Syitä ja seurauksia

Pahoittelut eilisestä. Olenko tilivelvollinen, odotatteko blogistin meriselitystä kuin odotitte Arsene Wengerin lauantaista. Allekirjoittaneen on hankala moittia huonoa kenttää, joten lyhyesti, ei ollut vaikea päätös Sports Academyssa kun sain Esasta kaverin legendaariselle ’Kallion kierrokselle’.

Lopulta havahduin siihen että löysin itseni kirjoittamassa yöllä päivitystä, kuitenkaan ymmärtämättä kirjaimellisesti sanaakaan mitä kirjoitin. Yleisesti ottaen en kadu jälkikäteen lainkaan vaikka millaisia hölmöyksiä olisin jaaritellut, tällä kertaa täytyy olla kuitenkin todella tyytyväinen ettei palan matkaa kirjoitettu päivitys koskaan nähnyt päivänvaloa.

Tunnustan reilusti että motivaatio on koetuksella, eikä asiaa takuulla auta parin viikon maaottelutauko. Suurin syy jokseenkin ahdistavaan tunnelmaan on luonnollisesti lauantain tasapeli joka tuntuu edelleen tätä kirjoittaessa reilu vuorokausi myöhemmin kahdelta hävityltä pisteeltä. Jossain toisessa kohtaa nousu kahden maalin takaa tasapeliin tuntuu epäilemättä voitetulta pisteeltä, muttei tällä kertaa, ei ainakaan kohdallani.

Näitte ottelun ja/tai olette siitä kaiken tarpeellisen lukeneet, tuskin palvelisi saati itseäni tai teitä ruotia sitä läpi enää tässä kohtaa liiaksi. Puolustamatta lainkaan Manuel Almunian täysin amatöörimäistä virhettä, voitaneen sanoa että se oli vain ajan kysymys. Jos oli Espanjalainen jo valmiiksi suurennuslasin alla, Jens Lehmannin sopimuksen myötä Almunia joutui mikroskoopin alle. Syy ja seuraus, Wenger antoi jo kesällä julkisen epäluottamuslauseen Manuelille ja se loi pohjan nähdylle.

Toistan, Almunia teki kohtalokkaan virheen millaista ei pidä nähtävän tällä tasolla, mutta se oli Arsenen tilaustyö. Manuel on ammattilainen eikä ole hyväksyttävää saada nähdä mitä näimme. Työntekijän asema ei kuitenkaan ole rohkaiseva jos valmistaudut kolme kuukautta yhdeksän kuukauden urakkaan tietäen ettei työnantaja ole vakuuttunut että sinusta on siihen urakkaan. Wenger mahtaa rukoilla yläkerrasta apuja Wojciech Szczesnyn ja Johan Djouroun vammoihin. Toivoa sopii että Almunia ja Lehmann käyttävät tämän maaottelutauon niin hyvin hyväkseen kuin mahdollista, sopivat kaikki mahdolliset menneet ja Saksalainen antaa kaiken mahdollisen mitä repertuaarista löytyy Espanjalaisen kolleegansa tukemiseksi.

Tiedä sitten kuulunko vähemmistöön, mutta itselläni päällimmäinen turhautuminen lauantain tasapelistä ei jäänyt Almunian virheestä vaan Arsenen taktiikasta. Ei ollut ensimmäinen, ei toinen, eikä kolmaskaan kerta kun vaadin Samir Nasria keskikentälle täyttämään Cescin jättämää aukkoa. Olkaa kaikin mokomin eri mieltä, mutta jälleen kerran heitimme mielestäni liian paljon hukkaan kun keskikentältämme puuttui pelillinen moottori.

Jack Wilshere on loistava turbo moottoriin, mutta ainakaan toistaiseksi nuori Englantilainen ei vielä ole se joka kykenee tasaisesti luomaan kuin tyhjästä sen ratkaisevan vastustajan puolustuksen aukaisevan syötön. Eikä se sitä paitsi edes ole Wilsheren rooli luoda niitä aivoituksia toistuvasti vaan tasapainottaa keskikenttää ja sen hän tekee kyllä h*lvetin hyvin. Take it easy don Fabio.

Denilsonin pelaamiselle ei voi olla enää mitään perusteluita, ei mitään. On lähes loukkaavaa Henri Lansburya kohtaan että hän on se joka pelaa lainalla Norwich Cityssä. Jos pakotan itseni näkemään jotain valoa tunnelin päässä, heräsi pieni toivonkipinä että Arsene olisi näkemässä saman minkä me kannattajat olemme nähneet seitsemän kuukautta ja siitä kärsineet. Milloin Wenger on nimittäin viimeksi tehnyt taktisen vaihdon jo puoliajalla? Toisin sanoen 45 minuuttia oli tarpeeksi Denilsonia jopa managerille ja olettaen että nyt kuntoutunut Aaron Ramsey ja ruotuun palaavat Cesc ja Alex Song, ehkä olemme nähneet Brasiliaisen viimeiset minuutit Arsenal Football Clubissa. Tämä on ystävät Goonerit toiveikas ajatus.

