Aikuistumista ja vastausta odotellessa

Kiitos Ville.

Ihan yhteen sanaan en kykene päivitystä tiivistämään, mutta olisin kyllä halunnut. Muistan nimittäin noin 20 vuoden takaa lukioajoiltani erään hauskan jutun; äidinkielen ylioppilaskirjoitus ja yhtenä otsikkovaihtoehtona ’Elämäsi rohkein teko’. Eräs kokelas päätti sitten toteuttaa sen ja kirjoitti koepaperille yhden ainoan sanan – Tämä. Niin rohkeaksi (nerokkaaksi) Ylioppilaslautakunta teon tulkitsi, että palkintona oli Laudatur äidinkielestä.

Mitä tekemistä edellisellä sitten on tämän päivän blogin kanssa? Malttakaa vielä muutama sana. Olin niin vihainen ja turhautunut sunnuntai-iltana, että noin kolme minuuttia vihdoin päätösvihellyksen jälkeen vihani ja turhautumiseni purkautui nauruna, tunsin kokeneeni jotain mahdotonta. Ironista kyllä kirjoitin ennakossani mahdottomuudesta ja taikauskosta, viitaten toki johonkin aivan muuhun.

Nyt se assosiaationi muistoon lukioajoilta, yksi sana / yksi otsikko. Eilen aamupäivällä NewsNow’n sivuille ilmestyi otsikko Arsenal.comista:

’Djourou – We have to respond at T*ttenham’

Silloin kilahti, menetin yksinkertaisesti malttini täysin ja se sunnuntai-illan nauru – nauru joka tuntui kuin sydän palaisi sisälläni palasi takaisin. Sillä hetkellä päätin että sietokyvylläni on rajansa. Suljin NewsNow’n, en käynyt kuuntelemassa ATVO:lta mitä Sveitsiläisellä oli sanottavanaan, irtisanoin itseni Arsenalista – ainakin huomiseen. ’We have to respond..’, v*ttu ihanko totta, en olisi arvannut.

Tunnen oloni kannattajana kuin työntekijäksi jonkin haastavan projektin (eh) kimpussa. 12 tunnin työpäivä takana ja projektin vetäjä vaatii vielä yhtä tuntia, sitten toista, sitten kolmatta.. Kun tuntiviisari on kiertänyt kaksi täyttä kierrosta, voimat yksinkertaisesti loppuvat ja samalla usko projektin valmistumiseen, vastaan tulee koko ajan uusia ongelmia. Valitettavasti meidän seura vaikuttaa olevan nyt tilassa missä työntekijöiden (pelaajien) itseluottamus projektin onnistumiseen horjuu, eikä projektin vetäjä (manageri) löydä keinoja junan takaisin raiteilleen saattamiseen.

Myönnän reilusti että alkaa väsyttää tämä(kin) kausi, voitte olla varmoja että inspiraatio kannustaa itseään kirjoittamaan käytännössä päivittäin on koetuksella. Kyllä tässä varmaan olisi pitänyt jo tähän ikään mennessä kasvaa aikuiseksi ja kyetä rakentavaan keskusteluun. Puolustaudun kuitenkin sillä ettei managerimmekaan kykene kaikella kokemuksellaan hillitsemään itseään. Taitaa vain olla niin että aikuisuus ja intohimo jalkapalloon on mahdoton kombinaatio panosten ollessa kovimmillaan. I feel p*ssed off, spot on Kenny.

Tuntuu nöyryyttävältä, mutta come on The Toon Army! 90+11, 3-2, Shefki.

12 thoughts on “Aikuistumista ja vastausta odotellessa

 1. Jaksamisia vaan hentelle vaikka raskasta on…….on tämä blogi sellainen henkireikä joka auttaa niin helvetisti vaikeina aikoina kun voi jakaa pettymyksensä täällä . Villelle peukku myös.
  On taatusti pitkän kannattajaurani raskain kausi , on tullu lunta tupaan ovista ja ikkunoista jokaisessa kilpailussa . Aika monesta harmaasta hiuksesta voi kiittää Arsenalia…

 2. Tänä keväänä punaisten piti palata pokaalikantaan – ja niin kävikin. Laji meni vain vähän väärin. On se nyt viddu, että kevään laiha lohtu on hifk, joka päätti 13 vuoden kuivan kauden, mutta arsenal vain sössii.

 3. Jos jotakuta kiinnostaa Manu-peli 1.5:
  jean constantineau
  Subject: man u
  To: goontom@yahoo.com
  Date: Tuesday, 19 April, 2011, 1:22

  Hi Tom,
  Looks like we may have 2 tickets available, are you still interested? I should have more news later tonight or tomorrow.
  Cheers,
  Jean
  ps. kontaktit suoraan Jeanille.

