We do need a boost!

Totesinko eilen alkuun että verstaalla tuli irti? No nyt on sitten edetty ilmiliekkeihin ja voidaan puhua suurpalosta. Voitte olla varmoja että inhoan tätä tilannetta. Taakkaani helpottanee se tosiasia että otsikoita hallitsi käytännössä vain yksi aihe ja sekin käytännön tasolla taakse jäänyttä elämää. Arsene Wengerin vahvat kannanotot UEFAn suuntaan eivät takuulla miellytä järjestön liituraitaherroja.. kuinka osuvaa, Sveitsissä.

Huomisen ManU ottelun lehdistötilaisuus järjestettiin siis eilen ja tiistaisen B*rcelona ottelun tapahtumat hallitsivat tapahtumaa. Jutustelu meni ajoittain jopa aavistuksen inttämiseksi, mutta managerin päällimmäinen viesti oli että kieltää kaikki syytökset UEFAn taholta. Kuten eilen kirjoitin ja niin vahvasti kuin olenkin sitä mieltä että meidän tulisi keskittyä nyt olennaiseen, valehtelisin jos väittäisin etten nauttinut Arsenen antaessa täyslaidallisen Eurooppalaisen jalkapallon kattojärjestön suuntaan.

Erotuomari TUHOSI hienon jalkapallo-ottelun diktaattorin ottein, osoitti sen jälkeen röyhkeyttä ja ylimielisyyttä.. Tällaista ei pidä hyväksyä tämän mittaluokan ottelussa, UEFAn täytyy kyetä käyttämään maalaisjärkeä ja osoittamaan nöyrtymystä. Näin enemmän tai vähemmän oikein suomennettuna, loistavaa! Haha, näiden lausuntojen jälkeen voimme olla vakuuttuneita että Massimo Busacca on se joka joutuu tuomiolle, ei Arsenal Football Club ja Mr. Wenger. Sitä paitsi Arsenella on ässiä hihassa joita ei tässä kohtaa ole syytä paljastaa:

”I will have some interesting statements to make about people who said things they shouldn’t have said. [What they said] I will keep that for you to make, but these were people  who are not supposed to say what they said..[but at the moment] I don’t want to go public on that.”

Odotan suurella mielenkiinnolla mitä kaikkea tästä kaikesta seuraa. Kolleegani Goodplaya oivalsi mainion ajatuksen Busaccan naurettavasta tuomiosta:

’Had he not done it and we’d drawn 1-1, no plausible person would be sitting in Barcelona today and arguing not sending off RVP had determined the outcome of the tie.’

Osui ja upposi – täydellisesti. Ja se siitä tällä erää, verstaalla todella kuumottaa ja pitäisi vielä parilla sanalla jalkapallostakin kirjoittaa.

En tiedä miten reagoida Cescin kommentteihin loukkaantumisestaan tiistaina. Se että kapteeni oli ensimmäisenä ottamassa vastuun tuloksesta, siksikö että on kapteeni vai siksi että pelasi tietoisesti puolikuntoisena ja ymmärsi jälkeenpäin että se ei palvellut joukkuetta?! En halua mennä niin pitkälle että edes vihjaisin joukkueen ja managerin pettämisestä (oops, tein sen juuri), mutta lienee vain inhimillistä mikäli jollain herää epäilyttäviä ajatuksia ottaen huomioon että Cesc kävi kisaansa aikaa vastaan kuntoutuakseen otteluun.

Miten vain, tämä on niin valtava asia vakavuudessaan spekuloitavaksi että vaikka olisin lomalla, ajatustyö vaatisi aikaa. Jokainen voi nimittäin tahollaan lähestyä asiaa niin ääripäistä, että mitään johtopäätöksiä ei kannata hätiköidä tekemään. Taisteliko kapteeni loukkaantuneenakin joukkueensa puolesta, aiheellista muistuttaa kuten noin vuosi takaperin Grovella B*rcaa vastaan jalka murtuneena. Vai sitten ilkein äänin, oliko Cesc esittäytymässä toivomalleen ensi kauden kotiyleisölle? Älkääkä nyt kukaan kuvitelko että pimeimmissäkään ajatuksissani alistaisin itseni ilkeille ajatuksille, mikä ei tosin tarkoita sitä etteikö Cescin olisi pitänyt tulla vaihtoon jos koki loukkaantumisen häiritsevän panostaan liiaksi, siis jos.

Kapteeni ei luonnollisesti pelaa huomenna, kuten eivät myöskään Szczesny, Walcott, Song tai Vermalen jonka tilannetta manageri ei kommentoinut vaikka toimittaja sitä kysyikin. Belgialainen itse ehätti aiemmin kertomaan tilanteensa olevan täysin auki, kuinka surullista, mutta kuinka oletettavaa. Olkoon että Robin van Persie koki kuin tyhjästä ihmeheräämisen ja -parantumisen ja on huomenna mukana, kyllä meidän avainpelaajien loukkaantumiset ovat ’edesauttamassa’ jälleen kerran lopputulemaa.

