Principle of football [at this level]..

Bolton – ARSENAL  2 – 1  (1-0)

..is to win, not to try playing football the proper way at cost. Pahoitteluni, olen myöhään tätä sunnuntai-iltana kirjoittaessani täysin loppu. Ajatuksia olisi kaiketi kahdeksan kuukauden päivitysten kattamiseksi, mutta linkki ajatusten ja niiden tekstimuotoon saattamisen välillä on poikki.

On epämiellyttävä tehtäväni todistaa Arsene Wengerin puhuneen roskaa, syöttäneen sanoja suuhuni ja valehdelleen. Siitä on kymmenisen kuukautta kun saimme kuulla kuluvan kauden otteluohjelman, vajaa kymmenen minuuttia tästä tiesin että haluan olla Grovella Vappuna 2011 ja hommasin liput. Hotelli ja lennot ovat nekin varattu kuukausia takaperin viime vuoden puolella.

Kun Arsene toistaa toistamistaan minulle ja meille kaikille ettei kukaan uskonut meidän olevan missä olemme tässä vaiheessa kautta, totean käsi sydämellä hänen valehtelevan. Kuten useasti aiemmin, tällä kaudella minua ei kiinnostanut elokuun Blackpool ottelu, tai vielä syyskuun varma voitto West Bromia vastaan, oops!

Näin heikentyneen ManUn, eläköityvän Chelsean, täysin kurittoman Cityn ja tarvitseeko mainita Poolia tai Sp*rsia, eivät viimeksi mainitut ole yhtäkkiä realistisia kandidaatteja taistelussa Valioliigan mestaruudesta. Toisin sanoen täysin päinvastoin kuin Mr. Wenger joka haluaa edustaa näkemyksillään paitsi Arsenal FC:tä yksinoikeudella, myös kannattajia, mopo on karannut täysin käsistä.

Voisin yrittää lohduttautua sillä mitä saimme kuulla eilisen tappion jälkeen lehdistötilaisuudessa, mutta usko siihen että puheilla olisi käytännön merkitystä on kaikkien aikojen nollassa.

”Yes, it is very unsatisfactory because that is one of the easiest run-ins we have had for a long time. We still lack something that is called maturity, experience or calmness in important situations.”

Juhani Tammisella on prinsiippinsä, työpaikkojen suhteen terävimmässä kärjessä on sitten vähän niin ja näin, saati tulosten. Tammisen eduksi on laskettava itsekriittisyys, mikä johtaa ajatukseen että toivoisin Wengerin pukevan pelipaidan ylleen ja jalkautuvan kannattajien keskuuteen. No sitä hän ei tietenkään tee, mutta katsoisi edes Arsene.comista oman lehdistötilaisuutensa tällä kertaa toiseen ja kolmanteen kertaan.

Minua ei yllättänyt lainkaan se että kun mahdollisuus on finito, Arsene ’uskaltaa’ olla ns semikriittinen, mutta tämän semikriittisyyden ainoa tehtävä on minimoida kannattajien kritiikki ja luovia kohti tulevaisuutta niin samoin eväin kuin mahdollista.

Meillä oli eilen yhtä Belgialaista lukuun ottamatta (Diaby, come on) kaikki pelimerkit käytettävissä, ei mitään ylimääräisiä rasitteita muiden kilpailujen osalta tavoitteena vain ja ainoastaan Valioliiga. Meillä oli eilen vastassa Bolton jolla ei ollut agendalla tasan v*ttu mitään, me häviämme ja paras pelaajamme on Wojciech Szczesny.

Olen aivan satavarmasti kyyninen, mutta jos viihdettä Goonereille käytöksellään kentän laidalla eilen tarjonnut Wenger ei ole juuri nyt kyyninen, ensi kaudella en hanki lippua vappubileisiin Grovelle. Ja veikkaan etten ole ainoa. Olkaa kukin edelleen mitä tahansa mieltä David Deinin mahdollisuuksista palata organisaatioon, jos ja kun Arsene jatkaa, me tarvitsemme Deiniä. Olkoon mahdoton ajatus, mutta vielä mahdottomampi ajatus on Peter Hill-Wood halventamassa ja uhkailemassa kannattajia, oops again!

Allekirjoittanut ei ole tähän päivään mennessä ollut vaatimassa Wengerin eroa, mutta eilinen käytös kentän laidalla tai moraaliton takinkääntö pelastaakseen mitä pelastettavissa on lehdistötilaisuudessa on kaksinaamaisuutta mistä en pidä. Kausikorttijonon kuihtuessa miinukselle Arsenen prioriteetit joutuvat omituiselle koetukselle ja omituisinta tilanteessa on luonnollisesti se että puhumme samassa lauseessa Arsenen prioriteetesitä suhteessa kausikorttimyyntiin. Ymmärsitte kyllä, kiitos.