Jatketaan toiveikkaissa ajatuksissa ja minulla on kutina että Tsaari Arshavin on kuin talviuniltaan herännyt karhu loppukaudesta. Paitsi että Venäläinen on alkanut päästä jälleen maalien makuun, miehen puheista on kuultavissa että hänestä unelma Valioliigan mestaruudesta ei ainakaan jää kiinni. Kaksi hävittyä vai yksi voitettu piste, näin Arshavin:

”What is the difference whether we were losing or winning during the game. There is a final result after the game. That’s what counts. If we haven’t won, then we’ve lost two points. I think that if we want to win the championship of England, we have to win every match.”

Ja näin Arshavin jutteli West Brom ottelun alla:

”We’re in a close chase for the title. If we fail to do that I would consider this season completely lost. Physically I feel well but I can’t say the same about my emotional state. No footballer likes to lose and I’m no exception.”

Pelaajiemme täytyy löytää tekemiseen terve itsekritiikki. Heidän pitää oppia kollektiivisesti vihata menetettyjä pisteitä, päästettyjä maaleja jne niin paljon että jokainen kentällä ruoskii toistaan antamaan kaikkensa joukkueen eteen yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Ja kapteeni jos ja kun kokoonpanoon palaa, nyt olisi yhdeksän ottelua aikaa laittaa sitä kaivattua johtajuutta peliin, ei pelkästään esimerkillä vaan kokeilla rohkeasti auktoriteetin rajoja.

Wengerin pitää puolestaan lopettaa olemasta ylpeä pelaajistaan silloin kun siihen ei ole aihetta. Joukkuetta voi kyllä ’kiittää’ noususta kahden maalin takaa tasoihin, mutta että olla ylpeä kun putoamista vastaan taisteleva vastustaja iskee heti kättelyssä erikoistilanteesta johtomaalin, lisää johtoa amatöörivirheen seurauksena ja mestaruudesta taistelevan joukkueen saldoksi jää piste. Ajatelkaa, Blackpool vierailua vajaa ovat sarjanousijoiden kohtaamisemme tältä kaudelta ja saldona 5 pistettä 15 mahdollisesta, surullista.

”I think we were far too nervous and tentative in the first part of the game. They played with more freedom than we did. We were a bit nervy and you could see that the recent games had an impact in our mind. I felt, no matter what happened today, it will not be over. For the team, it was important not to lose.”

Anteeksi nyt vain mutta jos tappion välttäminen viime viikkoisten pettymysten jälkeen oli käsikirjoitus lauantaille niin mikä se on tästä eteenpäin? Hyvä on, ymmärsin kenties tarkoituksen hakuisesti aavistuksen väärin, mutta nopein ja helpoin tie unohtaa pettymykset on alkaa voittaa pelejä ja nopeasti. Millään viivytystaistelulla me emme mestaruuspokaalia juhli ja väittäisin että Arsenen täytyy ottaa kokoonpanossa pieniä tietoisia riskejä taktisesti. Peilaten heikkouksiin mitä loukkaantumiset meille aiheuttavat, eikö panostaminen vahvuuksiin olisi järkevintä. Kurinalaisia meidän täytyy olla, mutta sen ei tarvitse kulkea käsi kädessä varovaisuuden, jopa passiivisuuden kanssa.

Yhdeksän ottelua siis jäljellä ja voittamalla ne mestaruus olisi meidän. Yhdeksän liigaottelun voittaminen putkeen on toki teoriassa mahdollista mutta käytännössä ei. Innostuin tutkimaan oikein tilastoja aiheesta ja ne kertovat että olemme voittaneet kuluvalla kaudella kolmeen otteeseen kolme liigaottelua peräjälkeen. Tämä kausi mukaan lukien, kuudella edellisellä olemme pystyneet kertaalleen voittamaan seitsemän liigaottelua peräjälkeen kauden 2007/2008 alussa. Viime kauden kevätpuolella onnistuimme voittamaan kuudesti putkeen, minkä lisäksi kuuden kauden ajalta löytyy kaksi viiden ottelun voittoputkea liigassa.

On siis toisin sanoen käytännössä mahdotonta että tämä joukkue kykenisi tässä kohtaa yhdeksään voittoon jäljellä olevissa otteluissa. Mutta, mutta.. Yhtä epätodennäköistä on sekin että Manchester United voittaisi kaikki jäljellä olevat kahdeksan otteluaan. Vappupäivän United ottelu Grovella on tottakai kirjoitettu isoin kirjaimin kalenteriin, mutta huhtikuun viisi ottelua ennen sitä sanelevat mitkä Vapun panokset lopulta ovat.

