Prosenttipyhä?

Tätä tämä nyt on näiden päivitysten kanssa lomalla ja irti arjesta.

Stoke, Tony Pulis ja Ryan Sh*wcross; seura vastaan seura, manageri vastaan manageri, pelaaja(t) vastaan pelaaja(t).. Olivat syyt sitten mitä tahansa ja avoinna keskustelulle mitä tulee syiden ’oikeellisuuteen’, tämän iltapäivän ottelun luulisi sytyttävän ja lautausta riittävän kaikilla aspekteilla. Tai mitä sitä kaunistelemaan, me vihataan toinen toisiamme ja h*lvetti, se sytyttää.

Cescin, Nasrin ja Diabyn loukkaantumiset tarkoittavat kuten hyvin tiedätte sitä, että Aaron Ramsey palaa ’onnettomuuspaikalle’ avauskokoonpanossa. Arsene Wenger on täysin oikeassa sanoessaan että mitä pikemmin tämän saa alta pois, sen parempi, mutta hankala olisi kuvitella etteikö vatsassa olisi ylimääräisiä perhosia.

Sh*wcrossin teloessa Ramseyn nuori Walesiläisemme oli vastikään vakiinnuttanut paikkansa avauskokoonpanossa Denilsonin kustannuksella ja maailma oli parempi paikka. Nyt takana on pitkä ja monella tavalla kivuliaskin prosessi ja Rambo on takaisin, kuinka upealta mahtoikaan tuntua tehdä voittomaali ManUa vastaan.

Yritän toisin sanoen sanoa että mikäli Ramsey läpäisee kunnialla tämän päivän testin, voimme puhua pelaajasta nimeltä Aaron Ramsey, emme pelaajasta joka oli sivussa lähes vuoden loukkaantumisen johdosta mikä olisi voinut päättää jopa koko uran. Omasta puolestani voidaan sopia että ladotaan taululle 0-3 lukemat (tai hetkinen, sanotaan 0-5 ihan varmuudeksi, eh) ja otetaan Emmanuel Eboue vaihdosta sisään ainoana tarkoituksenaan seurata ja taklata Sh*wcrossia taukoamatta ulosajoon asti.

Ja että Ryan pillahtaa itkuun – kuten tapoihinsa kuuluu.

Otsikon prosenteista.. Ymmärrän edelleen manageria, eihän hän voi puhua mestaruuden mahdottomuudesta niin kauan kuin matemaattinen mahdollisuus olemassa on. Numeroiden päälle ymmärtävänä henkilönä Arsene osasi konkretisoida matemaattisen mahdollisuuden ja päätyi viiteen porosenttiin. ManUn tai Chelsean lukemia hän ei yksilöinyt, mutta sanomattakin selvää että tänään prosentit menevät uusiksi kävi päivän otteluissa miten tahansa.

Me avaamme pelin ja edelleen sanomattakin selvää että voitto ja tulos huomioidaan takuulla hetkeä meidän ottelun jälkeen alkavassa taistossa Old Traffordilla. Itse en numeroiden päälle ole koskaan ymmärtänyt ja taisi Arsenenkin prosenttilukema syntyä Dan Roebuckin haastattelussa johdateltuna erään vedonlyöntitoimiston mestaruuskertoimesta mutta me voimme tehdä vain voitavamme uhkapeliä harrastavien puolesta.

Täytyy tunnustaa että omat tunnelmani ovat jotenkin omituiset, ristiriitaiset. Vallitsevista olosuhteista huolimatta viikon takainen voitto ManUsta paikan päällä oli sittenkin palkitseva kokemus ja nyt siis Stoke, joka kaikella synnyttävällä inhoreaktiollaan saa silmät kirkkaiksi, mutta samalla sisimmässä ahdistaa kaikki ne tulokset miksi Arsenen prosenttilukema on vain viisi. En osaa kertoa mitä näen, mitä odotan, mitä mistäkin seuraa ja mikä mihinkin johtaa.

