Easy cowboys

[PÄIVITYS] Tämä aiempaan kirjoitettuun ja olette epäilemättä aiheesta tietoisia; Stan Kroenke on ottamassa seuran ’osittaiseen’ haltuunsa ja kyllä, David Dein palaamassa hallitukseen. Saavuin hetki sitten reissusta kotiin nukahtaakseni muutamaksi tunniksi, joten tiedän vain sen vähän mitä muutamasta artikkelista ehdin lukea. SKY asiasta ymmärtääkseni ensimmäisenä ehti kertomaan.

Kuinka hupaisaa että ehdin viikolla jo ’vitsailla’ Deinin nimellä, sen jälkeen Sport.co.uk:n oliko päätoimittaja Twittasi liikkeelle huhun että jotain isoa olisi pian seuran johdossa tapahtumassa. Niin on paljon vuosien varrella kuultu ’seuraa lähellä olevia’ lähteitä, että tämä Sport.co.uk:n uutinen unohtui lähes yhtä nopeasti kuin syntyikin, ei varmasti vähiten siksi että meillä oli ongelmia jo valmiiksi riittämiin.

Kuten sanottu, ehdin lukea aiheesta vain muutaman artikkelin missä kaikissa tietoa on hyvin niukalti, joten ajanhukkaa pois yöunistani alkaa spekuloida käytettävissä olevilla tiedoilla, vai sittenkin spekulaatioilla. Hyvä on, yksi plus yksi ja savuaa siihen malliin että tosissaan tässä varmasti ollaan, mihin se johtaa, toivottavasti johonkin pian. Jos on nimittäin meidän keväisestä taaperruksesta tullut jo paha tapa, alkaa tulla paha tapa siitäkin että kentän ulkopuoliset asiat heräävät häiritsemään tekemistä omalta osaltaan.

Sport.co.uk:n artikkeli aiheesta. Faktaa pitäisi tulla ilmeisesti jo heti aamusta pörssien auetessa, PLUS Markets.

PÄIVITYS 2 – Tässäpä virallinen pörssitiedote heti paikallista aikaa klo 07 julkaistuna.

***

Hyvää viikon 15 alkua te eduskuntavaaleista huumaantuneet Suomen kansalaiset. Oho, väärä foorumi. No joka tapauksessa allekirjoittaneen lyhyet terveiset tien päältä. Liian myöhään, kaiketi, mutta julistan loppukirin joka tapauksessa alkaneeksi. Kuvitelkaa, jos emme olisi eilen voittaneet, se olisi ollut pisin voitoton jaksomme sitten joulukuun 1998.

Olkoon eilinen voitto edelleen vaikka sitten tekohengitystä, vihdoin Valioliigaottelusta kolme pistettä rikkaampana tämä viikko kohti ensi sunnuntain Liverpool ottelua on h*lvetin paljon helpompi läpi luovia. Ja se olennainen, voitto Bloomfield Roadilla ei takuulla tee meistä taikaiskusta loistavaa, saati sarjan parasta joukkuetta.

Sanotaanko että olimme jo lähes pelihousut kintuissa, eilen nostimme ne ylös ja henkseleillä kiinni. Mutta olkoon miten hienot henkselit tahansa, ei mitään aihetta niiden paukutteluun. Hymyn paluu pelaajien kasvoille on sekin olennaista. Mutta vähän kuin henkseleiden kohdalla, se hymy ei voi olla mikään ’huh, selvisimme’ -hymy, sillä eilen emme selvinneet isossa kuvassa vielä käytännössä mistään.

Hmm, pelkään tosin että seurajohdossa hymyillään leveästi ja lähes henkseleitä paukutellaan, paikan neljän joukkoon ja sitä kautta ensi kauden Mestareiden Liigan vähintään karsintaan kuvittelisi olevan selvä. Kunhan nyt vain paukuttelevat niitä henkseleitä sitten sen verran hiljaisuudessa, ettei viesti kantaudu pelaajien keskuuteen, tiedättekö, job done. Ymmärrän että saimme kuulla pelaajien suusta lopulta vain sen mitä kuvitella saattoi, Robin:

”We worked hard and deserved it. I believe we have it in us (to win all our remaining games). There are seven games to play and it us up to us. We have it in ourselves and we have to prove it. We are a great team and it is down to us now.”

