Ocean’s Twelve?

Nyt tärkeä kysymys. Kumpi on parempi, olla kirjoittamatta mitään, vai kirjoittaa – ’ei mitään’?

Lähes filosofinen kysymys, olen ylpeä akateemisuudestani.

Oikeasti en jaksa innostua lainkaan kertomaan mielipidettäni jos ja kun pelaajamme yksi toisensa jälkeen kertoo kuinka olimme ’pehmeitä’, tai kuinka ensi kaudella meidän on yksinkertaisesti pakko palata pokaalikantaan tai.. Tai mitä?

Hyvä on, jos joku kykenee tyhjentämään kaikki ajatuksensa, esimerkiksi Jack Wilsheren näkemyksistä on hyvinkin mahdollista löytää Punainen lanka ja nyökytellä viisaille mielipiteille. Itse en sittenkään osaa – ainakaan vielä näin tuoreeltaan – tehdä eroa pyydelläänkö tässä nyt vain lopulta anteeksi koko kautta, kun kaudella pyydeltiin anteeksi yksittäisiä kompastumisia.

Voiko edellisestä sitten rakentaa aasinsillan seuraavaan, en tiedä, mutta kokeillaan. Onko sitten yllättävä tieto, mutta luen kovin rajoitetusti muiden Arsenal blogistien tuotantoa. Syy on lopulta varsin yksinkertainen, yritän välttää etten edes alitajuisesti kirjoittaisi toisten mielipiteitä omanani. Vähän sama kuin se että kirjoitan yleensä päivitykseni valmiiksi ennen kuin luen teidän kommenttinne edelliseen.

Nyt olen kuitenkin poikennut tavoistani ja lukenut varsin kattavastikin kolleegoideni kirjoituksia. Älkää nyt kukaan vain ymmärtäkö että arvostelisin muiden tuotantoa, päinvastoin olen aina sanonut että jokainen kirjoitus, kommentti ja näkemys on arvokas, oli se AKB tai päinvastoin.

Huomasin kuitenkin isossa kuvassa omituisuuden joka jos nyt ei suoranaisesti häirinnyt, mutta ihmetytti kyllä. Ei tietenkään voinutkaan häiritä, sillä absoluuttista totuutta ei edelleenkään ole olemassa. Mutta laitoin merkille, että näin pian katastrofaalisesti menneen loppukauden jälkeen yleinen mielipide alkaa kuulostaa siltä että ’jos ei ensi kaudella, niin sitten..’

Kuten jo Wilsheren näkemyksiin, mitä sitten? Se on kyllä huomattavissa että muutoksen tarpeellisuudesta vallitsee yhteisymmärrys, mutta aivan kuin kriittisyyttä jarruttaisi jokin usko ja luottamus siihen että tulemme muutoksen kokemaan. Kuten olen aina sanonut, en ole missään tapauksessa koskaan ainakaan kuvitellut kritisoivani vain jostain tarpeesta ja halusta olla kriittinen, höpsistä.

Nyt jos koskaan kun siirtoikkuna on auki, meidän kannattajien täytyy olla aktiivisia ja saada äänemme kuuluville. Jos nyt piiloudumme poteroihin odottaen jonkun muun hoitavan taistelun, pelkään että käymme sotaamme edelleen tulevalla kaudella. Emme me sotaa halua, emmehän? Kutsutaan näitä sitten vaikka ’rauhanneuvotteluiksi’, ihan sama kunhan ’neuvotellaan’.

Olen luonnollisesti kuten sinäkin, epäillen ettei sillä ole mitään virkaa alkaa ’täältä’ huudella neuvoja saati vaatimuksia. Mutta mikä on vaihtoehto, luottaa kaikessa hiljaisuudessa muutokseen ja luottaa samaan muutokseen vuoden kuluttua seitsemännen pokaalittoman kauden jälkeen? Seurassa on takuulla palkattua henkilökuntaa jotka seuraavat kannattajien käymää keskustelua ja vallitsevaa tunnelmaa. Konkreettisesti Craven Cottagella kuultu ’spend some f*cking money’ sai paljon julkisuutta ja kun viesti tuli niin tärkeältä taholta kuin mitä vierasotteluihin matkustavat Goonerit edustavat, sitä viestiä on vaikea sivuuttaa.