Tiedätte että olen kriittinen ja tullut takuulla yhä kriittisemmäksi blogivuosieni aikana kun totuutta on ollut pakko pystyä katsomaan silmiin käytännössä päivittäin kesät, talvet ja maaottelutauot. En sittenkään osaa taipua ajattelemaan, että pitäisi mennä täysin penkin alle jotta Wenger ja seurajohto heräisi. Olen seurannut keskustelua miten eräät toivovat meidän jäävän kerrankin ulos Mestareiden Liigasta tai toivovan ettei kausi pääty ihan marginaalisen lähelle liigamestaruutta lopulta juhlivasta seurasta.

Se ei tarkoita ettenkö kykenisi ymmärtämään mitä tällaisilla näkemyksillä halutaan ajaa takaa, mutta jotenkin en osaa sittenkään ajatella että piste-ero sanelisi tai määrittelisi Arsenen siirtopolitiikkaa ratkaisevan paljon. Ymmärrän edelleen huolen mahdollisuuteen että Arsene näkee mahdollisesti hyvin pienen eron olevan kurottavissa kiinni ikään kuin itsestään, eli vahvistamatta joukkuetta ja luottamalla jälleen vuoden kokeneempaan projektiinsa.

Wenger on ja uskaltaisin väittää tulee tänäkin suvena olemaan kiusallista kuunneltavaa mitä tulee joukkueen vahvistamiseen, kaiketi tyyliin jota kuulimme jo perjantain lehdistötilaisuudessa. Kuinka hölmö kommentti managerilta kertoa nyt että olisi ainakin yrittänyt vahvistaa puolustusta tammikuussa jos olisi tiennyt Thomas Vermaelin olevan lopulta sivussa käytännössä koko kauden. Jep, ja allekirjoittanut ei olisi tehnyt kaikkia niitä tyhmyyksiä mitä on tullut tehtyä jos en olisi ollut niin humalassa. Err.. tai jotain. On kaksi eri asiaa ajatella osallistuvansa hyväntekeväisyyteen kuin lopulta toteuttaa kaunis ajatus ja jälkiviisaus on kaikkein turhinta.

”We have mixed messages from people because we are always told to buy but then I’m told I don’t play my players enough. If I buy a few I will have more frustrated players.”

Väittäisin liki täydellinen esimerkki Arsenen retoriikasta missä itse asia halutaan väistää. Minulle kelpaa vaikka yhdentoista pelaajan vahvuus ensi kaudelle jos ne 11 voittavat viikosta toiseen. Se että olemme jossain vaiheessa peräänkuuluttaneet vaikkapa Kieran Gibbsille tai Nicklas Bendtnerille enemmän mahdollisuuksia johtuu siitä että olemme epätoivoisesti toivoneet tulosta mitä nokkimisjärjestyksessä edellä olevat eivät kykene saavuttamaan.

Ilmaisinko itseäni epämääräisesti? Tarkoitin että Arsenen on täysin turha puolustella vahvistusten hankkimatta jättämistä sillä että meillä olisi jo nyt lukuisia pelaajia joille ’toivomme’ enemmän peliaikaa. Se on yksi ja h*lvetin sama onko meidän vasemman puolustajan nimi Gael Clichy, Kieran Gibbs vai Carl Jenkinson, kunhan se vasen puolustaja on riittävän hyvä. Jos meillä on ensi kaudella topparipari joka pelaa kauden kaikki pelit päästämättä maaliakaan, kilteimmät meistä saattavat tuntea jotain sympatiaa kolmos- ja nelostopparia kohtaan, mutta vain tekopyhästi.

Tiedä sitten tulemmeko kuulemaan tänäkään kesänä sanaakaan Stan Kroenkelta henkilökohtaisesti, mutta toivotaan kunnianhimoisia tavoitteita menestyksen suhteen muutenkin kuin taloudellisesti. Toivotaan ettei Kroenke ymmärrä ja jaa Arsenen ideologiaa pelaajien ’tappamisesta’ mikäli kesän ikkuna toisi mukanaan muutaman mukavan yllätyksen.

