Please no more Ou O’s

On tämä nyt kerta kaikkiaan käsittämätöntä näiden loukkaantumisten kanssa, sanattomaksi vetää kaiken vuosien varrella jo sanotun jälkeen. Arsene Wenger käytti kaikki mahdolliset puhelahjansa yrittäessään hälventää kannattajien pelkoja ja vaipumista epätoivoon kertoessaan Robin van Persien diagnoosista.

”Unfortunately, we had bad news on the scan and he will be out for the next three weeks for sure. It could be longer. The shortest delay we can imagine is three weeks [so] he is definitely out for Barcelona.”

Seura koki tilanteen niin kriittiseksi, että Cesc Fabregas’n loukkaantumisen tiimoilta oli tehtävä oma artikkelinsa ja nostaa se Arsenal.comin ’ykkösuutiseksi’ ohi van Persien ynnä muun joukkueen terveystilanteen. Ei sillä etteikö kapteenin mahdollinen paluu tositoimiin Camp Noulla olisi loistava uutinen, mutta Arsenal.comin yritys ikään kuin lakaista maton alle Robinin ’minimissään kolmea viikkoa’ vain ruokki ainakin omia pelkojani.

On niin h*lvetin turhauttavaa käydä kausi kauden perään samaa keskustelua ja painia samojen ongelmien ja murheiden kanssa. Kuinka kohtalokkaaksi voikaan osoittautua sunnuntaina Wembleyllä käyttämättä jätetty mahdollisuus päättää pitkä odotus jos loukkaantumiset muodostuvat ylitsepääsemättömäksi esteeksi halussamme haastaa ’tasapäin’ muut vielä jäljellä olevissa kolmessa kilpailussa.

Olen tyrmistynyt kahden edellisen ottelun saldosta mitä loukkaantumisiin tulee, niin tyrmistynyt etten osaa enää edes lohduttautua sillä perinteisellä ajatuksella että eniten tilanteessa ovat tyrmistyneitä loukkaantuneet pelaajat itse. Hetki.. Nostin käteni kirjaimellisesti ylös, tunnen oloni niin voimattomaksi kuin mahdollista, masentavaa. Ai niin, ei sanaakaan Thomas Vermaelenista – takuulla olisi ollut jo hengen nostattamiseksi jos olisi jotain positivista kerrottavaa ollut.

Jos vetää sanattomaksi loukkaantumiset, samaa voi sanoa illan Englannin Cupin viidennen kierroksen uusinnastakin Leyton Orientia vastaan Grovella. Väittäisin meidän olevan kollektiivisesti erikoisessa tilanteessa, odotamme kaikki jotain ’vastausta’ tänä iltana. Minulle on syntynyt kuva että siinä missä vastausta odotamme paitsi me kannattajat, sitä odottavat myös manageri ja pelaajat. Yhteistä (valitettavasti? – en tiedä) tuntuisi olevan ettei kukaan oikein tunnu tietävän mitä odottaa, mikä se vastaus on oleva.

En tietenkään väitä ettäkö olisi väärin managerin tai pelaajien puhua kauden vielä jäljellä olevista haasteista ja mahdollisuukista, mutta Heikinheimolainen puoleni nostaa tässä kohtaa aavistuksen päätään siinä että olisin toivonut enemmän itsekriittisiä näkemyksiä hävityn Liigacup finaalin jälkeen. Niin paljon paitsi kuluneiden kuivien kausien aikana että kuluvalla kaudella olemme saaneet lukea läksyjen lukemisesta että opetuksen tehokkuus on aiheesta kyseenalaistettu.