Wengerin nimeen vannovat, olen jälleen pahoillani, professori mokasi tämän viikon pahemman kerran. Nyt en kykene laajentamaan koko kauteen, mutta en sisäistä Arsenen mustavalkoista retoriikkaa ja mennäkseni todella pitkälle, Punainen lanka alkaa olla hukassa paitsi meiltä kannattajilta, myös pelaajilta. Ei spekulaatiot sanotaan Nasrista tyhjästä synny, tai että Arshavin joka on uskaltanut ääneen puhua, heidän tulevaisuus on agendalla ennen kuin Denilsonin tai Rosickyn, ffs!

Arsene on yhtä naiivi kuin rakastamaansa termiä tykkää käyttää. On pelottava ajatus jos olemme nyt luomassa jotain myyttiä joka tarkoittaa käytännössä kannattajien nyrkkitappeluita pubeissa, tekisi mieli sanoa että sähköinen media kohtaa printtimedian. Mutta vaikka näin, ongelma ei voi olla historian ja nykypäivän kohtaaminen tekniikan puitteissa, kyllä helppous palvelee takuulla molempiin suuntiin.

Nyt piste tälle, en paitsi jaksa yrittää parempaa, en siihen kykenisi. Pitkään allekirjoittaneen jorinoita lukeneet ymmärrätte kun kerron kyynelehtiväni, sillä ei ole v*tun p*skan tekemistä Arsene Wengerin tai Denilsonin suhteen, elän ja hengitän meidän seuraa ja nyt henkeä ahdistaa. Analyyttisyys, ei voisi vähempää kiinnostaa ja sittenkin valmistaudun matkaamaan pääkallopaikalle tulevana viikonloppuna, matka mihin olen säästänyt aivan liikaa jos nyt joku sitä pohtii.

16 thoughts on “Principle of football [at this level]..

 1. Jees, näin siis tänä vuonna. Jonkilainen de ja vu tuli silmien eteen. Ikään kuin joskus aiemminkin olisin keväisin seurannut vittuuntuneena kotikaupunkini palloseuran toilailuja ja toivonut maaliskuulle vesi kielellä Englannin mestaruutta vain todetakseni että pokaalit lipuvat tosipaikoissa muille seuroille. Ensi vuonna taas juhlitaan kun päästään kahdeksan joukkoon UCL:ssä ja pudotaan ”erityisissä olosuhteissa” saarivaltion cupeista ja päästään rahaliigaan tulevaksi kaudeksi. Mutta eihän me itse asiassa niin huonosti pelattukkaan tätä kevättä, onhan meillä vielä niin nuori joukkue joka vasta kypsyy tulevaisuutta varten ja jolle odotukset ylittävä saavutus on päästä mestareiden liigaan sellaisten suurseurojen kuin Liverpool ja Tottenham nenän edestä.

 2. Itseltä jäi matsi näkemättä , vietin yön bussissa matkalla koillis-thaimaasta bangkokiin . Kaveri laittoi lopputuloksen tekstarilla , ei loppujen lopuksi tappio edes hirveästi yllättänyt viimeaikaisten esitysten perusteela .
  Nyt se ”uskomaton” tappioton putki sitten katkesi , mitäs nyt keksit jäärä?

  Todellakin kuten hente kirjoitti , punainen lanka on pahasti kadoksissa . Pelaajilta , managerilta kuin seurajohdoltakin.
  JOTAIN TARTTES TEHDÄ !
  Itse monen muun tavoin annoin wenkulle tämän kauden vielä aikaa ja uskoinkin että muutosta ja tulosta tulee mut paskat …..
  Tällä päivämäärällä olen sitten virallisesti siirtynyt siihen joukkoon kannattajia joka haluaa jäärän eroa .Piste . Tämä on nähty.

  Aikaisempina vuosina bangkokissa vieraillessa on tullu joka kerta käytyä Arsenalin virallisessa myymälässä ostaa erilaisia seuran tuotteita .
  Nyt boikotti pitää , kierran kaukaa.

 3. Käännän tämän positiiviseksi: Ei tarvitse miettiä vappuohjelmaansa jalkapallon mukaan:) Kelikin on kuulemma hieno niin ulkoilu on loistava, ja ainoa, vaihtoehto.

  Kattellaan tuota Arsenalia sit taas syksymmällä. Tämä kausi on mun osalta paketissa.