Mahdoinko muuten olla ainoa joka luki hieman kysyvästi Arsenen kommentoinnin mitä tulee paljon julkisuutta saaneeseen 6,5%:n hinnankorotukseen. Tämä aiheutti nimittäin jälleen kerran hämmennystä allekirjoittaneelle sikäli kun Arsene toistuvasti haluaa irtisanoutua seuran päättävien elinten tekemisistä ja mitä hän nyt kertoikaan? Hän totesi asiasta keskustellun hallituksen kokouksessa ja teki harvinaisen selväksi että tuli jos ei istuneeksi, niin ainakin osallistuneensa tavalla tai toisella kokoukseen.

Pointti: on hankala uskaltaa toivoa mitään mullistavaa politiikan muutosta Kroenkenkaan myötä sikäli kun herrat ovat politiikkaansa jo pidempään yhdessä toteuttaneet. Pelkään että Stanin prosentit ovat sivuseikka. Se ISO pointti: Arsene Wenger ’istuu’ hallituksessa siinä missä Peter Hill-Wood, ellei itse asiassa tukevammin. Oikein vai väärin, hyvä asia vai ei, jokaisen vapaus määritellä ja arvuutella prioriteeteillä – ja arvioida niitä.

Kas kuinka onnistuinkaan karkaamaan aiheesta. Vai karkasinko sittenkään, ehkäpä juuri kaikkea tätä tarkoitin kun mainitsin tunnelmien olevan sekavat. Samalla pitäisi yrittää kyetä nauttimaan kaikesta inhon mukanaan tuomasta mielihyvästä mitä Stoke tarjoaa ja samalla isossa kuvassa ajatukset ovat jo tulevassa kesässä ja katseet asetelmassa missä Stoke olisi sittenkin vain pikkutekijä mitä inhoon tulee, minulla on ikävä inhota ManUa joka on sarjassa toisena – meidän takana.

Kymmenisen viikkoa takaperin pelasimme Stokea vastaan syyskaudelta siirtyneen kotiottelumme, kauden vaihe jolloin ongelmat alkoivat astua kuvaan. Jostain syystä tuo kyseinen ottelu on piirtynyt erittäin vahvasti muistiini, kaiketi siksi että vastassa mighty Potters ja Goonerit haukkovat henkeään jotta Peter Walton viheltäisi pelin päättyneeksi yrittäessämme varjella 1-0 johtoamme. Vihellys toki tuli ja voitto myös, mutta St James’ Parkin tapahtumat olivat tuoreessa muistissa ja odotimme LiigaCupin finaalia ja B*rcelonankin reissu oli vielä kalenterissa.

Äh, en v*ttu jaksa omaa jargoniani pidempään. Cesc lähtee kesällä ja Nasri perässä, olkoon, meillä on tänään vastassa Stoke ja sillä hyvä. Viitaten aiempaan, maailma on sittenkin parempi paikka elää vaikkakin hetken kunhan teemme sen mitä kuka tahansa osaa vaatia. F*ck the rest, come on Ch*sea..

COME ON ARSENAL!!!!

33 thoughts on “Prosenttipyhä?

 1. nyt kiitos loppukausi kunnialla läpi. haetaan se 2-sija pois ja näytetään henkistä kypsyyttä pelata vaikkei isompaa panosta enää olekkaan.
  AW antanut välillä positiivisiakin lauseita, Arsha jää ja joukkuetta täytyy vahvistaa… mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan, ilmeisesti ainakin Jenkinsonia.
  lippujen hinnat nousee ja tämä jakaa mielipiteitä, itse en ainakaan hyväksy. ymmärrän kyllä ”korotuspaineet”, mutta jotain olisi kiva saada vastaankin, meillä kuitenkin on jo kalleimmat liput, positiivinen kassavirta ja negatiivinen kuntokäyrä.

 2. Mielenkiintoista nähdä onko esitys taas yhtä kypsä kuin Manua vastaan Fabregasin poissa ollessa.

 3. Vittu kyllä tuli taas helpolla takaiskumaali erikoistilanteesta!!! Kompastuiko Djourou juuri ratkaisevalla hetkellä vai miten voi päästä vartioitavansa noin helposti maalintekoon aivan maalin eteen? Vois todellakin kesän aikana hankkia pari pelaajaa, jotka osaa pelata nämä erikoistilanteet paremmin kuin nykyiset villasukat.