Älkää nyt hermostuko jos hieman kärjistän, mutta assosioin Arsenen välillä aasilla ratsastajaksi se kuuluisa porkkana ainoana houkuttimena matkan saattamiseksi eteenpäin, vaikka kepille missä porkkana roikkuu voisi olla muukin käyttötarkoitus. Haha, Issen viittaus eilisessä kommentissaan Matti Heikkisen MM-kultaan Holmenkollenilla oli loistava. Entistä osuvampaa jos aihetta avaa laajemminkin. Edellistä Suomalaismiehen voittoa pitää hakea nimittäin niinkin kaukaa kuin Ramsaun MM-kisoista 1999. Tuolloin aamukahvin makeuttaminen Hemohesillä oli niin yleinen tapa että päätettiin perustaa WADA.

No niin, ladulta takaisin viheriölle. Muistamme reilun viikon takaa että Leyton Orient kykenee antamaan meille vastuksen jos me siihen mahdollisuuden tarjoamme – kuinka kiusallinen fakta. Ilman loukkaantumishuoliakin olisin halunnut ’kakkosjoukkueelle’ tarjottavan uutta mahdollisuutta, nyt Arsene juoksuttaa kentälle niin reservit kuin mahdollista. On tottakai asioita kaunistelematta varsin noloa että meillä on kysymysmerkkimme omien 12-22 pelaajien suhteen Leyton Orientia vastaan. Mainittu orkesteri koostuu nimittäin maajoukkuepelaajista puhumattakaan Kultaisesta Pallosta haaveilijoista. Oops, haaveilijoista.

Cheers Jeorge for this update.

’Reserve team players Ignasi Miquel and Conor Henderson are likely to be in the squad for tomorrow night’s FA Cup Fifth Round replay against Leyton Orient at Emirates Stadium. The pair, along with Oguzhan Ozyakup, Sead Hajrovic and Chuks Aneke, trained with the first-team at London Colney this morning, with Miquel and Henderson purposefully left out of the Reserve game this evening.’

Haaveilut toisin sanoen sikseen tänä iltana. Ymmärrän funktion palata voittojen tielle, mutta samalla Leyton Orient ei voi edustaa mitään Liigacupin finaalia mitenkään pyhittävää haastetta. Sen haasteen pitää olla halu kohdata seuraavan kierroksen tuoma mahdollisuus joka on ManU Old Traffordilla.

En itse ehtinyt kuin hyvin sieltä ja täältä näkemään eilistä Chelsean ja ManUn ottelua, mutta jos meillä ei ole munaa (eh) osoittaa olevamme varteen otettava tekijä tässä epäilemättä psykologisia piirteitä saavassa loppukirissä, niin emme mitään ansaitse. Tätä kirjoittaessa tämän yön pelaajat ovat saaneet nukkua hotellin sijaan kotona ja Chelsean voittoa jokainen heistä takuulla katsoi. Mitä he miettivät? Lauantain Sunderland ottelua peilaten ManUn tappioon vai haastamaani mahdollisuutta edetä OT:lle – vai molempia? En h*lvetti uskalla kokemuksellani astua enää yhtään ruutua liian pitkälle.

Hyvin lyhyellä oppimäärällä Orientista se että managerinsa Russell Slade otti päällimmäiseksi motivointikeinoksi retoriikan ’haavoittuneesta’ Arsenalista. Slade ei ilmeisesti ole kiireiltään seurannut meidän edesottamuksia kovin tiiviisti kuluneiden muutaman vuoden aikana – we’re not ’wounded’, we’re mysterious. Haluamatta antaa vinkkejä Sladelle, minä komentaisin kaverin suolaamaan meidän haavoja alusta asti sellaisella tahdonvoimalla että Denilson ymmärtää itse pyytää siirtoa Portugalin kakkosliigaan.

Hei, jostain sen kriitiikinkin on tultava jos ei joukkueen sisältä. Muistakaa nyt jälleen kerran, kritiikki on kannustamisen työkalu ja nykyisessä kilpailuyhteiskunnassa sitä vielä enemmän. Puhumattakaan kilpaurheilusta terävimmällä huipulla! Toivottavasti Denilson tekee hattutempun.

