Wengeristä

Varabloggaaja on päivitysvuorossa tänään.

Viime kerralla tuli vedettyä kautta yhteen yleisesti ja hiukan pelaajakohtaisestikin. Nyt olisi tarkoitus keskittyä hiukan enemmän managerin arviointiin menneen kauden osalta. Lähtökohdat olivat hyvin samat kuin jo parina edellisenä kautena. Muutamalla oikealla hankinnalla useimmat kannattajat olisivat uskoneet mestaruuden tai jonkin muun pokaalin olleen täysin voitettavissa.

Ongelmakohdat olivat ennen kaikkea maalivahti ja puolustus. Toki puolustuksen heikkous ei todellakaan ole pelkästään puolustajien tasosta kiinni vaan koko pelisysteemin ja koko joukkueen puolustaminen oli ollut ongelma jo pitempään.

Tämä kaikki oli managerin tiedossa, sitä tuskin kukaan epäilee ja saimme jopa kuulla siitä useassa haastattelussa ja virallisten sivujen jutussa. Jos ongelmakohdat olivat olleet selkeästi tiedossa jo useamman vuoden ajan niin miksi niitä ei vieläkään pystytty ratkaisemaan?

Onko kyse Wengerin sokeudesta ja jääräpäisyydestä nuorisoprojektin suhteen vai jostain ihan muusta? Maalivahtiongelmaa yritettiin kesän loppuhetkille asti ratkaista hankkimalla Schwarzer, no tulokset olivat mitä olivat loppujen lopuksi. Kaikki kortit laitettiin jo lähes veteraani-ikäisen aussimaalivahdin hankintaan. Ei varmasti Wengerin parhaita ratkaisuja ja se kostautui maalivahtipelin ollessa sekaisin lähes puolet kaudesta. Myös liikaa pisteitä annettiin jälleen eteen vastustajille aivan lapsellisen helpoilla maalivahtien virheillä.

Kuten jo aiemminkin on tullut sanottua oli juuri tämä maalivahtisekoilu yksi pahimpia virheitä tai ainakin anteeksiantamattomampia koko Wengerin aikakaudella. Kaikki vähääkään jalkapalloa ja meidän pelejä seuranneet pystyivät sanomaan 2009-2010 kauden jälkeen, että maalivahdin hankinta oli pakollinen. Yksinkertaisesti Almunia ja vielä vähemmän Fabianski olisivat ansainneet olla Arsenalin ykkösvaihtoehdot maalille uuden kauden alkaessa.

Tässä suhteessa Szczesnyn loppukauden rakettimainen nousu pelasti osittain Wengerin, mutta se ei missään nimessä anna anteeksi ykkösmaalivahdin ostamatta jättämistä. Maalivahtipeli ei varmasti yksinään ratkaisut sitä, että kausi oli jälleen kerran pokaaliton ja romahti taas tyypillisesti kevään ratkaisuhetkillä. Kuitenkin maalivahtipelin ja hankinnan tekemättä jättäminen oli varmasti yksi suurimpia yksittäisiä palasia epäonnistumisen palapelissä.

Puolustuksen muutokset eivät ainakaan paperilla vaikuttaneet kovin hyviltä. Gallas ja Campbell ulos ja Koscielny ja Squillaci sisään. Toki tässä oli sentään yritystä toisin kuin maalivahtien osalta. Silti topparinelikko ei vahvistunut juurikaan, jotkut voivat sanoa sen jopa heikentyneen. No ei ainakaan oleellisesti vahvistuneen on kai hyvin lähellä totuutta.

Keskikentän osalta tilanne oli myös, no selvä ainakin monien kannattajien mielestä. Tarvittaisiin kirittäjä tai toinen puolustava keskikenttämies Songin kaveriksi. Haaveeksi jäi, kuten tiedämme. Määrällisesti keskikentälle oli tarpeeksi pelaajia, mutta Denilsonin, Diabyn ja Rosickyn tason riittämättömyys tuli näemmä managerille aivan puskista, ei tosin valtaosalle kannattajista. Samaan aikaan Ramseyn varaan oli turha laskea mitään kiitos Shawcrossin.

Ei siis hankintoja keskustaan ja ainoastaan Wilsheren loistava kausi pelasti Wengerin. Vaikea kuvitella, mikä olisi ollut tuomio jos Denilson olisi vedellyt koko kauden nykyisellä tasollaan. Tekee jo yksinkertaisesti liian pahaa ajatellakin kyseistä asiaa ja sijoituskaan ei olisi satavarmasti ollut edes neljäs.

Hyökkäykseen tuli Chamakh ja tämä oli ihan kohtuullinen hankinta ennakkoon. Ei mitään huippulaatua, mutta ilmaisella siirrolla pätevä pelaaja. Kuitenkin jos todella olisi halutta panostaa niin rehellisyyden nimissä laadun pitäisi olla hiukan Chamakhia parempaa, koska RVP:n kunnossa pysymisen varaan ei pitäisi laskea juuri mitään. Kuitenkin samoin kuin puolustuksen osalta tässäkin Wenger sentään teki jotain ja yritti jotain vaikka se ei täysin onnistunutkaan. Tämäkin on jo paljon helpompi kestää kuin se ettei mitään muutosta edes yritetä vaan toivotaan asioiden muuttuvan itsestään parempaan suuntaan.

