Plan B

Käytännössä puhutaan suunnitelmasta A, mutta Arsenalista puhuttaessa suunnitelma B kuulostaa ymmärrettävistä syistä mediaseksikkäämmältä. Vai?

Homma menee nyt joka tapauksessa seuraavasti. Eli siinä missä Arsene Wenger on vakuuttunut Cesc Fabregas’n ja Samir Nasrin pelaamisesta seurassamme tulevallakin kaudella, allekirjoittanut ei löydä sanoja kommentoimaan tätä, siis managerimme vakuuttuneisuutta.

Ehdinkin jo mainita aloittavani blogiloman heinäkuun alusta, mutta olen päättänyt säästää teitä ’Heikinheimolaisuudeltani’ jo tästä päivästä eteenpäin. Käytännössä tämä tarkoittaa etten kiusaa teitä, saati itseäni kirjoittamalla vain kirjoittamisen ’velvollisuudesta’.

Kuuden pokaalittoman kauden ja siinä ohessa pitkälle yli neljän vuoden blogihistorian haavat ovat juuri nyt niin auki, että optimismin löytäminen turhautumiselta vaatii toimenpiteitä. Olen päättänyt soveltaa tilanteeseen Veikko Lavin lyriikkaa ’ota löysin rantein’, mutten kuitenkaan ’laulajan testamenttia’.

Olennainen ajatus on ettei blogi vaikene, päinvastoin. Yhden miehen harrastuksena idea on kuitenkin mahdoton, joten tilanne vaatii talkoohenkeä.

1) Allekirjoittanut päivittää blogilomallaan aina kun inspiroituu. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa päivittämistä kun siihen ilmenee konkreettinen syy / aihe. Gervinhon tulevaisuudella spekuloiminen ei ole konkreettinen aihe. Syytä mainita sekin, että niin huonosti tunnen itseni, ettei ole lainkaan mahdoton ajatus vaikka päivittäinen ylläpito jatkuu lähes normaalisti. Inspiraatio on yksi elämän mysteereistä.

2) Keskustelen Villen kanssa hänen mahdollisuuksistaan ottaa lomani aikana suurempaa roolia. Mutta kuten ymmärrätte, tämä on allekirjoittaneen päähänpistosta intohimoiseksi velvollisuudeksi (stressiksi) kasvanut harrastus, enkä rehellisyyden nimissä voi suositella vastaavaa kenellekään. En toisin sanoen voi, enkä halua vähäisessäkään määrin vaatia Villeltä yhtään mitään.

3) Rutopistin rutinoiden ja Issen kolumnien kohdalla katsotaan josko näissä olisi lisäyksen varaa.

4) Jokainen teidän kommentti, tuntui se sitten kuinka tahansa turhalta julki tuoda on äärimmäisen arvokas, te tiedätte sen yhtä hyvin kuin allekirjoittanut.

5) Ymmärrän että suunnitelmallani B voi olla seurauksensa, mutta olen valmis hyväksymään ne, meni syteen tai saveen.

***

Kirjoitin edellisen eilen alkuillasta, minkä jälkeen palasin seuraamaan Tim Paytonia Twitterin välityksellä, aiheena luonnollisesti eilinen AST:n ja Ivan Gazidisin kohtaaminen.

Gazidis: ”A busy close season coming up. Players coming and going.”

Gazidis: ”Stan Kroenke will remain in background. Not looking for profile. Arsene looking at new signings now. Club must stick together.”

’No plans to invite David Dein back to help Arsene.’

’Ivan worried about disconnect between players and fans. Accepts more needs to be done and club needs to do better.’

’IG cites Kroenke track record to suggest he won’t take dividends but doesn’t give guarantee.’

’Arsenal attendances given on match day aren’t attendances but tickets sold. Says it is so people know the match is sold out.’

’Q. Who is Arsene accountable to. IG: ultimately the fans who can make it unsustainable for him to stay. But doesn’t think at that stage yet.’

’Gazidis says he has spoken to potential new signings already and expects to be busy. He is optimistic for the summer.’

Cheers Tim! Katsotaan nyt kunhan pääsen näkemään tilaisuuden kokonaisuudessaan, mutta kovin ennalta arvattava leima tässä vaikuttaa olevan. Ei sillä ettäkö olisin odottanut Gazidisin kertovan jotain konkreettisia uutisia mitä tulee olennaisimpaan, en tietenkään odottanut, ei kukaan odottanut.

’Vilkas kesä’ on tottakai suhteellinen käsite, mutta lähes mahdoton nähdä että seura voisi perääntyä lupauksistaan ilman seuraamuksia. Kannattajien ja seuran välit ovat sanalla sanoen tulehtuneet, Gazidisin täytyi ymmärtää vastuunsa siinä mitä kertoi, pelissä ei ollut ainoastaan hänen arvovaltansa.

En allekirjoittanut lainkaan Wengerin läpi kauden korostamaa ’kukaan ei odottanutkaan meidän olevan neljän parhaan joukossa’ -höpinää, takuulla odotin – mestaruutta / pokaalia. Niin loppuun tämä argumentti kuitenkin päättyneellä kaudella paloi, ettei siihen ole enää paluuta tulevalla.

