Ja sormi osoittaa..

ARSENAL – Sunderland  VIT – tu!

Välittömästi ottelun tauottua – lyhyesti. Allekirjoittaneen on tarkoitus siirtyä toisaalle illanviettoon, en h*lvetti tiedä kumpi kiinnostaa vähemmän; siirtyä toisaalle vai päivittää blogi. Olen niin turhautunut ja pahalla tuulella, että viisainta olisi.. No jätän kertomatta.

En halua jälkiviisastella, mutta jokainen näki omin silmin mitä Samir Nasrin siirtyminen Cescin rooliin sai aikaan. Oi miksi, oi miksi Arsene ei sitä etukäteen nähnyt – kuten kaikki me muut. Diaby & Denilson, se nyt vain ei yksinkertaisesti toimi ja kaikella kokemuksella se olisi pitänyt tietää.

Puoli tuntia pelattu ja sekä Johan Djourou että Laurent Koscielny olivat nousseet keskikentän sektorille useammin kuin koko kaudella yhteensä. Jack Wilshere oli täysin tuuliajolla, ei siksi etteikö ollut eilenkin parhaimmistoamme, mutta mahdottoman haasteen keskikentän kolleegansa hänelle tarjosivat – ja Wenger. Wilsheren tehtävä yksin koko keskikentän toimivuudessa oli toivoton.

Olen niin pettynyt Wengerin taktiseen silmään, siis silmättömyyteen, etten oikein kykene lähteä edes jossittelemaan vaikka siihen kuinka aihetta olisikin. Odotan mielenkiinnolla Andrei Arshavinin näkemyksiä omilla sivuillaan. Katsokaamme kuitenkin totuutta silmiin, mielestäni emme menettäneet kahta arvokasta pistettä kenties kyseenalaiseen tilanteeseen jättää rangaistuspotku viheltämättä tai paitsioksi tuomittuun maaliin.

Menetimme kaksi arvokasta pistettä koska emme käyttäneet loukkaantumisten riivaamaa potentiaalimme parhaalla ja tehokkaimmalla tavalla. Kyllä, Marouane Chamakh puski ylärimaan ja hallitsimme toista puoliaikaa suvereenisti, mutta miksi hukkasimme hyvän tunnin peliaikaa kuvittelemalla Denilsonin ja Diabyn ’riittävän’? Kun Brasilialainen sitten vielä tavoilleen uskollisena harhasyöttöjensä jälkeen viittoilee käsillään ikään kuin vika olisi jossain muualla kuin omissa aivoituksissaan.. Argh!

Tällaisen pettymyksen jälkeen on valtavan vaikea nähdä mitään hyviä asioita vaikka niitä olisikin ollut, ja olikin. Faktat ovat joka tapauksessa pöydässä, ja ne faktat ovat kaksi kuka tietää ratkaisevaa menetettyä pistettä taistelussa Valioliigan mestaruudesta. Ymmärrän että asiat voivat olla h*lvetin pienestä kiinni. Mietin jos Nicklas Bendtnerin saksipotku olisi mennyt maaliin ensimmäisen puoliajan lopussa – se olisi voinut olla jonkin suuren tarinan alku. Tai jo mainitut case Andreit ja Marokkolaisen pusku ylärimaan, tai Samirin loistavasti torjuttu vapaapotku..

Minä todella toivon että Arsene analysoi ottelun äärimmäisen tarkasti ja on rehellinen itselleen, miksi hukkasimme tunnin, miksi hän kuvitteli saavansa jotain ’ilmaiseksi’ vaikka tämän ottelun piti oleman kaikkien aikojen tärkein. Toivon että Wenger edes pohtii vaihtoehtoa että ottelu olisi toisilla valinnoilla voinut olla taputeltu eduksemme tunnin kohdalla ja sen jälkeen, vasta sen jälkeen poloinen Denilson olisi minuuttinsa saanut.

”What is frustrating [is] that we have given everything in the end but we lacked a little but of sharpness in the final third.”

Hyväksyn ja otan nöyrästi vastaan kritiikin että jopa ’epäurheilijamaisesti’ olen tehnyt Denilsonista syntipukin lähes kaikelle pahalle. Mutta te Brasilialaisen kanssakriitikot, neutraalit, tai jopa puolustajat, kertokaa minulle mitä Denilson joukkueellemme tarjoaa – siis hyvässä mielessä? Minä en sitä tiedä. Abou Diaby on sentään pitkä ja saattaa voittaa pääpallon silloin ja tällöin, err, tai puskea sen komeasti omaan maaliin. Jos ja kun Aaron Ramsey tarvitsee minuutteja, annettakoon niitä tällaisissa otteluissa, tuskin niitä Camp Noulla on luvassa.

