V*tun totuutta grillaten, vai?

Kyllä uskallan nyt tämän kirjoittaa; loppuisi jo tämä kausi. Ei sillä ettäkö suhtautuisin luottavaisesti tai optimistisesti johonkin ’muutoksen kesään’, päinvastoin mitä matalampaa profiilia kykenen odotusteni suhteen pitämään, sen parempi. Niin pitkä ja raskas tästä kaudesta sittenkin muodostui, että ottaisin avosylin vastaan mahdollisuuden sulkea kirjan kannet tältä erää ilman vielä ylimääräistä stressiä tästä kolmannestakin sijasta mitä hallussa pidämme, toistaiseksi.

Olen jokseenkin varma että sunnuntain Stoke tappio tuntui siksikin niin piinallisen turhauttavalta, että vain viikkoa aiemmin ihmettelin Groven lehtereillä voittoa ManUsta ja sen seurauksena jokin mystinen voima onnistui huijaamaan minut unohtamaan hetkellisesti kolmisen kuukautta kestäneen alakulon. Olkoon että mahdollisuus oli vain matemaattinen, pidän anteeksiantamattomana suoritusta missä ei näkynyt edes teoreettinen ulottuvuus.

Onneksi kesällä ei pelata mitään MM- tai EM-puulaakia!

Tämä meidän Arsenal on vähän kuin Suomen lätkäjengi.. Err, olen seurannut siis jääkiekkoa kenties yhden kokonaisen erän verran kun takkahuoneen televisio on ollut auki ja ’oikealla’ kanavalla tullessani saunasta huilaamaan. Älkää toisin sanoen vaivatko ajatuksianne pohtimalla mistä edellinen assosisaatio syntyi, en tiedä sitä itsekään. Ehkä siitä voisi kuitenkin taikoa nokkelasti päivän hyvän kysymyksen; kumpi tapahtuu ensin, Suomen MM-kulta jääkiekossa vai meidän Valioliigamestaruus (Mestareiden Liigan mestaruus laskettakoon mukaan)?

Kirjoitin tästä toki jo eilen, mutta kun Punavalkoiset uutiset ovat mitä ovat ja mielessä päällimmäisenä vain surkuhupainen fiilis sunnuntailta, toistetaan. Ja toistetaan itse asiassa niinkin rasittavan tahon kannustamana kuin ex-Gunner Jermaine Pennant:

”Yesterday, we gave them time when they had the ball at the back but as soon as they got into our half we pressed and marked man for man. We were happy to let them pass at the back because that wasn’t going to hurt us and they didn’t give us too many problems until late in the second half.”

Jos Jermaine Pennant, mies joka onnistuu unohtamaan Porschensa Espanjalaiselle rautatieasemalle ja vieläpä omistavansa kyseisen auton tietää jutella meidän taktiikasta edelliseen sävyyn, eräiden on syytä katsoa peiliin. En ole itse asiassa lainkaan vakuuttunut että pelkkä aktiivisuus siirtomarkkinoilla riittää yksin nostamaan meidät takaisin pokaalikantaan jos joukkueet kuten Stoke City, saati Leyton Orient onnistuvat horjuttamaan meitä naurettavan yksinkertaisella taktiikalla.

Se ettei Wengerillä ja Ricella tunnu olevan lainkaan kuuluisaa suunnitelmaa B, tai edes suunnitelmaa A+, tilanne on todella juuri niin yksikertainen kuin Pennant saa sen kuulostamaan. Päivän toinen hyvä kysymys, oletteko ihan varmoja tarkistamatta otteluraportista pelasiko Theo Walcott oikeasti toissapäivänä täydet minuutit?

