Odotellaan huomista

Varabloggaaja vuorossa tänään.

Mestaruuskamppailun kannalta tänään ei tule juurikaan mitään tapahtumaan, me pelaamme vasta huomenna ja ManU ei pelaa liigaa koko viikonloppuna. FA Cupissa kaatavat kuitenkin mitä todennäköisimmin paikallisvastustaja Cityn. Tämä ei tosin meitä lämmitä mitenkään, no toivottavasti nähdään edes pari punaista ja miksei myös muutama loukkaantuminen. Vidic, Nani ja vaikkapa Carrick olisivat ihan hyviä kohteita 🙂

No vakavasti ottaen katseet on kiinnitettävä ainoastaan omaan tekemiseen, sillä jos peliesitykset ei parane ja paljon viime aikaisesta on aivan sama miten ManU pelaa. Ainoastaan hoitamalla omat pelit meillä voi olla jonkin asteinen mahdollisuus, tähän toki hyvin vaikea uskoa viime aikaisten tapahtumien ja esitysten valossa. Yritetään kuitenkin niin kauan kuin se on ainakin matemaattisesti mahdollista.

Positiivisia uutisia saatiin lisää loukkaantumisrintamalta, Szczesny palaa mitä todennäköisimmin maaliin huomenna ja samoin Djourou topparin tontille. Erittäin tärkeitä uutisia molemmat, menestysmahdollisuudet nousevat kertaheitolla kun ei tarvitse katsella Almuniaa ja Squillacia avauksessa. Toki molempien pelivireessä on varmasti toivomisen varaa loukkaantumisten jälkeen, mutta toivotaan että Djouroun uskomaton putki jatkuu. Miehen pelatessa emme ole hävinneet liigassa vuoden 2008 loka- vai marraskuun jälkeen. Vaikuttava saldo vaikka rehellisyyden nimessä pelejä ei kuitenkaan aivan hirveästi ole kertynyt, joka tapauksessa useita kymmeniä. Tasuri on toki sama kuin tappio ja tässä tapauksessa se jatkaisi putkea, mutta tarkoittaisi samalla meidän jo tälläkin hetkellä hyvin hatarien mestaruushaaveiden lopullista kuoppaamista.

Sairastuvalta kuultiin myös Szczesnyn ja Djouroun lisäksi muitakin uutisia. Song on pelikuntoinen, mikä on varmasti hyvä asia ja myös Denilson saattaa tehdä paluuun, tämän asian positiivisuudesta voidaan olla montaa mieltä. Sagnan pelaaminen on taas epävarmaa, samoin kuin Ramseyn ja Rosickyn. Näistä ensiksi mainittu olisi tärkeää saada kuntoon ja mikäli näin onnistuttaisiin tekemään niin puolustuslinja olisi Vermaelenia lukuun ottamatta paras mahdollinen. Ja hyviä uutisia kuultiin myös belgialaisen osalta, mies on vihdoin ja viimein aloittanut täysipainoisen harjoittelun joukkueen mukana. Pelaaminen tällä kaudella on kuitenkin ymmärrettävästi hyvin epävarmaa.

Loukkaantumisuutisten ohella Wenger antoi kommenttia Wilsheren mahdollisesta tai pikemminkin todennäköisestä osallistumisesta alle 21-vuotiaiden kesän kisoihin. Järkevää puhetta, mutta kuka uskoo että Stuat Pearce tai muu FA kuuntelee tässäkään asiassa järkipuhetta. Jack pelaa kisat ja voimme olla varmoja taas kerran, että asian todellinen häviäjä olemme me ensi kauden osalta.

Liverpool on pelannut heikosti vieraskentillä lähes koko kauden, mutta maanatain kotivoitto Citystä oli vakuuttava. Samoin ennätyshankinta Carroll sai maalihanansa vihdoin auki ja se ei todellakaan lupaa hyvää huomiselle. Onhan mies jo kerran upottanut meidät tällä kaudella Grovella. Tuolloin Newcastlen väreissä ja todella suosiollisella Fabianskin avustuksella. Toivottavasti salama ei iske kahdesti samaan paikkaan. Olo on toki huomattavasti luottavaisempi mikäli avaukseen saadaan takaisin kolmikko Szczesny, Djourou ja Sagna.

Näiden mahdollisesta pelaamisesta huolimatta Carroll on pelaajatyyppinä vaikea pideltävä kenelle tahansa puolustajalle ja varsinkin meidän puolustukselle miehen rymistely boksissa ja ilmatilassa on todellista myrkkyä. No pitää toivoa, että myös meidän hyökkäys RVP:n, Nasrin ja Fabregasin johdolla nostaa tasoaan roimasti viime aikaisista esityksistä. Vaikea nähdä Liverpoolin jäävän nollille, joten vähintään kaksi maalia tullaan tarvitsemaan voittoon.

Ei tämän enempää tältä erää vaan jäädään odottamaan huomista ja totta kai kolmea ensiarvoisen tärkeää pistettä.

5 thoughts on “Odotellaan huomista

  1. Konsonantin paluu on hieno asia , vaikka Mad-Jens hoitikin homman viime viikonloppuna aivan hyvin . Djouroun saaminen takaisin rosteriin on myös hienoa , tilastot hänen osaltaan ovat todella vakuuttavat. Squillacci tekee tilaa mut Kosin pelaamista omalla rangaistusalueella olisi saatava vähän järkeistettyä , viime pelissä vain puolisokea tuomari pelasti pilkulta jopa pariltakin?

    Verminaattorin kohdalla ei oikein tiedä mitä enää ajatela , epäilen että ensi viikolla ilmoitetaan ”little setbackista” . Olisihan se toki hienoa nähdä TV5 vielä sotisovassa tällä kaudella mutta uskoo vasta ku näkee….

  2. Goonermind on oikeessa Kosin suhteen. Koscielny pelaa vähän turhan riskialtista peliä boxin sisällä. Tällä kaudella on ollut useita tilanteita, joissa pilkkuja ois voinu tulla enemmänkin ranskalaisen rapatessa. Kos tuskin yrittää tietoisesti taklata rankkarialueen sisällä, mutta läheltä piti-tilanteita tulee liian usein. Taklauksen ajoitukseen täytyis keskittyä enemmän tai pelinlukuun niin ettei tarvi pelata palloa vastustajan läheltä pois vaan jo aiemmin pienemmällä riskillä.

    Katsoin tuon Villen mainitseman Pool-City pelin eikä siinä mun mielestä kenttäpelissä Pool ollut juurikaan parempi. Maalintekopaikoissa olivat selvästi terävämpiä ja siks numeroista tuli isot. Toki Carrollin ja Suarezin kanssa saa olla tosi tarkkana. Carrollin toisessa maalissa Kolarov hävisi pääpallon sata-nolla voimakkaalle Carrollille. Keskitykset pitää pystyä minimoimaan huomenna ettei meille käy samalla tavalla.

  3. Steve Bouldista huhutaan seuraajaa Ricelle kauden päätteeksi, olisi kyllä tervetullut tuulen vire. en itse näe mitään pahaa sanottavaa Patissakaan, mutta jotain uutta olisi tapahduttava, AW sitä tuskin tarjoaa. ja jokatapauksessa Bould tuntuu ainakin tähän mielentilaan huomattavasti Stojkovicia paremmalta vaihtoehdolta…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s