 4. Hassu fiilis. Normaalisti tuon Tommin viestin jälkeen olisi sähköpostiosoitetta soviteltu ”vastaanottaja” -kenttään, mutta tilanne on mikä on. Minulla on toivonrippeet aika vähissä. En yksinkertaisesti jaksa uskoa. Jos pelillinen ilme olisi tappiopeleissä ollut toinen, jos olisimme yrittäneet, jos olisimme taistelleet.. ehkä sitten olisi Manu-liput kiinnostaneet ja kiinnostanut sarjan loppu ylipäänsä. Pelaajista vain ei näy, että he edes taistelisivat liigavoitosta. Nyt vain pelaillaan kausi loppuun.
  Mietin tässä juuri aamupäivällä, että koska olen nähnyt joukkueemme viimeksi taistelevan. Se taisi olla kaksi kuukautta sitten – 16. helmikuuta kotona Barcaa vastaan viimeiset 20 minuuttia. Sen jälkeen meille on tarjottu Liigamestaruutta hopealautasella aina viimeiseen saakka, mutta pelaajia ei näytä asia kiinnostavat. Wilson ja Seaman puhuivat eilen asiaa, mutta vai osittain. Onhan se hieno saavutus Arsenelta, että joka kausi pelataan mestareidenliigaa, mutta muistetaanko meidät siitä? Ei. Voittajat muistetaan, piste. Eikun huutomerkki!
  Pari isoa JOSSIA. JOS Shefki kaataa tänään Munan ja JOS napataan huomenna WhiteShiteLanelta 3 pinnaa, niin sitten… Kuulostaako todennäköiseltä? Jepjep..

  Millä tän jengin saa pelaamaan? Vastaus; ei millään niin kauan kuin manageri on Wenger. Tai, no katsotaan vielä tuo Spurs peli. Se pienen pieni toivonkipinä kieltää heittämästä kirvesta kaivoon ennen keskiviikkoa.

 5. Newcastle on sellainen porukka että ne voi kotonaan jopa yllättää Manun, mutta toisaalta Harakat on tällä kaudella ollut niin ailahteleva jengi ettei 0-5 turpaanottokaan olis mahdottomuus. Olennaista tässä kuitenkin on se, että jälleen kerran me joudutaan toivomaan apuja muilta kun itse ei olla tarpeeksi hyviä hoitamaan omaa osuuttamme. Ja mitä sitten vaikka Newcastle venyisikin yllätykseen??? Jos meille annetaan lisää mahdollisuuksia niin eiköhän nyky-Arsenal onnistu nekin kusemaan. Luotto on täälläkin ihan nollissa mestaruuden suhteen. Tällä kaudella ollaan jouduttu nöyrtymään niin helvetin monta kertaa että tuntuis hyvin ihmeelliseltä jos pokaali Grovelle jollain konstilla onnistuttais saamaan. Pelit alkaa käymään vähiin, joten meidän mestaruusmahdollisuuksien hengissä säilyminen vaatii ehdottomasti voittoa kaikista jäljellä olevista peleistä. Sekään ei välttämättä riitä sillä Manun pitäis hävitä keskinäisen pelin lisäks vielä toinen ottelukin ja kaiken lisäks niillä on juuri tarvittavan verran parempi maaliero ainakin tällä hetkellä. Pool-peli vituttaa edelleen raskaasti. Kolme pistettä siitä niin ero Manuun olis ollut todella paljon realistisempaa kuroa kiinni. PRKL!!! Mä alan olla kurkkuani myöten täynnä kaiken maailman anteeksipyytelyitä pelien jälkeen ja mahdollisuutta seuraavassa pelissä näyttää mikä joukkue tää on ym. ym. skeidaa. Se mahdollisuus on silloin kun tuomari ekan kerran pilliin viheltää eikä aina seuraavassa ja seuraavassa pelissä. Helvetti. Meidän pelaajat on pelien jälkeen anteeksi että olen olemassa- ja sori että olen syntynyt-fiiliksissä eikä itseluottamuksesta, voittamisesta ja pelien tappamisesta ole tietoakaan.

  Olis niin saatanan paljon mukavampi lähteä sarjassa viimeisille kierroksille muutaman pisteen johdossa kuin 6 pistettä kärjen takana toivoen ihmettä tapahtuvaksi. Jos ja kun ollaan jollain muulla kuin piikkipaikalla Fulham-ottelun jälkeen niin toivottavasti kausi käydään helvetin tarkkaan läpi, myönnetään virheet ja aloitetaan korjausliikkeiden teko viimeistään heti juhannuksen jälkeen kun pelaajat ovat saaneet hetken vetää henkeä.

  Toivottavasti Stan Kroenke on voittajatyyppi tekee kesällä jotain hyvin radikaalia. Tai ainakin antaa muille pelimerkit niiden tekemiseen.

