Asemalla

Maanantaita Goonerit, ehtikö tulla ikävä? No hyvä.. Ettei.

Kiitos Isse, kelatkaa edellinen päivitys jos ette tiedä miksi.

Allekirjoittaneella on nyt ongelma. Vaikka tuuletin, toisin sanoen hikoilin Punavalkoisia ajatuksiani viikonlopun, tämä juna ei nyt liiku mihinkään asemaltaan. Ei ainakaan jos kyseessä on höyryveturi ja blogisti vastuussa hiilten lapioinnista.

Voi olla että hätäilen, mutta jos viikot kuluvat yhtä sukkelaan kuin pari edellistä, kuukauden kuluttua Colneyn ’laboratoriossa’ alkava valmistautuminen tulevaan kauteen on käsillä pikemmin kuin arvaammekaan. Ja nyrkkeilytermejä käyttäen, tunnen oloni vastaanottavaksi osapuoleksi.

Mikäli mediaa on uskominen, Arsene Wengerin pöydällä on edelleen kovasti paljon enemmän papereita ’väärään suuntaan’. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että luonnollisesti näiden papereiden läpi käyminen on pois kaikesta muusta, eli ’oikean suuntaisista’ papereista.

En ole huolestunut rahasta, miksi olisin, en nimittäin epäile hetkeäkään että iskukykyisen joukkueen kasaaminen olisi lainkaan riippuvainen käytettävästä varallisuudesta. Jalkapallojoukkue on kuten hyvin tiedämme palapeli missä palojen saumaton sopivuus toisiinsa muodostaa menestyvän kokonaisuuden.

Managerin palapeli on tällä hetkellä sekaisin, vieläpä niin että valmista pitäisi saada aikaan kuvainnollisesti useamman palapelin sekaisin menneistä osista. Meillä on joukkue jota Arsenen tulisi parhaaksi katsomallaan tavalla vahvistaa, mutta jokainen ymmärtää miten haastavaksi tehtävän tekee epävarmuus muutamien täysin avainpelaajien kohdalla.

Haastava tilanne ei ole syntynyt tietenkään itsestään, eikä tässä ole syytä sympatiaan managerin epäilemättä työntäyteiseen kesään. Kuinka usein olen kirjoittanut menestyksen olevan paras tae ruokkia lisää menestystä, valitettavasti funktio toimii myös päinvastoin. Ottamatta tässä kohtaa kantaa Samir Nasrin tilanteeseen, kysyn oliko se vain väistämätöntä?

Itse en kykene osoittamaan syyttävällä sormella pelaajan suuntaan, olkoon että on vain luonnollista tuntea aavistus katkeruutta tilanteen jäädyttyä näin pitkäksi aikaa paikoilleen. Näen että on yksi ja sama mikä nimi paidan selässä lukee, viitaten jo viime viikon Theo Walcottin haastatteluun, alan olla yhä vakuuttuneempi että vuodet ilman palkintoa ovat kärjistäneet välejä joukkueen sisällä, eikä ylistetty joukkuehenki ole sitä minä se halutaan ulospäin viestiä.

Se mitä Alisher Usmanov julkisuuteen kertoi, saattoi kuulostaa äkkiseltään hieman naiivilta ääntenkalastelulta, tai peräti tilanteen jokseenkin härskiltä hyväksikäytöltä. En kuitenkaan ymmärrä (kovin lyhyellä otannalla todettakoon) Uzbekin yllättävän laajaa tuomiota kannattajien foorumeilla, sillä en ymmärrä miten pahasti Usmanov meni metsään lausuntojensa kanssa, jos lainkaan?

Toivon todella että Stan Kroenke tulisi vihdoin julkisuuteen, ei sillä että odottaisin Amerikkalaisen paljastavan strategiansa täysin, mutta seuran suurimpana omistajana näen hänellä olevan oma vastuunsa sen suhteen että me kannattajat voimme olla optimisteja, emme toistemme rinnuksissa kiinni olevia ja jo barrikadeille nousseita Goonereita.

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta olen ymmärtänyt että tänään Ivan Gazidis tapaa Arsenal Supporters’ Trustin edustajia. Nähtäväksi, tai lähinnä kuultavaksi jää miten kohteliaaksi tapaaminen osoittautuu, mutta toivon AST:n tulevan oikeasti kuulluksi, ei kohteliaisuudesta tai velvollisuudesta. Se on toki sanottava, että näitä tapaamisia on jo järjestetty yllin kyllin aiemminkin, niin että pelkään vuoden takaisen tilaisuuden annin toimivan täysin validina vaikkei tänään kertausharjoituksia järjestettäisi lain.

Tämä jää nyt näin valitettavan lyhyeksi, sillä tätä kirjoittaessani aurinko häikäisee liiaksi miniläppärin ruutua. Ja ei, en suostu siirtymään varjoon, saati kotiin neljän seinän sisälle. En halua kuulostaa ilkeältä kesälomaansa viettäville, mutta toivotan alkavan viikon sateet tervetulleeksi. Sekä minä että luonto kaipaa virkistystä, mutta ennen kaikkea kaipaan virkistäviä Punavalkoisia uutisia.