Koen oloni jossain määrin hölmöksi yrittäessäni jakaa jotain ’muka ohjeita’ täältä käsin, mutta käytäköön keskustelua sitten millä tahansa tasolla, pääasia että keskustellaan. Olisi kyllä äärimmäisen mielenkiintoista istua Arsenen kanssa alas lasilliselle tai mieluummin useammalle punaviintä ja saada kuulla miksi Denilson pelaa avauksessa ja mitä manageri odotti Brasilialaiselta.

Edelleen olisi mielenkiintoista kuulla Pat Ricen roolista, työnjaosta ja mihin Arsene pohjaa taktiikkansa ja pelaajavalintansa. Denilson on siksi meidän hampaissa, ettemme ymmärrä mitä lisäarvoa hän joukkueeseen tuo. Hölkkä on totaalinen turisti kentällä oli pallo meillä tai vastustajalla ja hän vaikuttaa olevan toistuvasti väärässä paikassa ja myöhässä. Toisin sanoen hän ei ole missään ja kaikella kunnioituksella Teemu Tainiota kohtaan, hän voisi hyvin pelata samat minuutit kuin Denilson ja suoriutuisi kaikella todennäköisyydellä vähintään yhtä kelvollisesti. Ja Scott Parkeria Arsene on tuskin koskaan edes harkinnut, vaikka olisi ollut kaupan useamman kauden samaan hintaan kuin aikanaan Denilsonista maksoimme.

[Hyvää vauhtia epätoivoinen blogisti.]

Oliko ’Gunner’ kun kyseli kenelle Wenger on vastuussa. Osuva kysymys sikäli että struktuurimmehan vaikuttaa olevan se ettei kukaan ole vastuussa kenellekään, jopa niin että puhutaan sitten pelaajista, seurajohdosta tai omistajista. Ehkä he ovat sitten vastuussa vain itselleen, mutteivat riittävän vahvoja sitäkään vastuuta (vastuuvapautta) ottamaan / käyttämään.

Gunnerin kysymykseen, onhan se nyt jokseenkin poikkeuksellinen tilanne että meillä manageri valitsee seuran toimitusjohtajan, oman esimiehensä. Tai ainakin valintaan Wengerin siunaus tarvittiin, siitäkin huolimatta että julkisesti Arsene tekee poikkeuksetta pesäeroa ’yläkertaan’. Toivon että seurajohto kokee edelleen vastuunsa kannattajille, mutta kovin vähälle huomiolle jäi lopulta sellainenkin että nyttemmin näissä Q&A -tapahtumissa kysymykset ovat ennakkoon valittuja koska Arsene ei sattunut pitämään kun joku kyseenalaisti Mikael Silvestren hankinnan taannoin kovin sanoin.

Nyt menee liialliseksi synkistelyksi ja tekisin väärin joukkuetta kohtaan jos jatkaisin, meillä on edelleen mahdollisuus, kyllä on. Siksi lopetan onnittelemalla Kaisa Mäkäräistä maailmancupin voitosta, loistavaa! Upean ampumahiihtäjämme terveiset Suomen kansalle TV-haastattelussa kuului että ’ei ainakaan hajonnut pää kun sitä on arvosteltu’. Nähtäväksi jää miten kestää Punavalkoiset päät ja sitä ’herkkua’ tarjolla siis vasta huhtikuun toisena Blackburnin saapuessa vieraaksi Grovelle. Tästä tulee pitkä pariviikkoinen, eikä pelaajilta jää takuulla huomiotta että hupsista, ero sarjataulukossa on suurempi ylös- kuin alaspäin, pfff…

PS. 115+13, aivan huikeaa ja äärimmäisen nöyrä kiitos. 120+33, ei niin nöyrä kiitos. Ensimmäiset luvut teidän kommenteista lauantailta ja sunnuntailta, jälkimmäinen Denilsonin ottelut Arsenalin paidassa. Olkoon missio se että viimeistään 22. toukokuuta lyömme Brasilialaisen asettaman haasteen.

PPS. Jäikö lauantain ottelumme tyystin ’mustaksi’ Katsomo -palvelussa, onko siellä ketään töissä? Canal+:lle sama kysymys, onko siellä ketään töissä. OBH Nordicassa ollaan takuulla tyytyväisiä että lähetyksen katkeaminen ja kannattajien viha tuntui kulminoituvan niin vahvasti Sami Hyypiän keittiöaskareisiin. Noloa C+, todella noloa.

