Aika ottaa vastuuta Arsene!

Stoke – ARSENAL 3 – 1  (2-0)

Hyvät ystävät, allekirjoittanutta kiinnostaa päivittää yhtä paljon kuin joukkuettamme eilen managerin heille tarjoama viiden prosentin mahdollisuus. Kuinka kivuliasta saattoikaan olla seurata 45 minuuttia meidän ottelun jälkeen alkanutta ManUn ja Chelsean kohtaamista ja kuinka selväksi kävikin miksi Grovella tyydytään tänäkin kesänä kiillottamaan tummenevia pokaaleita.

Uskallan sanoa tuntoni suoraan; hävettää. Itse asiassa häpeä syntyi kokonaisvaltaisesta suorituksesta, missä syyttävä sormi osoittaa pelottavan laajalti kaikkeen mitä sain viheriöllä todistaa. Täysin mahdoton hakea mitään yksittäistä syytä tai syyllistä, kyllä, Johan Djouroulla oli sysimusta iltapäivä, mutta antauduimme h*lvetin Stoke Citylle henkisesti, teknisesti ja taktisesti.

”Yes, it was a disappointing performance. That’s the Premier League. If you do not turn up with the same competitive spirit in every game you can lose games everywhere.”

Mahdoton asettua poikkiteloin, totta joka sana. Ongelma piilee siinä että jälleen kerran ongelma halutaan pyyhkiä maton alle, ollaan kuin ongelmaa ei olisi koskaan ollutkaan, sen sijaan että keskityttäisiin pohtimaan ratkaisua ongelmaan.

”This team has done well overall this season. If you analyse all the competitions and how we have done, we have done well.”

Sanavalinta ei kenties ole yhtä mykistävä kuin vielä muutama viikko takaperin jolloin meille tarjoiltiin ihottumaa aiheuttava ’the attitude has been absolutely spot on from the first day of the season’, mutta analysoikaa nyt hyvänen aika jokainen tahollaan miten tämän solmun kuvitellaan aukeavan jos heikko, eli surkea suorittaminen saa toistuvasti arvosanan ’kokonaisuus on hyvä’.

Arsene Wenger voi paiskoa vesipulloja loputtomiin, vaikka päin Djouroun näköä, mutta jos ja kun tuomio on lopulta ’ei se haittaa’, me tulemme polkemaan paikallaan kuin Abou Diaby, ellemme peräti taannu kuten Denilson intohimon puutteen kuihduttaessa päämääriä.

Minä olen täysin kadoksissa arvioidessani mikä tätä nykyistä ryhmää motivoi, jos mikään. Joudunko jälleen kerran mainitsemaan LiigaCupin finaalin, Mestareiden Liigan alkulohkon, sarjanousijat, Sp*rs ja St James’ Park Valioliigassa.. Jos arvosana on hyvä, ellei peräti ’spot on’ kaudesta kokonaisuudessa, voin vain ihmetellä mitkä mahtoivat olla lopulta tavoitteet ylipäätään tähän kauteen. Ai niin, ’eihän kukaan uskonut viime kesänä meidän olevan nyt siinä missä olemme’.

Olin eilisessä päivityksessä vilpittömän rehellinen toivoessani vain ja ainoastaan hyvää tulosta, hyvää suorittamista ja iloista tekemistä, mutta joudun vasten tahtoani tunnustamaan olevani edelleen vilpittömän rehellinen todetessani että mitä pidemmälle eilinen ottelu eteni, sitä enemmän vaivuin epätoivoon joka johti epätoivoisiin ajatuksiin. Ymmärsittekö? Aloin toivoa Tony Pulisin joukkueen murhaavan meidät, shokkihoitoterapiaa.

Kun istuin hiljaa ManUn ja Chelsean kohtaamista seuraten, ihmettelin miten Sir Alex Ferguson onnistuu saada varsin keskinkertaisen joukkueensa viritetyksi äärirajoilleen. Ihmettelin miten meidän ylivertaiseksi mainostettu pelaajatarkkailukoneisto onnistuu löytämään noin 20 lainapelaajaa, Denilsonin ja Squillacin, siinä missä ManU löytää Meksikolaisen jota ei tarvitse kierrättää ympäri Eurooppaa ennen useamman vuoden kiertolaiselämää ja päätymistä West Bromin vaihtopenkille – lainalle.