Itse rummutin Wojciech Szczesnyn nimeä jo kauan kauan sitten, mutta että nuori Puolalainen osoittautuisi lopulta niin loistavaksi, ehkä se yllätti sittenkin jossain määrin, lähes virheetöntä tekemistä ja tällä kaverilla ei ole hermoja, huonossa mielessä. Massiivinen, aivan massiivinen menetys jos joudumme tulemaan toimeen pitkään ilman Wojciechin palveluksia. Ja kuinka epäonnekasta, v*ttu.

Muistelkaa hyvät Goonerveljet ja -siskot, siitä ei ole pitkä aika kun aivan olennainen lähtökohta otteluihin oli vastustajan kaikilla sylintereillä pallojen boxiimme pallojen toimittaminen. Me puhuimme siitä, me pelkäsimme sitä ja aivan olennaista, vastustaja tiesi meidän siitä puhuvan ja meidän sitä pelkäävän.

Tapahtui mitä tapahtui, Szczesny sai mahdollisuutensa ja hän sen käytti. Ei hajuakaan missä määrin vastustajan taktiikka lepää edelleen erikoistilanteissa tai pallojen toimittamisessa boxiin, mutta ei se ole aiheuttanut meille enää huolta. Topparit, koko joukkue ei ole ollut enää varpaillaan asian suhteen ja väitän Szczesnyn olleen aivan ratkaiseva tekijä päästettyjen maaliemme radikaalissa vähentymisessä.

Arsene myönsi tilanteen vakavuuden. Hän ei ole toistaiseksi ottanut liittoon yhteyttä mahdollisuudesta lainata maalivahti (vrt ManCity viime kaudella), mutta kertoo paljon että manageri myönsi tietävän jopa kyseisen vaihtoehdon olevan valmiiksi katsottu. Oli ilmeistä että Arsene ylisti Manuel Almunian ammattimaisuutta kaiken vajaan vuoden aikana koetun jälkeen, eikä siinä, blogistin mieltä lämmitti suunnattomasti Almunian otteet Camp Noulla. Käsi sydämellä olin viimeisiä mohikaaneja jotka sanoivat hyvää sanaa viimeiseen asti Espanjalaisesta.

En sitten tiedä mitä ajatella Almunian lausunnoista tiistaisesta. Hän tuli kertoneeksi että pelaisi nyt ainakin tovin, eli vahvistaisi Szczesnyn poissaolon, mutta että puhuu varsin kriittisesti hetimmiten esityksestämme Kataloniassa ja kohdistaen sen ’yksilöihin’, mielenkiintoinen asetelma, eikä välttämättä uskoa luova asetelma sikäli kun tässä on tarkoitus puhaltaa yhteen hiileen kannujen haihtuessa vauhdilla savuna ilmaan. Voin vain arvuutella ketä, keitä vai peräti kaikkia Manuel tarkoitti, ettei vain aiemmin esiin ottamaani kapteenia? En h*lvetti halua maalailla piruja seinille, mutta aspekteja tulevan seuraamiseen riittää niin että arvuuttelen josko unohdan olennaisen.

Olen pakotettu töiden pariin, olisin voinut ottaa esiin Heikinheimolaisuuteni ja alkaa arvostella managerin varsin kömpelöä tapaa väistellä kysymyksiä ja uskotella että tiistain tulos olisi ollut lähes vain ja ainoastaan seurausta Robinin ulosajosta. Hupaisinta oli kun Arsene joutui pariin otteeseen toteamaan ettei ymmärrä kysymystä, vaikka kysymykset olivat selvempiä kuin maanantain pressin Espanjalaistoimittajien livenä käännetyt kysymykset.

Paineet ovat valtavat ja on oikeastaan virkistävää nähdä se managerin kasvoilta, se valaa uskoa siihen että kyllä tässä kuitenkin haetaan tosissaan menestystä MYÖS viheriöllä, ei pelkästään kentän ulkopuolella. Välillä Arsene lähes nauroi, välillä turhautui, lähes suuttui, tunteet olivat pelissä. Olin kuitenkin otettu kun Arsene kykeni nauramaan kysymykselle siitä onko huomisella merkitystä Valioliigaan psykologisessa mielessä – meille takuulla kelpaisi psykologinen potku persauksiin juuri nyt. Se oli rehellistä puhetta, sellaista jota soisin kuulevani paljon enemmän kuin jatkuvaa henkisen vahvuutemme ylistystä jne.