O’sin edellisestä tappiosta on yli kaksi kuukautta ja lauantaina he tulivat kahden maalin takaa tasoihin sarjakolmosen Huddersfieldin vieraana, joten kera 9000 kannattajansa he tulevat tänään nauttimaan kokemuksesta. Ehkä jopa ironista että Leyton leirissä tunnutaan olevan enemmän innoissaan mahdollisuudesta jatkaa tuhkimotarinaa Old Traffordilla, kuin että meidän leiristä kuuluisi viestejä mahdollisuudesta saada näyttää ManUlle mistä kana pissii. Mitä se Sagna juttelikaan aiempien kausien voittamisen pelosta?

En tiedä, en tiedä mitä odottaa kuten totesin. Sen tiedän että huomisen päivitys on täysin arvailujen varassa, siksi pirullinen yhdistelmä yövuoro ja myöhäisottelu on. Tiedän senkin että Thierry Henry haluaa tulla takaisin kotiin yhtä paljon kuin allekirjoittanut pokaalia tällä kaudella – se on v*tun paljon se. Nyt takaoikealle. Niin paljon kuin toivonkin joukkueen haluavan Old Traffordille Englannin Cupin puolivälierään, näen että Valioliiga on paitsi aina ja ikuisesti se tärkein, nyt sen prioriteetti on massiivinen painiessamme ainaisten loukkaantumisten kanssa.

COME ON ARSENAL!!!

0 thoughts on “Please no more Ou O’s

 1. Kevennetään nyt vähän tätä raskasta aikaa ja muistutetaan, että itse asiassa ollaan me pokaali / pysti viime viikonloppuna voitettu. Tarkemmin sanottuna Colin Firth voitti Oscarin roolistaan änkyttävänä kuninkaana. Ja aivan oikein, Colin Firth on sama mies joka näytteli hienosti Nick Hornbyn alter-egoa Fever Pitchin brittifilmatisoinnissa. Mutkan kautta, mutta voitto kuitenkin;) Selkeesti.

  Goonerin pitää löytää elämän positiiviset puolet vaikka sitten Oscar-gaalasta. Vihreältä veralta voitetut pokaalit kun tuntuvat olevan edelleen kovin kortilla…

 2. Van Persie siis pitkän pätkää poissa, eli nyt tasonnostoa kaivataan akselilla Bendnter-Chamakh. Nyt olisi paikka näyttää kentällä eikä vain puheissa. Kärkijoukkueessa tarvitaan huippuluokan viimeistelijää strikkerin paikalle.

  Tänään kakkos-kolmosmiehistö siis kehissä. Meidän parhaat ressuthan pelaa lainalla, ja jos nykyisestä ressuporukasta nostetaan pelaajia, niin ei voida ees kakkosmiehistä puhua. Lainoista on kyllä myös blogistikin on puhunut, ei siitä sen enempää..

 3. Manu hävisi ja Arsenalilla mahdollisuus nousta hönkimään niskaan ihan kunnolla. Vaatii luonnollisesti voittoa lauantaina Sunderlandista ja 2,5 viikon päästä WBA:sta. Nuo pelit ovat rutiinilla hoidettavissa, mutta Arsenalin esityksillä mitä tahansa voi tapahtua. Sitten seuraava peli liigassa onkin vasta kuukauden päästä, joten liigan kannalta van Persien ja Walcottin loukkaantumiset eivät tulleet pahimpaan mahdolliseen paikkaan. Mestarien liigan ja cupin osalta lieneekin sitten ikävämpi väli, koska tiedossa on 1-2 todella hankalaa vierasmatsia viikon sisään.

  Ressuillahan oli eilen peli, sieltä puuttui Henderson ja Miquel, jotka tänään lienevät kokoonpanossa. Miquel saa toivon mukaan vastuuta ihan avauksessa asti. Muita ”apuja” ei ole tiedossa. Wengerihän puhui joku aika sitten, että Ramsey saattaisi pelata tänään, mutta onko kellään varmaa tietoa miehen edustuskelpoisuudesta?

