Ongelmat edelleen olemassa

Sunnuntain voitto oli erittäin tervetullut monestakin syystä. Voitoton putki poikki Manua vastaan, kasvojen pesun paikka surkean kahden kuukauden jälkeen ja ennen kaikkea siksi, että oli sarjatilanne mikä tahansa niin ManU on aina mahtavaa voittaa.

Voitto ei kuitenkaan parantanut kuin taikaiskusta meidän koko kauden tai pikemminkin jo useamman kauden tiedossa olleita ongelmia. Tosiasia on, että tämäkin kausi päättyy ilman pokaalia taas kerran. Tänä vuonna pystyimme viimein voittamaan sekä Manun että Chelsean kotipeleissä, toki hävisimme viime kausien tapaan vierasottelut.

Joka tapauksessa parannusta tapahtui huomattavasti tällä osastolla, valitettavasti vain tämä kehitys tapahtui muiden asioiden kustannuksella. Tällä kaudella olemme menettäneet älyttömän määrän pisteitä sarjataulukon häntäpään joukkueille, samoin kotisaldomme on kaiketi lähes heikoin koko Wengerin ajalta juuri tänä vuonna. Tämä ei ole tarkistettu fakta, mutta ainakin tältä itsestäni tuntuu.

Kummallista kyllä vieraspelit ovat taas sujuneet yllättävänkin hyvin, olemme tai ainakin olimme sarjan paras vierasjoukkue muutama kierros sitten. Todella harmittavaa, että muutama ns. rutiinivoitto enemmän kotipeleissä ja me olisimme jo nyt lähes varma mestari. Yksittäisistä peleistä tässä kategoriassa nousevat esiin tietenkin West Bromwich, Newcastle ja tietenkin Tottenham, unohtamatta myöskään maalittomia tasureita Blackburnia ja Sunderlandia vastaan.

Loukkaantumiset ovat tälläkin kaudella vaivanneet meitä ja niiden syyksi voi jotain toki laittaa. Toisaalta sama asia on tapahtunut joka kausi viime vuosien aikana, joten jotain olisi pitänyt onnistua tekemään asialle. Ehkä jotain on tehtykin, sillä loppukauden osalta terveystilanne on ollut huomattavasti parempi kuin moneen vuoteen.

Tästä huolimatta tulokset ovat olleet huonoja tai jopa huonoimpia koskaan Wengerin alaisuudessa. Tuskin monesti ollaan pelattu liigassa seitsemää ottelua ja voitettu niistä ainoastaan yksi. Ja mikä tekee asiasta vielä pahemman on se, että tämä tapahtuu kauden ratkaisuhetkillä ja silloin kun mestaruus olisi todella irronnut suhteellisen halvalla. Ei olisi tarvittu mitään ihmeellistä voittoputkea, muutama tasuri olisi pitänyt pystyä kääntämään voitoksi tai edes pitämään selvät johtoasemat peleissä.

Muutosta tarvitaan ja täytyy vain toivoa, että ManU voitto ei tehnyt siinä mielessä karhunpalvelusta meille, että Wenger onkin tyytyväinen pariin voittoon loppukaudesta ja melko todennäköiseen suoraan paikkaan Mestareiden liigassa.

Tämä olisi todellista myrkkyä ja koko homma jatkuisi todennäköisesti samanlaisena kuin se on viime vuodet ollut. Useimman meistä mielipide on, että mitään hirveän radikaalia ei tarvitse tehdä. Muutama pelaaja täytyy myydä tai päästää menemään, koska taso ei yksinkertaisesti riitä eikä koskaan tulekaan riittämään.

Samoin muutamalla todellisella vahvistuksella moni meistä uskoisi joukkueen nousevan sen yhden ratkaisevan askeleen ylöspäin puhuttaessa pokaalien voittamisesta. Kaiken järjen mukaan rahan ei pitäisi olla enää este tälle. Se on hyvinkin saattanut olla sitä vielä muutama vuosi sitten, kun muutimme Highburylta Emiratesille. Viime vuodet velkaa on kuitenkin lyhennetty ennätysmäistä tahtia ja kaikki taloudelliset mittarit vahvistavat meidän olevan erinomaisessa taloudellisessa asemassa.

Tämän taloudellisen aseman on pakko alkaa myös näkyä viimein siirtomarkkinoilla. Meidän ei kuulu tehdä voittoa, joka siirtoikkunassa ja myydä parhaita pelaajia alihintaan jatkuvasti. Me olemme käyttäneet viime vuosina vähemmän rahaa kuin useimmat Valioliigaseurat. Tämä on toki toisaalta positiivistakin, mutta valitettavasti se samalla näkyy pokaalien määrässä, valitettavasti parhaiten hoidetusta taloudesta, halvimmalla kasatusta joukkueesta tai joukkueen nuoresta keski-iästä ei jaeta pokaaleita.

Rahan käyttö ei tietenkään takaa mitään, kuten olemme monien seurojen kohdalla nähneet. Luulisi kuitenkin, että jos Wenger onnistuu näin pienellä panostuksella pitämään meidät kaudesta toiseen Mestareiden liigasijoilla niin vähän suuremmalla rahankäytöllä pitäisi tulla vielä parempaa jälkeä. Tätä ei toki varmaksi voi sanoa ennen kuin asiaan saadaan todistusaineistoa, ja saadaanko sitä niin se ei todellakaan ole varmaa ainakaan Wenger seuran managerina. Toivottavasti todistusaineistoa kuitenkin saadaan ja jo heti ensi kesästä alkaen.

Niin ja ensi kauden keksimällä keksitty 125 juhlavuotispaita julkaistiin, ihan hieno mutta oma paitaboikottini ainakin pitää tästä huolimatta.

6 thoughts on “Ongelmat edelleen olemassa

  1. Jeps, ensi kauden paita on hieno, mutta jää ostamatta ellei jotain aivan käsittämätöntä ihmettä vielä tapahdu. Mestaruus nyt ja paita hommataan, muussa tapauksessa antaa olla. Aion itseasiassa jatkossa toimia suurin piirtein samoilla linjoilla. Jos joukkue voittaa jonkin pokaalin ensi kaudella niin sitten hankin seuraavan kauden paidan. Niin kauan kuin pokaalittomuus jatkuu niin mennään vanhoilla paidoilla. Yksittäisen kannattajan pieni protesti sen vuoksi ettei seurassa tehdä 100% menestyksen eteen…

  2. Komppaan Gunneria , paitakokoelma täydentyy sitten kun seurakin tosiaan panostaa urheilulliseenkin menestykseen täysillä eikä pelkkään rahantekoon.

  3. Jackin kohdalla on nyt TODELLINEN vaara että nuorukainen peluutetaan ihan piippuun . Takana on jo nyt hirvittävä ottelumäärä ja lisää tulee .
    Kaikkihan muistaa miten Theolle kävi vastaavissa kisoissa joku suvi sitten ?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s