Vaikka kuinka ottaa koville, me kannattajat emme saa kääntää vähääkään selkäämme joukkueelle, päinvastoin. Mutta jo myyttiset mittasuhteet saaneeseen termiin naivismi viitaten, ei meidän pidä kieltää itseltämme mahdollisuutta kritiikkiin. Managerin suusta me emme sitä tule koskaan kuulemaan, me olemme aina henkisesti vahvoja, nälkäisiä, kunnianhimoisia.. Ennen ja jälkeen otteluiden. Meillä on kaikki hyveet mitä jalkapalloilijoilta voi vaatia. Ajatelkaa nyt managerin näkemyksiä ottelusta hyytävän lyhyesti virallisilla sivuilla ja ensimmäistä lausetta:

”I’m very happy with the performance.”

Minä en tiedä kuka pitää ja ketä pitää tyhmänä, minä olin lähes loukkaantunut tällaisesta avauksesta. Kyllä esitystä pitää kyetä arvioimaan tuloksen kautta ja korostetusti jos ja kun etukäteen meille kannattajille tulosta, hyvää tulosta myydään. Jos ja kun Arsene sanoo ettei voi syyttää pelaajiensa asennetta, silloin on aika miettiä pelaajiensa tasoa. Totta h*lvetissä ymmärrän loukkaantumisten vaikeuttavan, mutta siinä missä Arsene ja A.com ylistää jonkin Henri Lansburyn tulevaisuutta seurassa, onko hän ja Denilson väärissä paikoissa?

Ei kaiketi pitäisi kirjoittaa välittömästi pettymyksen jälkeen, rikon kaiketi useita journalismin kultaisia sääntöjä, sikäli kuin olisin vastuussa journalismin säännöistä, kultaisista tai kuparisista. No olen vastuussa itselleni ja se vastuu tarkoittaa kirjoittaa miltä tuntuu, vaikka sitten tulisi ammuttua hetkessä yli. Viittasin jo siihen mitä Wenger meille myy ja olen takuulla ensimmäinen käsi ylhäällä ja halukas ostamaan. Jos olisimme nyt osakemarkkinoilla, olisitko valmis sijoittamaan sen puolesta että tämä osake tulee ’kirjaimellisesti’ voittamaan?

Nokia, iPhone, Samsung.. Kisa on eittämättä kovaa ja julmaakin, mutta ehkä sittenkin kiusallisin tunne näin lopulta on se että joudun tuijottamaan tänään kilpailijan tulosta, toivottavasti tulosvaroitusta. Edelleen kiusallista on se että muiden tulosten tuijottamisesta on muodostunut meille trendi viimeisten vuosien aikana, vaikka kuinka Arsene tasaisuudesta jaksaakin puhua ja sitä korostaa, aina päädymme ’kerjuulle’, niin tänäänkin ManUn kohdatessa Liverpoolin.

Ja Nasri uhoaa ManUn pelänneen meitä. On kyllä valitettavasti myönnettävä että Viskinenä on tehnyt jo useamman vuoden juuri niin kuin on pitänyt, valinnut taktiikan mihin Wenger ei ole löytänyt lääkettä. Enkä väitä että Nasri ja mielipiteensä ovat tässä kohtaa ongelma, vaan se mikä on luonut koko tilanteen, illuusion. Emme ole voittaneet mitään kuuteen vuoteen ja pelaaja joka on varteenotettava vaihtoehto kauden parhaaksi pelaajaksi ja joka kantoi eilen suurta vastuuta puhuu kyllä Black Cats ottelun tärkeydestä, mutta puhuu samalla jostain ManUn pelosta mikä on täysin haaveilua ja jostain tyhjästä rakennettua, niin, illuusiota.

Tiedä monennenko kerran, olen (enkä takuulla haluaisi olla) kovasti kriittinen, mutta tulosurheilusta puhuttaessa meidän kohdalla tulokset eivät ota puhuakseen puolestaan. V*tustako tiedän onko meidän suurin ongelmamme loukkaantumiset ja sitä kautta materiaalin kapeus, onko se naurettava määrä pelaajia lainalla, onko se vastuuta tässä kohtaa kantavien pelaajien laaduttomuus vai onko se se paljon parjattu ja spekuloitu ja luotu käsitys että olemme parempia kuin olemme?

