Vihdoin pelipäivä

Varabloggaaja on vastuussa päivityksestä, jotta Hente saa rauhassa viettää työkaverinsa läksiäisiä saunailtoineen ja muutenkin pitkän kaavan mukaan.

Aloitetaan positiivisista asioista eli tietenkin ainoan oikean jalkapallon paluusta kahden viikon tauon jälkeen. Tauko tuli ehkä hyvään paikkaan, mutta siitä huolimatta tuo kaksiviikkoinen on tuntunut pitkältä ajalta. Kun ottaa vielä huomioon, että noin joulukuun puolivälistä ollaan pelattu lähes kolmen päivän välein aina tähän taukoon saakka.

Loukkaantumistauko on kuitenkin viimein ohi ja uhriluku taitaa olla ainoastaan yksi, Ramseyn nivunen ei kestä pelaamista tänään. Onneksi mistään pitkäaikaisesta vammasta ei kuitenkaan pitäisi olla kyse. Uhriluku on ainakin tämä näin perjantain alkuillan aikaan tätä kirjoittaessa ja toivottavasti yhtään lisäystä ei enää tule.

Olisiko ensimmäinen kerta vuosiin, että maaotteluista selvittäisiin positiivisella tavalla ja tässä tapauksessa se tarkoittaa sitä, että useampi pelaaja palaa sairastuvalta kuin liittyy sinne typerien maaotteluiden seurauksena.

Odotetusti saimme kuulla tietoja huomisesta kokoonpanosta ja loukkaantumistilanteesta. Fabregas, Song, Walcott ja RVP ovat pelikuntoisia huomenna. Lisäksi Bendtner on kunnossa, vaikka hiukan loukkasikin nilkkaansa Tanskan mukana, kuten Henten postittamasta linkistä muutamia päiviä sitten näimme.

Yksi uusi loukkaantuminen julkistettiin myös maaotteluita pelaamattomasta ryhmästä ja en voi olla kovin pahoillani tästä vaikka se toki ilkeältä kuulostaakin, koska kuitenkin omasta pelaajasta puhutaan. Denilsonin varvasvamma ei kestä pelaamista, vähän epäilyttää ettei kyseessä olisi kuitenkin toimistoloukkaantuminen. WBA:ta vastaan brassi otettiin jo Wengerille täysin epätyypilliseen tapaan pois tauolla ja nyt on muka loukkaantuneena. Loukkaantuminen ei tietenkään ole hyvä asia, mutta sen seuraus on eli ainakaan huomenna hölkkäävää brassia ei tarvitse pelätä näkevän Groven viheriöllä.

Viime päivinä kommenteissa on ollut mielenkiintoisia kokoonpanoja, joten jatketaan samalla linjalla tämän päivän osalta. Nyt ei kuitenkaan ole kyseessä mikään dreamteam vaan tarkoituksena on veikata Wengerin avaus illaksi.

Montaa kysymysmerkkiä ei pitäisi olla, ainoastaan laituritilanne saattaa aiheuttaa todellista päänvaivaa managerille. Periaatteessa myös maalivahtitilanne olisi voinut jos viime viikon lehtijuttuja olisi uskonut edes osaksi. Almunia kuitenkin pelaa ja rehellisyyden nimissä se on kahdesta huonosta vaihtoehdosta se parempi.

Palataan laitureihin, Nasri on lähes varma aloittaja mutta Walcott ja Arshavin kisaavat melko tasapäisesti toisesta paikasta. Walcottin avauspaikkaa puoltaa tuoreet jalat verrattuna Arshavinin kahteen pelattuun maaotteluun. Toisaalta Theon pelituntuma on yleensä aivan karsea vähänkään pidemmän loukkaantumisen jälkeen. Samoin Blackburnin parkkeeraama bussi taktiikkana ei todellakaan ole paras mahdollinen vastustaja pelikuntoaan hakevalle englantilaiselle. Itse kääntyisin Arshavinin puoleen ja Walcott kenties vaihdosta sisään, mutta veikkaan Wengerin päätyvän juuri päinvastaiseen ratkaisuun.