 4. Kuinka yllättävä maali… Nyt kun Stoken pelaajat varovat tekemästä törkyrikkeitä, ettei cupfinaali jäisi väliin, ei osata sitä käyttää hyväksi.

 5. Että näin. Pennant marssii laukaisupaikalle eikä ketään kiinnosta estellä. Pallo maaliin ja vaikka veto oli hyvä niin ei ehtinyt Sczesny torjumaan. Heti seuraavassa tilanteessa pallo meidän ylärimaan. Onko noi jätkät saatana oikeesti korkean palkkansa arvoisia??? Ulkona olis hieno ilma ja silti pitää jälleen kerran kiristellä hermoja Arsenalin peliä katsoessa. VITTU!

 6. Voi hellanlettas näitä lampaita…. ei yhen yhtä laukausta ees vastustajan maalia kohti….

 7. Hämäs vissiin rvp hyppy tossa ekas maalis ko gibbs jähmetty ihan täysin. Djoroukin tod näk luuli et kieran hoitaa homman. Toises maalis annettii liikaa tilaa ja laukaus muutti Djoroun jalasta suuntaa ni tuli hieno putoava lehti mil sczesny ei voinu mitää

 8. Kylläpä oli taas jakso. Tehotonta neppailua. Pari kolme vetoa oli, mutta eipä ne mennyt maaliin asti että Begovic olis edes joutunut kunnolla torjumaan. Stoke sen sijaan on ollut harvemmista paikoistaan tehokas. Niiden laukauksetkin on helvetin paljon laadukkaampia kuin meidän poikien tussahdukset.

  Puolustamiseen ja erikoistilanteisiin täytyy saada laatua ensi kaudeksi roppa kaupalla.

  Fabregas oli niin helvetin oikeassa kritiikissään että tältä joukkueelta puuttuu voittamisen kulttuuri. Kauden loppua kohden pitäis pystyä ruuvia vain kiristämään, mutta meillä ei oonistuta voittamaan edes keskinkertaista Stokea tai Boltonia. Eikä kyllä osata pitää johtotilanteitakaan. Hieno Manu-voittokin alkaa kalpenemaan kun seuraavaks taas palataan normaaliin kevätkärsimykseen.

 9. Vois olla ihan ok ottaa kunnolla pataan, jotta Wengerin ei enää tarvitsisi höpistä prosenttimahdollisuuksista tai siitä, että joukkue taisteli hienosti ja vielä kun tuomareissakaan ei näyttäisi olevan mitään vikaa..

 10. Loistava vaihto taas wenkulta; pirteästi pelannut andrei pois ja bendtner paraatipaikalleen laituriksi. Thumbs up!

 11. Peliä katellessa on tullut mieleen vain yksi sana, jolla tätä paskaa voisi kuvailla ja se on FARSSI!

 12. Jep, ja Wilshire äkkiä vaihtoon ennen kuin munaa itsensä tässä matsissa ja saa punaisen. Olisi pitänyt jo saada.

 13. No ei tosiaankaan ole ollut Djouroun päivä. Mahtaa RvP:stä tuntua vittumaiselta kun tekee kavennusmaalin ja heti perään taas puolustus vuotaa omassa päässä kuin seula. Kesää ja muutosta odotellessa…

 14. Normaali käsikirjoitus menisi jotenkin niin, että kun palloa hallinnut vierasjoukkue tekee kavennuksen, se myös tod.näk. tulee vielä tasoihin ja ehkä tekee voittomaalinkin. Mutta kun kyseessä on Arsenal, sössitään entistä enemmän – ja tosiaan valitettavasti taas Djourou pahimpana koheltajana.

 15. Pullis pyyhki kenttää Wengerillä: Stoke pelasi täysin rikkeettömän matsin ja teki maalit puolustuksen virheistä. Taas palasimme skabaamaan kolmannesta sijasta Cityn kanssa.

