BUUUUUU!!!

ARSENAL – Blackburn  0 – 0

Kiitos Ville! Tiedättekö, päivityksen kirjoittamiseen tarvitaan näppäimistö ja allekirjoittanut ei tuskin olisi sitä läppäristään löytänyt perjantain ’asenteella ja pitkän kaavan kautta’ päivän ja illan jälkeen. Mitä tästä kaikesta sitten seuraa, sen tietää jokainen, kuten tietää senkin miten jälkitauti tapetaan. Sillä se lähtee millä on tullutkin – ja kas, Arsenalia ja olutta.

Rakas maksani, pyydän julkisesti anteeksi.

Ja sitten asiaan, asiaan joka kiinnostaa yhtä paljon kuin pelaajiamme Valioliigan mestaruus kaudella 2010/2011. Minua hävetti niin paljon loppuvihellyksen jälkeen, että tunsin oloni Arsenalin alushousuissa niin kiusalliseksi että ne menivät vaihtoon. Mainittakoon ettei siksi ettäkö ne olisivat olleet likaiset, päinvastoin olin pukenut ne ylle suihkun jälkeen 15 minuuttia ennen ottelua. Enkä siis p*skonut housuun kesken kaiken (vaikka kiusaus oli suuri).

Pitkään ei tarvinnut eilistä ottelua seurata kun kävi selväksi että samaan aikaan TV1:ssä pyörinyt Midsomerin murhat kuulosti houkuttelevamalta vaihtoehdolta katsoa. Olimme roskaa. Kirjoitin muistiinopanoihin kuinka meillä on perin v*ttumainen tapa hukata tehokasta peliaikaa enemmän kuin kenenkään kannattajan maksa sallii. Niin on kuitenkin surullista, että enää me emme halua hukata niitä minuutteja noin 80, vaan ihan täydet minuutit lisäaikoineneen.

Kun luin ottelun alla mm Andrei Arshavinin ja Theo Walcottin kommentteja, pelko hiipi puseroon. Blah blah f*ckin’ blah! Sen piti oleman niin h*lvetin yksinkertaista että kunhan voitamme loput ottelumme, olemme mestareita. Ongelma on luonnollisesti se että pelaajat oikeasti uskoivat asian olevan juuri niin yksinkertainen. He olivat kaiketi avanneet Blackberry puhelimistaan sovelluksen nimeltä laskin ja laskeneet asian yksinkertaisuuden. Jotain taisi kuitenkin unohtua.

”He has so much belief in us and we want to do it for him. He’s always there for us and always blames himself instead of the players – and we want to repay him.”

Se ettei managerin sanomiset ole enää pitkään aikaan yllättäneet, saati tarjonneet mitään uskottavuutta, tauti alkaa levitä läpi koko orkesterin. Eilinen esitys niin kentällä kuin kentän laidalla oli kuin käsikirjoitus jostain työyhteisöstä missä kukaan ei tiedä kuka on vastuussa mistäkin, tai vielä pahempaa, mistään. Olen usein käyttänyt termiä illuusio, ja kuinka kipeästi se potkaisikaan meitä eilen nilkkaan. Niin kipeästi että ’olemme sivussa loppukauden’ sen seurauksena?

Pelaajat puhuvat otteluiden voittamisesta yksinkertaisuutena joka johtaa eilen nähdyn kaltaiseen väistämättä, meillä lohduttoman tutuksi tulleella kaavalla lohduttoman usein. Ymmärrän paineet, mutten ymmärrä ettei niihin vaikuta olevan edes kiinnostusta vastata. Valmistaudumme haasteisiin uskallan nyt sanoa täysin epäonnistuneella retoriikalla, esimerkiksi niin että manageri puhuu isoon ääneen jostain ihmeen ’runista’ mikä meidän pitää pitää yllä.