Sananen vielä kurinalaisuudesta joka nousi esiin teidänkin jälleen kerran ansiokkaissa kommenteissanne. Kaukaa haettua tai ei, mutta kun katsoo pelaajiemme suorittamista, ehkä syitä täytyykin hakea aavistuksen kauempaa. Minä en nimittäin ole enää lainkaan vakuuttunut että kaikki on niin ruusuista joukkueen sisällä kuin meille on annettu vuosia ymmärtää. En tietenkään väitä ettäkö tilanne olisi päinvastoin ja pukuhuoneessa vallitsisi paha henki, mutta minulle kurinalattomuus viittaisi joukkuehengen rakoilemisesta.

Kun tunteet alkavat purkautua vielä kollektiivisesti kuten sunnuntaina, kielii se turhautumisesta missä unohtuu kunnioitus, kanssapelaajien, managerin ja yhteisen hyvän kunnioitus. Nyt se kaukaa(?) haettu. Väitän ainakin puolitosissani että nykyinen mediakulttuuri (miksi lie yhteisöllisyydeksi sitä kutsutaankaan) palvelee niin hyvässä kuin pahassakin ja meidän kohdalla näen enteitä jälkimmäisestä.

Pelaajat tulevat yhä lähemmäksi kannattajia ja tuntuisi perin kummalliselta jos meidän kannattajien ääni (kritiikki tässä kohtaa) ei tekisi vaikutusta. Me huudamme, lähes rukoilemme vahvistusten perään, me olemme tehneet selväksi kuinka h*lvetin monta ottelua liikaa Denislon on pelannut Tykkipaidassa jne. Kaikki tällainen on vain asiaa joka on pelaajilla takuulla täysin tiedossa ja mitä vahvemmin tällaisilla asioilla spekuloidaan, sitä herkempiä pelaajat ovat ’altistumaan’ tälle spekuloinnille.

Onko vika sitten meissä kannattajissa mikäli näin pohdin? Ei missään tapauksessa, päinvastoin. Me kannattajat olemme aina olleet ja tulemme aina olemaan seuran sydän joka ylläpitää elämää. Se ettei pelaajat pelaisi enää täydellä sydämellä managerille tuskin pitää paikkansa suoraan, mutta epäsuoraan sitäkin todennäköisemmin. Otetaan Robin van Persie joka ehti kolmisen vuotta kertoa miten uudet maailmanluokan vahvistukset vain piristävät kaikkia ja kuinka nämä maailmanluokan pelaajat kuten Robin itse rakastavat kilpailua, he rakastavat haasteita jotka tekevät heistä parempia pelaajia.

Otetaan paljon julkisuutta saanut Cesc Fabregas’n antama haastattelu ’en muista Espanjalaismedialle’ ja otetaan vielä Andrei Arshavin joka ei ole koskaan kainostellut mielipiteidensä kanssa (ja istuu siksi niin usein vaihtopenkillä). Nämä muutama edellä mainittu herra ovat meidän aivan sitä kirkkainta eliittiä, he kyllä varmasti haluavat voittaa Arsenalin paidassa ja ovat seurastaan ylpeitä, mutta he ovat turhautuneita – projektiin? Kiinnostaako mainittua trioa missä kunnossa Arsenalin talous on kymmenen vuoden kuluttua, tuskin. Kiinnostaako heitä pelata uransa loppuun Arsenalissa missä sijoittuminen Valioliigassa toiseksi seuraavat 20 vuotta on ’sopimus’ minkä nykyinen manageri allekirjoittaisi tältä istumalta?!

Me tarvitsemme kesällä muutoksen jota voi kutsua enemmän kuin kosmeettiseksi muutokseksi, en tuomitse, vaan toivon Stan Kroenken olleen askel oikeaan suuntaan vaikka tällä haavaa suuresti epäilenkin.

Nyt grillaamaan ja iso kippis lukemisesta!

18 thoughts on “V*tun totuutta grillaten, vai?

