Kommentti

Hyvää (eh) keskiviikkoa te epätoivoiset Goonerit! Muistakaa, olemme samassa veneessä ja asiat riitelevät, ei henkilöt. Heräsin epäilemättä eiliseen päivitykseen väärällä jalalla.. Oops, kinkkaan seuralle uskollisena edelleen yhdellä jalalla. Tuijotin pitkään sarjataulukkoa, pohdiskelin jäljellä olevia otteluita ja peilasin mennyttä puheineen ja tuloksineen..  Valehtelisin jos käyttäisin toivon sijaan termiä usko mitä Valioliigan mestaruuteen tulee.

Sen lisäksi että odotamme Cescin, Theon ja Alexin paluuta vahvuuteen maaotteluatauon jälkeen, saimme ihan viralliselta taholta lupauksia herättäviä uutisia niin Johan Djouroun kuin Wojciech Szczesnyn tiimoilta. Nuori Puolalaisvahti esitteli sormeaan ATVO:lla, kyseessä on ’jännerepeämä’ mikäli oikein ymmärsin ja periaatteessa pelaaminen voisi tulla kyseeseen jo kuukauden kuluttua sikäli jos (kun?) Manuel ja Jens yltyvät tappelemaan harjoituksissa ja murtavat toistensa nenät iskujen vaihdossa.

Sveitsiläistopparin olkapäävamma ei puolestaan vaadi tuoreimman päivityksen mukaan ’korjaavaa’ leikkaushoitoa ja paluu harjoituksiin voisi tulla kyseeseen Szczesnyn tavoin noin kuukauden kuluttua. Tarvitsee katsoa vain ottelukalenteria ymmärtääkseen Arsenen toiveen edellä mainittujen paluiden suhteen.

Mutta kuten eilen painotin ja on syytä painottaa uudelleen, huhtikuun kalenterissa on viisi ottelua ennen hypetettyä ManUn kohtaamista. Täysin tavoistaan poiketen Wenger ehätti jo tovi sitten laskea Chelsean ulos mestaruustaistelusta ja vaikka Chelsean mestaruus onkin äärimmäisen epätodennäköistä, Arsenen viesti taisi sittenkin olla tarkoitettu kannustamaan meidän takaa-ajoa.

Ja kuinka kävi? Olkoon ottelumäärissä eroja, Chelsea on lähempänä takana kuin ManU edellä ja Jack Wilsheren kumppaneineen on syytä unohtaa Vappujuhlien suunnittelut ja valmistelut. On helppo kuvitella että Arsene katuu tässä kohtaa puheitaan WBA ottelun alla, eikä laskenut vallitsevan sarjataulukon varaan. Jälkiviisaana erhe on helppo allekirjoittaa ja kun Wilshere ehätti Vapun tärkeyttä korostamaan, Länsi-Lontoon naapurimme eivät vielä hengittäneet niskaamme neljän pisteen takamatkalla.

Olemme nähneet ja tulleet valitettavan tutuiksi paineensietokykymme kanssa. Yhdeksän ottelun voittoputkesta puhuminen on edelleen täyttä haihattelua, mutta Chelsea lähes kosketusetäisyydellä takana ei takuulla helpota paineita punnertaa ’maksimaalinen’ pistemäärä tulevissa otteluissa. En näe syytä edes korostaa huhtikuun vierasottelua Shite Hart Lanella, olemme osoittaneet ’lahjakkuutemme’ siinä määrin että Blackburn kotona tai Blackpool Bloomfield Roadilla, voimme vain arvailla millä jalalla joukkue on pelipäivään herännyt ja se hyvät ystävät on kaikkea muuta kuin optimaalinen odotusarvo.

Oikeasti, jos yö ei nyt tuo mullistavia Punavalkoisia uutisia, hiljaista on. Olkoon kapteenimme loukkaantunut, mutta olisin sittenkin toivonut hänen terveisiään matkan varrella. Jotain kannustavaa, samalla rehellistä, vastuuta yhtä kaikki. Ymmärrän että Denilsonille Arsenen on pakko kertoa että tämä on hyvä ja että vika on kentässä tai tuomarissa jotta kaikkein pahin katastrofi kyetään välttämään mutta Brasilialainen olkoon poikkeus. Robin van Persiessä on sentään miestä sanoa jos ei ihan suoraan, niin ainakin rivien välistä että ’herätkää pahvit ja katsokaa peiliin.’

”This is football. I don’t feel like our loss [Liigacup finaali] was an injustice. These kinds of things are all part of the game. I hope that we learned something from the lost final, but you never know whether you actually did. When something goes wrong the first time, it doesn’t necessarily mean that it will go better the next time.”

Sanokaa mitä sanotte mutta kuulostaa allekirjoittaneen korvaan jopa pelottavalta irtiotolta kaikesta siitä ’kerro kerro kuvastin ken on maassa kaunehin’ -retoriikasta mitä manageri viljelee tuloksesta riippumatta. Toisin sanoen ei asiat puhumalla parane ja oli virkistävää kuulla ettei Robin odota apuja Copperfieldiltä vaan on realistisen peiliin katsomisen paikka, siellä ei välttämättä katso silmiin se kauneín vaikka sitä kuinka toivoisi.

Hmh.. Kuten en parempaakaan otsikkoa keksinyt, tämä oli nyt lähinnä kommentti, ja sitä on epäilemättä vielä huomenna ja ylihuomennakin. En jaksa kiinnostua mediassa spekuloidusta aiheesta että Gael Clichy on viittä vaille kypsä ja kuka tietää valmis vaihtamaan maisemia. On tässä murheita riittämiin muutenkin ja kuka sitä paitsi käsi sydämellä voi syyttää Clichyä jos epäilys on puseroon päässyt hiipimään, inhimillistä.