Mikä v*tun ’runi’?! Yhdeksän edellistä ottelua, laulukuoroon kolmesta kilpailusta, kaksi voittoa (Stoke & Leyton Orient) ja manageri rakentaa illuusiota jostain h*lvetin ’runista’. Jos manageri tai pelaajat eivät kykene rehellisyyteen, tulos on täysin se mikä eilen, sitä saa mitä tilaa. Ongelmat oli luettavissa rivien välistä jo pari viikkoa takaperin kun manageri myönsi julkisesti maaottelutauon tulleen hyvään saumaan, eikä liene yllättävää että pelaajat tätä siteerasivat ja kuvittelivat että näinhän se on, kyllä setä Wenger tietää. Auts, siis iskä.

Jos vedän tuoreeltaan kiivain sanakääntein, en sitä edes pahoittele. V*tuttaa niin suunnattomasti että kyseenalaistan jopa yhden tähden jalon ystäväni, ystävän joka on aina onnistunut riittävän pitkien keskustelutuokioiden jälkeen tehtävässään, unohtamaan. En usko että joukkueessa Jaloviina olisi se unhoittava tekijä, mutta tehokkaasti jotain muuta tajunnan laajentavaa systematiikkaa siellä on käytetty. Ymmärsittekö, meidän ei pidä enää unohtaa.

Meillä oli eilen tilanteeseen suhteutettuna niin parhaat voimat jalkeilla ja käytettävissä kuin mahdollista, jopa Manuel Almunia pelasi nollapelin Bob Wilsonin suureksi hämmästykseksi. Meillä oli kuitenkin kentän laidalla manageri joka ei rehellisesti sanottuna tiedä mitä odottaa pelaajiltaan ja mikä vaarallista, pelaajat ilmeisesti odottivat managerin sen tietävän. En tiedä kuinka monta vuotta meillä on nyt ollut sen 25 kapteenia, eilen en nähnyt kuin unta Tony Adamsista kun torkahtelin kesken kärsimysnäytelmän.

Panoksena Valioliigan mestaruus kaikkine kauniine puheineen ja lopputulema kotikentällä Blackburnia vastaan kotiyleisön täysin aiheellinen reaktio ottelun tauottua. Jokainen menköön sen duunarin Arsenal kalsareihin jolta seura vaatii 6,5%:n korotusta kausikortin hintaan ja alamme olla hyvin lähellä sitä realismia missä ristiriita aiheesta syntyy. Ei puhuta enää edes pokaaleista millä Groven sahramilla maustetut yritysaitiot täytetään, jos olisin kaupannut bisnesmielessä eilisen shown liikekumppanille, adjutanteilla olisi kädet täynnä töitä keksiä missä onnistuneet jatkot.

En kykene, Suomeksi sanottuna halua jatkaa pidempään. Tätä kirjoittaessa eletään hyvin myöhäistä lauantai-iltaa ja haluan kokeilla josko alakerran ravitsemusliikkeen kolmen tähden jalokaveri onnistuisi siinä missä yhden tähden tuntuu polkevan paikallaan ilman toivottua tulosta.

Kuin ruostuneeksi kruunuksi, olen juuri lukenut managerin kommentit lehdistötilaisuudesta. ’Herättää huolta se mitä näimme, suurta huolta’, kukaan tuskin väittää vastaan, mutta epäilen että tämä huoli heräsi liian myöhään vaikka siitä on haluttu vaieta. Mutta viitateten jo aiempaan kotiyleisön reaktioon, olemme kaiketi kuulleet jälleen yhden rajapyykin ylitetyn ja olen kaikkea muuta kuin vakuuttunut että tästä on hyvä motivoitua tulevaan. Kysyttäessä josko kotiyleisö edelleen jaksaa olla mukana..

”That is not our concern, we are responsible for our performances and for our attitude, not for the attitude of anybody else.”