 16. Djoroulta aika sysimusta peli. Ei nyt kuitenkaan esim toista maalia voi pelkästään hänen piikkiinsä laittaa, sillä siinä kyllä koko puolustuksessa vallitsi epätietoisuus. Sagna prässäsi, mutta jätti kesken, Ramsey ei kerinnyt ja niinpä Djoroun oli pakko tulla päin ja kävi huono tuuri että pallo otti pahan kimmokkeen jalasta. joka tapauksessa aika vaatimaton esitys koko joukkueelta. Arshavin oli hyvä ekalla jaksolla mutta källeen kerran hänet vaihdettiin kun homma ei luonannut

 17. Ensinnäkin onnitelut niille viisaille Goonereille jotka valitsivat kauniin toukokuisen sunnuntaipäivän kuin tämän kidutuksen….

  Tämä oli tosiaan farssi , ei hyvää päivää .
  Mistähän prosentti-arsene tällä kertaa löytää syyllisen tappioon ? Varmaan pallosta johon meidän pelaaja kaksi kertaa kompastui kun vastustajaa ei ollut lähimaillakaan…

  95 prosenttia tuomareista ois heittäny Jackin ulos , väitän . Joku myös Songin .
  PELIKURI….sitä ei tällä hetkellä Arsenalissa ole , se heijastuu kaikkeeen .

  Rugbyvalmentaja pulis hakkas professorimme taktisesti sata-nolla .
  AA oli eka jaksolla harvoja ilonaiheita ja kiitokseksi vaihtoon ja juutti laituriksi , huh huh .

  Vittu ku loppus tää kausi äkkiä

 18. Normipäivä nyky-Arsenalille. Tämä joukkue ei tule voittamaan yhtään pokaalia ellei toimintatapoja muuteta. Joukkueeseen tarvitaan kokeneita, mutta nälkäisiä pelaajia, jotka ovat joskus jotain voittaneet. Taistelijoita, jotka vihaavat häviämistä. Nykyisitä pelaajista paistaa selvästi tyytymättömyys nykymenoon turhautumisina kuten tänään nähtiin muutamana ylilyöntinä taklauksissa.

  Jos Wenger saa jatkaa managerina niin ensi kesänä on pakko tehdä suursiivous pelaajistossa. Pelaajistossa on jopa 4-5 miestä, joiden taso ei riitä kun halutaan voittaa pokaaleita. Näiden lisäks on vielä ainakin yksi pelaaja, jolla ei ole edes sydän enää 100% tässä hommassa mukana tykkipaidan puolesta. Puolta tusinaa pelaajaa ei tulla vaihtamaan, mutta 3-4 on ehdoton minimi, jotka pitää korvata laadukkaammilla pelureilla. Tarvitaan vähintäänkin kliininen viimeistelijä, keskikentän tehokas pelintekijä Cescin tilalle ja monitoimimies, joka osaa pelata sekä topparina että puolustavana keskikenttäpelaajana. Songille tarvitaan laadukas kirittäjä/korvaaja ja samalla uuden pelurin olis handlattava topparin hommat tarvittaessa. Mun ehdokas tähän on Ajaxin belgialainen maajoukkuemies Jan Vertonghen, jolla on mm. kokemusta Verminaattorin kanssa pelaamisesta.

  Näillä nykyisillä voimilla me ei ehditä voittaa mitään ennen kuin joukkue hajoaa itsestään käsiin pelaajien kärsivällisyyden loppuessa. Tehokas toiminta kesän siirtomarkkinoilla vois lisätä muutaman avainpelaajan uskoa seuran toimintaan ja lähtöhalut vois ainakin hetkeks tyrehtyä. Muussa tapauksessa Mr. Jäärä joutuu aloittamaan uudn projektin täysin puhtaalta pöydältä.