En voinut välttyä siltäkään ajatukselta miten paljon oikea käsi Fergusonin rinnalla on vaihtunut, miten kaikesta statuksestaan huolimatta viskinenä on avoin kuuntelemaan muita ja ottamaan vastaan tuoreita ajatuksia. Älkää missään tapauksessa lukeko tätä loukkaavana, mutta toisinaan pohdin onko Pat Ricen lasit lainkaan aurinkolasit, vai onko aika tummentanut ne. Marouane Chamakh pelasi Bordeux’ssä vasemmalla, oluen tarjoan sille joka onnistuu perustelemaan minulle miksi Nicklas Bendtner on ylipäätään laidalla, mutta vieläpä vasemmalla eilisessä palapelissä ja mitä ihmettä Arsene & co pohti kaiken kaikkiaan päättäessään korvata Venäläinen Marokkolaisella?

Niin paljon kuin haluaisinkin olla unohtamatta reilun viikon takaista voittoa ManUsta, isossa kuvassa mistä Arsene pitää puhuttavan, olemme olleet viimeiset kaudet kuin sotilas ilman asetta ja varusteita kenen kimppuun käydä. Ferguson on ehtinyt valitsemaan illan viintä kesken ottelun luottaen lopputulokseen, mikä on ollut siksi helpompi niellä että puhutaan juurikin Fergusonista. Mutta että Stoke City ja Tony Pulis laittavat meidät kontalleen kopioimalla taktiikan YouTubesta on enemmän kuin noloa.

’Jokin puuttui tänään’ toteaa Arsene ja minä totean että tulee puuttumaan jatkossakin jos nyt ei aiota nostaa isoa kissaa pöydälle kauden päätteeksi. En minä mitään pimeyden voimaa halua esittää, mutta eilinen esitys kieli siitä ettei joukkue usko itseensä ja paljon kehuttu joukkuehenki on silminnähden syösykierteessä. Tekisi mieli väittää että Cescin parin viikon takainen ulostulo, minkä managerinsa ampui nolosti omaan maaliin oli liian totta ja nyt osin myös kannattajien taholta tulevan paineen johdosta harmoniaan alkaa tulla säröjä ja henki kopissa on kaikkea muuta kuin erinomainen.

Jos Arsene ei kykene yksilöimään mitä kukin ’ansaitsee’, joko hänen itsensä täytyy siirtyä taka-alalle sitä pohtimaan tai hankkia joku se hänelle kertomaan. Jack Wilshere voi olla luonteeltaan temperamenttinen, mutta jos se purkautuu kuten eilen, kertoo se mielestäni enemmän muusta joukkueesta kuin Jackin luonteesta. Väitän toisin sanoen että Wilsheren käytös kertoo kapinoinnista ja vaikka kuinka loistavan kauden on pelannutkin, kapinointi syntyy yleensä turhautumisesta, eikä tässä kohtaa omasta panoksesta.

STOP! Lopetan tällä Punaisella minuutilla ja jään pohtimaan mitä eroa pallonhallinnalla ja pelinhallinnalla, eh. No en takuulla jää, mutta sen tiedän että olen h*lvetin pettynyt eiliseen, etenkin sen varjolla että annoin ladata itseni ennakossa odotuksiin ja asenteeseen jotka potkaisivat hevosen lailla päin näköä – ja se kävi v*tun kipeää. Kuten otsikossa totesin, Arsenen on aika ottaa vihdoin vastuuta itsekin, sillä toistaiseksihan vastuu on sysätty jollekin omituiselle harmaalle alueelle, ei kenenkään maalle.

’Judge me in May’.. Ymmärrän että puhutaan loppukuusta, mutta kuinka tekisikin mieli mennä asioiden edelle. Err, hetkinen, toukokuu 2008 taisi mennä jo? Hohhoijjaa, taidan ennakkotilata ensi kauden kotipelipaidan, niin on pakko saada rantapyyhe kaupanpäälle ja sitä paitsi, on jo kesäkuussa käsissä jotain mitä juhlia ensi kaudella.

16 thoughts on “Aika ottaa vastuuta Arsene!

 1. jotain pitää kesällä tapahtua se on varma! mutta mitä koska voitimme kotona CL finalistit Barcan ja Manun ja aina vahvan(ehkä vanhenevan) Chelskin ja Uefa Finalistin Bragan ja laitoin Bragan koska turha joukkue ei ole euro finaalissa!!eli peli kulkee ainakin kotona isoja vastuksia vastaan!?

  ja se on varmaan selvää jätkät et mr Wenger ei lähe kun vasta sopimuksen loputtua,joten puolustus pään pelaajia keskikentälle ja puolustukseen on ainoa vastaus!!

  mutta jos ketään ei tule olemme taas 4 joukossa ja ei pokaaleja!toivottavasti olen väärässä ja homma lähtee kesällä hienosti parilla ostolla käyntiin ja ja WE LOVE ARSENAL!! ps.toivottavasti voitetaan ees toi koti peli ja varmistetaan 3 sija! ens kautena gooner veljet ens kautena =)

 2. Tämä on kyllä mielenkiintoista: kun Diaby hankkii itselleen punaisen kortin, se kertoo Diabyn typeryydestä. Kun Wilshire hölmöilee, se kertoo muun joukkueen tilasta… Ehkä kyse on monen asian summasta.