 1. Samat fiilikset on myös täälläkin – loppuisuisi jo tämä kausi. Itseasiassa tämä sama fiilis oli myös viime kauden lopulla. Seuraavaksi sitten odotellaan sormet ristissä jos wenkku sattuisi hankkimaan kesällä kaksi tai kolme valmista pelaajaa rinkiin. Huhuja tulee olemaan taas riittämiin. Veiktataan että sellainen 100 pelaajaa yhdistetään arsuun, joista yksi kulahtanut bosman-siirto jostain manusta, tyyliin silvestre ja toinen onkin sitten joku ’next ronaldinho’ afrikan/ itä-euroopan suunnalta. Denilson ja kumppanit tietysti jatkaa kun on vuoden taas kokeneempia jne jne. huoh!

 2. Pahoittelut blogin hyväksikäyttämisestä kaupallisiin tarkoituksiin, mutta nyt olisi muuton myötä jäänyt uutta kotia vaille kookas Arsenal-aiheinen taulu. Leveyttä 145cm ja korkeutta 110cm. Taulun aiheena vanhan Highburyn East Stand ulkoapäin kuvattuna. Kiinnostuneille voin lähettää kuvan, jonka perusteella taulu on teetetty ja pingotettu kankaalle. Hp. 50e tai korkein tarjous 🙂 Ja laittakaa kyselyt yms. suoraan sähköpostiini (jarkko.hietala AT tapiola.fi), niin ei tule enempää spammattua kommenttipalstaa.

 3. Niin, kyllähän tässä kauden loppua odotellaan. Sitäkin enemmän odotan kesän siirtoikkunaa – tosin pelonsekaisin tuntein. Cescin lähtöä pidän jo 95%:n varmana ja pahasti pelkään, että tuo Nasrin maisemanvaihdon todennäköisyyskin alkaa olla jatkosopimusta suurempi. Vai mistä muusta syystä sitä jatkopahvia ei ole allekirjoitettu? Jos mies todella aikoisi meillä jatkaa, seura olisi todennäköisesti tämän tahmean ja ikävän loppukauden lomassa puristanut väkisin ranskalaiselta puumerkit alariville, jotta iloisiakin uutisia saataisiin fanien luettavaksi. Näin ei taida vain tulla käymään. Myös Nasri taidetaan rahastaa, valitettavasti.

  Minusta suurin ongelmamme ei ole joukkueen kypsymättömyys tai kokeneiden pelaajien tai taistelutahdon puute. Ne kaikki olisivat helposti korjattavissa, sillä taloudelliset resurssit sen mahdollistaisivat ja muutaman kokeneen tähtipelaajan hankkiminen ruokkisi automaattisesti tuota ketjureaktiota eteenpäin ja muut asiat korjaantuisivat siinä sivussa. Se suurin ongelmamme on Arsene. Ja se ongelma kun ei kesän aikana poistu. Näin ollen nuo muutkin ongelmat pysyvät joukkueemme yllä ensi kaudellakin. Wenger on eittämättä paras manageri mitä meillä on koskaan ollut (no toki Chapmanit, Grahamit & co. ovat olleet aikakautensa helmiä), mutta hän ei ole enää se Wenger, joka meillä oli vielä viime vuosikymmenen alkupuolella. Kaksikko matkannee kyljessään ”30% discount” tarrat Espanjaan. Sinne halajaa eräs muukin (http://www.skysports.com/story/0,19528,12876_6924444,00.html), mutta joutunee tyytymään Bayerniin tai sitten hänen päästetään Spur*iin.