  Peetu

 4. Tuo finnish gunnerin eilisen viimeinen kommentti oli todellinen rimanalitus, joten ei varmaan pitäisi vastata ollenkaan. No joka tapauksessa puututaan pariin asiaan. Kuten ja aiemmin sanoin en olisi halunnut olla oikeassa veikkausasian suhteen, mutta joskus tosiasiat kannattaa hyväksyä.

  Ennen kauden alkua en uskonut nelos- tai korkeintaan kolmossijaa parempaan sijoitukseen, edelleen varmasti toivoin mutta en vain realistisia mahdollisuuksia siihen nähnyt. Ja jos tämä on tilanne ja se vielä näyttää tapahtuvan niin ehkä seuran ongelmat ovat jossain muualla kuin kannattajissa. Eikö meidän kokoluokan seurassa ole silloin mitään vikaa jos kannattajien odotukset ovat kaudesta toiseen sijoilla 3-4 ja ne vielä toteutuvat vuosi toisensa jälkeen. Itse en ole tyytyväinen tähän, mutta toki sinä saat olla.

  Erikoistilanteista sen verran, että tällä kaudella jossain vaiheessa lähes puolet päästämistämme maaleista oli erikoistilnteista ja muutenkin olemme päästäneet liigassa lähes eniten erikoistilannemaaleja. WBA johti kai tilastoa ennen tätä viikkoa, mutta en tiedä johtaako enää. Joka tapauksessa me päästämme aivan liikaa maaleja kulmista, vapareista ja tietenkin rankkareista verrattuna muihin (kärki)joukkueisiin.

  Alkaa olla melko turha selittää ottelusta ja vuodesta toiseen menetettyjä pisteitä hukatuilla paikoilla. Asialle täytyy tehdä jotain jos itsellä on kolminkertainen määrä maalipaikkoja verrattuna vastustajaan ja silti vastustaja ottaa pisteet kerta toisensa jälkeen (eilen ei näin toki ollut vaan Boltonilla oli jopa enemmän vetoja maalia kohti). Tekemällä samat asiat vuodesta toiseen ja odottavan tuloksen olevan eri on jo silkkaa tyhmyyttä.

  Szczesnya tuskin kukaan on eilisistä maaleista syyttämässä. Mies oli meidän ykkönen ja kun silti hävitään vastustajan ollessa Bolton niin se kertoo aika paljon.

 5. Huomionarvoinen seikka on myös se, että ainakin mutu-tuntumalta meitä vastaan on tänä vuonna vihelletty todella suuri määrä rangaistuspotkuja. Joku tilastonikkari vois varmaan kaivaa pilkkutilastot tältä ja muutamalta edelliseltä kaudelta niin olis ihan faktatietoakin. Ainakin kolmessa viimeisessä ottelussa vastustaja on päässyt vetään 11-metristä ja se on aina huono asia. Sitä on turha enää spekuloida kuinka moni rankkari oli viheltämisen arvoinen, mutta jos tää mun arvioi lisääntyneistä rankkareista pitää paikkansa niin asialle täytyy tehdä jotain.

  Olen niin pettynyt ja vittuuntunut tähän kauteen että aloin jo ennen kauden loppua miettimään minkälaisia uusia pelaajia Arsenal tarvitsisi ja muutama ehdokas oliskin jo esittää, mutta ehkä voi olla parempi ensin potkia tämän vuotinen kärsimysnäytelmä tuskaiseen loppunsa ennen kuin alkaa pienessä mielessään haaveilemaan uusista hankinnoista. Varsinkin kun jääräpää on jo etukäteen ilmoittanut ettei suuria siirtoja ole tulossa. Jos mm. Cesc, RvP, Nasri ja Arshavin haluavat vaihtaa maisemaa niin siinähän on Mr. Patonki ihmeissään ja alkaa olla pakotettu tekemään hankintoja. Vai nostetaanko vaan ressuista ja otetaan lainapelaajien armeija tällä kertaa omaan käyttöön?

 6. Epäilen, ettei Wengerin olisi viisainta kauden loppusuoralla kertoa tarvitsevamme kovia vahvistuksia, kun taistelemme vielä sijoituksista. Paremmat sijoitukset kuitenkin tuovat enemmän rahaa ja jos valmentaja antaa julkisesti moisen epäluottamuslauseen… well, kaikk tietää kuinka helposti meidän jengin itseluottamus katoaa taivaan tuuliin. Omasta mielestäni Wengerin ei kannata puhua ensi vuoden joukkueesta ennen kesää.

  Mitä kauteen tulee niin aikalailla sijoitukset ja esitykset ovat mitä odotettiin. Hiukan ollaan kehitytty, muttei tarpeeksi. Muutama ostos viime kesänä olisi tehnyt ihmeitä.