 3. Pitää toivoa Spudsien ottavan tasurin Cityä vastaan huomenna, niin 3. sija tullee hiukan helpommaksi, ei olisi kiva tässä tilanteessa ”vaatia” pojilta 4 pistettä vikasta 2 matsista…voi olla, etteivät kykenisi siihen. Mutta 2 pistettä 2 pelistä pitäisi olla mahdollisuuksien rajoissa….

 4. Ai että rantapyyhe..? No se muuttaa asian tuon paidan suhteen. Lomatunnelmissa näyttivät pelaajatkin jo olevan. Kyllä on taas kiva fiilis! 🙂

 5. Kyllä Wilsheren kohdalla voidaan puhua myös tosiaan typeryydestä , pelikurin puute johtaa tälläisiin ylilyönteihin ja virheisiin .
  Mielestäni nämä ovat merkkejä siitä etteivät pelaajat enää pelaa managerilleen , olenko aivan väärässä?

  Erikoistilannepelaaminen on asia jota on paljon puitu ja tullaan puimaankin , tosiaan aiheesta .
  Täysin käsittämätöntä ettei asiaaa ole saatu korjattua harjoituskentällä , jokainen futista pelannut tietää että nämä asiat on siellä korjattavisssa .
  Onko kertakaikkiaan niin etteivät nämä tämänhetkiset pelaajatyypit vaan pysty parempaan näissä erikoistilanteissa , aika katastrofaalista jos näin on .
  Eilenkin vastustaja sai lähes kävellä vaparin jälitilanteen sisään.

  Kommentaattorit , ex-pelaajat ja fanit eri forumeilla tuntuvat tietävän että se kokenut britti-tai ainakin brittikentillä pitkään pelannut toppari olisi se lääke mikä auttaisi tähän oman pään erikoistilannepelaamiseen , mut eihän tätä kaikkien jäärien äiti suostu uskomaan.

  Itse olen konsonantin suuri fani ja uskon että hänestä kasvaa todella huippumolari meille vuosiksi eteenpäin mutta ………vähän on epäilys hiipinyt viime aikoina puseroon että ehkä tarvitsisimme sittenkin kokeneen kassarin vielä pariksi kaudeksi .

 6. Mä olen samaa mieltä kuin goonermind maalivahtiasian suhteen. Sczesny on potentiaalinen (voi kuinka vihaankaan tätä sanaa) veskari ja varmasti meille oikea mies tolppien väliin vuosiksi, mutta pientä hmmm…. haparointia on ollut nähtävissä. Tai sanotaanko niin että varsinaisia gamesavereita ei viime peleissä ole tullut enää juurikaan. Maalivahdin tontti on sellainen että itseluottamuksen on oltava viimeisen päälle kunnossa ja tuntuu että joukkueen muut veskarit ei ehkä sittenkään ole puolalaiselle tarpeeksi tukena. Nahkahousu on eläkeläinen, AlMunijaa ei kukaan ota tosissaan eikä Fabianskikaan ole varsinainen roolimalli konsonantille.

  Mä olen ehdottomasti sitä mieltä että Wojcieh on meidän huippumaalivahti tulevaisuudessa, mutta olisko aiheellista hankkia kesällä joku kokenut kehäkettu puolalaisen kilpailijaksi sekä tueksi. Täytyis löytää kaveriksi sellainen veskari, jonka kanssa Sczesnyllä kemiat synkkaa, jolloin vois odottaa puolalaisen kehittyvän entisestään.

  Jos me lähdetään ensi kauteen vahtikolmikolla Sczesny, Fabianski ja Mannone (eivätköhän Lehmann ja Almunia poistu Grovelta ilman erillistoivetta) niin en pitäis tilannetta kovinkaan hyvänä. Liian paljon nuoruutta, liian paljon kokemattomuutta ja Fabin kohdalla liian iso kysymysmerkki loukkaantumisen jälkeen.

