Liki San Remon tunnelmissa

Täällä taas – turhaan? Mutta hyvää kannattaa odottaa, muistakaa blogin special weekend mitä jo eilen lupailin. Toistaiseksi NewsNow’n otsikoiden seuraaminen tuntuu yhtä puuduttavalta ja tylsältä kuin Euroviisufinaalia katsoisi, Da Da Dam!

Olette tottakai kaikki allekirjoittaneen tavoin ’Euroviisuja’ tiivisti seuranneet ja Paratiisi Oskarin tahtiin tanssineet tietoisia maaottelutauon ensimmäisestä uhrista – Nicklas Bendtneristä. Tätä kirjoittaessani vamman vakavuudesta ei ole tietoa, mutta sallikaa minun sanoa kuinka ironista että meille tarjotaan aiheesta yli 2 minuuttia videomateriaalia. Siis oikeasti, Nicklas nilkuttamassa jossain Jyllannin maaseudulla.

No varsin sukkelasti Juutti vänkärin paikalle hyppäsi, eikä ilmekään vaikuttanut sellaiselta kuin henkilöllä joka on joutunut kuuntelemaan pimeässä ja pehmustetussa huoneessa Pave Maijasen Yamma Yammaa kaksi vuorokautta putkeen. Ai lukijoiden joukossa on niin nuoria ettette ymmärtäneet vertauksen vakavuutta? Koska tämä blogi on yhteisö missä jaamme niin ilot kuin surutkin, menköön traumatkin samaan.

Kirjoitinko jo ironiasta? Niin sinnikäs en ole että vaivautuisin selaamaan nykysuomen sanakirjaa ja etsimään tilannetta parhaiten kuvaavaa termiä, mutta vakuutan nähneeni peräti vaivaa voidakseni tarjota kaikille linkin joko sitten uusien haavojen viiltelyyn tai vanhojen avaamiseen. Hyvät naiset ja herrat; Eurovision laulukilpailu 1992, Pave Maijasen Yamma Yamma ja Bendtneristä kummunneen keskustelun kunniaksi tilanteeseen sopivalla aksentilla juonnettuna.

Nicklas my hero, I fully understand if this was the last drop and you consider transfer to Bundesliga at the summer. I mean being mentioned in the same sentence with Pave Maijanen and his famous song, it must be insulting. But please try to understand that it was done with good will and was supposed to be just a funny thing to entertain my readers. My apologies Nick!

No niin, ymmärtänette viimeistään nyt miten inspiroivaa aikaa maaottelutauko on, vai pitäisikö sanoa itsetuhoisaa. Kyllä, kuuntelin ja katselin YouTuben videon alusta loppuun sellaisella hartaudella että se sai kirjoittamaan kielillä. Aah, kevät 1992, Pave ’yammailee’ eetterissä ja Leeds United juhlii liigamestaruutta..

*SLÄP*

Otetaan uusiksi, NYT ymmärrätte miten inspiroivaa aikaa maaottelutauko on. Jos joku kuvittelee että availen shampanjapulloja 15 -vuotiaan Saksalaisen spekuloidusta unelmasiirrosta Grovelle, olette väärässä. Sitä paitsi Leander Siemann kuulostaa ’omituiselta’, se ei vain kuulosta.. V*ttu en keksi, se ei kuulosta Tony Adamsilta. Kielimuuri?

No entäpä sitten Carl Jenkinson? Kuulostaa jo paremmalta ja ikääkin jo 19, kuka tietää voisi olla avauskokoonpanossa kaudella 2013/2014 – Liigacupissa, ain’t that something! Tässähän alkaa innostua. Mutta jotain omituista tässäkin nimessä kuitenkin on, hmm. Aah, Carl Jenkinson on Suomalainen! On hän, ainakin vielä.

Pfff.. Koska molemmat nuoret miehet, tai siis nuori mies ja teini ovat toppareita, sana keskuspuolustuksesta. Mediassa spekuloidaan Boltonin olevan valmis luopumaan Gary Cahillistä, mutta kuinka yllättävää, me emme ole enää se ensin mainittu mahdollinen Englantilaisen uusi seura. Ja miksi olisi, meillä on Leander, Leander Siemann joka toivoo joululahjaksi parranajokonetta, siis jouluna 2013.