Veikkaan avauksen siis olevan seuraava:

Almunia

Sagna-Squillaci-Koscielny-Clichy

Wilshere-Song-Fabregas

Walcott-RVP-Nasri

Penkille jäävät Lehmann (jo pelkästään tätä kirjoittaessa tuntuu että olisi palannut ajassa vähintään pari vuotta taaksepäin J ), Eboue, Gibbs, Diaby, Rosicky, Arshavin, Bendtner.

Muutama päivä sitten taisikin olla kommenteissa loistava linkki tuomaritoiminnasta ja tilastoja viime vuosilta eri tuomareiden kohdalta. Jos oikein muistan niin Phil Dowd oli Howard Webin ohella pahimmat mahdolliset tuomarit meille. Niin ja jos ette jo muistaneet, tienneet tai arvanneet niin illan tuomari on totta kai Phil Dowd.

Mike Riley ilmeisesti katsoi Sunderland ja ainakin erityisesti Newcastle matsin menneen niin hienosti, että laitetaan mies taas vaihteeksi ryöstämään meiltä pisteitä ja avittamaan Rileyn suosikki ManU mestaruuteen. Tuomareihin kun nyt päästiin niin on helppo veikata Manun saavan loppukaudella vielä tavallistakin enemmän suosiollisia tuomioita ja erityisesti pilkkuja. Viime päivinä Ferguson on avautunut sen verran lehdistölle siitä kuinka Manua ollaan kohdeltu väärin sekä muuta puuta heinää. No joka tapauksessa sen tietää miten se perinteisesti vaikuttaa ja ei varmaan ole huono veikkaus jos sanoo, että pallo viedään vähintään kerran tänään pilkulle Upton Parkilla.

Nyt jäädään odottamaan iltaa, toki sitä ennen voi toivoa West Hamilta apuja, mutta itse en ainakaan laskisi paljon sen varaan. Hente palaa ehkä huomenna ja toivottavasti voittoisan päivityksen merkeissä.

Pelistä ja loppukaudesta ei varmasti tule helppoa, mutta niin kauan kuin mestaruus on edes teoreettisesti mahdollinen niin yritetään toivoa parasta.

Come on you Gunners!!!

73 thoughts on “Vihdoin pelipäivä

 1. ”we are the champions” voi alkaa jo Manun leirissä soida,haastajat on taas tänään kyntensä näyttänyt!! Paskaaaaaaaaa… kiitos tästäkin kaudesta saatanan patongin purija wenkku!!!!

 2. Ottelun lopussa ansaitusti buuauskonsertti katsomosta — ja tuskin vastustajalle tai tuomarille. Itse s-na kaivetiin hautamme ja sinne jäädään, ainakin mestaruuden suhteen.

 3. Eiköhän ala mestaruus oleen pelattu Manun pussiin. Ne pystyy vääntään pelit voitoikseen jopa tappiotilanteista, meidän lammaslauma ei onnistu voittamaan kotona edes Blackburnia. Ei jaksa ruotia enempää peliä. Sen sanon että me ei voiteta mitään siksi että meillä ei ole joukkueessa johtajuutta, taistelijoita eikä voittajatyyppejä. Ja kaiken kruununa jagronking Arsene Wenger. Eiköhän manageri tämänkin pelin jälkeen kerro kuinka hienosti taisteltiin ja oltais ansaittu voitto. Viskinenä nauraa meille ja makeasti…taas kerran.

 4. Jätkät lopettivat pelaamisen ekan vartin jälkeen. Blackburn oli todella p*ska joukkue eikä saatu maalia eikä edes kovin montaa todellista maalitilannetta. Kun AA tuli pois, hyökkääminen oli kuin hidastetusta filmistä. Cesc toki toi muuten mielikuvista, mutta syötöt eivät osuneet kohdalleen.

