Aces High

R.I.P. Danny Fiszman.

Edellinen uutinen on kaikessa surullisuudessaan irrelevantti. Älkää kukaan ymmärtäkö väärin jos totean että parhaiten kunniotan taholtani Dannyn muistoa sytyttämällä kyllä kynttilän, mutta alkamatta kuitenkaan saarnaamaan ikään kuin olisin perhetuttu. Minä osallistun muistotilaisuuten sunnuntaina, kun oletan että ottelun alla pidetään hiljainen hetki.

On vaikea uskoa ettei meneillään ole maaottelutauko. Seitsemän Valioliigaottelua kalenterissa jäljellä, unelma – joskin etäinen – elää edelleen ainakin matemaattisesti ja tällainen kuurupiilo meneillään toista viikkoa.

Stan ’Känkkä’ Kroenkesta en jaksa enää sanaakaan, tai korkeintaan aiheeseen liittyen sen että Alisher Usmanovilta ei ottanut pitkään tunnustaa rakkautensa Arsenaliin. Hmm, valikoidaan nyt tunnustuksen uutislinkiksi tämä SKYn lyhyt artikkeli aiheesta. Tämä siksi että artikkelista löytyy linkki Nigel Winterburnin haastatteluun aiheesta ja varsin pian käy selväksi ettei Kroenke kiinnostaa lopulta lainkaan.

Olin jo kirjoittamassa ettei Wenger ole tilivelvollinen Winterburnille, tai edes sinulle tai minulle, eli kannattajille. Jäin hetkeksi pohtimaan tätä ja näinhän se on, tai ainakin pitäisi olla. Nigel antoi tiukkaa kritiikkiä täysin aiheesta managerin puheista ottaa hopeamitali seuraavat 20 vuotta. Jos pelaajat ansaitsisivat Arsenen mielestä enemmän tunnustusta ’saavutuksistaan’, viimeistään nyt kun Kroenke on liikkeensä tehnyt, hänen täytyy tulla julkisuuteen ja kertoa jakaako hän Arsenen näkemyksen, sen me kannattajat ansaitsemme.

Ottamatta tässä kohtaa jälleen kerran kantaa Arsenen turhauttaviin näkemyksiin, kaiken hämmennyksen keskellä Kroenkelle tarjotaan nyt mitä loistavinta tilaisuutta tehdä näyttävä sisääntulo ja voittaa taakseen epätietoisia kannattajia.

’Silent Stan’ – Amerikkalainen ei kuulemma pidä lainkaan lempinimestään, mutta kuinka erinomainen tilaisuus päästä siitä eroon. Voin vain kuvitella jos Stan astuu framille, kertoo visionsa, seuran tavoitteet ja vieläpä niin etteivät ne vastaa managerin näkemyksiä seuraavien 20 vuoden aikajanalla, hän saa olla sen jälkeen hiljaa hyvän tovin koska mitä ilmeisimmin ei pidä julkisuudesta.

On tavallaan nurinkurista, että valtaosa kannattajista oli suuromistajaa vastaan, olkoon että uutinen oli sittenkin sellainen mikä nähtiin vääjäämättömäksi ja nyt tällä tulevalla suuromistajalla on yhtäkkiä niin paljon valtteja käytössään.

Ensimmäiseksi Stan Kroenken täytyy tulla julkisuteen ja kertoa seuran tavoitteet. Sisältyköön tavoitteeseen aiheellinen ’varoitus’ siitä että niin makaat kuin petaat, eli seura tulee jatkamaan valitulla tiellä, taloudellisesti kannattavalla linjalla. Mutta se tavoite, se on voittaa, ei olla ’vain’ Mestareiden Liigassa kaudesta toiseen.

Arvovalta ja auktoriteetti, ainakin sitaateissa. Kroenken ei tarvitse julkisesti vaatia manageria vahvistamaan joukkuetta, se voidaan tehdään kulisseissa kertomalla edellä mainittu tavoite. Heti ensi kesänä muutama pomminvarma pelaaja joilla ei ole seuralle tavoitteen vaatimaa annettavaa lihoiksi ja kaksi / kolme vahvistusta ja avot.

Meidän Goonereiden valistuneessa joukossa on aina niitä jotka löytävät mitä tahansa salaliittoteorioita asiasta kuin asiasta. Mutta ne muutama ykkösjoukkueen pelaaja lihoiksi, lainapelaajien karsiminen kolmanneksella ja mainitut vahvistukset ja kaikki voittavat. Kroenke toi muutoksen, Arsene ’muutti’ politiikkaansa ja kas, valtaosaa kannattajista ei kiinnosta kuka käski, vai käskikö lainkaan.