Onko sitten epäilys hiipinyt Alisher Usmanovin puseroon vai onko rikkaiden listalla peräti Roman Abramovichin edelle kiilannut oligarkki hänkin meidän kannattajien tavoin turhautunut vai mikä uutisen taustalla on, sitä voimme vain pohtia. Hei, ehkä Usmanov on oikeasti turhautunut ja ihan kiusallaan kasvatti omistustaan seurasta vaikka sitten marginaalisti, mutta herätti keskustelua. Eikö voitaisi ajatella että vaikkei me kukaan käytännössä tunneta miestä lainkaan, tuomioita on siitä huolimatta jaettu asteikon ankarimmasta päästä, Usmanov on sittenkin pysytellyt kiltisti taka-alalla.. Ehkä Usmanov on sittenkin kiinnostunut voittamaan pokaaleita ja mitä pahaa siinä olisi?!

Ehkä Usmanov on käynyt istumassa iltaa Tony Adamsin kanssa kun noin samoilla kulmilla tätä nykyä vaikuttavat. Tulivat siinä sitten muutaman kumottuaan siihen tulokseen että toinen avaa suunsa ja toinen raottaa kukkaronnyörejä. Eikä Usmanovin Mrs. Michelle Platinista kannata huolehtia..

”Financial fair play is a crucial project that will enable us to clean up certain practices within our game. It will be implemented in full in the course of my next term and we will apply the rules with the courage and resolution for which Uefa should be known.”

Ei minua hämmentänyt se ettei Rouva Platinille löytynyt vastaehdokasta, kaikki on sovittu jo vuosiksi eteenpäin kuin MM-kisat. Sepp Blatter nimittäin sorvaa herrasmiessopimusta joka pitäisi hänet FIFAn johdossa vielä seuraavan kauden ennen vääjäämätöntä ja vallan siirtymistä kuinkas muuten, Qatariin. Tekisi mieli sanoa että ennen kuin lentokoneet lentävät sähköllä, niin kauan me saamme vallata maata Pohjois-Lontoosta, rakentaa kiinteistöjä ja taistella tuulimyllyjä vastaan.

Kauniiksi lopuksi, todella kauniiksi.. Olkoon allekirjoittaneella vaikeuksia tyhjän nyhjäämisen kanssa ja olkoon maaottelutauko, uskallan luvata jo tässä kohtaa että viikonloppuna luvassa spesiaalia mitä kannattaa odottaa vaikka kuinka hiiltyneitä viimeistään perjantaina olisittekin. Onneksi en ole Engelsmanni, olisihan se nyt liikaa kannattaa Arsenalia ja kuulla John T*rryn saaneen takaisin maajoukkueen kapteeniuden.

7 thoughts on “Kommentti

  1. Luin hyvän kolumnin Bleacher reportista. Siinä oli listattu 8 pelaajaa, jotka ”Wenger may have to sell in the summer”: Randall, Mannone, Almunia, Squillaci, Diaby, Denilson, Clichy, Fabregas. Kunkin pelaajan kohdalla oli myös perustelut, varsin hyvät vieläpä. En laita niitä tänne, jokainen voi lukea jutun itse, jos jaksaa/haluaa. Muutenkin tuossa Bleacher reportissa on aika ajoin vastaavanlaisia blogeja, kuten esim. 10 mistakes Wenger has made that could cost them this season. Kyseessä on tietysti vain yhden ihmisen mielipide, mutta mielenkiintoista luettavaa. Täällä Henten blogissa on muuten yllättäen esitetty aika samansuuntaisia asioita ja mielipiteitä…

  2. Kyllä tuo myyntilista näyttäisi ihan hyvältä , kipparin ja clichyn tietty vois pitää mut ei väkisin . Jos Fabren sydän tosiaan on jo kataloniassa ja alkaa viimekesän tyyppinen rumba niin silloin on paras ehkä antaa mennä ?
    Clichyn kohdalla tilanne on vähän kinkkinen , Gibbs ei ole ihan lunastanut niitä odotuksia joita häneen asetettiin ja välillä näyttikin että haastaa ranskalaisen tosissaan pelipaikasta . Lisäksihän on vielä juventuksessa lainalla oleva Traore.

  3. eipä olis itelläkään tohon listaan paljoa vastaan sanomista. Randall ei taida kuitenkaan kehittyä niin hyväksi että pääsisi joskus pelaamaan, Diabylle pieni optio jos nyt pysyisi terveenä ja löytäisi jostain aivot päähänsä (eli siis tuskin). don Vito olisi kiva säilyttää, mutta korkeintaan kakkosen paikkaa tarjolla, voi olla hankalaa. itse olen ollut pitkään sitä mieltä ettei kapteenilla ole sydän täysillä mukana, lisäksi Cesc aiheuttaa hieman samanlaisen ongelman kun Litmanen aikanaan maajoukkueessa, yksi mies on liian tärkeä joukkueelle, vastustajan suht helppo pelata pois ja puuttuessaan kokoonpanosta on koko rosteri sekaisin. vasenta pakkia olen myös kaivannut pidemmän aikaa, jos vaikka joku jonka keskitykset osuvat edes joskus kohdilleen, Gaelin esitykset ovat olleet jo pari kautta turhan ailahtelevia…

  4. Pakko kuitenkin todeta, että parhaimmillaan Clichy on pelipaikkansa paras. Meillä, Englannissa ja koko Euroopassa.

    Ailahtelevuus on kuitenkin helvetin huono asia ja keskityksetkin voisi alkaa osua Chaman nuppiin. Tosin tähän vaadittaisiin se, että AW ottaisi pään pois perseestä ja laittaisi Chamakhin sinne boksiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s