  Se on sit Muna vaihteeks mestari. Me skabaamme sijoista 2-4. Ja tällaisella pelillä ei edes sijasta kaksi.

 5. Ja vielä: vaikka hallitsimme näennäisesti, maalipaikkoja Blackburnilla oli jokseenkin saman verran. Ja meillä oli vain yksi sellainen, joka oli ”tuosta täytyy tulla” -osastoa eli Chamakhin veto muuten tyhjiin, mutta pakki saikin selkänsä eteen.

 6. Thamesmead: haluutko tarkentaa ne tilanteet missä Dowd muka pelas meidän pussiin? Se punanen? Ihan selvä punanen, ja erittäin vaarallinen taklaus. Mikä rankkari, se Songin tilanne? Tais olla ihan reilu sukellus vaikka Alex aika lähellä olikin.

  Mut paska matsi meiltä, olis ehdottomasti pitäny hoitaa. Mut kun ei niin ei. Enää se mestaruus ei ole omissa käsissä vaan pitää alkaa entistä enemmin toivomaan munan pistemenetyksiä. Mut tälleenhän se menee, ei mitään uutta :).

 7. Kolme peräkkäistä tasuria valkussa… Ja esitykset aina vain munattomampia. Poikkeuksena oli lyhyt hetki WBA-matsissa ja tässä ekan jakson alku Nasrin pattiin asti. Ja nyt oli sentään jokseenkin paras kokoonpano, mutta kun ei niin ei. Chelsean tasuri antoi tekohengitystä kakkossijaan mutta ei sen enempää.

 8. vittu……pitääkö täs oikeesti rupee odottaa ens kautta…..malivahti meil on sysi paska ja ehkä sen takia joukkue ei uskalla hyökätä koko joukkueen voimin ja seli seli !!mikä sitä hyökkäystäkin nyt vaivaa??????????????????????no tää kausi loppuun ja lopussa kiitos tai haukut seisoo.

 9. on se vittu kumma juttu. vähemmän tärkeen urheilun kohdalla meneee pitkästä aikaa hyvin, muutenkin kiva viikonloppu…..matsi nauhalta päälle, muksut rupee rauhottumaan, bisse piilossa, hyvä fiilis! ja mitä mitä vittua taas tapahtu? kiitos saatanasti arsenal hyvän viikonlopun pilaamisesta. ei vittu jaksa enää kiinnostaa tää typerän jengin potkupallo! sanattomaks vetää….meitsi luovuttaa tältä keväältä ja kaudelta tän joukkueen suhteen…….ainakin seuraavaan peliin 🙂 mihinkä sitä vittu seepra raidoistaan pääsee. ei tää joukkue mitään ansaitse, vitun ämmät! saumat on vielä tottakai, mut jos joukkue on heittäny pyyhkeen kehään ni kai sitä sit joutuu itekkin. ei jaksa kusettaa enää itteensä…ei siihen mestaruuteen usko kukaan! no joo…..

 10. Huutelin hetki sitten voittajatyyppien perään. Meiltä ei sellaista löytynyt vaikka saatiin pelata vartti ylivoimalla. Manulta löytyy aina joku, joka haluaa olla sankari. Tänään ne oli 2-0 häviöllä ja sit Rooney päätti muuttaa pelin kulun….tuloksena kolme maalia eli puhdas hattutemppu. Missä vitussa meidän voittajatyypit on??? Kun Manulta oli Rooney alamaissa eikä Viskinenä antanut sen välillä edes pelata vaikka oli pelikunnossa niin Berbatov teki maaleja niin perkeleesti. Kun meiltä on Robin piikistä poissa niin kukaan ei tee maaleja!!! Samoin Manulta on Nani ollut tällä ja jo viime kaudella selkeä avainpelaaja ja suuri tasonnostaja. Meiltä tasonnostajia on myös löytynyt mutta lopulta vain hetkellisesti kuten Nasri. Ja aivan oma maailmansa on se kuinka paljon me hävitään manageriosaamisessa Manulle. Kauden 04-05 jälkeen me ei olla voitettu Wengerin johdolla yhtään ainoaa pokaalia. Manulla on myös sama manageri saanut olla pitkään puikoissa ja tuon 04-05 kauden jälkeen ne on voittaneet Valioliigan kolme kertaa, Liigacupin kolme kertaa ja Mestareiden Liigan kerran vaikka molempien seurojen resurssit ovat olleet kuta kuinkin samat. Eihän tätä voi saatana pistää enää muun kuin surkean manageroinnin piikkiin sillä Wengerillä on ollut seurassa täydellinen diktaattorin asema mitä pelaajahankintoihin, taktiikoihin ja kaikkeen ykkösjoukkueen tekemiseen tulee.