Kuten totesin, Kroenkella on harvinaisen hyvä käsi, joku voisi kysyä oliko se jopa rakennettu, pelimies? Ajatelkaa nyt hyvät ystävät.. Jos me kaiken kärsimyksen ja turhautumisen jälkeen jäämme jälleen tämänkin kauden päätteeksi ilman pokaalia, on vaikea kuvitella potentiaalisempaa kesää unohtaa paitsi kulunut kausi, jopa kuusi edellistä vuotta jos Kroenke haluaa sen kortin käyttää.

Kaikki tämä edellinen on täysin mahdollista, väitän että se on jopa yksikertaista sikäli kun yksinkertaisuudesta voidaan tässä yhteydessä tällä tasolla puhua. Ja mikä kenties olennaisinta tietystä stabiiliudesta mutta samalla muutoksesta puhuttaessa, Arsene Wenger voi jatkaa menettämättä kasvojaan puhtaalta pöydältä, vahvistukset voidaan helposti nähdä hänen henkilökohtaisen politiikan muutoksena. Minä taipuisin sitä paitsi uskomaan siihen ettei Arsene aio aikanaan luopua tehtävästään niin että menestymättömyys jättäisi varjoonsa ne kultaiset vuodet.

Ai niin ja Peter Hill-Wood, David Dein sekä Alisher Usmanov. Alan hämmästellä Kroenken ässiä hihassa. PHW:lle kultainen kädenpuristus ja ilman dramatiikkaa eläkkeelle siirtyminen, ässä. David Dein takaisin kotiin, ässä. Ja vilpittömän kunnioittava suhtautuminen kannattajiin ei vähiten Arsenal Supporters’ Trustin kannustamana, mikä sopisi inhimillisyydessään paremmin sotaisaan nykymaailmaan kaikkine kriiseineen kuin yhteistyö Lännen ja Idän välillä, eli Red & White Holdingsille paikka seuran hallitukseen. Ai niin, ne kausikorttien hinnat, mieti tarkkaan Stan ulotatko yli inflaation korotuksen myös yksityisille yritysten ohella.

Ai ei Kroenkea, pfff. Stan, sovitaanko nyt niin että käytät edes kaksi neljästä ässästäsi, varauksella pata Dein ja ruutu PHW myöhempää käyttöä varten. Se että Arsene joutunee hylkäämään Itävallan leirin kauden alla oli jokseenkiin selvää, mutta olin vakuuttunut ettei osoite ole Aasia vaan Yhdysvallat. Asiassa on ilmeisesti päästy kompromissiin ja New York Red Bulls (Thierry Henry) tulee Emirates Cupiin(?) jne, bisnestä.

Vaihdan nyt Arsenalin politiikasta kotimaan politiikan pariin, otan konjakin (älkää huolestuko, vaalihuumassa yhden tähden jalojuomakin on mahdollista populisoida), hyvän asennon sohvalla ja keskityn illan (keskiviikon) vaalitenttiin. Jos ette sitä ennakkoon tehneet, muistakaa käyttää oikeuttanne sunnuntaina.

Oih kotimaa, FIFAn listan numero 81 ja veljemme lahden eteläpuolella sijalla 74. Jos joku kotimaista jalkapalloa seuraava tai kannattava tätä ihmettelee, lopettakaa se. Itse en juurikaan kotimaista jalkapalloa seuraa, mutta väitän etten ole siihen syyllinen. Mikä on muuttunut lopulta siitä kun nuorena poikana Oulussa Raatin Stadionilla tätä viheriöiden shakkia seurasin?

Ihan v*tun sama oliko silloin jotain politiikkaa oikeisto vastaan vasemmisto urheilupiireissä, tässä me olemme jopa siirtämässä kotimaan Veikkausliigan alkua syistä että jalkapallo ei vain toimi tässä maassa, tai sen toimivuudesta päättävät kuvittelevat sen toimivan, no matter what. Mitä ihmettä sekoilen.. Ahaa, olen seurannut vaalitenttiä jo tunnin läppäri sylissä..

5 thoughts on “Aces High

  1. mites muuten menee toi päätösvalta nyt…..voiko jenkki nyt päättää itekseen(myydäänkö joku tai ostetaanko joku) vai pitääkö sen kysellä näiltä vähemmistö omistajilta!?

  2. ok!

    Djourou ja Szczesny ovat näköjään (ehkä) kunnossa liverpoolia vastaan.Ja Thomas Vermaelen on alottanu näköjään täyden reenaamisen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s