Totta ihmeessä toivoin että Arsene on oikeassa jutellessaan suuremmista haasteista hävityn Liigacup finaalin jälkeen mutta ei managerimme voi huijata itseään tai meitä kannattajia sillä etteikö jokin mennyt pahasti pieleen, pilkottakoon syyt sitten miten pieniin paloihin tahansa. Arsene kertoi meidän puolustamisen olleen eilen ensiluokkaista. Väitän sotivan sitä vastaan että pidimme kyllä maalimme puhtaana, muttemme onnistuneet maalinteossa. Tarkoitan että siinä missä Bendtner saksipotkussaan epäonnistui, Koscielny saa Paavia kiittää ettei yksi lukuisista syötöistään koitunut vielä pistettäkin kohtalokkaammaksi. Ja tästä meidän ei pitäisi edes keskustella kuten ennakossa totesin. Hyvänen aika, Sunderland Grovella!

Vielä uudemman kerran, otan kaiken arvostelun vastaan sikäli kun harhauduin liian kriittiselle linjalle, mutta tämä joukkueemme tarvitsee oikeasti potkun persuuksille ja en ole vakuuttunut että meillä on resursseja siihen ilman muutoksia. Vain alekirjoittaneen mielipide, mutta jos meillä on roolissa pelaajia jotka eivät nauti kaikkien luottamusta, vaikeaa tulee olemaan. Kuinka rohkaisevaa, Arsenal.com aloitti tiistain B*rca ottelun markkinoinnin välittömästi, aivan kuin eilinen olisi syytä haudata ja unohtaa. Luotan enää siihen että aurinko nousee, pilvenkin takaa.

Nyt illan viettoon, kuinka riemuikkaissa tunnelmissa. Kiitos ja pahoittelut kuten Suomalainen mies tapaa sanoa. Auts! Onneksi olkoon Kaisa Mäkäräinen! Suomalainen nainen.

22 thoughts on “Ja sormi osoittaa..

 1. toi peli ei päättynyt tasan diabyn ja denilsonin takia =) vaan tuomari työskentelyn takia ja kun Rouva fortuuna on päättänyt näyttää sen kuuluisan karvasen perseensä täl kaudella niin miksei myös tässä pelissä!! ja kyllä se manu pelkää =) siel on niit vanhoja äijiä sanomas näille nuorille jotka maistelee jo et ois homma paketissa ,että Arsenal on tullu ennenkin ohi ….tänään pakosta varmaan pitää kattoo pool peli! toivottavasti niil on hyvä päivä niin spudit ja selskikin joutuis kattelee vähän taakseensa =) ARSENAL!!!!!!!!!

 2. voisin kyllä olla Hente eri mieltä siitä ettei eilen menetetty pisteitä kuin ainoastaan oman peliesityksen takia. Vaikka olikin aika ilmeistä että tehoista oli käytössä noin puolet ja se toinen silmä oli jo tiistailla, niin kiistaton fakta on että meiltä vei tuomaristo sekä pilkun että vapaan läpiajon. Päivänä jona me ei niitä selkeitä maalipaikkoja oltu tulossa saamaan jokatapauksessa montaa, kääntää noin selvät virhetuomiot ne taistelemalla ansaitut 3 pistettä maailmanlopun tasoiseksi 1 säälipisteeksi.

  Ja deni oli muuten (taas) umpipaska. Aina ei sekään noin huono ole, mutta eilinen oli kyllä surkea esitys.

 3. Okei, Deni ei ollut eilen parhaimmillaan eikä ehkä wenkun pelisysteemi paras mahdollinen, mutta nämä eivät muuta sitä miksikään, että nyt ei ollut vastassa kakkossarjan puolustus. Toisin sanoen B-52 ei juurikaan pystynyt osallistumaan peliin – sai ekalla jaksolla kaksi unelmapaikkaa, joista ensimmäinen (saksipotku) meni munilleen vajavaisen tekniikan takia (Litti ois pistänyt kulmaan, jolloin veskarilla ei mitään jakoa…) ja toinen kuti meni myös liikaa keskelle.

  Enkä tosin syytä B-52:ta – teki mihin pystyi, mutta dumari teki selkeitä virheitä. Sinänsä uskomatonta, että olemme menettäneet neljä (4) pistettä Sunderland-otteluissa tuomareiden takia.