  Jotenkin tätä surkeeta esitystä osas odottaa vaikka tietysti toivoi parempaa. Meillä on nyt seitsemästä viimeisestä pelistä kasassa tasan yksi voitto ja sekin ollaan otettu kotona niinkin kovasta vastustajasta kuin Leyton Orientista. Vieraissahan me pystyttiin venymään tätä ykkösliigan jengiä vastaan jopa tasapeliin.

  Arsenalin kannattaminen on yksi maailman raskaimpia asioita, jonka voi ihan vapaasta tahdostaan valita.

 11. Ja käsittämätöntä on sekin, että tää mahalasku alkoi barca-kotivoiton jälkeen. Stoke kaatui vielä 1-0, mutta se oli pelinä jo samaa skeidaa kuin sen jälkeen pelatut.

 12. ”Arsenalin kannattaminen on yksi maailman raskaimpia asioita, jonka voi ihan vapaasta tahdostaan valita.”

  Olematta pätkääkään homovastainen voin sanoa, että Arsu-faneja paheksutaan pian huomattavasti pahemmin kun homoja, koska me olemme tämän itse valinneet. Kirkon Arsenal-vastaista kampanjaa odotellessa..

 13. Dowd olisi voinut meidän hänelle antaman maineen mukaisesti jättää aivan yhtä hyvin antamatta taklauksesta edes keltaista koska, kuten selostajatkin ESPN:llä totesivat, ”tilanne ei ollut malicious jnejne” ja aika ”pelin tuoksinassa” tullut nopea tilanne missä vastustaja nyt sitten pelasi sääntöjen rajamailla. Lastenmmurhaaja-Dowd olisi taas voinut varmistaa ManUren mestaruuden antamalla rankkarin oli se kuinka ansaitsematon tahansa. Ja ulosajo on aina (periaatteessa) toisen joukkueen peliä auttava asia. Paitsi jos kyseessä on Arsenal vm. 2011.

 14. Eipä wenkku nyt ylistänyt – ihmetteli mielikuvituksetonta touhua. Tittelimahkuista ei halua edes puhua ennenkuin pelaaminen on saatu paremmalle tasolle.

  Ihan hyvin wenkulta.

 15. Voihan Arsuni mun…

  Katsoin pelin nauhalta – tätäkö tässä on pari viikkoa odotellut? Voi vittu sentään!

  Jos Sunderland-tasurissa olo oli turta ja välinpitämätön, niin eipä voi nyt sanoa lainkan samaa – jos olis piha ja kirves, lähtisin välittömästi halkoja hakkamaan. Perkele!

 16. Mitä tässä kannustamaan kun ei poikiakaan kiinnosta pelata.
  Pitäiskö liittyä noihin gloryhuntereihin? Elämä olis paljon helpompaa. Kyllä on meidän ja Manun välissä Uralin kokoinen vuoristo. Ollaan helvetin kaukana. Samaa voi sanoa Fergiestä ja nyky-Wenkusta.

 17. Leikki leikkinä, mutta miestä syö.
  Taas saa odottaa ensi kautta. Ties kuinka monennen kerran. Joskus helmikuusta lähtien, joskus taas päästään vähän pidemmälle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s