Näin, on jokaisen henkilökohtainen määritelmä vahvimmasta kokoonpanostamme huomiseen, Arsene sellaisen taholtaan lupasi. Nähtäväksi jää mikä se on, mutta alkaa olla manageri pakkoraossa ottaa riskejä ja myöntää ettei Denilson ja Eboue lukeudu vahvimpiin, tai sitten lukeutuu.

Loistavaa viikonloppua!

PS. Korjatkaa ihmeessä (TV asioista virallisestikin tällä foorumilla vastaava Isse?) jos olen väärässä, mutta olen ymmärtänyt ettei Sky Sportsia (miinus Sky Sports News) ole mahdollista hankkia yksityistalouksiin Suomessa. Yrityksen nimissä pitäisi onnistua, joskin asialle vihkiytyneen (kuka sitä valvoo?). Kertokaa toki te joilla on kokemusta Soneran Koti-TV:n PL HD:stä, se kattaa niin SKYn kuin ESPN:än.

12 thoughts on “We do need a boost!

 1. jaahas, Woti poissa 6 viikkoa… tosin mene tuostakaan sanomaan mikä se lopullinen sairasloman pituus on, itse olen lukuisien sormivaivojen jälkeen oppinut sen ettei arvio kerro välttämättä yhtään mitään. no, tuskinpa tässä mitään ihmeparantumista tullaan kokemaan. el Toro on paljon vartijana loppukaudesta, alku oli lupaava ja aiemminkin urallaan spanski on pelannut hyvin kun on päässyt ”iskemään takaa ohi”. toivotaan toivotaan.
  nyt pitäisi jostain löytää se super esitys huomiselle. ko. peli on molemmille joukkueille todella tärkeä, meillä mahdollisuus tipahtaa kolmesta pystistä kahden viikon sisään ja Viskinenän porukkakaan tuskin haluaa kolmatta tappiota perättäin. liigan kannalta tämän pelin merkitystä ei voi aliarvioida, henkinen yliote jaossa.
  satuin olemaan Saarivaltakunnassa molemmat edelliset pelimme, näissähän meitä kohdeltiin tuttuun tapaan tuomareiden puolelta (olipa hauska reissu), joskohan nyt kun olen palannut Suomeen muuttuisi tuomareidenkin linja 😀

 2. Niinpä niin , Konsonantti 6 viikkoa sivussa ja todennäk. vielä pitempään sillä yhtään pipillä sormella ei molarin pelistä tuu yhtään mitään.
  Ei jumalauta tää kirous tunnu hellittävän ikinä , juuri kun molariosasto saatiin kuntoon ja luotto oli suuri sattui tämä .
  Itselläni on kyllä todella huonot tuntemukset loppukaudesta jos ollaan pelkästään Almunian varassa . Vaikka oli tosi hyvä barca-pelissä , valkkupelit on eri asia . Keskityspalloja satelee ja niissä espanjalainen ähmäräpylä on vaikeuksissa .
  Pakko kaivaa vuokravahti jostain tai käy kylmät . Eri asia tietty on et mistä löytyy tähn aikaan vuodesta mitat täyttävä vuokramies?

 3. Meikäläinen lomaili viikon etelässä ja johan ehti taas tapahtua paljon ikävää punavalkoisessa maailmassa. Vain tasuri kotipelissä Sunderlandia vastaan (tuomarit ilmeisesti vaikuttivat lopputulokseen melko vahvasti), täydellinen tyrmäys Kataloniassa vaikkakin numerollisesti tasaista (ja yllättäen taas tuomarointi hanurista…katsoin pelin itsekin Teneriffalla), Nasria ja Wengeriä uhataan sanktioilla mielipiteen sanomisista, YLEn studiopellet taas vetivät omaa showtaan meidän ottelussa ja kuinkas ollakaan loukkaantumiset sen kuin lisääntyvät. Vois sanoa Kummeli-tyylisesti että normipäivä (-viikko). Prkl.

  En jaksa kuin ihmetellä jälleen kerran näitä loukkaantumisia. Tammikuun siirtoikkunan aikaan puhuttiin, että mitä järkeä on pitää palkkalistoilla neljää maalivahtia. Nyt kun Szczesny, Fabianski ja Mannone ovat kaikki enemmän tai vähemmän pitkään poissa niin se neljäkään ei ole riittävä määrä…joudutaan hakemaan jostain vuokraveskari. Tää on oikeesti järkyttävää. Mikään ei riitä. Henten muutama päivä sitten kirjoittamassa päivityksessä ollut tiivistelmä Vermaelen-episodista oli myös jotain hämmentävää. Belgialaisen uutta tulemista on vatvottu kuukausitolkulla eikä vieläkään olla yhtään viisaampia asia suhteen.