 4. Vielä on yks asia purnattava tuosta tuomarityöskentelystä. Hiton omituinen statistiikka eilisen pelistä oli se, että varoitukset menivät tasan 3-3. Meille tais tulla kaikki (ainakin 2) suunsoitosta. Sunderland taas veteli aika huolella yhdessä vaiheessa peliä reilusti jaloille, mutta silti vain nuo samat 3 korttia.

 5. Kirjoitan tämän vain tuhlatakseni kaikkien aikaa ja ilmoittaakseni että ei ole mitään kirjoitettavaa ja lisättävää… 🙂 🙂

  Arsenaaal!

 6. Nyt vasta ehdin tsekata muna-matsin tilanteen… Jos dumari ei puutu peliin, tulee neljään matsiin kolmas tappio red pricksille. Loppukaudesta on tulossa ns. mielenkiintoinen.

 7. Pool otti täysin ansaitun voiton. Suarezin, Meirelesin ja Carrollin myötä Pool on paljon vaarallisempi joukkue, kuin se alkukauden mielikuvitukseton porukka. Eikä voi unohtaa hattutempun tehnyttä Kuytia..

  Silti eilinen kahden pisteen menetys tuntuu edelleen ihan yhtä turhauttavalta. ManUn esitys vahvisti vakaan käsitykseni siitä, että kyseessä on porukka jota ei voi millään tavalla verrata Ronaldon aikaiseen joukkueeseen, mutta jostain syystä on liigan kärjessä.

  Arsenalin ”kuuluisi” (viittaan tässä sekä omiin hölmöilyihin, että erotuomarien ryöstämiin pisteisiin) olla piikkipaikalla, mutta vielä on aikaa korjata asia loppukauden aikana. Se kyllä vaatii avainpelaajien kuntoutumisen, mutta jos sellainen ihme tapahtuisi, että lisää loukkaantumisia ei tulisi, pelaajat tervehtyisivät nyt arvioidussa aikataulussa ja loppukauden peli olisi jokseenkin sitä, mitä se on parhaalla kokoonpanolla ollut, Arsenalin pitäisi jättää keskinkertainen (pelillisesti!) ManU taakseen.

  CL on sitten asia erikseen. Jatkoonmeno tiistaina vaatii täydellisen onnistumisen..

 8. Barcalta ilmeisesti puuttuu Pyuol Piquen lisäksi. Toki loukkaantumisia ei koskaan toivo, mutta ne kuuluvat jalkapalloon. 🙂

 9. Eikös se Puyol ole pelikunnossa jo?
  Viimeistään NYT miedän jätkein (mukaanlukien Wenger) pitäisi hetärä taistelemaan liigamestaruudesta. Se on täysin otettavissa.

 10. Manun tappioita on aina mukava katsoa, mutta se ei riitä koska emme pysty voittamaan omia helpompiakaan pelejä, kuten eilinen taas kerran osoitti. Nyt ManU on pelannut loppukauden pahimmat vieraspelinsä liigassa ja tappioista huolimatta johtaa edelleen. Vaikka kuinka haluaisi uskoa mestaruuteen niin historia on opettanut, että tämä joukkue pettää aina kun olisi paikka iskeä tai saatikka sitten voittaa jotain. Syynä voi olla myös ainaiset loukkaaantumiset tai tuomarit, mutta pettymys on joka tapauksessa väistämätön.

 11. Niin loistava kuin tuo ManUren tappio olikin, niin tietysti tilanne jälleen ainoastaan ”nollautui” kun molemmilta jäi täysi pistepotti saamatta ja Arsenal ei onnistunut yhdellä pisteellään pääsemään positioon, jossa hihassa olevalla pelillä oltaisiin kiritty ohi ja luotu . Nyt taas, vaikka molemmat joukkueet ovat toki riittävän surkeita häviämään kenelle tahansa 🙂 , ManUrella on varaa pelata vaikka tasan molemmat jäljellä olevat ottelut menneen vuoskymmenen mestarijoukkueita vastaan ellei me voiteta jokaista liigamatsia tästä kauden loppuun. Ja sitähän on vaikea eilisen perusteella uskoa.

 12. hahah, Sir:llä menny porot taas nokkaan ihan kunnolla, totaalinen mediapimento Liverpool tappion jälkeen. Valioliigapytty olis vissiin aika kypsa poimittavaksi Lontooseen :).

