Déjà Vu

Kyllä minä sen blogiloman vielä aloitan, mutten voinut vastustaa kiusausta kun asiasta palautetta sain, kiitos siitä. Noloa ’kopioida ja liittää’, tai etten osaa referoida viestiä tehokkaammin, mutta joka tapauksessa otteita vuoden takaa olkaa hyvä.

28.5.2010

Olenko se vain minä mutta miksi minulle tulee olo nykyään lähes poikkeuksetta että puheenjohtajamme Peter Hill-Wood on täysin vieraantunut seurastamme, toimestaan ja sen tuomasta vastuusta. Eilen ei ollut takuulla ensimmäinen kerta kun ajattelin että nyt puhuu joku vähintäänkin kaksi sapattattivuotta pitänyt tai kenties kaksi vuotta sitten eläkkeelle siirtynyt hallituksen puheenjohtaja.

En osaa edes kuvailla tätä fiilistä.. Ehkä se on jokin tunne siitä että kenelläkään ei ole tällä haavaa oikein selkeää visiota siitä missä mennään ja mihin ollaan menossa. Ehkä se on tunne että kukaan ei oikein tunnu kantavan vastuuta siitä että viisi kautta on mennyt ilman ensimmäistäkään pokaalia. Ehkä se on tunne että seurassa todellakin ollaan tyytyväisiä vain ‘riittävään’ mutta samalla taloudellisesti tulokselliseen menestykseen. Ehkä se on tunne että puheet korporaatiosta eivät ole mitään kannattajien kitinää vaan seuran johdossa on unohtunut ainakin jossain määrin kilpaurheilun olennaisin päämäärä.

Älkää ymmärtäkö missään tapauksessa väärin, toivon tottakai että tänä keväänä ilmennyt kannattajien valtava kriittisyys on riittävä herätys tai että nyt syntynyt keskustelu Cescin tulevaisuudesta on herätys sekin. Eihän kukaan voi vaatia Valioliigan mestaruutta, voittajia on aina vain yksi mutta mitä voimme vaatia on se että meillä on joukkue jonka uskomme olevan riittävän hyvä taistellakseen aidosti mestaruudesta. Onhan se nyt lähes loukkaavaa kun manageri sanoo kolmannen sijan olevan parempi saavutus kuin Englannin Cupin voitto tai kuten hän päättyneen kauden jälkeen totesi; ‘lopulta ennakko-odotuksiin nähden ylitimme itsemme’. Käsi ylös jolle riittää ensi kaudella jälleen paikka neljän joukkoon ja sitä kautta Mestareiden liigaan ja jos vielä olemme kolmansia ja saamme paikan Mestareiden liigaan ilman karsintaa, olemme ylittäneet itsemme.

Summa summarum, en väitä koska kirjoitin jo edellä että nyt puhutaan tuntemuksista, mutta olemmeko nyt ajautuneet tilanteeseen missä tyytyväisiä ovat seuran johto, manageri ja valtaosa ruhtinaallista palkkaa ilman tulosvastuuta nauttivat pelaajat? Vakuutan että edellinen kysymys viilsi mutta jos mainitut ovatkin tyytyväisiä, aidan toisella puolella ovatkin sitten kannattajat ja ne oikeasti loistavat jalkapalloilijat Cescin johdolla jotka janoavat menestystä. Lohduttaudun sillä että tiedän rajan tulevan vastaan ennemmin tai myöhemmin, ehkä siihen vaaditaan Cescin lähtö ja jääminen Mestareiden liigan ulkopuolelle, tai ehkä siihen vaaditaan jääminen Sp*rsin taakse sarjassa.

Älkää ymmärtäkö missään tapauksessa väärin, toivon tottakai että tänä keväänä ilmennyt kannattajien valtava kriittisyys on riittävä herätys tai että nyt syntynyt keskustelu Cescin tulevaisuudesta on herätys sekin. Eihän kukaan voi vaatia Valioliigan mestaruutta, voittajia on aina vain yksi mutta mitä voimme vaatia on se että meillä on joukkue jonka uskomme olevan riittävän hyvä taistellakseen aidosti mestaruudesta. Onhan se nyt lähes loukkaavaa kun manageri sanoo kolmannen sijan olevan parempi saavutus kuin Englannin Cupin voitto tai kuten hän päättyneen kauden jälkeen totesi; ‘lopulta ennakko-odotuksiin nähden ylitimme itsemme’. Käsi ylös jolle riittää ensi kaudella jälleen paikka neljän joukkoon ja sitä kautta Mestareiden liigaan ja jos vielä olemme kolmansia ja saamme paikan Mestareiden liigaan ilman karsintaa, olemme ylittäneet itsemme.