 4. kolme vuorokautta katastrofin jälkeen sai vihdoin avattua koneelta jotain jalkapalloon liittyvää sivustoa. tuota peliä ei jaksa enää ruotia ollenkaan, totean vaan että on se käsittämätöntä. tämän iltainen peli kärsii myös jostain syystä valtavaa inflaatiota kiinnostuksen tasolla, no luulisi ettei toista rämpimistä voi enää tulla.
  jotain positiivista tässä kuitenkin on jo saanut heräteltyä ajatuksiin, eikä vähiten kiitos Chelsean. jos uskalletaan ajatella meidän voittavan rästipelin on MunA tosiaan vain pisteen päässä ja kuten Jarkka totesi eivät nämä loukkaantumiset tulleet liigan kannalta pahimpaan paikkaan. seuraavat kolme liigapeliä pitäisi marssia läpi jopa ilman RvP:tä ja kumppaneita, lisäksi luulisi tuon Chelsean voiton kasvattavan mieli-alaa joukkueessa. se minkä verran loukkaantumisia vielä tulee kauden mittaan lisää, en uskalla edes ajatella, toivotaan parasta.
  huomenna lento Lontooseen ja omalta osalta (kovin vähäiseltä) auttamaan Mustien lampaiden (vai mitä nyt ovatkaan) kaadossa, sunnuntaina pikkuveljen vaatimana vielä huutamaan Liverpoolille, tai jos ei sentään Poolille niin MunAa vastaan. kyllä me tästä ”suosta” vielä noustaan. Come on Arsenal!

 5. Manun tilannetta poolin vieraana vaikeittaa ainakin se, että Vidic kärsii pelikieltoa ja Ferdinand on luultavasti vielä loukkaantuneena. Heidänkin puolustuksensa on kuitenkin melko haavoittuvainen ilman näitä kahta johtohahmoa.

  Van Persien jatkuvat loukkaantumiset ovat se syy, miksi rosterista pitäisi löytyä myös toinen huippuhyökkääjä. RVP kuitenkin pelaa vain noin puolet kauden peleistä, joten olisi todella tärkeää, että löytyisi toinenkin huippuluokan maalintekijä, mikä myös antaisi tilaisuuden säästelllä RVP:tä vaikka niin, että hän pelaisi vain joka toisen ottelun. Asetelma mahdollistaisi myös kahdella kärjellä pelaamisen, vaikka wenger ei sitä tällä hetkellä suosikkaan.

  Tällä hetkellä ei kuitenkaan auta kuin toivoa, että Chamakh löytäisi alkukauden vireensä tai Bendtner nostaisi tasoaan myös isoissa otteluissa.

 6. Ihmettelin eilisessä chelsea-muna-matsissa munan puolustuksen ja keskikentän isoa etäisyyttä toisistaan. Chelsealla oli tilaa tulla kuin tavastialla pera and the dogsin jäähyväiskeikalla (katsojia tasan 21). Jos muna jatkaa samalla linjalla, pistemenetyksiä tulee lisää ja paljon.

 7. Isse, vedit juuri kaikkien vertausten äidin. Huikee oli tungos Tavastialla! Toivottavasti tänään ei ole Arsun maalilla ruuhkaa kuin muinoin KooVeen maalilla. Ja toivotaan, että keskikentän dynamo Deni rokkaa illalla kuin AC/DC ja unohtaa kaikki s…tanan sambat…

 8. Nyt kun taas kaikilla matala mieli ala, on kaksi vaihtoa tulossa:

  1: Tänään joukkue hoitaa homman ja Sunderland kaatuu, mutta barca kurittaa ankarasti

  2: Tänään tekee tiukkaa ja Sunderland peli menee tiukille ja Barca peli menee tiukille.