  Tuomaritaso osoitti myös paskuutensa tuossa matsissa. Sekä Carragher että Rafael olis pitän ehdottomasti heittää pihalle ja myös ehkä Maxi (?) siinä samassa Rafael tilanteessa. Ois dumareillakin pienen itsetutkiskelun paikka tän viikolopun pelien perusteella.

 13. Mielenkiintoisia näkökulmia ja matematiikkaa täällä… Jos me saamme pisteen ja muna nolla pojoa, eikös me saatu niitä pisteellä kiinni? Olemme ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa eroa kärkeen on kolme pistettä ja meillä yksi matsi vähemmän pelattuna. Eli tilanne sarjassa on nyt parempi kuin kertaakaan tällä kaudella. Eli olemme saavuttaneet munaa kokoajan – hitaasti mutta varmasti. Ja piste-ero meistä seuraaviin on se neljästä kuuteen, mitä se on ollut jonkin aikaa.

  Mitä tulee munan otteisiin, nehän hävisivät myös wolvesille, jota ei voi laskea ns. pahoihin vastustajiin.

  Siinä olen villen kanssa samaa mieltä, että osaamme kyllä sössiä mahdollisuutemme. Mutta tähän menessä näin on tapahtunut vain kaljacupissa. Ja edelleen: jos cesc pelaa suurimman osan loppukauden matseista, kaikki on erittäin mahdollista. Jos ei, sit kaikki on vain mahdollista.

 14. Jos Kallella on 10 lakuu ja Villellä 1,mut Ville saa viikossa 2 lakuu ja Kalle yhden.Niin kauanko kestää ,et pojilla on yhtä monta lakuu? Niinpä aika ja pelit loppuu kesken.`Nii ja sit Jorma saa KOLME lakuu viikossa!!!!!! No. Tää on vain mun tapa purkaa tätä VITUTUSTA.

 15. wolves taisteli hienosti =) ps.issen kan samaa mieltä ,mutta eikö se siinä ”fever pitch 1997” elokuvassa ollu samanlainen kun osa meijän hienoista kannattajista =) eli ”ne kämmää kuitenkin asenne” =D päällä. mä oon se joka istu siin sohvalla ja oli et peliä on viel jäljel…We are Gooners!! We are Arsenal!!!

 16. Toivottavasti ei eilinen surkea esitys tule kalliiksi, nyt kun pool tarjoaa näin upeasti apua manun kiinni saamiseksi. Tuomarivirheitä sattuu joka pelissä ja kaikille joukkueille.

 17. Niin, matikkaan liittyen, meillä on pelatun ”in-hand” -matsin jälkeen – olettaen, että siitä otetaan voitto — edelleen surkeampi maaliero ja näin ollen homma ei vielä ole lähellekään omissa käsissä (ellei Deni tee liutaa screamer-maaleja keskikentältä tyyliin Vieira (Bergkamp bless his ManCy soul)).

  Optimistin ja pessimistin ero on kokemus, kuten sanotaan ja kokemusta näistä romahduksista on nuorisoprojektin aikana koettu riittävästi että osaa ainakin pitää korkin kuohuviinissä. Saisikohan tuon Liigacup-finaalin Castellblanchin korkattua Arsenalin tiimoilta tällä kaudella…?

 18. Siis ManU on 3 pinnaa edellä ja Arsenalilla rästimatsi. Lisäksi on keskinäinen ottelu kotona, ja itsellä on ainakin ihan luottavainen fiilis tuosta matsista, JOS (=iso jos) Fabregas ja muut avainmiehet ovat ehjinä.

  Siinä mielessä homma _on_ omissa käsissä. Maalierossakaan ei ole enää kuin kolme maalia eroa, sekin voi vielä kääntyä toisin päin. Parhaalla kokoonpanolla voi tulla suurinumeroisia voittoja, mutta tällä nykyisellä avarilla pitää olla jokaiseen maalinkin voittoon tyytyväinen.

  Pakko siihen mestaruuteen on vieläkin uskoa, CL:n suhteen olen skeptisempi. PL:n taso on viime vuosina laskenut, ja joskus se mestaruus on otettava, kun sitä vuodesta toiseen tyrkytetään.

  Inhottaa ajatuskin, että mestaruus menisi taas ManU:lle – katsokaa nyt vaikka niiden keskikenttää. Meillä on Fabregas, Nasri, jne peliä rakentamaan. Niillä on.. Carrick? Fletcher? Scholes? Ei prkl, tänä vuonna homman on käännyttävä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s