En minä voi pelaajia uskosta syyttää vaikka kuinka vaadin jalkojen tukevasti maassa pysymistä. Mutta siinä missä joukkue haluaa katsoa eteenpäin viimeisiin seitsemään otteluun, heiltä täytyy löytyä nöyryyttä katsoa myös taaksepäin ja kyetä ammentamaan oppi tehdyistä virheistä. Ei menneitä ole tässä kohtaa syytä alkaa murehtimaan, mutta esimerkiksi ’tasapaksu’ Blackburn ottelu on syytä pitää mielessä, miettiä miksi se sitä oli ja ennen kaikkea kysyä oliko se mukavaa.

”We went through a period of grief and then we had to stand up and show we had the mental strength to respond. The team has done that remarkably well.”

Jäitä hattuun pelaajien ohella myös Arsene, sanomisien suhteen pitää olla nyt todella varovainen. Tottakai me tarvittiin henkistä vahvuutta voittaa eilen äärimmäisen vaikean viikon päätteeksi. Edellisen kohtaamisen jälkeen Groven kotiyleisö saatteli pelaajat pukuhuoneeseen buuauksien säestämänä ja ehkä se oli juuri se mitä joukkue tarvitsi, jopa ansaitsi, toisin kuin managerin mielestä. Pysytään nyt sitten henkisesti p*rkeleen vahvoina ja osoitetaan olevamme ammattilaisia joiden ei sovi käydä läpi mitään ’murheellisia periodeja’ kesken kauden.

Lyhyesti itse ottelusta ja sähköä oli ilmassa jo ennen kuin se pääsi alkamaan, Jens Lehmann tekee paluun tositoimiin. Tekisi mieli väittää totuunena, Manuel Almunia on pelinsä Arsenalin paidassa pelannut ja Wojciech Szczesny tekee paluun tolppien väliin Liverpoolia vastaan. Ellei nuori Puolalainen kuntoudu sormivammastaan, aavistuksen kokeneempi Saksalainen jatkaa. Ilmassa voi tuntua nostalgiaa, eikä Lehmannin eilistä esitystä ole syytä moittia lähtökohdat huomioiden, päinvastoin, mutta toivon Szszesnyn paluuta.

Tiedä sitten odottaako Abou Diabya ja Eddie Ebouea tänään tuoreet jatkosopimukset allekirjoitettavaksi, mutta mieleeni tuli flashback parin kauden takaa kun Denilson ja Diaby veivät maaleillaan meidät 2-0 johtoon Villa Parkilla. Friikki oli fiilis kun Eboue kirjaimellisesti pommitti pallon 200km/h:n nopeudella verkkoon pelattuaan tilanteen vielä kaiken kukkuraksi loistavasti seinäsyötöllä Jack Wilsheren kanssa.

Diaby oli puolestaan ottanut takuulla jotain ihmelääkettä (toivottavasti ei mitään kiellettyä tai Kolo Tourelta saatua), sillä maalinsa oli varsinainen työvoitto. Jokainen ymmärtää että työvoitto ja Diaby samassa lauseessa positiivisessa mielessä kuulosta sekin jokseenkin friikiltä, jos ei nyt Denilsonin mittakaavassa. Toivotaan nyt ettei pelkästään eilinen voitto, ei myöskään Diabyn suoritus ollut tähdenlento. Rehellinen tässä on tottakai pakko olla, pitkä ja kivinen on Aboun, puhumattakaan Ebouen matka siihen että heidän varaan alkaisin mitään laskea.

Näkisin että paine saada tulos lukuisten pettymysten jälkeen näkyi, mikä on vain luonnollista. Annan kokonaisuudesta koko joukkueelle puhtaat paperit, mutta yhtä lailla lähes jokaisen pelaajan kohdalle osui isompi tai pienempi virhe. Esimerkiksi niin hyvän ottelun kuin Gael Clichy pelasikin, mukaan mahtui se yksi ’perinteinen’. Tai Laurent Koscielny, on oppimassa maan tavoille, mutta samalla näen hänessä aikapommin joka johtaa ulosajoon ja/tai rangaistuspotkuun. Hänen täytyy pystyä karsimaan harkitsemattomat suoritukset pois pelaamisestaan.

