Yhä tyhjemmin käsin

..ainakin tätä kirjoittaessani keskiviikkoiltana. Toivottavasti haavat on onnistuttu nuolemaan perusteellisesti, viimeistään nyt fokuksen pitää olla vain ja ainoastaan tulevassa ja ymmärtääkseni Arsene Wenger valottaa tulevaa lehdistötilaisuudessaan tänään torstaina. Luvassa takuulla mielenkiintoinen median kohtaaminen, olkoon että toistan samaa lähes poikkeuksetta vain pettyäkseni kuuntelemaan henkisen valmistautumisen ja vahvuuden luentoa.

Alkuun ei kuitenkaan Wengeristä tai Arsenalista, vaan Alex Fergusonista. Suhtauduin tovi sitten hyvin kriittisesti Fergusonin tuomariin kohdistuneista lausunnoista Chelsealle kärsityn tappion jälkimainingeissa ja totesin rangaistuksen olevan välttämätön liiton uskottavuuden nimissä. Err, Englannin jalkapalloliitto ja termi uskottavuus samassa lauseessa? No pidin joka tapauksessa sanktiota ainoana oikeana ratkaisuna, joskin epäilin sakkorangaistusta.

Mutta mitä vielä, viime kauden ehdollinen sanktio ynnättynä yhtälöön, viskinenälle mätkäistiin sakkojen lisäksi peräti viiden ottelun mittainen toimitsijakielto. Niin pitkään kuin lajia olenkin seurannut, tunnustan yllätykseni. Kaikki voi toki vielä vesittyä sikäli kun Ferguson haastaa tuomionsa ja nyt annettu rangaistus todetaan ’kohtuuttomaksi’. Jos sitä paitsi olen täysin rehellinen, tuomareiden ’koskemattomuutta’ pitäisi päinvastoin väljentää, ei yrittää sanktioilla hiljentää keskustelua entisestään.

Linjakeskustelun paikka ei kuitenkaan ole nyt, eikä Ferguson voi olla se joka hyötyisi mahdollisten uusien linjausten lanseeraamisesta. Tässä voitaneen puhua kolmikantaneuvotteluista ja palvelee epäilemättä kaikkia osapuolia että näitä neuvotteluita tullaan käymään, mutta vasta kesällä. Miten vain, riippuen kalenterissa paikkaansa hakevasta ManUn ja Newcasteln ottelusta, on mahdollista että Fergusonin toimitsijakielto jatkuisi vielä Vapun kohtaamisessamme Grovella.

Arsenaliin.. Mistä kuten alussa totesin ei juuri uutisia ole tihkunut. Jens Lehmann ei ainakaan tällä tietoa ole vielä nimeään sopimuspaperiin allekirjoittanut, sikäli kun sellaista on 41 -vuotiaalle Saksalaiselle edes tarjottu allekirjoitettavaksi. Ei minulla tähän mahdolliseen diiliin liittyen ole enää mitään lisättävää. Pelillisellä puolella nahkahousulla on epäilijänsä, henkisellä puolella valtaosa kannattajista laulaa samaa laulua. Kuten eilen sanoin, meidän kannattajien on turha spekuloida Lehmannin pelillisellä arvolla jos niin sattuisi käymään että tositoimet kutsuvat. Riskin Arsene saattaa ottaa, muttei missään tapauksessa tyhmää riskiä.

Arsenal.com onnistui tarjoamaan ainakin allekirjoittaneelle eilen tuplapettymyksen, mitä en nyt pidä mitenkään yllättävänä asiana. Goal.comista BBC:hen saimme lukea Johan Djouroun loukkaantumisen vakavuudesta ensin yhtä, sitten toista ennen kolmatta. Ymmärrän vallan mainiosti että tilanne on epäselvä, mutta sen sijaan että kaikki mahdolliset mediat Arsenal.comia lukuun ottamatta viestivät aiheesta uutisia meille kannattajille, miksei ensimmäistäkään virallista lausuntoa?