  Wenger has lost it. Näin se pitää sanoa. Hänen taikuutensa on kadonnut. Hän ei enää sytytä joukkuetta, hänellä ei ole enää joukkueen luottamusta (saatika fanien), mutta johtokunnan on ja se ikävä kyllä pitää hänet seurassa. Ja vaikka tuo luottamus horjuisi kabinetissa, häntä kuitenkin kunnioitetaan ja arvostetaan tässä seurassa niin paljon, että potkuja ei anneta. Ei niin kauan, kuin kauden päätavoite Mestareidenliigapaikka saavutetaan. Kroenke ei tätä tosiseikkaa muuta. Arsene on ja pysyy vielä pari kautta, kunnes sopimus loppuu. Ellei sitten käy niin, että Arsene itse haluaa seurassa jonkun muun roolin (konsultti, pelaajakoordinaattori, urheilutoimenjohtaja – mikä tahansa virka keksitäänkin) ja antaa seuraajalleen tilaa. Tämä todennäköisesti tarkoittaisi valitettavasti myös sitä, että jäärä saa itse seuraajansa valita. Muussa tapauksessa hän ja uusi ”valittu” (ei, en usko että ”The Chosen One” meille tulisi, vaikka Mourinhosta tykkäänkin, samalla kun inhoan) ottaisi managerivastuun. Arsene ei enää samaan seuraan mahtuisi. Voisiko Kroenke kaventaa Arsenen valtaa seurassa? Nyt meillä on selkeä omistaja ja Arsene on tottunut vetelemään kaikista naruista, mukaan lukien toimitusjohtajan narusta. Miten tähän kuvioon sitten istuu uusi omistaja? En tunne Kroenken toimintatapoja muissa seuroissa rapakon takana, mutta tuleva kesä näyttänee mitä vaikutusta asialla on. Meillä on jenkkitoimari, joka on tällä hetkellä AW:n hallinnassa, mutta toimiiko hän tulevaisuudessa Kroenken äänenä Englannissa? Sen aika näyttää. Muutoksen tuulia kuitenkin kaivataan.

 4. Niinpä, tuleva kesä on varsin mielenkiintoinen pelaajasiirtojen suhteen. Eikä pelkästään mahdollisten tulopuolen pelaajien suhteen. Arsenen jo vuosia kestäneen projektin ja paskanjauhamisen tuloksena ei olekaan uusi dominoiva sukupolvi vaan pahimmassa tapauksessa käsiin hajoava joukkue jos muutama kärkipään peluri tosiaan vaihtaa maisemaa. Cescin lähtö ei olisi kenellekään enää yllätys, Nasri voi hyvinkin tehdä seuraa kapteenille ja myös Clichystä siirrosta liikkuu huhuja. Zenit myös ottais mielellään Andrein takaisin jos venäläinen vähänkään osoittaa lähdön merkkejä.

  Toivottavasti ei käy niin että joukkue murenee. Seura ei kestä enää yhtään ainutta tasapaksua pokaalitonta kautta tämän jälkeen. Senpä takia ykkösprioriteetti olis mahdollisimman nopeasti tehdä selväksi onko Arsenella luottoa joukkueen sisällä ja seurajohdossa. Vaikka suljettu lippuäänestys jos diktaattorille ei uskalleta päin naamaa sanoa tosiasioita. Jos luottoa vielä tarpeeksi löytyy niin joka tapauksessa joukkuetta pitää vahvistaa selvästi tuntuvammin kuin muutamana aiempana vuonna. Kilpailu Valioliigassa kiristyy varmasti ensi vuonna. Manu vie tällä kaudella mestaruuden melko alhaisella pistemäärällä ja olen varma että se kiihdyttää Chelsean ja Cityn haluja voittaa ensi kaudella. Kukaan ei voine väittää etteikö City olis tulevaisuudessa todella iso uhka meille ja yksi mestarisuosikeista. Ja katsokaapa Liverpoolia. Dalglishin opit on menneet perille ja jälki on murhaavan tehokasta tällä hetkellä. Jos äijä olis saanut aloittaa managerina heti kauden alusta niin voisivat olla meidän edellä tällä hetkellä.

