Seurajohdon ahneudella ei ole rajaa

Varabloggaaja jatkaa vielä päivän tai pari ennen kuin saatte jälleen nauttia Henten ajatuksista.

Eilisen päivän suurin pelillinen uutinen oli kai Wilsheren valinta kesän junnukisoihin Englannin riveihin. Tämä oli odotettua, mutta silti pettymys Arsenalin näkökulmasta. Erittäin raskas kausi takana ja kesäloma jää olemattomaksi ja samoin pre-season ensi kautta varten.

Ei varmasti palvele yhtään pitemmällä tähtäimellä meitä saatikka Englannin A-maajoukkuetta. Tosin FA:n ja Stuart Pearcen nyt on turha olettaa osaavan ajatella asioita näin pitkällä tähtäimellä. Varmaa on kuitenkin, että me tulemme olemaan suurin kärsijä vähintään ensi kauden alun osalta ja pahimmassa tapauksessa koko kausi saattaa mennä piloille Walcottin tapaan. Mutta minkäs teet niin kauan kuin palkanmaksajilla eli seuroilla ei ole mitään oikeuksia maajoukkueita vastaan.

Muut Arsenalin pelaajat alustavasti valittuun ryhmään ovat Kieran Gibbs ja Henry Lansbury. Näiden kahden osalta kisat voivat olla hyväksikin, kumpikaan ei ole pelannut niin paljon kuin Wilshere. Varsinkin Gibbs tarvitsee enemmän pelejä kuin sai tällä kaudella.

ManU voitto oli ilmeisesti tarpeeksi iso asia seuran markkinointiosastolle kahden kuukauden katastrofaalisen putken jälkeen, kun ensin tuli uusi paita myyntiin ja nyt heti perään uskallettiin ilmoittaa 6,5 % korotuksista jo muutenkin maailman kalleimpiin seurajoukkuelippuihin.

Seura perusteli päätöstä sillä ettei ole nostanut hintoja kolmeen vuoteen, mikä toki on ollut hyvä. Silti nykyisessä taloustilanteessa ja pokaalittoman kauden jatkuessa entisestään on ratkaisu erittäin kovaa peliä.

AISA ja muut kannattajakerhot sekä yhdistykset ovat ilmaisseet huolensa korotuksen suhteen. Ilmeisesti turhaan, sillä korotus oli juuri odotusten mukainen eli seura ei tullut vastaan pätkääkään. Saa nähdä kuinka suuri meteli asiasta vielä nousee ja kuinka moni kausikorttilainen jättää korttinsa uusimatta. Helppo veikata, että suurempi määrä kuin aikaisempina vuosina. Kannattajat ovat olleet muutenkin entistä tyytymättömämpiä ja tämä saattaa hyvinkin olla usealle viimeinen pisara.

Lippuasioissa tuli muutenkin pieniä muutoksia, Red Member jäsenyyden omaavat saavat tästä lähin vähintään 2000 lippua 1500 lipun sijaan jokaiseen Valioliigan kotiotteluun. Samoin kaikille seuran jäsenille Arsenal TV:n pitäisi alkaa näkyä ilmaisena kesäkuun alkupuolelta lähtien. Ihan ok uudistus, mutta samalla huhutaan Red Membershipin hinnan nousevan. Jos näin todella tapahtuu niin ei voi kuin ihmetellä seuran röyhkeyttä lypsää kannattajilta viimeisetkin punnat pois jokaisessa mahdollisessa asiassa.

Tähänkö näitä korotuksista saatuja rahoja ollaan taas käyttämässä? Helppo veikata, että tyytymättömyys seuran ja Wengerin siirtopolitiikkaan lisääntyy jos linja ei muutu miksikään. Joka kesä sama kuvio eli muutama junnu, joku tuntematon noin 10 miljoonan pelaaja sekä yksi kokenut ja parhaat päivänsä nähnyt pelaaja sisään. No ehkä tämä on turhan negatiivisesti ajateltu, mutta ei kai näitä “superjunnuja” tarvitsisi hirveästi hankkia tällä hetkellä lisää kun lainalla seurasta on noin 20 pelaajaa ympäri maailmaa.

Hiukan rajaamalla tätä lainapelaajien ja junnujen määrää tai vaikkapa myymällä tai päästämällä Denilsonin ja Almunian kesällä pois olisi ollut mahdollista saada säästöön tuo noin 4-5 miljoonaa mitä seura saa nostamalla lippujen hintoja. Ainakin näin kannattajan näkökulmasta katsottuna harkitsemisen arvoinen asia, ilmeisesti ei kuitenkaan seurajohdon.

Ehkä myös tämä olisi harkitsemisen arvoista seurajohdolta. Muistaakseni ManU on toiminut samoin joidenkin lehtien tai toimittajien suhteen. Miksi antaa haastatteluja tai päästää edes koko lehden edustajia stadionille jos kirjoituksien sävy on aina sama negatiivinen tuli voitto tai tappio.