Saamme lukea että ’Arsenalista’ on kerrottu tämän päiväisestä tutkimuksesta, Sveitsin jalkapalloliitto pahoittelee ennenaikaisia lausuntojaan jne. Kyse on aivan ratkaisevasta pelaajasta taistelussamme liigamestaruudesta ja yhden kortin varaan jätetyt pian epätoivoiset kannattajat saavat arvuutella ilman mitään informaatiota seuralta. Kuten sanoin, olisi riittänyt virallinen tieto siitä että Sveitsiläisen kausi on todennäköisesti ohi, Djouroun olkapää tutkitaan tänään, piste. Tällä haavaa olen kuullut Djouroun Twitanneen (pfff..) uutisia olevan luvassa.. On se kumma että asioista pitää väkisin tehdä vaikeaa kentän ulkopuolellakin.

Päivitys aiheeseen!

Toisen pettymyksen Arsenal.com (ATVO) tarjosi eilisen reserviottelun tiimoilta Liverpoolia vastaan. Reservijoukkueen otteluiden suorat lähetykset tarjosivat aikanaan mukavaa lisäarvoa maksullisen ATVO:n tarjontaan kunnes lähetykset yllättäen lopetettiin. Hämmästykseni olikin eilen suuri kun ottelu Poolia vastaan pelattiin pitkästä aikaa Barnetin Underhillillä, siis kotikentällämme ja sen sijaan että meille Goonereille tarjottiin ilmainen live text päivitys, Pool fanit saivat seurata ottelua joko omalta TV-kanavaltaan tai verkkolähetyksenä. Häpeällistä, eikä vähiten siksi että olemme profiloituneet sellaiseksi projektiksi kuin olemme.

Hmh, Thomas Vermaelen sentään otti vastuuta ja vastasi kun ehätin eilen arvuuttelemaan josko Belgialainen näyttelisi vielä roolia loppukaudesta – tuskin näyttelee. Kiitos kuitenkin tilanteen päivittämisestä, olkoon vaikeaa, mutta kuitenkin helpompaa kannattajana hengittää kun on odotusarvot, vaikka sitten epäsuotuisat. Niin paljon kuin tilanne meitä kannattajia v*tuttaakin, muistetaan jälleen kerran kertoa se v*tutus sadalla ja ollaan lähellä Vermaelenin itsensä tunnelmia. Get well soo.. err, at some point Thomas!

Vielä aiheesta joka on meille SuomiGoonereille jokseenkin etäinen, vaikka takuulla hengessä mukana olemmekin, standing by Steve Powell for example. Minusta on kerrassaan loistavaa että aihe kausikorttien hintojen korotuksesta on saanut niin paljon julkisuutta. On aivan selvää ettei tällainen mediajulkisuus mene ohi korvien seuramme liituraitaosastolla ja vaikka asia yleisessä keskustelussa ei tee välttämättä palvelusta seurallemme, kanava on sentään auki ’meiltä’ ’sinne’. Muuttaako kiusallinen julkisuus mitään jää nähtäväksi, voin vain toivoa että isossa kuvassa viesti on selvä, seura tarvitsee menestystä, seura tarvitsee pokaaleita kipeämmin kuin uusia maa-alueita uudelleen rakennettavaksi.

Näin, valehtelisin jos alkaisin tässä kohtaa kuin taikaiskusta optimistiksi ja puimaan nyrkkiä Valioliigan mestaruuden voittamisen puolesta. Älkää ymmärtäkö väärin, se on tottakai tavoite ja haluan uskoa tähän mahdollisuuteen, mutten valitettavasti voi sanoa olevani vakuuttunut, kysymysmerkkejä vain on yksinkertaisesti liian paljon. Toistan, en ole pessimisti siinä missä en optimistikaan, odotan.

Se on selvä että murheellisten viikkojen ja päivien jälkeen syke alkaa kaikesta huolimatta lopulta nousta kohti lauantaita. Kymmenen ottelua tätä rupeamaa 10/11 jäljellä. Ei, helppoja otteluita ei ole, mutta käsi sydämelle, seuraavat kolme ovat ne ’helpoimmat’. Ehkäpä jopa niin että ensin helpoin, seuraavaksi helpoin ja kolmanneksi helpoin. Vaikkei pitäisi mennä asioiden edelle, näen että mahdollisuutemme menettää mestaruus ennen Vappupäivän ManU ottelua on suurempi kuin voittaa se toukokuun ensimmäisenä.