Tiedän että osa kannattajista on menettänyt lopullisesti uskonsa Arsene Wengeriin ja siunaisi tällä Punaisella sekunnilla Ranskalaisen ja Arsenal Football Clubin eron. Samalla uskon kuitenkin että kaikkein kriittisimmätkin ja luottamuksensa manageriin menettäneet ovat valmiit ’kompromissiin’ jos, JOS Arsene ja seura osoittavat muutoksen olevan välttämätön ja myöntävät näin ainakin rivien välissä ettei projekti ole edennyt täysin suunnitellusti.

Ymmärrän ja hyväksyn seuramme filosofian kuluttaa sen minkä ansaitsee, mutta varauksella. Jalkapallobisneksessäkin on nimittäin kyettävä ottamaan riskejä menestyäkseen niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Viheriöllä menestyksenkin suhteen täytyy tottakai toimia fiksusti, olla huumaantumatta menestyksestä, mutta yhtä kaikki lopulta juuri menestys viheriöllä on takuulla paras tae menestymiselle kentän ulkopuolella.

Paitsi että kilpaurheilun perimmäinen tarkoitus on voittaa, tietää menestys tuloja, fakta. Jos menestys alkaa karttaa, tuloja täytyy etsiä toisaalta. Se on vaarallinen oravanpyörä ja valitettavasti oravanpyörä mistä meillä on jo viitteitä. Tekstiiliä täytyy laittaa myyntiin hengästyttävään tahtiin ja 6,5% korotus kausikorttien hintaan saattaa vaatia uuden tarkastelun jo vuoden kuluttua, sanomattakin selvää mihin suuntaan. Kuinka houkutteleva yritysmaailman kohtaamispaikka aitio Grovella on ensi kaudella jne jne. Näille on tietenkin olemassa vaihtoehto ja se on myydä ’Cescit’ ja ’Nasrit’. Mutta liian pitkään oravanpyörässä, eikä ole enää ’Cescejä’ ja ’Nasreja’ myytäväksi.

1 – 2 – 2 – 2 – 1 – 2 – 1 – 2 – 4 – 4 – 3 – 4 – 3 – 4

Siinä vielä muistutukseksi viikko sitten laittamani Valioliigatrendimme Arsenen alaisuudessa. Tiettyyn pisteeseen saakka menestyksen perustelu sijoittumisella neljän joukkoon toimii, muttei loputtomasti. Ja kuten jokainen teistäkin – riippumatta AKB:n jäsenkirjasta – peiliin katsoessa ymmärtää, numero 4 edellisen listan jatkoksi ja jäsenmaksuilla AKB ei itseään elätä. Sitä paitsi oravanpyörästä puhuttaessa, saati matemaattisesta todennäköisyydestä, ilman yliopistotutkintoakin edellistä numerosarjaa on ilman muuttujia kiusallisen yksinkertaista jatkaa.

Huh, tässähän tulee ihan olo kuin jollain tuomiopäivän profeetalla. Ei, en julista edes yksinkertaista matematiikka vaikka kuvittelisinkin sen taitavani. En julista olevani oikeassa, kuinka voisinkaan, sikäli ymmärrän vain spekulovani. Enkä julista että olemme matkalla h*lvettiin ilman muutosta. Sitä haluan kuitenkin painottaa, että vaikka syvällä on käyty ennenkin ja sieltä takaisin tultu, miksi edes ajatella sellaista vaihtoehtoa? Se tie voi nimittäin olla pitkä ja vaatia paitsi sukupolven jos toisen kannattajia, myös pelaajia ja se tie vasta kalliiksi käy. Olen tosin lukenut sellaisenkin näkemyksen, että aina välillä on virkistävää hakea vauhtia pohjalta, tosin tässä kohtaa en muista miten pohja oli määritelty.

Rahalla saa ja hevosella pääsee, niin se vain menee. Mietitään nyt vielä vaikkapa Fifaa, tai tässä kohtaa Qataria. Kuinka korruptoitunutta roskaa. Ongelman ydin lienee siinä, että niin paljon öljyrahaa lajiimme on jo pumpattu, ettei paluuta ole olemassa. Onhan se nyt täysin naurettavaa että Qatar sai ylipäätään MM-kisat, mutta että vasta kisat saatuaan, joku ehti pohtia miten jalkapallon pelaaminen yli 50 asteen helteessä onnistuu.