Olen antanut Arsenelle luottamuslauseen korjata laivan kurssi tänä kesänä, en olisi halunnut että tilanne kärjistyy niin pahasti että Fabregas ei ole asiasta yhtä varma vaikka heidän suhteensa on jotain aivan muuta kuin blogistin ja managerimme.

31.5.2010

Luin että Sir Whiskey Nosella on 95 miljoonan punnan shekkivihko povitaskussaan tälle suvelle. Tätä voidaan pitää huolestuttavana sikäli että toisin kuin meillä, Manchesterissä ei taatusti arastella käyttää rahaa jos sitä on käytettävissä. Mikäli hotshot Dimitar Berbatov saa hakea uralleen uusia haasteita muualta kuin Old Traffordilta, rahaa on käytettävissä vieläkin enemmän ja odottakaamme Edin Dzekon siirtoa ManUun. Tämä on sikäli kiusallista että sen sijaan että meidän tulisi olla mukana näissä samoissa spekulaatioissa, meidän rima on asetettu Wiganin Hugo Rodallegan korkeudelle. Valitettavasti riman ollessa näissä lukemissa, me emme puhu ME-korkeuksista vaan pronssimitalista.

Valaiskaa blogistia mutta en ymmärrä. En nimittäin ymmärrä että mikäli Newcastlen Steven Taylorin hintalappu on vain £5m ja Boltonin Gary Cahillin £14m, mitä vielä odotamme? Kaksi maajoukkuetason keskuspuolustajaa alle 20 miljoonan puntaa, molemmilla kokemusta Englannin kentiltä runsaasti, plus tilanne missä olemme toppareiden suhteen.. Vermaelen, Cahill, Taylor ja Djourou, mitä en nyt ymmärrä? Emmekö olekaan niin houkutteleva seura kuin yleisesti annetaan ymmärtää, ehkei Cahill ja/tai Taylor ole kiinnostuneita?

21.6.2010

Hiljaista todella on ja siksikin eilinen päivä tuntui kuin yhdeltä hukatulta mahdollisuudelta jos sellaista vertausta sallitte käytettävän. Edelleen huolestuttaa se jos käytännössä toukokuun alussa alkanut vahvistusten kartoitus tosimielessä etenee siihen tahtiin kuin nyt niin mitä tässä uskaltaa enää kokonaissaldosta toivoa.

Pääpiirteissään uskon meidä Goonereiden olevan yhtä mieltä siitä mihin vahvistuksia tarvitsemme. Managerihan tiedosti jo vuosi takaperin ongelmamme, liikaa päästettyjä maaleja. Voisin siis kuvitella että tässä on enemmän ja vähemmän vuosi käytetty ideoita ja ajatuksia siihen miten ongelma korjataan. Tulokset eivät valitettavasti vakuuta. Lukema päästettyjen maalien sarakkeessa pesi menneellä kaudella edellisen ja tilanne eteni niin vakavaksi että kuntoutimme kriisiapua Notts Countysta neljänneksi korkeimmalta sarjatasolta.

30.6.2010

Lorient toppari Laurent Koscielnyn siirtoa voitaneen pitää selvänä ja h*lvetin hyvä niin sillä tarvitsemme vielä toisen mokoman. Yhtä hyvän, paremman, vai mitä? Vaikea sanoa sillä en tiedä onko Koscielny Wengerin papereissa automaattisesti aloittava pelaaja Thomas Vermaelenin rinnalle? Mikäli on, hänen kykynsä on ollut parempi scoutata pirun tarkkaan sillä Arsenal ei voi eikä saa olla mikään oppikoulu.

Mediassa spekuloitua siirtokovausta arvioiden ei voida puhua muuta kuin maailmanluokan keskuspuolustajasta, Koscielnyn tilastot eivät tosin tätä tue. Muuan Nemanja Vidic siirtyi aikoinaan ManUun noin seitsemällä miljoonalla punnalla ja jo ihan normaali inflaatio huomioiden, nyt mainittu £8,5m asettuu hyvin samalle viivalle.