  Mitä tällä haluan sanoa? Sitä, että paskanjauhanta on meidän leirissä loputtava välittömästi ja alettava tekemään uutta lyhyen ja pitkän tähtäimen strategiaa että pysytään kilpailussa mukana ja joskus jopa joku pokaali voitetaankin. Jos joukkuehenki oikeesti rakoilee kuten Hente epäili niin silloin ollaan kuilun partaalla. Sellainen joukkue, jonka yhteishenki klikkaa, ei koskaan voi voittaa mestaruutta. Jos useampi pelaaja on julkisesti ”vaatinut” joukkueen vahvistamista oikeilla pelimiehillä eikä teinisensaatioilla niin luulis Jääräpäänkin tajuavan toimia sen mukaisesti pelastaakseen uransa seurassa. Ajatelkaa, Arsene on tehnyt Arsenalissa loistavaa työtä ensimmäiset lähes kymmenen vuotta ja nyt typerällä projektillaan ja kaikella jargonilla ja vastuunsiirtelyllä itse vapaaehtoisesti tuhoaa sen mitä on seurassa aikaansaanut. Käsittämätöntä! Jos ja kun Jäärä managerina jatkaa niin nyt on vihoviimeinen aika tehdä korjausliikkeitä, sillä yksi huono kausi lisää ja ranskalainen siirretään varmasti syrjään paikaltaan. Jos ei muuten niin kannattajien vaatimuksesta.

 5. Hyvä linkitys Juhalta. Onko tuo Bendtner enää ihan järjissään? Haaveilee Barcelonasta vaikkei saa meilläkään mitään aikaiseksi. Ei edes vakiinnutettua pelipaikkaansa. Itseluottamusta juutilta ei koskaan ole puuttunut ja se onkin hyvä asia, mutta rajattomalle itseluottamukselle pitäis olla vähän katetta. Louhikkokosketus-Nicklas!!!!

 6. Pysäthykääpä ihan hetkeksi miettimään sitä, miltä meidän keskikenttä näyttää, jos samalla kellonlyömällä siitä lähetetään matkaan Cesc, Nasri ja Arshavin. Niinpä! Eikä se ole edes ihan mahdoton ajatus.
  Lähti sielu, sydän, aivot ja jalat kaikki samalla kertaa. Meille jäi enää RVP, Verma, Sagna ja iso kasa potentiaalia (siis tässä kasassa EIVÄT ole Mozart, Diaby, Deni eikä Eboue). Vai menikö RvP siinä samassa junassa..?

 7. Viime kuukausien perusteella se nyt on sitten ihan sama missä Fabregas ja Nasri muniaan kaivelevat. Juhan esittämään kysymykseen vastaan, että siellä on Wilshere ja Ramsey, eli halua, kykyä ja taisteluntahtoa. Sen lisäksi kärjessä on kevätkauden kiistattomasti paras hyökkääjä, Robin van Persie. Oikealla Walcott ja vasemmalla sitten se uusi laituri.

  Nasrin agentti juuri kertoi, että mies aikoo pysyä Arsenalissa, uusi sopimus sorvattaneen kesän aikana. Ei Nasri kuitenkaan sen luokan kaveri ole, että vielä isompiin seuroihin pääsisi avaukseen ja nauttimaan isoa palkkaa. Fabregas saa taas jännittää, että kelpaako enää Barcaan nykyisillä näytöillä, ei siellä ole huutava pula keskikenttäpelaajista. Se on nähty, että tässä kaksikossa ei ole potentiaalia nousemaan johtajiksi kun sitä kaivattaisiin. Mutta onneksi van Persie on alkanut tällaisia merkkejä näyttää, saisi kapteeninnauhan siirtä pysyvämmin 10-paidan hihaan.

 8. Sen verran kommentoin Jarkalle vastineeksi, että jos tarkkaan luit, minulla luki RVP tuolla listassa.
  Nasrin toivon todella jäävän, sillä syksyllä kun Cesc oli poissa kokoonpanosta, Nasri nosti itsensä aivan uudelle tasolle. Silloin taisteltiin joka rintamalla ja pelit otettiin tosissaan. Nasri kantoi koko joukkuetta. Keväällä kun kaikki hajosi, ei sieltä ole löytynyt oikeata taistelijaa enää kenestäkään. Wilsherestä ehkä ajoittain. Samoin Arshavinista, mutta todellakin vain väläyksittäin. ManU peli oli suurta harhaa tässä kaiken paskan keskellä. Sitä kun ei ole viime aikoina muuten nähty. Cesc on pelimies, jos vain haluaa, mutta ei halua enää. Siis meillä. Syksyllä Lontoossa käydessä kaikkien huulilla oli vain yksi mies – Nasri. Silloin jo kaduilla ja pubeissa Cesc oli unohdettu ja Samir oli uusi messias. Hän on paljon muuta kuin munien kaivelija. Kaikki vajoavat tuolle tasolle, kun homma ei enää joukkuetta kiinnosta. Toissapäivänä meillä oli kentällinen munienkaivelijoita.