  Luin lomareissuni takia viikon blogipäivitykset ja kommentit kerralla läpi ja aikaa kului reilut 2 tuntia 🙂 Täytyy antaa tunnustus kaikille tässä mukana oleville. Neljä vuotta näin tiivistä kirjoitusta on loistava suoritus ja siitä suuri kunnia ja hatunnosto Hentelle ja apurilleen Villelle. Samoin jokaiselle kommentoijalle. Mahtavaa että Arsenalin kannattaminen yhdistää meitä Henten blogin ansiosta näin vahvasti. Ja tunnustus myös Isselle televisio- ja kanava-asioiden erikoistuntemuksesta ja tiedonvälityksestä.

  Huominen matka OT:lle on kyllä viimeinen vedenjakaja tälle kaudelle. Liigacupin finaali meni niin kuin meni ja CL:ssäkin tuli lähtö laulukuoroon. Jos lyhyen ajan sisään tulee vielä kolmas takaisku niin itku ei ole kaukana. Onneks Munakaan ei ole viime aikoina vakuuttanut. Tappiot Chelskille ja Poolille sekä tasuri Marseillea vastaan….ei kovin pelottavaa. Ja eikös niiltä edelleen ole Ferdinand-Vidic pariskunta ulkona peleistä?

  Huomenna on mielenkiintoista nähdä laittaako Viskinenä enemmän painoa FA Cupille vai Sieniliigalle. Jos niiltä on kaikki parhaat käytössä olevat pelurit kentällä meitä vastaan niin tuskin jo tiistaina pystyvät samalla kokoonpanolla lähteä Marseillea kaatamaan.

 4. Vuokrahemmon varaa ei kannata hirveästi laskea – se olisi kuitenkin kakkosmolari.

  Sky sportsista: en täysin tunne asiaa, mutta juuri niin se menee, että kotitalouksiin ei ole ainakaan virallisesti saatavissa. Syy: skyn tv-oikeudet, esim. Valioliiga, kattavat vain britannian – suomessa yksinoikeus maikkarilla eli canal+:lla. Sonerakin ostanut valkut maikkarilta.
  Mutta tää voi muuttua, jos EU:n lakikirjaa luetaan kuten lontoolaisen pubin ennakkocase osoittaa: pubi viritti lautasen katolle ja ostaa valioliigamatsit kreikkalaiselta tv-firmalta, kun sieltä sai halvemmalla. Sky veti pubin oikeuteen – ja hävisi. EU:n sisällä kun pitää saada toimia ilman kansallisia raja-aitoja. Jos tämä laajenee kotitalouksiin, kuten tv-firmat pelkäävät, esim. Valkkumatsit voisi ostaa mistä tahansa eu-maasta.

 5. Täsmennys edelliseen: eu:n tuomioistuimen päätöstä ei ole vielä tullut, mutta eu:n julkiasiamiehen, vai mikä se nyt oli, mukaan homma menee just noin.

 6. Kun Szczesny, Verma, Song, Cesc ja Walcott ovat poissa, voidaan huomiseen peliin lähteä korkeintaan 55 %-sella kokoonpanolla, mikä kauden aiempien vastaavien tapausten perusteella ei tahdo riittää edes sarjan peräpään tai alasarjojen joukkueita vastaan. Kun otetaan vielä huomioon, että Wenger kierrättänee vähintään Squillacin ja Hölkän verran ja maalissa pelaa Almunia, en näe kyllä mitään mahdollisuuksia, vaikka Manu lähtisi peliin B-joukkueellaan. Niinpä olen edelleen sitä mieltä, että meiltäkin vaan B-joukkue sisään, jolloin voisi ykköspelurit saada lepoa ja tappion tullessa säilyä edes se illuusio, että kyllä me parhailla pelaajilla vielä taistellaan liigamestaruudesta. Todennäköisesti Wenger lähtee peliin kuitenkin 30-40 %-sella kokoonpanolla, häviämme jollain sydäntäraastavalla tavalla, van Persie loukkaantuu ja on loppukauden sivussa ja kausi onkin meidän osalta sitten taputeltu. Olen itse tätä kärsimysnäytelmää landella paossa, ei pumppu eikä maksa kestä enää yhtään pettymystä.

 7. Jos joku hehkuttaa tällä palstalla taas,että on hyvä kutina huomisen pelistä.Ois parempi kun hakeutuis hoitoon !!!

 8. Sky Sport:ista,

  ymmärtääkseni Aussie Bar:illa kampissa on englannista haettu Skyn kortti ja lautanen katolla että saavat kriketit ja rugbyt näkymään (ja siinä sivussa futikset).

  Painobaarillakin oli vastaava systeemi, muttei taida enää pelittää…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s