11 thoughts on “Seurajohdon ahneudella ei ole rajaa

 1. Ymmärretään, että tämä on jalkapallokulttuuria, mutta pitääkö kaikkeen reagoida aina tunteella?

  Inflaatio on tällä hetkellä 4% Britanniassa ja se on pyörinyt 2-4% välillä viimeiset kolme vuotta. Rahan arvo laskee ja sillä summalla, mitä sait kolme vuotta sitten et saa samaa tänään. Petiaatteessa, jos joukkue myy saman verran lippuja vuonna 2008 kuin vuonna 2011 ja vieläpä samalla hinnalla, joukkue menettää melkein 10% rahassa. Mahdollisuus olisi nostaa hintoja noin 9% ja se olisi silti taloudellisesti hyväksyttävää.

  Joku varmasti on sitä mieltä, että rahat on saatavilla myymällä huonommat pelaajat pois. Samat ihmiset myös vaativat uusia ostoksia. Mutta kaikkihan tietävät, että siirtomarkkinalla vaanii hyperinflaatio ja pelaaja, jonka haluat, maksaa kymmeniä miljoonia, kun taas pelaaja, josta haluat eroon, menee halvalla.

  Eli myydään Denilson (max 4M, ei todellakaan 10M), Eboue (3-5M), Almunia (2-4M) ja Rosicky (5-8M). Ostetaan tilalle varteenotettava n. 26-v toppari (10-15M), joku keskikentälle (5-10M), vara RB (5-10M) ja ehkä hyökkääjä (10-15M). Nämä ovat tietenkin kaikki arvailuja, mutta suurimmaksi osaksi ulos potkittavat ovat niitä, joista me AFSClaiset haluamme eroon.

  Rahat on käytettävissä, mutta mitä nämäkin rahat sitten ovat. Täällä ollaan kovasti kritisoitu tyyliämme kasvattaa huippulupauksia ja myydä ne sitten pois. Tätä rahaahan meillä on. Mutta jos haluamme luoda vastuullisemman bisnes- ja menestysmallin rahan pitäisi tulla lähinnä sponsoreilta ja kannattajilta.

  Mutta joo, summa summarum. ”Seurajohdon ahneudella ei ole rajaa” ? Seurajohdon toiminta on täysin oikeutettua, hyväksyttävää ja suotavaa. Jos pienen pieni kannattaja vetää herneen nokkaan siitä, että urheiluseura on yritys, niin pitää harkita muiden asioiden harrastelua. Taloudellinen menestys ja urheilullinen menestys kulkevat käsi kädessä. Kaikki tietävät ettei Realin tai Barcan malli toimi pitkällä tähtäimellä.

 2. Jokaisen urheiluseuran tulisi muistaa miksi seura on olemassa? No, siksi että ihmiset ovat valmiita maksamaan sen seuraamisesta lipputulojen ja krääsämyynnin muodossa sekä nykyään myös tv-näkyvyydestä. Kärjistettynä, jos kukaan kuluta rahaa mennäkseen katsomaan otteluita paikan päällä ja/tai katsoo televisiosta, niin seurat olisivat silloin amatöörijoukkueita, ja pelaajat tekisivät päivisin ”oikeita” töitä.

  Nykyjalkapallomaailmassa tuntuu että ei enää ymmärretä mistä ammattilaisurheilu on lähtöisin, kun ”joka tapauksessa” sponsori-,tv-, ja muuna irrallisena tulona tulee miljoonia kassaan itsestään.

  Vähitellen fanien ylenkatsominen johtaa tulojen putoamiseen, vaikka yksittäisten lippujen hintaa nostettaisiin vaikka tuplaksi. Tästä esim. Italia esimerkkinä. Siellä huippujoukkueiden suuret stadionit ovat nykyään harvoin loppuunmyydyt, joka selkeästi näkyy joukkueiden taloudessa. Ja kun yleinen ”status” ja kiinnostus laskee, niin jossain vaiheessa se näkyy sponsorituloissa. Tällä hetkellä kasvua sponsori ja tv-tuloissa esim. Englannissa on, mutta jossain vaiheessa kehitys pysähtyy, jolloin tärkein tulonlähde on lipputulot.

 3. Olen kyllä osittain samaa mieltä Mykin kanssa. Kolme vuotta ollaan menty ilman lipun hintojen nostoa. Nyt tuli pakollinen veronkorotus ja samalla hinattiin hintoja muutoin hitusen ylös. Tottakai tämä oli valitettavaa ja surullista. Etenkin siksi, että meillä on jo ennestään liigan kalleimmat liput ja moni brittifani joutuu tosissaan tilanteen eteen, jossa on luovuttava kausikortista hintojen tähden. Nyt nämä uskolliset fanit, jotka muistavat elävästi ensimmäisen matsinsa aikoinaan Highburyllä ja tuntevat nenässään sen viheriön tuoksun, joutuvat katsomaan pelinsä streamilta, TV:stä ja fiilistelemään tunnelmaa pubissa. Ei se ole enää sama asia.