  Ja toistanpa tuon Henten sitäämän kysymyksen; muistatko todella tilastoja tarkastamatta pelasiko Walcott täydet minuutit? Oli melko näkymätön mies. Theolla on ollut hyvät hetkensä, mutta tasaisuus puuttuu sieltäkin. Varjojen maille on hänkin joukkueen mukana vajonnut.

  Jack ja Rambo ovat juuri tuota potentiaalia, josta mainitsin. Kumpikaan ei ole täysin valmis. Wilsherestä on hyvää vauhtia kehittymässä keskikenttämme moottori. Kehitys on ollut niin hurjaa, että heikompaa hirvittää ja suurimpana pelkona nyt onkin, että nuorten kisat polttavat nuorukaisen kesällä loppuun. Rambo oli ennen loukkaantumistaan nousemassa avauksen vakiokalustoon, mutta on liian aikaista sanoa, jättikö tapaturma jäljet ja minkälaiset. Pelaamattomuus näkyy vielä osittain, mutta syksyllä hän voi olla se ”uusi vahvistus”. Nimenomaan voi olla. Siis, potentiaalia.

  Arshavinista vielä sananen. Andrei on ollut miltei koko kauden unessa. Aiemmin ollaan nähty, että hänessä on Valioliigan tähtiainesta, kun vain itse näin haluaa. Kun Arshavin on pelipäällä, hän paitsi että hyökkää ja kieputtelee vastustajaa pyörryksiin, osallistuu myös puolustuspelaamiseen. Taistelijan asennetta löytyy. Mutta kuten muillakin, nyt ei homma nappaa. Osittain tämä varmasti johtuu myös penkittämisestä ja se taas siitä, että uskaltaa sanoa mielipiteensä. Suurin syy lienee taas jälleen kerran Arsene. Andrei haluaa olla voittaja – Arsene hyvä kakkonen tai ehkä nelonen. Kumpi parempi? Jos joukkue taistelee mestaruudesta ja pokaaleista, niin tekee taatusti myös AA, mutta jos manageri ilmoittaa, ettei nyt ihan joka peliä tarvitse voittaa ja nelossija riittää, ei siitä juuri tuollainen pelaaja motivoidu.
  Millainen pelaaja motivoituu? Ehkä joku Denilson, sillä palkka juoksee. Itse ei tarvitse.

 9. Juu Nasrihan on tehnyt 10 maalia, mutta näistä varmaan 8 ennen joulua. Nasrihan oli pitkään ehdolla jopa vuoden pelaajaksi mutta kevätkauden ollut ihan unessa. Jos herra ei pysty nousemaan takaisin samalle tasolle kuin syksyllä, ei sitä väkisin kannata pitää. Nykyisessä vireessä ei vahvista tippaakaan joukkuetta. Nasrin tasonlasku on varmasti ollut ehkä isonakin syynä tämän hetkiseen tilanteeseen. van Persiahan on puolestaan tehnyt lähes kaikki maalinsa tämän vuoden puolella. Mikähän olisi sarja tilanne jos Nasrin syysvire olisi jatkunut koko kauden ja Persie ollut käytettävissä alkukaudesta lähtien?