  Vuosien varrella ollaan nähty että menestyvillä joukkueilla ei ole vain hyvä ykkösvahti, voittavilla joukkueilla on erinomainen maalivahti. Van der Sar Manulla ja Cech Chelsealla. Mekin tarvitaan huippuveskari ja Sczesny on vasta matkalla sellaiseksi. On aika paljon vaadittu jos parikymppisen kaverin odotetaan kantavan niin iso rooli joukkueen tärkeimmällä pelipaikalla. Siksi me tarvitaan Wojciehille kunnon tukipilari parin kolmen kauden ajaksi.

  Katsokaa mitä kestomenestyjä Manu tekee kun hollantilainen lopettaa maalissa. Ei sinne hankita ykkösveskariksi parikymppistä untuvikkoa. Ilmeisesti uusi veskari on vielä niillä haussa, mutta uskallan lyödä vetoa että niiden maalivahtihankinta on pelannut jossain jengissä ykkösenä jo jonkin aikaa ja osoittanut taitonsa ja paineensietokykynsä. Meillä on Sczesnyssä aivan huippuluokan ominaisuudet omaava vahti, mutta jotta homma ei jää maalivahtipelistä kiinni niin ehkä Fab ulos ja tilalle laadukas ja kokenut veskari. Sellainen, jonka Wojcieh kokee tueksi ja turvaksi eikä uhkaksi.

 7. Jos näitä käsi pystyyn -äänestyksiä järjestetään, niin kuinka moni täällä oikeasti uskoo, että Arsene muuttaa merkittävästi lähestymistapaansa? Ainakin minulla pysyy käsi alhaalla.

  Oma veikkaukseni, mitä kesällä tulee tapahtumaan:

  Cesc lähtee Barcaan, ja lähtee naurettavan halvalla. Barca ei mukamas pysty maksamaan enempää, ja Arsene höpisee jotain ”molemminpuolisesta kunnioituksesta” ja ”Cescin lojaalisuudesta”. Ja kaikilla on kivaa ja mukavaa. Muita lähtijöitä Almunia, Denilson sekä Bendtner ja/tai Vela.

  Siirtomarkkinoilla Arsene näennäisesti muuttaa filosofiaansa ja splash the cash: 25-30 milliä laitetaan hyökkääjään ja keskikenttämieheen. Eli 12-15 millliä skipale. Kaikki tietävät, että nykymarkkinoilla noilla hinnoilla ei oikeita supertähtiä saada, vaan jotain tasapaksuja suorittajia, todennäköisesti Ranskan liigasta tai itä-Euroopasta. Uutta puolustajaa ei tarvita, koska ”Vermaelen is like new signing.” Miyachi, Lansbury, JET ja Couquelin pelaavat loistavan pre-seasonin, joten muita vahvistuksia ei tarvita. Tosipelien tullessa nuorukaiset kuitenkin hyytyvät, ja laitetaan divariin keräämään kokemusta.

  Kausi alkaa hyvin, mutta viimeistään lokakuussa tulee muutama nöyryyttävä tappio häntäpään joukkueille. RvP kärsii loukkaantumisista, Jack on peluutettu kesällä maajoukkuekomennuksilla puhki ja Nasri haikailee jo Espanjan viheriöille. Viimeistään helmikuussa voidaan taas alkaa odottelemaan seuraavaa kautta.

 8. Peetu palannut aikakoneelta nykypäivään 🙂 Pelottavan todelliselta tuo kuulosti. Jos nyt haaveilla saa, niin tämä olisi kiva ensikauden joukkue;

  Stekelenburg, Sagna, Vermaelen, Cahill, Gibbs, Parker, Wilshere, Nasri, Hazard, Van Persie, Llorente.

 9. Loistava kirjoitus onlinegoonerissa Ian Henryltä. Toivottavasti Mr. Jäärä lukee artikkelin ja menee sen jälkeen peilin eteen tutkiskelemaan näkemäänsä.

 10. Jossain vaiheessa meillekin huhuiltu Philippe Mexes siirtyy Romasta Milaniin. Hyvä näin. Uusia ranskalaisia Arsenaliin ei hetkeen tarvi tullakaan.

 11. onhan tämä surullista, mutta tuo Onlinegooner-juttu osui täysin naulan kantaan… prkl! kyllä osaa ketuttaa. mitä Konsonantista aiemmin puhuttiin, niin itse olen erimieltä. oma mielipiteeni on että nimenomaan tuolla Szc… – Flappy – don Vito akselilla jatketaan. ongelmat löytyvät muualta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s