Tunnen oloni loukatuksi. Minä koen oikeudekseni olla blogin kirjoittajana niin kriittinen kuin vaikka sitten hyvän tai huonon maun rajoissa haluan. Koen oikeudekseni kyseenalaistaa niin managerin kuin pelaajia, mutta purjehditaan todella vaarallisilla vesillä kun manageri kyseenalaistaa kotiyleisön. Sitä ei selitä edes turhautuminen, vastuunjako on selvä. Jos minä roolissani kaivan vaikka sitten aiheetta verta nenästä, se ei muureja tuskin murra, mutta jos ja kun Arsene kaivaa verta nenästään, siinä vaiheessa hämmennys alkaa horjuttaa jotain suurta.

Nyt tämä lähtee alakerran ravitsemusliikkeeseen. Sieltä löytyy mm Urheilulehti ja olen täysin valmis kohtaamaan ’johtavan’, eli Petteri Sihvosen ja näkemyksensä jääkiekosta. Hei, jotenkin ajatukset on nollattava ja korvissa soi lyriikat Edu Kettusen kappaleesta; ’sinä saatanan kone älä hyydy.’ Ja tänään pitäisi olla Hakaniemen markkinoilla aivan liian varhain vaalitunnelmissa, taidan pysytellä sopivasti takavasemmalla, ettei ’vanhan pettymyksen tuoksu’ karkoita koko torille saapunutta yleisöä. Tai hetkinen, ’it’s not my concern’.. Burb!

15 thoughts on “BUUUUUU!!!

 1. Eiköhän se ”title hopes” asia tullut eilisiltana käsiteltyä, valitettavasti, vaikkakin niin kauan kun on pelejä, on mahdollisuuksia, mutta……!!
  Esitys eilen oli jokseenkin ”paineistettu” ja siihen paineeseen joukkueen eturivin pelaajatkin sortui. Bburn oli sinnikäs ja sai pisteen palkinnoksi, Arsenal oli saamaton ja menetti kaksi.
  Vaikka minä kuulun siihen sakkiin joka vieläkin luottaa Wengeriin, niin joskus olisi kiva nähdä että arvon Gaffer uskaltaisi tehdä taktisesti jotain toisella tavalla, edes yrittäisi.
  Hente tuossa jo asian kiteyttikin, Arsenen rakentama illuusio ja kauniit puheet on tainneet kääntyä itseään vastaan.
  olisiko niin että tämä ”happy family” meininki kaipaisi pientä rosoisuutta toimiakseen? Jokatapauksessa seuraavaan peliin joukkue saakin lähteä vailla mitään, muistaen kuitenkin että vaikkakin kakkossija haisee niin kyllä kai sekin kannattaa ottaa.

 2. Nauhalta tuli katsottua tämä munaton, surkea esitys. Mestarijoukkueen elkeitä ei ole ollut nähtävissä moneen matsiin, ja loppukausi taitaa mennä taistelussa CL-paikasta. Ei ole mitenkään mahdollista, että näin huonosti kauden mittaan pelannut joukkue voisi voittaa mestaruutta. Ei samalla, kun ManU matsista toiseen osoittaa voittamisen halua ja venymiskykyä.

  Itse en oikein tajua, miksi koko kolmikko Nasri-Arshavin-Walcott vaihdettiin pois. Nyt pistettiin kaikki keskityspallojen varaan. Noista kolmesta olisi joku saattanut onnistua jopa maalin tekemään. No, turhaa spekulointia. Esitys oli joka tapauksessa aivan paska, ja saatiin se mitä ansaittiin.

  Alkaa vaikuttaa todennäköiseltä, että ensi kaudella managerina on uusi mies. Taitaa ovi käydä muutenkin. Toivottavasti ne pelaajat, joissa on edes jonkun verran voittajan vikaa (esim. Nasri) eivät lähde.

  Ja nyt ei ollut edes Denilsonia tai Diabya kentällä. Melkeinpä kaikki parhaat mukana ja yksi liigan huonoimmista joukkueista vieraana. Tuomarikin auttoi. Huhh .. ei tosiaankaan ole mitään selityksiä!