  Kaikki varmaan huomasivat kevään laskusuhdanteen ja ei sitä voi olla liittämättä siihen, että pelejä oli helvetisti. Meidän porukka ei ole tottunut niin moneen peliin. Pelaajat olivat väsyneitä ja loukkaantuivat usein. Voisi kai sanoa, että saatiin mitä haluttiin. Kannattajat halusivat, että jokainen kilpailu vedettäisiin tosissaan, mistä johtuen joukkue oli aivan piipussa keväälle tultaessa ja lisäksi takana oli finaalitappio ja äkillinen tipahtaminen kaikista kilpailuista.

  Totta kai kaikkia kannuja on hyvä jahdata, mutta ainakin cupin alkuvaihe voitaisiin vetää nuoremmilla pelaajilla joilla on näytönhaluja.

  Lääke ensikauteen:
  -muutama uusi pelaaja, ei välttämättä edes aloitukseen vaan sellaisia kokeneita jyriä, jotka voivat tulla paikkaamaan loukkaantuneita/uupuneita.
  -enemmän kierrätystä ja mahdollisuuksia pelaajille.
  -oikeasti surkeat ja toivottomat pelaajat reservijoukkueeseen tai ulos (tai kolmoskokoonpanoon)
  -Enemmän avainpelaajien säästämistä. Jos Leyton Orient ei kaadu ilman Cesciä niin ei tarvitse kaatua.

 7. Peetun kanssa samoilla linjoilla. Tämä kausi on myös osaltani tässä. Olin mökkeilemässä ja nauttimassa keväästä, joten en edes tuloksesta jaksanut välittää. Tuli melko rauhallinen olo kaiken suhteen. Se ei tietenkään tarkoita sitä, ettenkö välittäisi. Kuulin, että vaimoni isä aikoo ostaa minulle hifkin pelipaidan ja heti, kun pääsin kotiin ajattelin, että ”ostampa itselleni, vaimolleni ja vaimoni faijalle pelipaidat nimellä”. Tämä siis tappiollisen ottelun jälkeen. Huomatkaa muuten, että tällähetkellä ei arsenal.com myy, kuin maalivahdin paitoja. Ilmeisesti lisää ei tehdä vaan aloitetaan valmistamaan uutta riepua ensikautta ajatellen. Ilmeisesti pitää ostaa miehekkäästi retropaita ja myhäillä, kun tykki sojottaa oikeaan suuntaan.

 8. joo kiusataan ees vähän että voivat pelätä että shelki menee ohi =)) muna nurin Come on Gunners!!!

 9. Naamakirjasta bongattua:

  We are the Kings of North London, the pride of the South.
  We hate the Tottenham, ’cause they are all mouth.
  The cannon will fire, the cockerel will fall.
  Cause we are The Arsenal, the greatest of all.
  The Arsenal!

  Jep, muna nurin!

 10. En oo missään nimessä itsekään tyytyväinen liigasijoituksiin 3-4. Tämän tasoisen ja tälläisen historian omaavan jengin pitäisi, ja pitää!, aina lähteä siitä että mestaruutta juhlitaan kauden päätteeksi ja jollei se tavoite toteudu niin sen täytyy olla iso pettymys. Myöskin aina, ihan jokaisessa pelissä, on lähdettävä siitä että voitto on ainoa oikea lopputulos. Se vaatii kyllä (mun mielestä) myös aina sen, että myös kannattajat asennoituvat hakemaan voittoa, eikä lähdetä valmiiksi hävinneenä katsomaan vaan kuin paljon tulee kuokkaan ja kuka mokaa tällä kertaa. Fanien kuitenkin pitäisi olla se klassinen 12. pelaaja, joten mitä järkeä on sen 12. pelaajan lähteä potkimaan palloa kohti omaa maalia? Tosin, voihan sen niinkin ajatella että eipä se mihinkään vaikuta huudellaan täällä härmässä mitä tahansa…

  Meillä on tosiaan erikoistilanteet menny päin helvettiä molempiin suuntiin tällä kaudella. Ois kiva nähdä statistiikka siitä miten kulmat, vaparit yms. on sujunu ennen SZCZ:iä ja SCSZ:n jälkeen.

  Pari statsia helvetinperkeleentwitteristä:
  @OptaJoe: 9 – Arsenal have conceded more penalties than any other team in the Premier League. Clumsy.
  @JWTelegraph: A stat for #arsenal fans. Before Wenger, you finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 14 out of 14.

  Ja mitä Paznak sanoi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s