaan sunnuntaina.

 8. Provosoiduin sen verran tuosta Henten eilisestä Bendtnerin hehkuttamisesta ja vertailusta Velaan, että päätin taas vaihteeksi koota hiukan vertailevaa statistiikkaa pelaajistamme.

  Seuraavat tilastot koskevat kaikkia pelattuja otteluita kaudella 2010-11:

  Paras maalivahti (peliminuutit / päästetty maali)
  1. 132min Szczesny
  2. 94min Almunia
  3. 83min Fabianski

  Paras toppari (peliminuutit / päästetty maali)
  1. 200min Djourou
  2. 141min Vermaelen
  3. 77min Koscielny
  4. 74min Squillaci

  Tehokkaimmat (peliminuutit / maali)
  1. 98min Van Persie
  2. 142min Walcott
  3. 150min Vela
  4. 171min Nasri
  5. 198min Bendtner
  6. 228min Chamakh
  7. 230min Fabregas
  8. 243min Arshavin

  Eniten pelanneet
  1. 2977min Song
  2. 2859min Clichy
  3. 2712min Sagna
  4. 2614min Wilshere
  5. 2397min Djourou

  Vähiten pelanneet (sis. pelaajat jotka mielletään edustusjoukkueeseen)
  1. 282min Vermaelen
  2. 450min Vela
  3. 681min Diaby
  4. 846min Almunia
  5. 1006min Gibbs

  Seuraavat tilastot koskevat vain valioliigaa kaudella 2010-11:

  Torjuntaprosentti (Torjutut laukaukset jotka olisivat muuten menneet maaliin)
  1. 73% Szczesny
  2. 71% Fabianski
  3. 63% Almunia

  Tarkimmat laukojat (laukaukset kohti maalia)
  1. 66% Nasri
  2. 58% Van Persie
  3. 55% Fabregas

  Parhaat syöttäjät (onnistuneet syötöt)
  1. 87% Song
  2. 87% Wilshere
  3. 86% Nasri

  Muutama huomio:
  -Vela on tehokkaampi kuin Bendtner. Suck it! Molemmat kuitenkin kunnostautuneet lähinnä cupeissa eikä liigassa.
  -Szczesny on paras maalivahti. Mutta Djourou on suurin syy tähän. Szczesny on päässyt helpolla, koska torjuttavaa ei kerta kaikkiaan ole ollut paljoa kiitos Djouroun.
  -Nuori Wilshere on pelannut hurjasti minuutteja ja syötötkin näyttäisivät löytävän kohteen.

  Summa Summarum:
  -Mielipide asioista voi ja PITÄÄ tapella.
  -Tärkeintä ei ole välttämättä pelata hyvällä kokoonpanolla vaan ONNISTUVALLA kokoonpanolla.

 9. Ja todetaan nyt vielä, että numerot ovat numeroja ja mielipiteet mielipiteitä. Laiska pelaaja näyttää numeroiden valossa paremmalta onnistuttuaan pari kertaa, kun taas helvetisti töitä tekevä pelaaja ei välttämättä päädy tilastoihin.
  Pelaajat voi asettaa paremmuusjärjestykseen vain jos käyttää suurta määrää muuttujia ja jotain yleispätevää kaavaa. Lopulta tilastoa on niin paljon ettei suuremmatkaan muutokset vaikuta lopputulokseen. Jos JD pelaa seuraavat kolme peliä päin helvettiä, hän on silti varmasti paras puolustajamme, muttei varmaan ykkösvaihtoehto siihen neljänteen peliin.
  Turvallisinta olisi ehkä katsella aina viittä viimeistä peliesitystä, suhteuttaa ne vastustajan tasoon ja vertailla pelaajien toimintaa pareina eikä yksilöinä (vrt Kos-Squi vs Kos-JD).

 10. Ja edelleenkin jatkaen Bendtneristä:

  -Bendtner tekee peliaikaan suhteutettuna enemmän maaleja vaihdosta tullessaan kuin aloituksessa ollessaan
  -Bendtner tekee vähemmän maaleja päällään kuin pitkät hyökkääjät yleensä
  -Bendtner sijoittuu hyvin vaikkei liiku kauheana
  -Bendtner on tehnyt suhteessa useimmat maalinsa heikompia joukkueita vastaan

  Eli vastaus eiliseen debaattiin siitä kannattaako Bendtneriä peluuttaa isoa joukkuetta vastaan. Bendtner ei ole merkittävä pääpelaaja.

  Miksi Bendtneriä kannattaa peluuttaa pelien loppupuolella?

  Juokseva pelaaja (esim Walcott) vs Sijoittuva pelaaja (Bendtner)
  Vastustajan puolustajat (varsinkin topparit) ovat koko pelin hitaita eivätkä varsinaisesti hidastu merkittävästi pelin loppua kohden paljoa. Pelin alussa on tilaa enemmän, joten pystyjuoksut ovat tehokkaampia kuin pelin loppupuolella oletettua sumputusta vastaan.
  Hyvin sijoittuva pelaaja on hyödyllisempi pelin lopussa, koska pystyjuoksut ovat vaikeita ja maalit tehdään sijoittumalla oikein.

  Tämä kaikki siis olettaen, että maali pitää tehdä ja Arsenal on tasoissa tai häviöllä.

  Varsinkin kehnompia joukkueita vastaan (lue: huonommin sijoittuvat puolustajat) Bendtner on parhaimmillaan.

  Eli summa summarum:
  Bendtner on parhaimmillaan toisella puoliskolla huonompia joukkueita vastaan.

 11. Mykki:

  Pääpelitaitoja täytyy katsoa vähän muutenkin kuin siten montako kertaa on pallon saanut puskettua verkkoon. Perinteinen kookas target pelaaja tiputtelee paljon palloja päällään muille hyökkääjille (Crouch ja Zigic näkyviminä esimerkkeinä tän hetken liigasta) eikä tämä pääpeliosaaminen käy esille mistään tilastoista. Samoin oman maalin edestä pallon purkaminen päällä on varmaan kaikkien tilastojen ulkopuolella.

  Tilastot on tilastoja. Niitä voi toki jossain määrin käyttää apuna, mutta hyvä manageri ja muu valmennustiimi näkee kyllä silmällä paremmin mitä tulee tehdä ja ketä peluuttaa kulloinkin.

 12. Totta kai tilastot ovat tilastoja. Mutta silti. Bendtner on korkeintaan kohtalainen pääpelaaja jos sitäkään. Ei tiputtele palloja omille ja kohtalaisen harvoin ylipäätään voittaa tärkeitä pääpalloja.

  Nikken pääpelitaidot ovat täällä ennenkin olleet keskustelun alla ja taitaa olla aika lailla yleisesti todettu fakta ettei ole Nikken parhaita puolia. Itsekin olet pariin otteeseen nostanut asian esille.

  Jostain varmasti löytyy tiedot voitetuista pääpalloista, mutten jaksa enempää kaivella juuri nyt.

  (Ystävällisesti olen jättänyt mainitsematta Nikken abyssaalisen surkean pallonhallinnan)

 13. Sentään RVP, Koscielny ja ennen kaikkea Diaby mukana squadissa sunnuntaina! Theo on varmasti out Barcasta, ehkä Cesckin..who knows.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s