 19. Manu tarvitsi 36 sekuntia maalin tekemiseen. Asialla huippuhankinta Chicharito. Samankaltaista kliinistä viimeistelijää myös me tarvitsisimme

 20. No mutta kun meillähän on jo se parempi meksikolainen – lainalla/jäähdytelemässä jossain v*tun konferenssissa.

 21. Samaa mietin kuin Andy. Me tarvitaan kärkeen mies, joka panee pallon heti ekasta paikasta pusiin eikä saatana neppaile kuin nyt tehdään. Hernandez on pikkupojan näköinen ja kokoinen, mutta ollut loistava hankinta Manulta. Miks helvetti me ei onnistuta nykyään hankkimaan todellisia vahvistuksia omaan jengiin? Mä toivoisin Lucas Barriosta Arsenaliin. Se kaveri osaa tehdä maaleja ja on röyhkeä ja suoraviivainen.

  Manu-Chelsea pelissä on alkuminuuteista lähtien nähtävissä että Manu on päättänyt tänään ratkaista mestaruuden. Sama tappamisen meininki loistaa poissaolollaan meidän porukasta!!!

 22. Nyt käsi ylös ne goonerit, jotka uskovat meidän voittavan vielä joskus mestaruuden mr. jäärän johdolla?!
  Nyt käsi ylös ne, joiden mielestä Wenger:lle pitäis antaa lämpimästi vain kenkää ja perseeseen
  mononkuva muistoksi? 0/ HEP!
  Nyt ei enää kiinnosta vittuakaan professorin ympärilatteat selityksen pallonhallinnasta sun muusta paskasta! HAH, eihän me edes hallittu palloa saati sitten peliä… Koko tämä kausi on ollut FARSSI, poislukien muutamat valonpilkahdukset, kuten muna-voitti, joka tosin neutraloitiin täysin tänään. Koko helvetin lehmälauma oli aivan kuutamolla, eikä kukaa edes ansaitse omissa papereissani puhtaitapapereita. KERRASSAAN SÄÄLITTÄVÄ ESITYS JÄLLEEN! Wenger pitäs veivata vittuun ja heti, ilman minkäänlaista hieno varaisuutta.

 23. Olin vielä kauden alla luottavainen prosentti-arseneen ja annoin pienessä mielessäni hänelle vielä mahdollisuuden että nyt……….
  Mutta kevään aikana viimeinenkin usko on mennyt ja käsi on ylhäällä ja jäärä kesällä ulos .
  Toiveajatteluahan tämä tosin on , yksinvaltias manageroi niin pitkään kuin haluaa ja valitsee sitten itse seuraajansa .

  Wenkun ”pelikirja” on jäänyt päivittämättä muutamaan vuoteen ja joka ikinen vastustajan manageri hakkaa meidät taktisesti , jopa alasarjalaiset kuten cupin peleissä nähtiin .
  Pakko se on myöntää että whiskeynose kestää ajan tasalla joka vuosi ja päivittää munan pelitavan ajan ja vastustajan mukaisesti .
  Lisäksi hankinnat ovat ”voittajia” toisin kuin meillä . Aikanaan sanottiin että ostivat parkin vain paitamyynnin takia , katsokaapa tänäänkin mitä korealainen esittää ja voittaa mestaruuden .
  Meksikon ”toiseksi paras” hyökkääjä latoo maaleja tärkeissä otteluissa vaikka tosiaan näyttää ihan poikaselta näihin peleihin.

  Arsenal on tällä hetkellä hyvä työpaikka pelaajalle jolla ei ole turhaa voittamisen painetta , mukava työympäristö ja palkka riittävät.

 24. Ainoastaan (c)analin selostaja ja britannian yleisö antoivat tälle päivälle yhtä huonon esityksen kun meidän rakas Arsenal… Ja kyllä todella mahtaa Rvp:tä vituttaa

 25. Päivän pääteeksi tuli vilkastua tuloksia ja ei jaksa yllättää, kuinka me pystytään tähän? Kaudesta toiseen. Toivottavasti kesällä tapahtuu jotain siirtomarkkinoilla, kuten useat maininneet, kokemusta ja voittajia tarvitaan jos aiomme juhlia mestaruutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s