En v*ttu allekirjoita että olisimme heikompi nippu pelaajia kuin ManUn vastaava, joukkueena kylläkin, managereiden taktikoinnista väiteltäköön, heh. Totta ihmeessä voimme osoittaa yhtä ja toista joukkueena ennen Vappua, mutta toivon että Arsene ja pelaajansa saavat tälle kaudelle sen ultimatum haasteen osoittaa suuruutensa 1. toukokuuta. Niin kovan koulun läpi kävimme kahdessa viikossa, siitä aiheellista kritiikkiä osaksemme saimme, että tarvitsemme jotain isoa välttyäksemme kesältä jota en uskalla edes spekuloida jos..

Nyt hiihtämään upeille keväthangille, suunnitelma on että allekirjoittanut on lopun talvilomaviikkoa reissussa, eikä valitettavasti edelleenkään Lapissa tms, joten en uskalla luvata mitään päivitysten osalta. We’ll see ja takuulla olette yli neljä vuotta kestäneen taipaleen aikana huomanneet että voitavani teen. Dänks!

PS. Terveiset Vaasaan, loistavaa Sport! Ja Tampereen Goonereille, menkää ’latautumaan’ Ismo Leikolan keikalle huomenna perjantaina, helpottaa takuulla valmistautumista.

13 thoughts on “Yhä tyhjemmin käsin

 1. Bergkamp: kuis sille Lyonille sitten kävikään :)? Kyllä mekin varmasti oltais Realia vastaan oltu vähän erinäköinen sakki. Barcelona nyt vaan on niin Barcelona ja tällä hetkellä, jollei jopa kautta aikain, paras seurajoukkue. Ja kun aikasemmin tuli vertailtua tän hetken Arsenalia suomen lätkämaajoukkueeseen, niin mun mielestä Barcelonaa vois samalla tavalla verrata 80-luvun venäjän maajoukkueeseen. Taitotasoltaa ihan eri luokkaa kuin edes lähimmät kilpailijat.

 2. Vaikka Manu ja Ferguson ovatkin vastenmielisiä vastustajia, niin kyllähän tuo tuomio on aivan jäätävä. Mietitäänpä asiaa yhdestä kontekstista. Viimeisellä liigakierroksella Carragher esitti yhden kauden rumimmista taklauksista, jossa vastapelaaja loukkaantui. Tuloksena keltainen kortti, eikä liitto voi enää antaa lisäbänniä koska tuomarin mielestä se oli varoituksen paikka. Ryan Shawcross murskasi Ramseyn jalan ja joutui olemaan poissa huikeat kolme ottelua. Samainen kaverihan yritti katkoa jalat myös Hammersin Parkerilta viime matsissa, saaden vain varoituksen. Sitten Ferguson avautuu tuomareista, jopa ihan aiheesta ja tuloksena on viiden ottelun toimitsijakielto. Sitten tehdään kaiken maailman respect-kampanjoita, mutta silti tuomarit suojellaan ja paapotaan täysin ja kritiikistö rangaistaan. Ei ole vaihtoehtoa, että tuomarin virheet voitaisiin julkisesti myöntää. Naurettavaa.

 3. Oon itekin aika samaa mieltä Henten ja Jarkan kanssa että rangaistus sinänsä oli aivan naurettava tilanne huomioon ottaen. Mutta niin kauan kuin Wenger ja muut saa näitä käyttäytymisrangaistuksia, niin pitää myös Ferguscuntin saada samanlaisia. Ja ehkä vielä tuplana koska sitä kitinää on jatkunu jo vuosia :).

 4. Olin saarivaltiossa käymässä juuri kolmen päivän ajan ja katselin yhdessä vaiheessa hotellihuoneessa Sky Sportsia. Seillä puitiin Sevillana ja Barcan välistä peliä ja keskustelu kääntyi Wengerin taktiseen osaamattomuuteen. Ihmettelivät sitä kuinka helposti Sevilla sai Barcelonan pelin sekaisin prässäämällä rohkeasti ja pelaamalla agressiivisesti. Miettivät siinä, että miksei Wenger kokeillut vastaava, koska eväät joukkueella siihen olisivat olleet. Annettiin suosiolla Barcelonan pelata ihan miten he halusivat.