  Itse en Wengeria olisi heivaamassa ihan siitä syystä että en usko että tuota materiaalia kukaan voisi paremmin valmentaa. Tuskin siellä puoltakymmentä uutta pelaajaa hankittaisiin ja pistettäisiin pariasataamiljoonaa haisemaan vaikka valmentajana olisi itse ukkojumala.

  City tulee kesällä vahvistumaan selvästi. Myös Chelsean shekkivihko on varmasti auki. Spursia ei rasita mestarienliiga, Liverpool is back in the business ja Manu on aina kova. Ennen kauden alkua uskoin kovasti mestaruuteen mutta ensi kaudeksi ei juuri ole odotuksia. No joka tapauksessa ensikaudella 6 joukkuetta taistelee siitä 4 sakkiin menosta ja varmasti tulee ristiinpelaamisia enkä usko että ensikauden lopulliset pistemäärät nousevat tästä kaudesta.(Röngän rapakausia,heh!)
  Ensi kaudella jos aiotaan pysyä mukana kärkitaistossa niin nämä”heikommat” joukkueet pitäisi voittaa lähes kaikki kohtaamiset. Siellä on sitten keskikastissa Boltonit,Evertonit,Stoket ja Sunderlandit niin ei todellakaan näytä hyvältä.

  Olisiko se sitten ratkaisu jäädä yhdellä kaudella vaikka kymmenenneksi, että seurajohdossa havahduttaisiin näennäiseen joukkueeseen satsaamiseen. Liverpoolillahan kävi vähän näin.

  P.s Iso käden nosto Clichyn siirtohuhuille!

 10. Voi sen nähdä noinkin. Joku voisi sanoa, että oli Nasrin ansiota, että helmikuulle saakka tasteltiin mestaruudesta.
  Olen kyllä miehestä sitä mieltä, että annettavaa on vielä paljon, jos meillä on taisteleva joukkue. Kevätkaudella ei Van Persietä lukuunottamatta ole ollut yhtäkään kunnon suorittajaa. Ja se ei ole Nasrin vika se.

  Se on ollut jännä ilmiö, että isoja vastaan me pelataan, mutta sitten on nämä jämäjengit ja keskinkertaisuudet, niin ei nappaa ei. Peli ei kulje ja intohimo on ties missä. Eikö meillä ole enää yhtäkään pukukoppipelaajaa? Managerista siihen hommaan ei ole. Joku Vieramainen sytyttäjä me ensi kaudelle tarvittaisiin. Kuten Henkka totesi, ensi kaudesta tullee vieläkin tasaisempi kuin tästä.

 11. Ja jos (ja kun) Spuds ei pääsee CL:aan ja pelaajamyynti alkaa, sieltä lähtee (ainakin omien sanojensa mukaan) myös ’Arry!
  Tuo Bale me voitais ostaakin. Ja jos Nasri häipyy, kelpaisi ehkä Van Der Faartikin. Ainakin testiin… 😉

  Cityssä huolestuttaa sekin, että jos vievät tuon FA Cupin, nälkä kasvaa. Vaikka Stokea kuinka inhoankin, heille sen pytyn soisin.

 12. Voitashan me se Bale napata ja tehdä siitä uudestaan vasen laitapuolustaja. Olisipa oiva korvaaja Clichylle. Arsenalissahan on laitapakit niin nousevia että Balehan olisi maailman paras vaihtoehto siihen. No unelmoinnin voi kyllä lopettaa saman tien. Eiköhän siellä Ferguson tai Mourinho laita sellaisen puntakasan pöytään että se siitä….

 13. Hyvää pohdintaa jäälleen arvon goonereilta . Kyllä tässä on jotuttautunu siihen ajatukseen että Cesc kesällä lähtee . Nasri olisi kyllä mielestäni ehdottomasti pidettävä ja istutettava pelintekijän rooliin , vaikka keväällä hyytyikin näytti mahtavan potentiaalinsa syksyllä ja alkutalvesta . Kuten Juha tuolla edellä mainitsi ja tuli itse havaittua lontoossa että Samir nauttii suurta arvostusta fanien keskuudessa .
  Näkisin AA,n pitämisen myös tärkeänä mutta jäärä tuskin , ei ole hänen muottiinsa sopiva joo-joo-mies .
  Jos sekä Nasri että AA pysyisivät , ei välttämättä tarvitsisi hankkia keskikentälle hyökkäyssuunnan pelaajaa ja kipparista saatu puntapino voitaisiin sijoittaa todellisiin ongelmakohtiin jotka on kaikkien futiksesta yhtään tietävien tiedossa .