 3. Kuukauden lomamatkalla thaimaassa ja tullu pidettyä välimatkaaa jalkapalloon , pari kertaa käynu lukemassa täällä hienot kolumnit . Sitten tuli eilinen ja suurin odotuksin katsomaan matsia ……….kiitti vitusti TAAS kerran Arsenal , joukkue onnistui vetämään fiiliksen nollille jota ei enää mainio Leo-olutkaan nostanut vaikka miten killitti.
  Niin vastenmieliseltä kuin tuntuukin myöntää , muna on tosiaan täysin toista maata ja pelaajistosta löytyy voitontahtoa ja ratkaisijoita . Näin se vaan on.

  Eilenhän oli hyökkäysosaston suhteen parhaat voimat liikkeellä ja alku lupasikin hyvää mut siihen se jäikin . Puuttuu johtajuutta ja nälkää joka näkyisi tahtona runnoa ratkaisu väkisin .
  Puhua nämä nykypelaajat kyllä osaavat , pitäsivät vittu ees turpansa kiinni lehdistön edessä kun puheet ei muutu teoiksi kentällä .
  Tämä kausi on tarjonnut kannattajille enemmän pettymyksiä kuin laki sallii . Buuaukset olivat todella oikein eilisen jälkeen , vittu johtoportaalla on vielä tosiaan häpyä korottaa lipun hintoja .

  Tässä on tosiaan vielä täysi työ pitää takaa tulevat loitolla , tällä menolla ei onnistu . Joku helvetin herätys tuolla Groven lintukodassa kyllä täytyy tulla , ehkä eurooppaliigassa pelaaminen olisi se?

  Kuten Hente hyvin kirjoitti ; voi tuntea itsensä loukatuksi ja petetyksi .

 4. Tämä on nyt toinen kausi putkeen, kun tulee tällainen mahalasku. Viime kaudella se selitettiin avainpelaajien loukkaantumisilla – nyt sekään ei käy syyksi. Lisäksi viime kaudella lopullinen rämpiminen alkoi vähän myöhemmin. Mikä on yhteinen nimittäjä? Ei liigacupin finaalitappio vaan putoaminen CL:stä. Motivaatio jopa valkkua kohtaan lopahtaa, kun ei olla enää kansainvälisen huomion kohteena. Jos tällaisia pelaajia meillä oikeasti on, myyntiin ensi kesänä asap.

 5. Nukutun yön jälkeen ei tuo paremmaksi muutu, selityksiä jaksa edes lukea, niin monta uusintaa edellisistä matseista.

  Kuten Isse, Nasri-AA-Theo, 3 jotka edes yritti pelata pistettiin vaihtoon, täytyy ihmetellä tuota Wengerin manageritaitoja, huonommin pelaavat jää aina kentälle mut parhaat ei. Mahtava strategia.

  Valitettavasti kapun pelit ovat omalta osalta pelattu, ei mitään annettavaa enää. Ei pytynyt (eilenkään) muuttamaan pelin kulkua paitsi hitaammaksi hyökkäykseksi, syötöt minne sattuu (vaikka ajatusta oli), valitettavasti.

  Kukahan seuraavaksi tokasee meidän helpommasta otteluohjelmasta kun ei pärjätä heikommillekkaan.

  Se siitä, alan valmistautuu Tallinnan reissuun.

 6. Hyvä blogi Hente, nyt tuli täyttä asiaa. Ihan samat fiilikset.
  Se on sääli, että me kannattajat lähdetään joka kausi täynnä odotuksia matkaan ja loppupeleissä vuodenvaihteen jälkeen alamme jännittämään sitä, että pudotaanko kelkasta helmikuussa vai päästäänkö huhtikuuhun saakka ja seurataan samalla sivusta kun Manu tai Chelsea vie kaikki kannut. No ensi kausi tulee sikäli olemaan erilainen, että saadaan jännittää ollaanko neljän sakissa ollenkaan ja viekö Man City pitkästä aikaa jonkun palkinnon.
  On kyllä aika surulinen ja petetty olo. Ja sitten Wenger vielä puhuu yleisöstä tuohon tapaan.. huhhuh… Kohta noukkii kopastaan. Helvetin hyvä, että kuultiin buuakset töllöstä.