  Vaikkakin Sir Whiskeynose on ärsyttävä tyyppi, oli tuo rangaistus tyrmistyttävä. Kun ajattelee millaisilla panoksilla joukkueet tuossa liigassa taistelevat ja miten monta peliä (etenkin meidän) tuomarit ovat tälläkin kaudella omalla toiminnallaan ratkaisseet, on käsittämätöntä, ettei heitä saa arvostella saatika että heidän toimintaansa millään lailla puututtaisiin. Sehän on joka hemmetin työyhteisössä sama asia – keskustelu ja kritiikki kehittää toimintaa. Samoin pitäisi olla tuon tuomarityöskentelyn kanssa. En voi mitenkään ymmärtää, että tuollainen menee koko ajan läpi.

 5. Kyllä itsekin kallistun tuomitsemaan whiskynosen rangaistuksen vaikka kyseessä onkin muna . Aivan naurettavaa toimintaa FA:lta .
  Suojelevat noita onnettomia tuomareitaan kaikelta kritiikiltä , keskittyisivät ennemmin tuomarien koulimiseen ja hankkimaan valioliigatason edellyttämiä oikeudenjakajia .

 6. kiitoksia taas hentelle kirjotuksesta.
  onhan tämä melko hauskaa että fanit joutuvat seuraamaan ties mitä medioita pysyäkseen kärryillä seuran tilanteesta. toki tässäkin asiassa viralliset sivut on petrannut esim. kauden takaisesta tilanteesta.
  tuo Fergusonin tilanne ei kyllä aiheuta minkäänlaisia sympatioita, onhan tuo tuomio reilusti yliampuva (varsinkin kun ei viskinenä edes pahasti tuomaria haukkunut), mutta itse ainakin lasken niin että me ollaan FA:n tuomareiden ansiosta saatu niin paljon paskaa niskaa että tämä korkeintaan hieman tasoittaa tilannetta. toki keskustelun paikka on kauden jälkeen ja joku muutos tilanteeseen on saatava. eihän voi olla mahdollista että samat saatanan puusilmät ovat kuin sementoituna pelipäiville tuomiosta huolimatta.
  pikkuhiljaa pahimmat pettymykset nielleenä alan entistä enemmän kallistumaan Wenkun kannalle siitä että nimenomaan tuomari pilasi Barca pelin. oltiinhan me ensimmäisessäkin pelissä tappiolla eka jakson jälkeen. eikä edes Rautiainen voi väittää että Barcelona olisi ensimmäisellä jaksolla saanut montaakaan todellista maalipaikkaa, maalikin syntyi vasta Cescin loistavan kantapää-syötön seurauksena. 12 vs 10 tilanteessa ne Barcan suurimmat paikat tulivat.

 7. näyttää myös vahvasti siltä, että verminaattori skippaa lopun kaudesta ja djourou ainkain sen kuusi viikkoa sivussa ..

 8. Elikkäs UEFA mätkäisi Wengerille ja Nasrille 1 pelin pannan mieheen.

  http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-and-nasri-given-one-match-bans-by-uefa

  Kuitenkin melko odotettu tuomio ja ei tule aiheuttamaan ongelmia.

  Itse olen kyllä Jensin paluun tyytyväinen. Tuo joukkueeseen juuri sitä, mitä siitä puuttuu. Lisäksi – tuskinpa kovin paljoa parempaa vaihtoehtoa 2-maalivahdiksi olisi edes tarjolla. Myös hinta/palkka on varmasti ihan sopiva. 🙂

  Katseet vähitellen kohti viikonloppua. Let’s go Gunners!

 9. Manchester United boss Sir Alex Ferguson will not appeal his five-game touchline ban, and the FA have agreed it can start immediately.

  Niin ja Lehmann todellakin nyt official.

 10. Finnish gunner..henk.koht mulle oli aivan sama kumpi voittaa..totesin vain että on ilo seurata jalkapallopeliä jossa molemmat joukkueet pelaa ja taistelee jatkopaikasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s