Kirjoitin jo vuosi sitten keväällä paljon Cahillistä, taidettiin realistisesti puhua tuolloin noin 12 miljoonasta punnasta. Tammikuu oli ja meni, 17 miljoonaa olisi ollut pomminvarmasti riittävästi, väitän että tinkimisvaraakin oli. Tulkoon ensi kesä ja varsin lojaalisti Boltonia kohtaan toiminut Cahill tekee selväksi että maajoukkue kiinnostaa ja se vaatii siirron isompaan seuraan. Bolton kiittää lojaalisuudesta ja hyväksyy tosiasian, on tullut aika myydä pelaaja. Mutta mihin ja mihin hintaan, toivottavasti Arsene Wenger miettii sitä kahdesti kun Pool maksaa Cahillistä 26 miljoonaa korvaajaksi Carragherille, ellei Ferguson näe tarpeelliseksi miettiä vaihtoehtoa Ferdinandille. Tai Celsea, tai Citeh, tai Sp*rs..

Puistattaa pelkkä visiointi ja entistä kiusallisemmaksi asian tekee se kun ’Simo Vaatehuoneelta Hei’ kauppasi meille Sebastien Squillacin hintaan 3,90,- ja se vasta oli löytö ja rahalle vastinetta. Ikääkin sopivasti ettei kaverille tarvitse tarjota edes uutta sopimusta Arsnenen politiikalla, säästyy Gazidisilta turhaa paperityötä. Ja ajatelkaa, niin kävi sopeutuminenkin nopeasti että Sebastien itse on tyytyväinen otteisiinsa, pitää vain tehdä töitä jotta nykytaso säilyy ja voi hyvin olla että olemme jo nähneet Squillacin tason parhaimmillaan, vaikea sanoa.. En minä sitä sanonut vaan pelaaja itse. Pitäisi vaan saada palkinto suoritustasosta. Ja miksi ei, manageri on kertonut meidän ansainneen sen.

Wow, yksi ihan oikea uutinen, melkein unohdin. Wenger sai nimittäin median kiireiseksi kertomalla miten mielestään Valioliigan kolmen viimeisen kierroksen otteluiden tulisi käynnistyä samalla kellonlyömällä. Oikeasti, vaikka miten päin asiaa puntaroin, kovin on kaukaa haettu idea, puhumattakaan että Arsene jos joku tietää miten täysin epärealistinen ajatus taloudellisesta näkökulmasta.

Ja itse asiassa juuri tämä taloudellinen näkökulma tässä häiritseekin suhteessa ehdotukseen, miksi edes tuhlata energiaa tällaiseen. On enemmän kuin todennäköistä että huumannuin Pavesta siinä määrin että hemoglobiiniarvot ylittävät sallitun, mutta tekisi mieli väittää ettei Arsene olisi ikipäivänä ehdottanut mitään vastaavaa jos meillä ei olisi alla viisi pokaalitonta kautta, kahteen viikkoon ryssityt kolme mahdollisuutta kannuun vastikään ja valtavat paineet sen jäljellä olevan yhden mahdollisuuden suhteen.

Jos odotitte kommenttia liittyen Peter Cech’iin tai Jose Mourinhoon.. Eih! Jotenkin Arsenal.com oli niin sympaattinen julkaistessaan otsikon ja ilmaisen videon että menin sanattomaksi – FREE VIDEO: Remembering the 1971 Double.

Cescio!

6 thoughts on “Liki San Remon tunnelmissa

  1. vaikea on roskanestosanan lisäksi myös tilanne puna-valkoisessa leirissä, jos joku niin loistava blogi-kirjoitus pystyy tilannetta hieman helpottamaan. iso kiitos.

  2. Suomalaispelaajista puheenollen: kesällä saa edullisesti petri pasasen, jonka diili bremenissä päättyy. Wenkku hei, ilman siirtokorvausta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s