  Mutta tämä oli tiedossa ja väistämätöntä, vaikka kuinka vastenmieliseltä tuntuukin. Itsekin reagoin aluksi Villen tyyliin, mutta niin se mieli muuttuu maailman mukana. Tietysti hinnankorotus olisi fanien keskuudessa ehkä helpommin nieltävissä, jos seuralla olisi urheilullistakin menestystä taloudellisen ohessa viimeisten vuosien aikana, mutta samalla kun pankkitilillä velka lyhenee, ei palkintokaappiin tule mitään pyttyä lisää. Samoin asiaa helpottaisi se, että seura todella panostaisi joukkueen vahvistamiseen. Toistuvasti ollaan puhuttu siitä, että 2-3 täsmähankintaa voisi nostaa meidät sen piirun verran taistelemaan todella näistä pytyistä. Tämän tiedostavat kaikki, varmasti Wengerkin, vaikka jääräpäisesti omaa tietään kulkeekin. Jos nuo hankinnat todella tehtäisiin, olisi keskivertofanin helpompi niellä kohoavat lippujen hinnat.

  Mykki heitti tuossa noita myytävien pelaajien hintoja. Jos joku todella tuosta nelikosta maksaisi yhteensä about 20 miljoonaa – antaa mennä! Mutta että AW ostaisi neljä tilalle? Ei ikinä. Noiden myytävien listalle vain kun tulee vielä Cesc, josta luovumme todennäköisesti jollain 30-40 miljoonalla, niin sitten on Arsenenkin vaikea perustella, jos ei tuota summaa laiteta haisemaan. Tai ei oikeastaan ole. Wenkku tulee toteamaan, että Wilshere on kasvanut miehen mittoihin ja Rambokin on saatu rosteriin, joten tulevalla kaudella häneltä on lupa odottaa hyviä esityksiä. Nasria EI SAA päästää pois. Enkä kyllä luopuisi tsaaristakaan, vaikka taso heitteleekin liikaa.

 4. Meillä menee vielä aikaa, että katsomot tyhjentyvät. Muistanko ihan väärin, jos väitän, että meillä olisi yli 20 000 fania jonottamassa kausikorttia? Jostain tällainen luku on jäänyt mieleen, mutta saattaa olla enemmänkin. Joka tapauksessa, aika paljon saa kortteja jäädä uusimatta, että penkit olisi tyhjiä.
  Itse olen ollut red member nyt muistaakseni 4 tai onkohan jo 5 kautta, mutta eipä ole edes silver member -mahdollisuutta tullut eteen, joten siinäkin jonossa porukkaa on.
  Nyt sattui huonoon saumaan yhtäaikaa tuo uuden paidan lanseeraus ja hinnankorotukset. Noista paidalla rashastuksista kun on muutenkin fanien keskuudessa porattu.

 5. Tuota hinnannousuahan seurasi hieno ja upea uudistettu Arsenal TV Online, joka ei tule tarjoamaan tälläkään kaudella reservimatseja. Ainoastaan ulkoasua on muutettu ja videon laatu on päivitetty HD muotoon. Myöskin ottelupäivien oppaiden hinnat ovat kasvaneet.

  vinkki. Jos joku sattuu käyttämään twitteriä, niin lisätkääpä; http://twitter.com/#!/ArsenalFINYouth

 6. We love you Freddie, because you’ve got red hair
  We love you Freddie, because you’re everywhere
  We love you Freddie, because you’re Arsenal through and through!

 7. Vaihteeksi Canal+-asiaa: Maikkari siirtää ensi kaudella lätkämatsit (MM-kisat paitsi Suomen matsit, EHT-turnaus, maaottelut, naisten lätkämatsit jne.) Maxilta Canal+:lle. Sitä ei ole vielä kerrottu, miten ohjelmakaaviot tehdään, mutta ainakin lätkää mäiskitään samaan aikaan kuin Valkkua eli haastavaksi voi mennä paikoitellen. Veikkaan, että Maikkari pyrkii satsaamaan Katsomo-palveluun futiksessa.
  Siirto johtuu ainakin osittain siitä, että Maxilla näytetään kaikenlaista hiihtoa pitkin päivää viikonloppuisin, siis maailmancupia. Ja varmaan myös siitä, että lätkälle tarvitaan pari kanavaa (kaksi ottelua yhtäaikaa ainakin mm-kisoissa).

 8. Ja heti lisäys. Näin Canal+ aikoo hoitaa homman: ”Tarjotakseen ennennäkemättömän laajan ja kattavan jääkiekkokokonaisuuden tekee MTV MEDIA jääkiekon MM-kisojen ajaksi uusia kanavaratkaisuja. Näin muu CANAL+:n ja vapaasti katsottavien kanavien ohjelmisto ei muutu merkittävästi kisojen aikana.” Kannattaa huomata sana ”merkittävästi”…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s