Joku toinen päivä van Persie olisi tehnyt kaksi, ellei kolme maalia ja alkukauden itseluottamuksella Samir Nasri olisi laittanut shown pystyyn. Miten vain, Hollantilainen maalin teki ja Ranskalainen oli piristynyt tullessaan listatuksi pelaajien joukkoon mistä kolleegat kauden pelaajan valitsevat. En nyt vielä faktana uskalla väittää ja kuka tietää yhä kesäisemmät kelit antavat voimia, mutta Wilsheren jaloissa alkaa näkyä valtava määrä minuutteja. Mahdoton sanoa näkyisikö se liiaksi kaikessa hyvässä jos Jack saisi ohjeet aavistuksen säästää energiaansa pelin sisällä, osaisiko hän pelata muuten kuin aina 110% pelissä joka tilanteessa.

Sitten vielä kapteeni. Onko sitten loukkaantuminen saatu täysin hoidettua vai oliko Cesc ensimmäinen joka katsoi peiliin viikko sitten lauantaina, vai molempia. Katalaani teki joka tapauksessa paluun joka ei jättänyt ainakaan allekirjoittanutta kylmäksi. Saimme nähdä lähes liukuhihnalta Fabregas’n tavaramerkiksi muodostuneita oivaltavia syöttöjä jotka repivät kaverin puolustusta. Jos vain auringon lämpö auttaa pitämään takareiden kunnossa ja mikä ikinä trio edessä hyökkääkin, kapteeni kirjauttaa vielä lukuisia syöttöpisteitä jäljellä olevissa otteluissa.

Te tiedätte.. tai ette sitä konkreettisesti tiedä muuten kuin luottamalla miehen sanaan, mutta olen naurettavan hidas kirjoittamaan kahden toki vikkelän etusormen järjestelmällä. Syntini on se että naputan tuijottamalla vain näppäimistöä ja kun nostan katseeni ruudulle, korjaan kirjoitettua toistuvasti ja voitte kuvitella kuinka paljon siihen tuhrautuu aikaa. Err.. Halusin vain sanoa että vedin edellisen sellaisessa ennätysajassa tien päältä että ajatusten neljästä sanasta yksi päätyi mustaksi valkoiselle, joten älkää huolehtiko liiaksi ontuvasta ulosannista tai epäilemättä useiden oleellisuuksien unohtamisesta.

Vielä kerran, pidetään asiat perspektiivissä, voitimme Blackpoolin. Sunderland, WBA, Blackburn ja Blackpool, viisi pistettä tusinasta mahdollisesta täytyy nähdä pahana alisuorittamisena. Alla on kuitenkin lopulta voitto ja vaikken voi väittää tästä olevan hyvä jatkaa, on tästä parempi jatkaa. Tämä pelaajien täytyy sisäistää, eilinen ei ollut mikään ’vapaudu vankilasta’ -kortti, se oli maksimissaan ’pääsy ehdonalaiseen’ -kortti.

15 thoughts on “Easy cowboys

 1. Tässä hieman toisenlainen näkemys DD:n paluusta:
  http://www.arsenalnewsreview.co.uk/news/2034/30/Kroenke-takeover-means-David-Dein-won-t-come-back/

  Anyways, nyt alkaa seurassa tapahtua. Korjatkaa, jos muistan (ja kun varmasti muistan), oliko se niin, että DD toi Silent Stanin seuraan ja oletti hänen rahojaan käytettävän joukkueen rakentamiseen ja kun johtokunta ei ollut ihan samoilla linjoilla, Dein sai lähteä ajatuksineen?

  Jos se näin meni, niin saattaahan tuo palata. Toivottavasti ainakin. Kyllä Deinillä oli helvetin suuri rooli Arsenalin rakentamisessa sille tasolle, millä se nyt on. Jokunen lasi punaviiniäkin taisi kulua Arsenen ja Davidin syvällisissä keskusteluhetkissä nojatuoleihin syventyneinä. Eikös herroilla ollut hyvä ystävyys- ja kunnioitussuhde?
  Saapa nähdä mitä tuleman pitää. Hill-Wood nyt ainakin jatkaa puheenjohtajana, for now.

  Olen ollut skeptinen näihin ulkomaalaisomistuksiin, mutta tämä oli tulossa ennemmin tai myöhemmin. Kenties hyvä, että se tuli juuri nyt!

