Hyökkääjiltä tehoja

Arsenal – Leyton Orient 5-0 (3-0)

Varabloggaaja vastaa tämän päivän jutuista.

Eilinen uusinta oli varmasti osittain pakkopullaa viikonlopun jälkeen. Toisaalta taas voi ajatella, että uusi peli mahdollisimman pian viikonlopun katastrofin jälkeen on hyvä asia. Joka tapauksessa kakkosmiehistö höystettynä kahdella juniorilla hoiti homman mallikkaasti. Näitä esityksiä olisi toivonut jo paljon aikaisemmin molemmissa cupeissa alempien sarjatasojen joukkueita vastaan.

Persien loukkaantumisen myötä Bendtneriltä ja Chamakhilta odotetaan tehoja seuraavissa peleissä ja molemmat saivat hyvää harjoitusta tulevaa varten. Varsinkin Chamakhin osuma, joka oli ensimmäinen sitten marraskuun oli varmasti henkisestikin erittäin tärkeä. Toivottavasti taas tästä lähtien nähtäisiin kentällä se alkukauden ajoittain jopa loistava marokkolainen.

Voi olla, että kuitenkin Chamakh joutuu tyytymään edelleen paikkaan vaihtopelaajien joukossa, sillä Bendtner tuntuu olevan paremmassa iskussa tällä hetkellä. Kolme hyvin viimeisteltyä maalia ei voi ainakaan olla huono asia jatkoa ajatellen. Toki edelleen pitää ottaa huomioon vastustajan taso.

Wengerin kokoonpanovalinnat olivat ainakin omasta mielestäni maalivahtivalintaa lukuun ottamatta onnistuneet. Näimme Hendersonin debyytin ja Ignasi sai jatkaa Squillacin vierellä. Szczesnyn olisi toivonut saavan pelata heti cupin epäonnistumisen jälkeen ja miksi yleensäkään peluuttaa Almuniaa, jolla ei todellakaan voi olla enää mitään tulevaisuutta joukkueessa. Kaiken huippu on, että miehelle jopa annetaan kapteeninnauha.

Ainut miinus tuli vaihdoista, koska vaihtopenkillä oli ainoastaan avauksen miehiä niin Nasri, Wilshere ja Clichy joutuivat pelaamaan noin puolituntia kukin. Toivottavasti tämä ei kostaudu vielä tänään uutisina uusista loukkaantumisista. Aiheeseen liittyen seuran tai siis Wengerin olisikin syytä pohtia uudemman kerran lainalle päästettävien pelaajien määrää ja mitä järkeä siinä loppupeleissä on.

Yksi loukkaantuminen toki nähtiin eilenkin, kuten monet saattoivat arvatakin ennen ottelua niin toinen peli parin päivän sisään Rosickylle oli liikaa. Loukkaantumisen laadusta ei mitään tietoa, mutta historian tuntien puhutaan todennäköisesti vähintään viikoista. Tosin tsekin esitykset ovat olleet sitä luokkaa ettei menetys ole kovin suuri. Loukkaantumistilanne on vain se tällä hetkellä, että jopa surkeasti pelaavaa Rosickya saatetaan tarvita jossain pelissä. Surullista toki, mutta totta.

Chelsean sunnuntainen voitto Manusta vahvisti edelleen käsitystä, että liiga on jopa helpoin tapa voittaa tällä kaudella. Helpoin on toki täysin väärä sana, ehkä paras mahdollisuus voittaa jotain on oikeampi termi. Joka tapauksessa lauantain Sunderland peli on todellinen näytönpaikka varamiehiselle ykkösmiehistölle liigacupin fiaskon jälkeen.

Mitään muuta mahdollisuutta ei ole kuin kolme pistettä. Jos tätä mahdollisuutta ei käytetä ja lyödä lisää painetta Manchesterin suuntaan niin se on todellinen kuolinisku mestaruustoiveille. Voitolla ero olisi vaivainen piste ja sunnuntaina on hyvin mahdollista, että ManU tiputtaa varamiehisenä lisää pisteitä Liverpoolin vieraana Anfieldillä. Vidicin pelikielto ja Ferdinandin loukkaantuminen eivät ainakaan paranna sarjajohtajan mahdollisuuksia.

Jos emme saa käytettyä hyväksi näitä Manun pahimpia vieraspelejä, joissa se menettää pisteitä niin ei ole juuri mahdollisuuksia nousta piikkipaikalle. Meillä kuitenkin jäljellä vielä pahat vieraspelit mm. Tottenhamin, Boltonin ja Stoken luokse. Totta kai unohtamatta kotiotteluita juuri Manua sekä Liverpoolia vastaan. Ja kuten olemme saaneet tällä kaudella karvaimman kautta kokea niin liigassa ei oikeastaan ole yhtään helppoa peliä edes olemassa.

Jäädään odottamaan viikonloppua ja Sunderlandin kohtaamista. Loukkaantumisrintamalta myös toivoisi kuulevan välillä jotain positiivista, mutta se taitaa olla enemmän toiveajattelua. Hente on takaisin todennäköisesti jo huomenna.

10 thoughts on “Hyökkääjiltä tehoja

 1. Nyt alkaa vasta toipua sunnuntaista ja kun katsoo vielä Arsun viimeiset 13 peliä tilastoa
  niin v*tuttaa vielä enemmän…..13 peliä 10 VOITTOA 2 tasapeliä, joista vielä toinen sen
  domaripellen 4 – 4 ja sokerina pohjalla 1 tappio….
  Siis …. 13 10 2 1 32 32 – 11 !!!!!!!!!
  Siis tollainen saldo ja vielä v*ituttaa….voiko olla totta !
  Täytyy lähteä vetämään Lontooseen Gunners Pubiin lärpät !

 2. Rosicky sai iskun päähänsä ja sen takia vaihdettiin pois. Kohtalaisen kovan iskun oli vissiin saanu, sen verran huonolta näytti ukon kävely kentän laidalla vaihdon jälkeen.

 3. Kyllä tuohon pahojen vieraspelien listaan kuuluu ehdottomasti myös Blackpool. Kysykääpä vaikka Manun, Poolin ja Spursin kannattajilta. Saapa nähdä kuinka Chelsean käy siellä maanantaina.

 4. Aika hurja tuo ero voittoprosentissa riippuen sitä, onko mies rosterissa vain ei: 56 vs. 78! On tärkeä pelaaja.

 5. Tossa sen just hyvin huomaa sen, miksi meillä pitäis RVP:n lisäks olla se toinen huippukärki. Ilman robinia joukkue on voittanut vain hieman yli puolet peleistään, ja kun ottaa huomioon, että hän on puolet kaudesta loukkaantuneena ja tilanne tuskin tulee paranemaan tulevaisuudessa, kun ikää tulee lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s