Siinä missä Koscielny on pelannut yhden kauden Ranskan pääsarjassa pienessä seurassa, eikä hänellä ole tilillään ensimmäistäkään maaottelua, Vidic oli toista maata. Red Starin kapteeni, Serbian maajoukkueen vakiotoppari, sittemmin kallein puolustaja Venäjän liigassa ennen siirtoaan Manchesteriin. Mitä tahdoin tällä kertoa on se että mikäli vajaan kymmenen miljoonan punnan siirtokorvaus pitää kutinsa, kyllä meillä pitäisi näin ollen olla lupa odottaa kovan tason pelimiestä alakertaan.

***

Että näin. Ehkä kaiken edellä kopioidun olisi sittenkin voinut kiteyttää tuohon managerille antamaani luottamuslauseeseen korjata laivan kurssi. Tähän peilaten jään harjoittamaan itsekriittisyyttä joutumalla kyseenalaistamaan ’Heikinheimolaisuuteni’, pelkään yrittäneeni astua liian suuriin saappaisiin. Kautta Bacary Sagnan kommenttien, olen mustassa aukossa arvaillessani odotusarvoja tulevalle kaudelle. Se on hyvät Goonerit paitsi pelottavaa, se v*tuttaa.

PS. Lukekaa ihmeessä yhteenvetoni Ivan Gazidisin ja AST:n tilaisuudesta. Oops! Olen takertunut menneisyyteen, mutta sanovat että kertaus on opintojen äiti. Onko nyt vuosi 2011? Poistun takavasemmalle soittamaan Neiti Ajalle.

16 thoughts on “Déjà Vu

 1. @YoungGunsBlogJamie Sanderson

  Gervinho deal set to be completed in next 48 hours. Fee around €12m. A step in the right direction for Arsenal.

 2. Eniten alkoi kyllä taas vituttamaan koko Q&A-osio, samaa perkeleen jauhamista ja vähintäänkiin ristiriitaisia lausuntoja siitä miten seura toimii siirtomarkkinoilla… Hyvää lomaa kuitenkin 😀

 3. Lillen Director of Football sanoi eilen radiohaastattelussa (RMC), että Gervinho haluaa lähteä ja Arsenalin kanssa neuvotellaan parhaillaan. Ilmeisesti Gervinho on tottunut pelaamaan oikeana laiturina eli kilpailee varmaankin peliajasta Walcottin kanssa eikä niinkään muiden. Walcottiin verrattuna hitaampi tietenkin, mutta armottoman paljon teknisempi. Ehkä vihdoinkin sieltä oikealta laidalta tulee parempia keskityksiä ja sisään leikkauksia eikä aina niitä armottomia spurtteja. Jos Gervinho olisi aloituksessa, Walcott olisi varmasti tehokkaampi väsyneitä jalkoja vastaan pelin loppupuolella.

 4. Tässä Gervinho asiassakin herää vain kysymys, että miksi ei ostettaisi tuolla lähes samalla hinnalla Ashley Youngia Aston Villasta. Young on tasonsa osoittanut Valioliigapeluri, ei tarvitse mitään sopeutumisjaksoja, ei lähde mihinkään African Nations cupiin joka toinen vuosi ja lisäksi menee 25 rekisteröitävän pelaajan ryhmään omana kasvattina. No Young on varmaan jo lähes varmasti Manun mies, mutta olisi ehkä kannattanut tässäkin asiassa toimia hiukan nopeammin. Itsellä ei ole juuri käsitystä Gervinhon tasosta, mutta jotenkin epäilyttää ja vieläpä aika pahasti. Eikö olisi korkea aika jättää ostokset tekemättä Ranskan liigasta ja ostaa kerrankin pelaajia Valioliigakokemuksella.

 5. Täysin samaa mieltä Villen kanssa. Olisi selkeä vahvistus eikä mikään ringin laajentaja. Kaiken lisäksi mies on nuorempana kannattanut Arsenalia, joten tuon olisi voinut saada hankittua. Harmin paikka kun näyttää menevän kilpailijalle.

