Hiljalleen kohti sunnuntaita

Hente on matkustanut pääkallopaikalle Lontooseen, joten joudutte tyytymään varabloggaajan päivityksiin seuraavan noin viikon ajan. Päivityksiä en pysty lupaamaan ihan joka päivälle, tällä hetkellä suurimmassa vaarassa ovat huomisen ja sunnuntain päivitykset.

Pokaaleista ei enää pelata tämän kauden osalta, mutta siitä huolimatta ManU peli on aina yksi kauden suurimpia yksittäisiä pelejä. Me emme pelaa mestaruudesta, mutta vierasjoukkue todellakin pelaa. Toki meidän mahdollinen, vaikkakin epätodennäköinen voitto ainakin vaikeuttaisi huomattavasti Manun loppukautta.

ManU olisi toki edelleen voittajasuosikki numero yksi, mutta Chelsea hengittäisi jo melko lähellä niskassa. Meille on siis tarjolla hyvä paikka kiusata Manchesterin punaisia ja samalla edes osittain pestä kasvot kotiyleisön edessä järkyttävän heikon kahden kuukauden jälkeen. Nyt pelataan suurelta osin kunniasta ja totta kai sarjasijoituskin on vielä avoin, minimitavoitteena pitää olla kolmospaikan säilyttäminen ja kakkospaikkaankin on ainakin teoreettiset mahdollisuudet. Tosin kumpikaan näistä sijoituksista ei tule tapahtumaan ellei peli-ilme ja sitä kautta tulokset muutu radikaalisti viime aikaisista.

Eilen pelattiin reservien toimesta Manua vastaan, lopputulos 0-0. Pelottavaa kuinka seurojen reservitkin ovat hyvin samanlaisia kuin ykkösjoukkueet. Arsenal piti näennäisesti varsinkin ensimmäisellä puoliajalla palloa, mutta ei käytännössä pystynyt luomaan ainuttakaan maalipaikkaa. Manu taas oli paljon suoraviivaisempi ja jotenkin terävämpi ratkaisuissa hyökkäyskolmanneksella. Tällä kertaa maalit kuitenkin jäivät tekemättä ja toinen jakso oli jo tasaisempaa.

Miksi muuten Aliadiere pelasi taas täydet minuutit tässäkin pelissä. Luulisi, että nämäkin minuutit kannattaisi todella antaa jollekin juniorille jolla on vielä mahdollisuus luoda ura seurassa. Aliadieren tekeminen varsinkin ensimmäisen jakson aikana oli karmeaa katsottavaa, heikkoja haltuunottoja, harhasyöttöjä, kävelyä sekä puolustaessa että hyökätessä ja kaiken kruunasi täysin säälittävä pilkun kalastusyritys, josta ansaittu keltainen kortti. Jos Wenger edes harkitsee hetkeäkään Aliadierelle sopimusta ensi kaudeksi niin seuran on vaihdettava manageria välittömästi.

Tärkein uutinen pelistä oli kuitenkin tietysti Thomas Vermaelenin paluu pelikentille syyskuun jälkeen. Belgialainen pelasi täydet 90 minuuttia ja oli ehdottomasti meidän parhaita ellei paras. Se ei vielä paljoa toki ole, mutta on silti rohkaisevaa tulevaisuutta ajatellen. Nyt vain toivotaan ettei mitään takapakkia tullut jälleen kerran.

Tämän kauden osalta Vermaelenin paluu tuskin muuttaa enää mitään, mutta toivottavasti mies pystyy palamaan ensi vuonna suoraan takaisin edellisen vuoden tasolleen. Pitkistä loukkaantumisista toipuminen saattaa viedä yllättävänkin kauan ja pahimmassa tapauksessa pelaaja ei koskaan palaa aikaisemmalle tasolleen. Tästä meiltä löytyy oikeastaan kaksikin hyvää tai pikemminkin surullista esimerkkiä, Rosicky ei näytä enää samalta pelaajalta kuin muutama vuosi takaperin ja samoin Diabyn jatkuva vammakierre saattaa ainakin osittain johtua vuosien takaisesta nilkan telomisesta. Samoin listaan voi hyvin lisätä Eduardon, vaikka mies ei enää meidän pelaaja olekaan.

Ensi kauden Emirates Cupin joukkueet varmistuivat myös eilen, meidän lisäksi mukana ovat PSG, New York Red Bulls ja Boca Juniors. Vastustajamme tulevat olemaan Boca ja Thierry Henryn tähdittämä Red Bulls. Ei mitään huippujoukkueita verrattuna parin ensimmäisen vuoden Emirates Cupeihin. Red Bulls toki mielenkiintoinen jo pelkästään Henryn takia, mutta todellisuudessa suurempi syy taitaa olla itse asiassa Kroenke ja Amerikan valloitus. Helppo kuvitella jonain kesänä tehtävän vastavuoroinen harjoituskiertue rapakon toiselle puolelle.

Joukkue tuntuu olevan kaivautunut maan alle ja uutiset ovat enemmän kuin vähissä. Parempi toki pitää hiljaisuutta kuin todistella kilpaa, että läksyt on opittu viime kausista, kuukausista, viikoista tai peleistä, kun tämä ei voisi olla kauempana totuudesta. Parempi todellakin olla hiljaa, kun ei ole mitään järkevää sanottavaa. Samaa toivoisi välillä managerinkin osalta, toisaalta Wengerin on lähes pakko antaa haastatteluita, mutta voisi joka tapauksessa valita sanansa huomattavasti tarkemmin.

Useat kannattajat ovat täysin kypsiä esim. väsymykseen tai henkiseen vahvuuteen jo pelkästään sanoina. Samoin kesän tavoitteista kysyessä olisi ehkä viisaampaa olla sanomatta, että muutoksi ei juuri tarvita ja hankintoja ei tule montaa. Eikö olisi parempi vaikka sanoa, että nyt pelataan kausi loppuun ja sen jälkeen katsotaan mitä tehdään.

Se oli tässä tämän päivän osalta ja ei muuta kuin hyvää perjantaita ja alkavaa vappua SuomiGoonerit.

4 thoughts on “Hiljalleen kohti sunnuntaita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s