 2. Näistähän ei koskaan tiedä, mitä oikeasti seuraa. Esim. Liverpoolin tapauksessa kaikki on mennyt ns. munilleen. Munassa omistajilla ei ole rahaa, mutta seura porskuttaa silti. Ja sitten on nämä itsevaltiaat, jotka haluavat määrätä kaikesta, kuten Chelseassa. Parasta tässä on se, että kahden omistajan kädenvääntö loppuu.

 3. Onpas viikko takana, kannattajien dissaamista, omistaja sekä mahdollisesti Dein takaisin, roskanestosana purulelu, onpahan pureskelemista.

 4. Jaahas , nyt se sitten toteutu . Punavalkoiset siirtyi ulkomaalaisomistukseen , jenkkilään eikä ökyryssälle . Hyvä vai huono ? Olipahan viikko……
  Itselläni ainakin meni PHW,tä kohtaan kaikki kunnioitus viime viikon lausuntojen jälkeen , toivottavasti painus vittuun koko seuran toiminnasta yläluokkainen ylimielinen mulkku .
  Toivottavasti huhut DD;n paluusta pitävät paikkansa .

  Kroenken kohdalla pikkasen huolestuttaa hänen motiivinsa , onko puhdasta liiketoimintaa vai tosiaan halua satsata? Hänhän omistaa mm. menestyneen änäriseura coloradon joka tosin ei viime aikoina ole ollut aivan liekeissä..

 5. Mäkin mietin tota lätkä-Coloradoa: omistiko Kroenke seuran jo silloin, kun siellä pelasivat Fobba, Sakic yms. eli parhaiten palkattuja heppuja.

 6. Elikkäs se on sitten 11.4.2011 kun Arsenalissa alkaa uusi aikakausi. Jään odottamaan mitä uutta Stan tuo nyt, kun hän saa enemmän valtaa. Kuitenkin parempi ratkaisu kuin uzbekki olisi ollut, mutta toivon kovasti, että Stan astuu esiin ja esittelee omia näkemyksiään itse – ei siis pr-toimiston kautta. Elämme mielenkiintoisia aikoja!

  ja Isse: pikaisella googletuksella Stan osti Avalanchen vuonna 2000 ja vuonna 2001 he juhlivat Stanley Cuppia. Tällöin joukkueessa pelasivat mm. Sakic, Roy ja Forsberg. Sen jälkeen menestystä ei sitten ihan samalla tavalla tullutkaan, vaikka ostivatkin Kariyan ja Selänteen kaudelle 2003. Nyttehän tuo joukkue ui melko syvällä

 7. Itse en uskalla sanoa juuta enkä jaata. aika näyttää mutta toivon todella että Kroenke ajattelee Arsenaalin parasta eikä vaan omaa taloudellista etua. No aika näyttää. Pidetään sormet ristissä.

 8. No jos jokin on varmaa, niin Kroenke ajattelee ensisijaisesti omaa kukkaroaan. Tottakai, mieshän on businessmies. Kuitenkin lohduttavaa on, että Arsenalin kaltaisessa joukkueessa urheilullinen tulos tarkoittaa myös voittoa Kroenken kukkaroon.

 9. Kroenke on sikäli selkeämpi tapaus kuin Usmanov, koska kalapuikkomiehellä on jo kokemusta urheiluseurojen omistamisesta. Kyseessä on selkeästi bisnes, jolla hän ansaitsee eikä sivubisnes, jonka taloudellisella tuloksella ei ole mitään väliä (vrt. esim. City tai Chelsea). Tarkoittaa siis sitä, että hän tuskin antaa managerille avointa shekkivihkoa. Sitä taas ei tiedetä, millainen kilpailuvietti hepulla on. Kun haalii urheiluseuroja, luulisi sellaisenkin löytyvän.

  Arsenal on kuitenkin poikkeus kalapuikkomiehen omistuksissa: muut seurat ovat yhdestä ja samasta kaupungista eli Denveristä. Toki osaomistuksia on vähän muuallakin. Lisäksi lätkä- ja korisjengit pelaavat samalla areenalla, Pepsi Centerissä. Korisjengi ei ole koskaan voittanut NBA:n mestaruutta eikä futisjengi MSL:ää. Ja tosiaan, Avalancen viimeisin mestaruus tuli omistuksen alkumetreillä. Öh, ei kait hepulla ole luuseri-imago?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s