  Ensi kauden kapteeni joko Verminaattori tai RVP , jotenkin näen että alakerran pelaaja olisi tähän rooliin sopivampi . Parin kauden päästä sitten Jack on valmis ottamaan nauhan itselleen ja kannattelemaan pokaaleja tulevina vuosina .

 14. Yksi olennainen syy joukkueen menestymättömyydelle on mun mielestä meidän pelitapa. Pelataan ylöspäin liian hitaasti ja ratkaisevilla paikoilla syötellään liian usein poikittain eli neppaillaan suoraviivaisuuden kustannuksella. Laukaukset jää puuttumaan kun haetaan ja haetaan vapauttavaa syöttöä. Olisin ehdottomasti sitä mieltä että meidän pitäis jatkossa keskittyä enemmän vastahyökkäyspeliin. Pallonriiston jälkeen täyttä höyryä vastustajan maalia kohti ja vetoja heti kun ollaan tarpeeksi lähellä maalia. Syöttely maalintekopaikasta pitäis suurin piirtein kieltää että saatais nykyistä pelitapaa muutettua suoraviivaisemmaksi ja sitä kautta tehokkaammaksi. Ja hyökkäyspään erikoistilanteita varten tarvittaisiin yksi todella vahva pelimies pukkaamaan pallot sisään. Mulla on tällä kaudella tullut monta kertaa ikävä Titin aikaista pelityyliä, joka perustui hyvin pitkälle vastahyökkäyksiin ja Henryn oivalluksiin niissä tilanteissa. Kaveri osas tehdä maaleja, mutta myös pelata paikan toiselle jos kaveri oli paremmassa maalintekopaikassa. Nykyään pidetään palloa niin perkeleesti ja peli puuroutuu 20-25 metriä ennen vastustajan maalia. Vastustaja ehtii hyviin puolustusasemiin ja pallon alla on usein 8 tai jopa 9 miestä. Tee siinä sitten maali puskemalla lihamuurin läpi. Noihin nopeisiin vastahyökkäyksiin meillä on jo pikakiituri Theo oikealla ja vasemmalle vois harkita Ashley Youngin hankkimista Villasta. Tokihan myös nopeutta löytyy Andreilta ja Samirilta, mutta nämä herrat haluavat aika usein laittaa pari vastustajaa ensin vipuun ja syöttää vasta sitten.

  Pelitapa vaatis siis muutosta ja toinen varsinainen akilleen kantapää erikoistilanteet pitää jotenkin hoitaa kuntoon. Puolustukseen tarvitaan yksi huippuhyvä pääpelaaja. Onko Gary Cahill sellainen? Myös vastustajan keskitykset pitää pystyä blokkaamaan paremmin ettei palloa päästä pelaamaan sinne missä me ollaan oltu tällä ja viime kaudellakin huonoja. Valioliigassa tehdään tilastoja varmaan kaikista asioista. Olis mukava tietää kuinka paljon meitä vastaan on tehty tänä vuonna erikoistilannemaaleja verrattuna muihin vaikkapa top 6 joukkueisiin. Aivan liian paljon ollaan annettu tälläkin osa-alueella siimaa ja Mr. Wenger vois todellakin tehdä asialle jotain kesän aikana.

 15. Muistaakseni muutama peli taaksepäin tilastot näyttivät että meille tehdyistä maaleista 54 prosenttia oli tullut erikoistilanteista , viime matsit mukaanlukien luku on varmaan vielä suurempi ?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s