Pidän selvänä että niin managerilla kuin seuran johdolla on omat paineensa menestyä tulevalla kaudella, mutta vanne kiristyy. On ollut yhtä jos toista rakennusprojektia, mutta projektia joiden kaikkien tarkoitus on ollut taata menestys viheriöllä. En väitä että tavallinen kannattaja on oikea henkilö määrittelemään tulot, menot ja niiden suhteen, mutta tavallinen kannattaja on oikeutettu kuulemaan tavoitteet.

Ja tässä seura on mielestäni pettänyt. Arsenen projekti oli kaksi vuotta sitten pisteessä missä dominointi oli prosentin / kahden etäisyydellä, nyt ’kukaan ei uskonut meidän olevan edes neljän joukossa’. Ainoa todellinen muuttuja tässä kohtaa on ollut Manchester City, mutta se yksin ei voi selittää prosentin dominoinnista muuttumista kenenkään ei uskoon neljän joukkoon sijoittumisesta.

Seuraavaan kertaan..

7 thoughts on “Plan B

 1. kiitoksia jälleen kerran päivityksestä. olet loman ansainnut, mikäli sen päätät pitää.
  äkkiseltään vaikuttaa kovin mitään sanomattomalta nuo Ivanin kommentit, satun vain tällä hetkellä olemaan todella pessimistinen ”oikean suunnan” löytymisen suhteen. se mikä vastuu Ivanilla noiden kommenttien jälkeen on, on samaa luokkaa kuin ”judge me at may”, joka tapauksessa totuuden selvittyä on jo jotain uutta puheenaihetta. players coming… onhan meille jo tullut Suomen maajoukkuepakki.
  toivottavasti olen pahasti väärässä pessimismini kanssa.

 2. Jep, hente pidä vaan hyvin ansaittu loma.Hatun noston arvoinen suoritus kun jaksat päivitellä blogia. kiitokset siitä.

  Mikun kanssa olen hyvin paljon samoilla linjoilla…

  Ei muuta kun selkä kyyryssä kohti uusia pettymyksia 🙂

 3. Hentelle hyvää ja ansaittua lomaa , olet totisesti sen ansainnut näin raskaan kevään jälkeen.
  Mikun tapaan itse olen niin pessimistinen etten enää jaksa uskoa mullistaviin siirtoihin niin pitkään kun huru-ukko on puikoissa vaikka Gazidis mitä höpisee .

  Gunner kirjoitti eilen hyvin Jonesin siirrosta munaan , tosiaan saman ikäinen kuin meidän uusi suomipoika mutta meriittejä jo huomattavasti enemmän , pelaa tällä hetkellä 21.em-kisoissa englannin paidassa . Vastaavasti meidän löytö ei mahtunut edes suomen vastaavan ikäryhmän aloitukseen kun paikan vei veikkausliigassa pelaava hjk-pakki.

  Toivon totisesti että myös minä olen pahasti väärässä pessimismini kanssa ja seura vihdoin näyttää että halua satsauksiin ja menestykseen on….

 4. Jenkinson vs Jones keskustelu on sinänsä turhaa, koska molemmat pelaajat ostettiin eri rooleihin. CJ on lupaava kokematon kaveri, joka toiminee lähivuodet nelos- tai vitospakkina. Jones taasen taistelee aloituskentällisen paikasta Brownin kanssa, kunhan Ferdinand pelaa taas yhden ala-arvoisen kauden. Tarvitsemme toki yhden tai kaksi kovaa valmista pakkia, mutta uskon Wengerillä olevan kohteita tälle kesälle. Sitä paitsi, kuka sanoo meillä olevan jokin maksimimäärä siirtoja? Voimme ostaa vaikka kolme potentiaalista tulevaisuuden pakkia ja vielä lisäksi kaksi suoraan aloitukseen.

 5. Jossain vaiheessa kesää kaikki varmaan kirjoittelevat omat eniten toivotut siirrot Arsenaliin.
  Omat:

  1) Mats Hummels, Borussia Dortmund
  2) Neven Subotic, Borussia Dortmund
  3) Shay Given, Manchester City
  4) Leighton Banes, Everton

 6. Manu maksoi siis potentiaalisesta puolustajasta 16 kertaa enemmän kuin Arsenal omastaan? Eiköhän myö kuitenkin kaikki olla lähtökohtasesti sitä mieltä, että Arsenal tarttee nyt valmiita pelimiehiä. Noita ”tulevaisuuden huippuja” on ihan omastakin takaa. Tuskin Jones nykyisellään vahvistaisi Arsenalin avausta tai olisi edes kolmostoppari. Jos joku Cahill on saatavilla halvemmalla niin mieluummin sitten se.

 7. Sepä tässä juuri onkin tärkein pointti, että Arsenal tarvitsee muutaman valmiin pelaajan heti vahvistamaan joukkuetta eikä niin että ostetaan joku ns. lupaava nuori pelaaja, joka SAATTAA olla avauskokoonpanon peluri 3-4 vuoden kuluttua. Jones on helvetin paljon lähempänä avauskokoonpanon paikkaa Manussa kuin Jenkinson meillä. Näitä lupaavia nuoria on vuosien saatossa hankittu meille paljon, japanilainen Ryo Miyaichi viimeksi ennen Jenkinsonia. Näitäkin lupaavia pelaajia täytyy seuraan tulla, mutta juuri nyt tilaus täytyy olla ihan eri tason kavereista. Niistä, jotka vahvistavat ryhmää välittömästi kun kausi elokuussa starttaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s