 7. Kyllä se suurin syypää nyky-Arsenalin munattomuuteen on manageri. Onhan tää jo moneen kertaan todettu, mutta kerran vielä eli Arsenen paskapuheet joukkueesta, sen potentiaalista, pelaajien tasosta ym. ym. ovat syöpyneet syvälle pelaajien mieliin ja managerin kehittelemä illuusio on vallannut pelaajien pääkopat. Wenger on kuin uskonlahkon johtaja, jota kuuliaiset alamaiset (=pelaajat) tottelevat kyseenalaistamatta. Pelaajat ovat valmiit nielemään kaiken sen paskan mitä Arsene on tässä viime vuosien aikana halunnut syöttää. En väitä että Wenger tekisi sen tahallisesti ja haluten vahingoittaa seuraa tai joukkuetta, mutta nykyjoukkueemme valmennusjohtoa myöten elää helvetin kaukana realismista. Tulokset ja sarjataulukko ovat realismia, ei mikään muu. Jos me ollaan pelattu vuosikausia ilman pokaalia ja nyt jälleen kerran pitkä ajanjakso ilman voittoa ja kaiken lisäksi pokaalit ovat karanneet ulottumattomiin hetkessä niin jonkun vastuullisen pitäis ottaa ohjat käsiin ja tehdä jotain. Kukaan seuran päättävissä elimissä oleva ei edelleenkään kritisoi manageria eikä vaadi tuloksia tai päätä vadille. Se on ihan perseestä. Jos nähdyllä tavalla saadaan häärätä vuosikausia ilman että olet oikeasti kenellekään vastuussa niin tulos on nähdyn kaltainen. Mitään ei saavuteta. Jos seura haluaa muuttaa kurssiaan ensi kaudella (tämä kausi on jo menetetty) niin manageri pitää vaihtaa ja samalla tehdä muutoksia seuran strategiaan. Mätämunat ulos joukkueesta ja muutama oikea pelimies sisälle eikä mitään saatanan untuvikkoja jostain Ranskan liigoista tai tuntemattomuuksia Japanista. Pahoin vaan pelkään että jos ja kun Wenger jatkaa niin joukkueen runkopelaajien kärsivällisyys ei enää riitä. Jos yksi haluaa lähteä niin äkkiäkös siinä on jo pari kolme muuta tekemässä seuraa. Ja mikä vittumaisinta, jos esimerkiks Cesc, RvP tai Arshavin haluavat vielä joskus jotain seuratasolla voittaa ja sen takia lähteä muualle niin enää näitä pelureita ei voi lähtemisen halusta syyttää.

  Tuntuu siltä että vaikka Arsene Arsenaliin on paljon tuonutkin ja saavuttanut seurassa menestystä niin kuluneet viimeiset vuodet ovat saattaneet tehdä paljon enemmän pahaa kuin osataan arvatakaan. Se tullaan näkemään kesällä jos tärkeät pelaajat kyllästyvät nykymenoon ja tekevät omat johtopäätöksensä. Kyllä jokainen huippupelaaja haluaa urallaan myös voittaa, pelkkä iso tilipussi ei pidemmän päälle riitä.

  Mun henkilökohtainen mielipide on ollut pitkään että Wenger pitää korvata managerilla, jolla on enemmän tekoja ja vähemmän sanoja, enemmän halua voittaa ja vähemmän halua olla isähahmo pelaajille, enemmän taktista osaamista ja erityisesti enemmän halua palauttaa seura pokaalikantaan. Enää hyvä kassavirta ja täysi kotistadion ei saa riittää. Täytyy olla myös urheilullista menestystä. Ja urheilullinen menestys tarkoittaa voittoa, pokaalia…ei sijoitusta neljän sakkiin sarjassa että päästään taas seuraavana vuonna kilpailemaan isojen poikien kanssa Eurooppaan.