  Pääasia on oppia jotain finaalista oliko muilla tunne joukkuueesta joka oli valmiina voittamaan vai joukkuueesta jolta puuttui sielu?

 9. YoungGuns väittää twitterissä vahvistuneeksi kokoonpanoksi:

  Confirmed: Miquel and Henderson start. TEAM: Almunia; Eboue Squillaci Miquel Gibbs; Diaby Denilson; Bendtner Rosicky Henderson; Chamakh.

  Jännää iltaa kaikille!!

 10. Juu.. todellakin mielenkiinnolla Hendersonin esitystä seuraan. Peli Wilsherelta aikoinaan u16 kapteeninnauhan ja kyseessä todella lahjakas keskikentän jokapaikanhöylä. Nykyään 17 -vuotiaana yksi suurimmista lahjakkuuksista murtautumaan edustukseen, jossa ei englantilaisia liikaa ole.

 11. Jos tuo yllämainittu kokoonpano pitää paikkansa, niin Wenger on siis valmis uhraamaan FA-Cupin ennen EPLää ja CLää. No tuttu juttu viime kausilta. Toisaalta nuoria nälkäisiä(toivottavasti) pelaajia, voidaan jopa voittaa! Vaati muuten multa pullon valkkaria ja pari viskishottia, että pääsi tänään ottelutunnelmaan ; )

 12. Miksi Almunia on kapu? Mies, joka nyt ei taatusti pelaa ykköskokoonpanossa.
  Eikö Rosicky ole hoidellut näitä varakapun hommia ennemminkin?

 13. 6 min pelattu. L’orient päässyt pari kertaa jo vastahyökkäyksiin, kun Diaby ja Denilson ei prässää eikä pelaa fiksusti.. Chamakh 1-0 btw ny.

 14. Bendtnerin bodylanguage on aika huolestuttavaa, ei kiinnostanut alkuunkaan. No onneksi kiinnosti sen verran, että jaksoi hypätä. Ei selkeästikään viihdy laidalla, mutta tässäkin tilanteessa nähtiin, että sieltä pystyy nousemaan noihin takatolppa keskiktyksiin hyvin. Keskellä pelaava yleensä pidetään tiukemmin kiinni.

 15. Me saatais useamminkin pelata näin. Tornit parkkeeraa boksiin ja miehet pommittaa kaaripalloa sinne. Kyllä sitä pääpelivoimaa löytyy.

  Hendersson ollut rohkea. Täysi kopio Wilsherestä… Tosin yksi harhasyöttö on jo tehtynä (iik!!!).

 16. Ennenkuin liikaa aletaan vertaamaan Henderssonia ja Wilsherea niin muistutan, että Conor on yli kaksi vuotta Wilshereä nuorempi. Kuitenkin jos kehitys jatkuu, niin mielenkiinnolla näkisin ehkäpä joskus tulevaisuudeessa kaksikon yhdessä luovassa uraa tykkimiesten keskustassa.

 17. Muistetaas ny kuitenkin vastustajan taso ennenku kehutaan peliä hyväks… Silläkin asialla saattaa olla osuutta..:D

 18. Itse asiassa Henderson on muutamaa kuukautta vanhempi kuin Wilshere.

  Hyvä, että hyökkääjille tulee maaleja. Parantaa varmasti itseluottamusta (voiko Bendtnerillä parantua?), nyt kun minuuttejakin on RvP:n loukin myötä luvassa.

 19. Täs ny vois unohtaa jo kaljacupin finaalin, mutta silti: silloin vedot menivät sen verran keskelle, että veskarista tehtiin sankari – nyt menevät tolpan juureen, jolloin paremmallakin maalivahdilla ois tekemistä.

 20. Jakke: No näköjään. Pistetään Viskin piikkiin. Juu eli -91 syntynyt on Hendersson ja -92 alussa syntynyt Wilshere. Katselin jotain vanhaa youngguns artikkeliä, jossa Henderssonin iäksi mainittiin 17. My bad.