Ei hätää, ei tietenkään, rahaa on. Rakennetaan ilmastoidut satdionit ja kaupan päälle vaikka kaksi ilmastoitua harjoituskeskusta per kisoihin paikkansa lunastanut maa. Ja kas, kuka uskaltaa siinä vaiheessa puhua Fifan kaikista kauniista puheista eettisyydestä? Kuinka yhteiskuntavastuulliseksi järjestöksi Fifa on itseään halunnut leimata, kuinka tarkkaan on aina mietitty ja korostettu miten kisapaikkoja ei rakenneta tai ehosteta vain hetken huumassa, vaan niiden käyttötarkoitus ja -aste on kriittisen tarkastelun alla. Sanokaa minun sanoneen, Mestareiden Liigan ottelut pelataan tulevaisuudessa Qatarissa, Omanissa jne – ilmastoiduilla stadioneilla. Vain yksi asia vaatii enää ratkaisun, kuka maksaa sen että otteluita seuraisi paikan päällä edes muutama todellinen jalkapallofani?

Nyt saa paatos riittää, olen jo liian kiukkuinen. Mainittakoon nyt vielä hieman epätietoisuutta aiheuttanut asia, eli vaikka romahdimme lopulta karsimaan paikastamme Mestareiden Liigan lohkovaiheeseen, kaksiosainen karsinta pelataan Valioliigan toisen ottelukierroksen molemmin puolin. Kausi ei siis ala CL:n takia osaltamme aikaisemmin kuin muilla, joskin ruuhkaisemmin heti kättelyssä. Edelleen hyvänä uutisena voitaneen pitää sitä ettei kaikkein pahimmat uhkakuvat toteudu, vaan kaikella todennäköisyydellä karsintavastustajamme löytyy (riippuen tuloksista ennen karsinnan viimeistä vaihetta) joukosta Kiovan Dynamo, Udinese, Panathinaikos, Twente tai Standard Liege. Emme siis joudu pelaamaan paikasta auringossa (ja karsiutumisesta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella keväällä 2012) esimerkiksi Bayern Müncheniä tai Lyonia vastaan.

Jostain näitä sanoja jälleen syntyi – angstista? No sen tiedän kertoa, että mikäli verstaan aikataulu suinkin antaa myöden, suunnistan Helatorstain aattona yöhön mielessä jotain aivan muuta kuin Helatorstain päivitys. Loistavaa kesäkuuta, toivottavasti muutenkin kuin Suomen suven merkeissä.

– hente de Nostredame –

6 thoughts on “Ocean’s Twelve?

  1. Loistava kirjoitus Hente, niin kuin aina. Ties kuinka monennen kerran täytyy sanoa, että meillä suomalaisilla Arsenal-kannattajilla on helevetinmoinen etuoikeus, että on olemassa tälläinen kotimaisella kielellä oleva asiantunteva päivittäinen blogi.

    Mutta asiasta kukkaruukkuun.. Saiko kukan muu eilen spostia Arsenalilta kesän jalkapallokouluihin liittyen? Kesällä siis sellaisia järjestetään Pohjoismaissa ja siten myös Suomessa. Eli jos on 8-15-v muksuja, niin Kokkolassa(!) on ilmeisesti tarjolla Arsu-futista.

    Tuossapa linkki tapahtumaan: http://www.lifein360.com/arsenal/?gtlang=fi

    Tosin taisi Arsenalin PR-osasto käyttää aika vahvasti google translaten apua suomennoksissa. Täytyy myöntää, tuli hekoteltua monessa kohtaa, mutta eniten tuli naurettua näille: ”Haluattko tietää Lisää Kokko Load niin Klikkaa alistaa” ja ”Etsi Arsenal Soccer koulujen Kokkola”. Ah, Arsuni mun…

  2. En siis ollut ”Tuntematon”, vaan Kif – unohtui vain laittaa nimimerkki tuonne oikeaan kohtaan.

  3. No eipä ostettu. Uskottavuuden kannalta olisi kyllä pakko ehkä ladata joku iso kala tiskiin isolla rahalla, mutta en usko ennen kun näen. Mordic toki olisi ollut lähinnä vittuilua Spudsille ja seuraava Rosicky.

  4. ”We get it 95 per cent right, but we must gain that 5% because it’s so frustrating to flirt with success like we have done.” AW pistää taas perus jargonia… no, Nasrin tilalle on jo hankinta valmiina kun Kristoffer Olsson (15v) on jo lähes varmasti meidän. tuskin pysyn housuissani… niin ja onhan meillä Argentiinan maajoukkue veska: Damian Martinez. miksi näitä jaksaa edes lueskella?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s