  Ja vielä lopuksi….sen ”In Arsene we trust”-lakanan vois jo heittää vittuun sieltä katsomosta. Sehän alkaa olla jo pahimman luokan ironiaa.

 8. Palaan vielä AA:n ja Theon ottamiseen vaihtoon: Wenger muutti siinä kohtaa pelisysteemiä eli alettiin roiskia maalille keskityspalloja. Muutos sekin. Nasrilla on lisäksi menossa jo pitkään kestänyt vaisu vaihe – eilenkin purjehti kerran läpi melkein koko Blackburnin puolustuksen mutta vain sen yhden kerran. Ihan kuin ei juuri huvittaisi mikään.
  Ja Cesc: heppu nyt varoo jalkaansa ja jätettiin siksi penkille. Varoo varmasti koko loppukauden.

  Niin, Arsenalin omistajilla on kinkkinen paikka: eilen joukkueelle jo vihellettiin matsin jälkeen. Mikä olisi viimeinen niitti isoon muutokseen? No, vastaus on helppo: jääminen sieniliigan ulkopuolelle. Ei sekään mahdottomuus ole, mutta ainakin vielä suht epätodennäköistä. Riittääkö jokin muu: ehkä, sillä tällä kaudella yritettiin ottaa mikä tahansa pokaali, mutta sekään ei onnistunut.

 9. siis kyllä fanit näyttävät sen olemalla pois peleistä niin ehkä arsenalin hallitus/wenger tajuaa et ei helvetti nyt ei selitykset enää auta……on alettava tapahtuu!!Come on ARSENAL FC!!!

 10. Mä taas: tulihan se sieltä eli wenkun seli-seli. Katsoin soccernetin wenkku-haaston ja siellä hän tuumaa, että maaottelut ovat väsyttäneet pelaajia. Öh, studiossa pönöttäneet Keegan ja Fat-Sam ihmettelivät, miksei Munan pelaajia väsyttänyt, vaikka sieltäkin suurin osa oli maaotteluissa…

 11. Isse, jos tuota kysyttäisiin Wenkulta, olisi vastaus valmiina. Muita väsyttikin, mutta ei Rooneyta, koska hän sai huilia ja siksi ratkaisi ottelun.

 12. Arsenalilla on sittenkin toivoa… Rönkä osuu useimmiten harhaan. Ja ns. asiaan: palaan vielä Keeganiin, josta myös voidaan olla monta mieltä, mutta eilen hän kommentoi v-mäisen hyvin: Arsenalilla on maalivahtiongelma, toppariongelma ja se, että Wenger jääräpäisesti peluuttaa RvP:tä keskellä, vaikka RvP on laituri – voi kehittyä keskushyökkääjäksi, mutta ei sitä vielä ole.

 13. Fabregasin lähtölaskenta on ilmeisesti alkanut kunnolla vai muistaako joku milloin Wenger on penkittänyt kapteenin jos mies on vain suinkin ollut pelikuntoinen. Tämähän on nähty muutamien pelaajien kohdalla, että kun lähtö on varmaa kesällä niin peliaikaa ei enää juuri tule. Tosin Cescin tilanne on eri, koska sopimusta vielä monta vuotta jäljellä ja lisäksi kyseessä seuran kapteeni.

  Helppo kuitenkin arvata ettei mitään mahdollisuutta jatkoon enää ole ja koko kauden tekeminen on muutenkin ollut sitä luokka, että ei näytä edes enää kiinnostavan entiseen malliin. Nyt onkin vain enää kysymys kuinka paljon Wenger ja Gazidis onnistuvat B*rcalta rahaa saavan. Pahoin pelkään, että summa on joku 25-35 miljoona, mikä on todella alakanttiin kun vertaa esim. Carroll tai Ronaldo siirtoja. Vähintään 50 miljoonaa puntaa olisi saatava tai sitten ei pidä myydä vaikka Fabregas olisi kuinka pettynyt tahansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s