10 thoughts on “Syitä ja seurauksia

 1. Henten kanssa täsmälleen samaa mieltä, Hölkkä ja Ramsey keskellä oli taktinen itsemurha, jota Wenger kylläkin poikkeuksellisesti lähti korjaamaan jo tauolla. Nasri heti keskelle ja Bendtner/Chamakh van Persien avuksi kärkeen olisi ollut mestaruutta tavoittelevan ja hyökkäävään peliin tottuneen joukkueen arvolle paljon sopivampaa. Almunijasta lievä soraääni, tosin Wengerin piikkiin tämäkin menee sikäli, että espanjalainen ei yksinkertaisesti ole riittävän hyvä veskari ja tämä ongelma olisi pitänyt hoitaa jo kesällä.

  Lauantai-illan kruunasivat lopullisesti Analin törkeä töpseli irti seinästä -temppu, kiukuttelevat tarjoilijat Sportissa sekä jälleen tyhjin käsin suoritettu Ilmalan vierailu. Olisi pitänyt lähteä Kallion kierrokselle.

 2. Ovatko muut saaneet vastausta Maikkarilta Katsomo-pimennyksestä? Taas tuli perinteinen ilmainen koodi CL- tai Eurooppa-liigan matsiin. Täytyy alkaa miettiä, onko se ihan riittävä korvaus.

 3. Wengerin erikoisesta asemasta Arsenalissa vielä sen verran että pidän todella ihmeellisenä sitäkin, että manageri on jo tässä vaiheessa ilmoittanut kenen täytyisi tulla jatkamaan hänen managerintyötään eli oppipoikansa Dragan Stojkovićin Japanista. Ensinnäkään kukaan ei taida tietää milloin Wenger Arsenalissa lopettaa, joten seuraajasta puhuminen on hyvin erikoista tässä vaiheessa ja toisaalta ei ole Wengerin tehtävä valita seuran seuraavaa manageria. Keskittyis vain omaan nykytyöhönsä niin hyvin kuin osaa ja yrittäis palauttaa seura pokaalikantaan.

  Isse: Ei ole tullut vastausta Maikkarilta Katsomon pimentymisestä. Mä esitin selväsanaisen vaatimuksen niille. Puolet maksetusta rahasta takaisin. Katsotaan mitä vastaavat jos vastaavat. Perustelin sillä, että Katsomola on ollut jatkuvia vaikeuksia palvelunsa tuottamisessa. Meidän City- ja Manu-sarjapeleistä jäi molemmista puolisen tuntia näkymättä ja kauden alussa oli muistaakseni Pool-City pelissä ääni pois koko ottelun ajan ja nyt siis lauantaina koko pelin kestänyt pimennys. Mun mielestä silloin voi jo vaatia 99 egen kausimaksusta puolet takaisin.

 4. hitto ajattelin et hyvä tulee tauko ja fabregas ja song pääsee kuosiin mut helvetti meijän onnel kun taas melkein kaikki maajoukkuees niin pari kolme loukkaantuu =( koputetaan puuta…..

 5. Gunner, hyvä ja kohtuullinen vaatimus! Mulla on ”vain” Arsenal-kausari. Pitäisin kohtuullisena korvauksena, että loppukauden on tarjolla kaikki valioliigamatsit – tai että ensi kaudella kausarin saa ale-hintaan.
  Näitä netti-tv-ongelmia on muillakin: Veikkaus innokkaasti mainosti viime perjantain ifk-jokerit-matsia. Oli näkynyt 10 minsaa alusta ja sit ei ollenkaan. No, Veikkauksella katsominen ei maksa mitään, mutta anyway huonoa palvelua.

 6. djouroun statsit arsenal paidassa valioliigassa 07/08 lähtien kohtalaisen kovat: 37 voittoa, 6 tasapeliä ja 1 tappio. ei punasia ja keltasia kortteja kolme.

 7. Gunner otti hyvin kantaa tuohon Wenkun seuraajavalintaan , tuntuu aika ihmeelliseltä kuviolta kun manageri rupeaa valitsemaan itselleen työnsä jatkajaa . Eiköhän se tosiaan ole seuran johdon asia ……..

  Taitaa Arsene-sedällä olla jo omasta mielestään lähes jumalan asema seurassa .

  Djouroun tilastot ovat kyllä vakuuttavat , todella sääli tuo loukkaantuminen . Maksoi ja tulee maksamaan paljon.
  Eilen tuli katseltua chelskin ja shittyn peliä , täytyy sanoa että Luiz on kyllä huipputoppari ja hyvä hankinta sinisiltä. Siinä näkee konkreettisen eron meihin :he ostivat stockmanilta topparin ja me tarjoustalosta (SQ) Hinta takaa laadun , ainakin tässä tapauksessa….

 8. Tiedoks muuten: Cesc on tänään aloittanut juoksuharjoitukset ekan kerran loukkaantumisensa jälkeen. Täällä huonossa huudossa olevaan twitteriin Cesc just äsken päivitti em. tiedon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s