Jos nyt ihmettelette etten kommentoi tai listaa kaikkia mediassa esiintyneitä nimiä jotka seuraamme on yhdistetty.. Hmm, miten tämän nyt muotoilisi. Kirjoitan tätä kuten aiemmin tuli ilmi puistossa ja ympärillä on useita kovin vähäpukeisia aurinkoa palvovia neitosia.. Err, siis olisi kaiketi täysin turhaa väittää etteikö katseeni etsisi ajoittain silmänruokaa.. Yhtä turhalta tuntuisi kommentoida mm Gervinhoa.

6 thoughts on “Asemalla

 1. RVP….olet varmaan oikeassa joidenkin pelaajien juhlimisesta, mutta
  olisitpa ollut vaikka 90 – luvulla Arsun todella raittiissa porukassa…
  etukenossa a la Adams, Merson, Parlour …..
  Tonyn kirjan lukeneena…..miten ne silloin yleensä pysty pelaamaan pelit…
  Ps. Jospa se alkohööli pitää jäsenenet paremmin vetreenä noitten
  loukkaantumisten suhteen…mene ja tiedä…

 2. itse koen Alisherin kommentit vain tervetulleena. vaikka tarkoitus olisikin osittain samalla haalia kannatusta ovat kommentit, kuten todettu, hyvinkin oikeassa. josko tämä saisi jonkun heräämään?

 3. Olisi kyllä kiva tietää mitä toi liika juhliminen on? Onko se kerran kaudessa,kuukaudessa,viikossa vai jopa joka pelin jälkeen? Onko Persien kritiikki aiheellista vai pelkästään kukkahattuilua. Tuossa jutussa jäi mietityttään puhuttiinko siinä ainoastaan Englantilaisista nuorista, kuten ylen jutussa kerrrotaan vai muistakin nuorista pelaajista? Itsellä ei kyllä ole varaa kritisoida. Minä jos olisin tuollaisessa Issen mainitsemassa palkkakuopassa, niin kolmen kuukauden päästä eittämättä pukkais hanurista horsmaa ja McLaren olisi olut jo jonkun aikaa Töölössä kanissa.(siellä kuulema otetaan autoja vastaan. Toisin kuin Hesarilla)

  Tähän kyllä pitää vielä laittaa Raivo Summasen mielipide urheilijoista.

  – Huippu-urheiluun valikoituu kovalla prosentilla addiktioihin, eli riippuvuuksiin taipuvaisia poikkeusihmisiä.
  – Onnekseen he ovat osanneet kanavoida riippuvuutensa asioihin, jotka ovat tehneet heistä huippu-urheilijoita. Joskus ne kanavoituvat muihin asioihin kuten alkoholiin, uhkapeliin tai naisiin.
  -Pian pojat taas addiktoituvat taas asioihin, jotka normiyhteiskunta hyväksyy, mutta sama helvetin tuli heitä ajaa ja samat demonit heitä jahtaavat.

  Nämä tietenkin lausuttu leijonien kultajuhlien jälkeen, mutta se ja sama. Nämä mielipiteet, ainakin minun mielestäni sopivat golfista murtomaahiihtoon. Eli eiköhän sinne mahdu osa Arsenalin nuorista,vanhoista ja entisistäkin pelaajista.

 4. No niin, Manu hankki Blackburnin Phil Jonesin puolustukseensa. Meille tuli Carl Jenkinson. Huomaatteko sen pienen ja ratkaisevan eron kuinka me ja Manu toimitaan siirtomarkkinoilla? Nämä pelurit ovat toki saman ikäisiä (syntyneet -92), mutta Manun hankinta on pelannut Valioliigaa Blackburnissa 35 ottelua. Sen sijaan meidän nobody on hankkinut seuratasolla kokemusta Charltonista ykkösliigasta 8 ottelun verran ja lisäksi Eastbourne Boroughista (mikä helvetin seura tämä yleensäkin on???) 4 ottelua. Jos wikipediaa on uskominen niin Jenkinsonin kokemus aikuisten tasolla tosiaankin rajoittuu kahteentoista peliin mitäänsanomattomissa seuroissa kun Jones on pelannut parhaimpia vastaan jo kaksi kautta. Me saatiin pelaajamme varmasti halvemmalla, mutta Manu sai aivan yhtä varmasti laatua kun me saatiin sika säkissä. Eli suomeksi sanottuna sama vanha linja näyttäis jatkuvan. Ne, jotka haluavat menestyä, hankkivat pelaajat sen mukaan että menestys jatkuu ja ne, jotka haluavat säästää ostotilanteessa, saavat paskaa käteen tai ainakin toivoa todella hartaasti että uudesta pelaajasta joskus tulisi oikea laatupeluri omaan joukkueeseen.

  Sanon suoraan että monen pettymykseen päättyneen kauden jälkeen nyt on ihan viimeinen hetki alkaa hankkia seuraan todellisia vahvistuksia eikä teiniuntuvikkoja tai nobodeja alasarjoista. Kapteeni haikailee muualle. Nasri haikailee muualle. Näiden pitäis olla niin selviä merkkejä siitä että oikeaa muutosta toimintamalliin pitää tulla ettei koko hommaa tarvi aloittaa ruohonjuuritasolta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s