 6. Myös meitsi on jo pitkän aikaa toivonut Ashley Youngia tykkipaitaan. Theo oikealle ja Young vasemmalle niin johan olis pitänyt vastustajalla kiirettä erityisesti meidän päästessä iskemään vastahyökkäyksiä. Tosin Young olis ollut tullessaa ”yksi kääpiö lisää” 🙂 vaikka me tarvittais ehkä eniten voimaa kaksinkamppailutilanteisiin ja erikoistilannepelaamiseen. Sitä Ashley Youngilla ei ole tarjota. En tiedä sitten onko Gervinhollakaan jos siirto tosiaan toteutuu. Ja samaa mieltä Villen kanssa. Vahvistuksia vois välillä hankkia jostain muualtakin kuin Ranskan liigasta. Chamakh oli hyvä Bordeauxissa pelatessaan ja alku meilläkin ihan mukiin menevä, mutta RvP:n kuntouduttua marokkolainen painui niin syvään yöhön etten ihan heti vastaava muista muilta pelaajilta. Toivottavasti Gervinhon kunto säilyy läpi kauden vähintäänkin kohtuullisena, jos meille tulee.

 7. Gervinho taitaa joka tapauksessa lähteä alkuvuodesta vetelemään Afrikan höntsät ja on poissa viikkoja. Täytyy todella toivoa, että tammi-helmikuun otteluruuhkaan ei lähdetä niin, että Chamakh ja mahdollisesti Gervinho ovat maajoukkueiden matkassa. Jolloin mahdollisia hyökkääjiä olisivat van Persie ja Vela.

  Sitten vielä päälle malaria-riski, ainakin Kolon ja Drogban kohdalla malarian jälkeen otteet ovat olleet vaisumpia.

 8. Komppaan myös villeä tässä case-Gervinhossa . wenkku ei tunnu muualta osaavan hankkia ku ranskan liigasta ………..
  Todellakin jos hommattaisiin pelaajia jolla on jo valioliigataustaa ei tarvitsisi kärsiä ”sopeutumiskaudesta”

 9. Jaan kyllä turhautumisenne ainaisten ranskanliiga -hankintojen osalta, mutta toisaalta innolla odottelen kuitenkin mitä kesä tuo tullessaan (yleensä pettymyksiä, mutta ken ties tänä kesänä…).

  Gervinho on kuitenkin vasta ensimmäinen hankinta, toivottavasti monien tulevien joukossa, ja jos kyse on esim. Bendtnerin korvaajasta niin siihen rooliin mies tuo näkemykseni mukaan rutkasti parannusta (Bendtner ei ainakaan laidalla ole koskaan vakuuttanut!). Kovaa jälkeähän Gervinho on tehnyt Ranskan liigassa ja vähintään kohtuullista myös maajoukkueessaan kun muistaa, että yleensä on pelannut laidalla. Tukkamuotiin täytyy kyllä tulla muutosta!

 10. Sinänsä tuo Ligue1-tausta ei itseäni haittaa. Ranskan liigan taso on noussut ja sieltä on saatavilla ihan valmiita pelimiehiä. Ainakin Sagna oli heti valmis avaukseen asti. Ja kyllähän Pires oli myös osunut hankinta.

  Nasri- ja Fabregas-uutiset vaihteesta ihan mukavia Arsenalin kannalta!

 11. Ville turisi asiaa. Jälleen.

  Älkää veljet olko huolissanne, normikesä tulossa goonereille = Pari kertaa / kk Wenger jauhaa paskajargoniaan ja maalailee ruusuista ensi kautta = Valehtelee goonereille (ja ennen kaikkea itselleen…). Goonerit ympäri maailman pureksivat kesä-heinäkuun kynsiään ja haahuilevat toiveikkaina NewsNowssa ja Pravda(rsenal).comissa, mutta mitään ei vaan tapahdu.

  Elokuun alussa huomaamme, että Lifelong Gooner Carl Jenkinson oli kesän ainoa hankinta ja Denilson, Squillaci ja Almunia ovat pelanneet mahtavan pre-seasonin. Niin ja Cesc häipyi muuten heinäkuussa Barcaan. Ja RvP:lla on nilkka rikki. Ja Vermaelen potee edelleen akillesjännettään.

  Toivottavasti olen väärässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s