 6. Joo, ei nostella kannua tänä keväänä Islingtonin kaupungintalolla, joten täytyy tyytyä nakkikattilaan jäähallin parkkipaikalla tänään klo 18. Tuli muuten eilen tasan 40 v täyteen ’sivulaji’joukkueen fanitusta, Arsenal vasta 39 v toukokuussa. Ehkä ensi keväänä?

 7. Erinomaisia artikkeleita tänään Online Goonerissa, erityisesti Paul Gardinerilta tämä summeeraus, mitä tarviis tehrä:

  http://www.onlinegooner.com/article.php?section=exclusive&id=2218

  Kiellettyjen ilmaisujen listaan haluaisin lisätä myös tämän: ’We lacked a little bit of sharpness in the final third’.

  Toisaalla John Evansin artikkelissa spekuloidaan, että Cesc olisi kesällä lähdössä, koskapa Englannin talonsa on myynnissä eikä uutta olla hankkimassa.

  Roskanestosana nakki, heh.

 8. Hauska toi Villen eilinen otsikko ”Tähän ei pysty mikään muu seura maailmassa” Hehhe! Ehkä ei, mutta puolustajien pelaamisesta tulee kyllä mieleen Suomen maajoukkueen legendaarinen pakkipari Ruotanen, Siren. Nyt kun päästiin kiekkoon, niin Peltonen sanoi maikkarin textv sivulla 229″ Koppi täynnä johtajia”. Kuulostaa varsin tutulta. Tietysti sillä erotuksella että sen sanoi mestarijoukkueen kapteeni. Sitten Lennu Petrell sanoi jossain haastattelussa että jos Ville Peltonen hyppää kaivoon niin joukkue menee perässä. Taas jos Cesc hyppäisi kaivoon, niin en usko että tämän hetken Arsenalin pelaajista kummoista jonoa kaivon viereen syntyisi. Joku siellä taas mättää pahasti. Oisko taas joukkuehenki perseellään?. Tiedä sitten oisko tähän ratkaisu uusi valmentaja vai muutama hankinta.

  Fergusonhan on sanonut julkisesti että kesällä tulee 2-3 uutta miestä. Nimissä on pyörinyt Sneijderia, Benzemaa, Adleria ja muita valmiita huippupelaajia. Chelsea varmasti kanssa hankkii muutaman täsmän rahalla. City ostaa kaikki jotka saa. Enkä yhtään ihmettelisi vaikka Poolille myös tulisi lisää laatua.

  Mitenkä Wenger vastaa? No helvetti sehän houkuttelee Barcan akatemiasta jonkun viistoistakesäisen ja hankkii ilmaisella siirrolla suomen alle 19 vuotiaitten maajoukkuetopparin. Olkoon miten hieno tahansa tämä Wenkun nuorisoprojekti niin se on selviö ettei sillä pokaaleja tule. Ainakaan niin kauan kuin muut käyttää noin tolkuttomasti rahaa.

  No ei ku pää pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä. Oisko jopa huomenna aika laittaa tappioton putki poikki.

 9. Gardinerilta tosiaan hyvä artikkeli. Täyttä asiaa. Tosin se ihan ensimmäinen asia mikä seurassa pitäis tehdä on ehdottomasti Wengerin korvaaminen managerilla, jonka jalkapallotietous on päivitetty tälle vuosikymmenelle ja joka pelaa voitosta jokaisessa pelissä sekä jokaisessa kilpailussa. Mr. Jäärän kera Arsenal ei voita enää ainoatakaan pokaalia. Kilpailu on nykyään niin kovatasoista eikä Wengeriltä tunnu enää löytyvän mitään uutta millä Manun ja Barcelonan kaltaiset kestomenestyjät ohitetaan.

 10. Jep. Huomenna taas peli.

  Ei oikein tiedä mitä pitäisi tuntea. Olo on aika tyhjä, enkä odota tältä joukkueelta huomenna ihmeitä. Riippumatta manu-castle ja spurs-pelien tuloksista uskon, että mestaruus-juna on jo mennyt ja me jäimme asemalle turhautuneina heiluttelemaan lippuja Arsenen kanssa. Tästä huolimatta avaan huomenna kaljan, kannustan ja toivon voittoa spursista. CL-paikka on kuitenkin varmistamatta ja top3 sijoitus vielä kauempana – näidenkin asioiden eteen on vielä työtä tehtävänä.

  Tänäänkin Arsenal.com tarjosi Wengerin päivityksen ilmaiseksi. Sagna palaa, mikä ei ole yllätys. Kuitenkin mielenkiintoista ja yllättävää on Arsenen kommentti Almuniasta ja Denilsonista. ”

  [Almunia and Denilson] will not be in the squad but they are available. Almunia is back in normal training, Denilson as well. It is more a question of decisions, of choice.”

  Tällä kertaa kavereille ei edes keksitty toimistoloukkaantumista, joten näemmä kannattajien toiveiden mukaisesti kumpikin on jo pelinsä Arsenalissa pelannut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s