 21. ”Nauru”

  Ai meillä (tai siis heillä) olikin matsi tänään — no, kannatti silti katsoa kaksi tuntia viikonlopun Superbike-avauskisan uusintaa, koska ainakin siitä sai illan nitroannoksen (Rooman keisari taistelee!). Toisaalta kiva että joskus voi matsiin kirjautuessaan nähdä ns. turvallisen johtoaseman taululla…

  Chamakh ja Bendy maalintekijöinä. Taitavat olla siinä tapauksessa tällä kertaa kärkinä eivätkä haahuilemassa jossakin.

  Totta kyllä, että van Persien loukkaantuminen (tällä kaudella) tärkeimmän eli liigan kannalta osui suhteelliseen suvantovaiheeseen eli suht. oikein kengät jalkaan pistäneet Chammy ja Bendy voivat riittää näissä otteluissa. Näin ainakin pitää uskoa.

 22. No joo. TÄTÄ peliä ei kai nyt sentää enää sössitä? Sen uskaltanee jo sanoa. Pientä lepsuilua on ilmassa, mutta kunnialla hoidettaneen tämä nyt alta pois. Ykköstykin lepäillessä huudeltiin Bendtnerin ja Chamakhin maalien perään ja molemmat ovat nyt sillä saralla kunnostautuneet. Se lienee tämän illan paras anti. Chamakh ei ole tainnut maalipuiden väliin osua yli kolmeen kuukauteen, joten tarpeeseen tuli. Nyt sitä syksyn tasoa taas tarvittaisiin. Silloin mies antoi todella kovat näytöt ja yhtäkkiä vajottiin varjojen maille. Olisiko tämän päivän maali auttanut takaisin sille polulle – ei ehkä vielä, mutta jospa se nyt näyttäisi edes oikeaan suuntaan.

 23. Gibbs on kyllä nyt liekeissä! Loistavaa pelailua. Melko kyseenalaisia kyllä vaihdot. Olisin viimeiseen asti säästellyt Wilshereä ja Nasria.

 24. Eiköhän tässä nyt haeta Wilsherelle ja Nasrille vähän onnistumisia katkeran sunnuntain jälkeen. Ettei vaan jää minkäänlaista pelikammoa, jos sellainen nyt edes on mahdollista…

 25. toivotaan että tämä, höystettynä MunAn rämpimisellä, sai luotua joukueeseen vähän lisää uskoa, kunhan vaan muistetaan ettei Sunderland peliin voi lähteä takki auki. tänään ei kuitenkaan voida mistään mittarista puhua, paitsi ehkä Squillacin kohdalla. ote selostajan kommentoinnista ”Cox has made Squillaci look like an amateur at couple of times.”

 26. Tää oli sit kauden helpoin matsi, mutta sellaista nyt tarvittiinkin. Puolustus toki hölmöili pari kertaa, mutta eipä juuri muuta.

 27. Pääsee Hente taas kehumaan kuinka Bendtner on maalitykki, vaikka kaikki maalit tulevat alasarjojen joukkueita vastaan 😉

 28. Bendtnerin hyväksi sanottava se, että kaikki maalit (rankkari mukaan lukien) olivat sen tasoisija, että menisivät myös Valdesin taakse. Pelasi loistavasti itsensä maalintekopaikkoihin ja käytti ne hyödyksi. Mutta kuten sanottu ”harjoitusmatsi”. Tämä peli olisi pitönyt hoitaa alta jo aikaisemmin ja muuten tämän voi unohtaa tällä sekunnilla.

 29. Sunderlan on sitten valjun kuntopuntarin heikoin joukkue tällä hetkel, 4 peräkkäistä tappiota alla. Yleensä tän kaltaiset tilastot tietää meille aina vaikeeta matsia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s