Taktisella puolella ei kovin korkeita pisteitä voi antaa managerille. Kauden viimeisessä pelissä koitetaan ensimmäisen kerran pelata jollain muulla kuin 4-3-3 ryhmityksellä. Ehkä sitä voisi käyttää esim. 4-4-2 tai jotain muuta vastaavaa ryhmitystä hiukan pelistä ja vastustajasta riippuen. Muut huippujoukkueet tekevät tätä B*rcaa lukuun ottamatta ja rehellisyyden nimissä me emme ole heidän tasollaan.

Myös pelaajien käyttö väärillä paikoilla oli hirveää katsottavaa. Bendtner laidalla suurimman osan kaudesta. Kaikki muut jalkapalloa maailmassa seuraavat näkevät ettei se toimi, mutta siitä huolimatta Wenger toistaa saman koko kauden ajan. Eboue välillä ties missä paikalla, toki ei onneksi läheskään niin paljon kuin edellisillä kausilla. Silti kertakin muualla kuin pakin paikalla (sielläkään ei mielellään) on liikaa. Nasrin peluuttaminen väkisin laidalla, vaikka Fabregas oli loukkaantunut ja ranskalaisen olisi pitänyt ehdottomasti olla peliä tekemässä keskellä.

Muuta negatiivista oli tietenkin jatkuva ja loputon omien puolustelu tapahtui kentällä mitä tahansa tai kuinka surkeasti tahansa joukkue pelasi. Joskus voisi tai todellakin pitäisi käyttää keppiä porkkanan sijaan. Lisäksi best ever squad -tyyppiset lausahdukset lähinnä herättävät myötähäpeää kannattajissa ja eivät ne voi mennä läpi pelaajiinkaan enää kausi toisensa jälkeen tulosten ollessa yhtä heikkoja.

Kaiken kaikkiaan tuntuu vaikealta nähdä enää Wengerin pystyvän tai haluavan muuttaa tarpeeksi toimintatapojaan, että palaisimme hänen johdolla pokaalikantaan. Toki jokin yksittäinen esim. Liigacupin pokaali saattaa löytää tiensä palkintokaappiin. Tämä ei kuitenkaan ole tarpeeksi millään mittakaavalla katsottuna.

Toisaalta ehkä seurassa tapahtuneet valtasuhteiden muutokset, siis lähinnä omistajuudessa saattavat tuoda uusia tuulia myös managerin tekemiseen. En kuitenkaan olisi liian luottavainen tämän asian suhteen. Stan Kroenke voisi varmaan kertoa jotain tarkemmin, ai niin mutta eihän “Silent” Stan ole kertaakaan sanonut mitään ja aikoo jatkaa valitsemallaan linjalla hamaan tulevaisuuteen.

Näin tällä kertaa ja hyvät viikonloput jos jaksoitte lukea loppuun asti. Hente palaa uuden päivityksen merkeissä kun palaa, ehkä huomenna ehkä ensi viikolla.

19 thoughts on “Wengeristä

 1. Jahas. Taas näitä kaikki on paskaa ja kaikki meni vituiksi päivityksiä. Pitäisi varmaan kommentoida paremmalla hapella, mutta paskat.

  Kuinka useasti tällä kaudella hoettiin, että pelaajia ei kiinnosta ja motivaatio ei ole kohdillaan? Oliko Wengerin vika, että Leeds ja Ipswich pelit menivät miten menivät?

  Paperilla olimme varmasti melkein jokaisessa pelissä ylivoimaisia, mutta emme pystyneet tarpeeksi luovaan ja vapautuneeseen peliin vaan peli meni ”pakkopullaksi”. Vika tuskin on valmentajassa, jos pelaajat eivät kerta kaikkiaan halua voittaa. Tosin joku voi sanoa, että valmentajan tehtävä on valaa uskoa omiin pelaajiin, mutta Wengerillä nyt on muutama todistuskappale palkintokaapissa siitä, että hän tietää mitä pyytää pelaajilta.

  Ainoa asia, missä Wengerillä on ehkä parantamisen varaa on vaihtojen ajoitus ja muutama käskytys. Villen mainitsema Bendtnerin laitasijoitus nyt on hyvä esimerkki, mutta toisaalta Nick voisi olla ihan missä vain ja puheet olisivat aina kovempia kuin teot.

  Kauden loputtua etsitään varmasti syyllisiä ja Wenger on varma kohde. Helppo huudella jälkikäteen. Aika harvassa kuitenkin on valmentajan kokoonpanot, muodostelmat ja vaihdot, jotka olisimme itse tehneet samaan aikaan erilailla. Ja mitä pelaajien ostamiseen tulee niin fantasiajalkapallojoukkueita löytyy netistä vaikka kuinka helvetisti. Sieltä saa pelaajat ilman, että tarvitsee miettiä pelaajien välisiä kemioita tai muuta kuraa. Ja totta kai valioliigan voittajan on helpompi hommata se kriittinen vahvistus kuin joukkueen joka on joka vuosi kolmas tai neljäs.

  Ja mitä hemmetiä sillä ikinä voitetaan, jos omat pelaajat haukutaan median edessä. Toki puolueellisuutta voi hiukan karsia, mutta jos joukkueen henki hajoaa kuin korttitalo pienenkin stressin alla niin parempi ehkä yrittää suojella joukkuetta kuin rehellisesti myöntää, että joukkueessa on silkkaa kuraa osa porukasta. Ja uskokaa huviksenne, Wenger kyllä varmasti kertoo oman mielipiteensä joukkueesta heille kasvotusten eikä kerro viestejä median välityksellä kuten jotku muut.

  Mietitään nyt hei oikeasti, että mentiinkö kaudella jonkin verran eteenpäin. Opittiinko jotain? Ja jos valmentaja tai pelaajat ovat kuraa niin pitäisikö jotain vaihtaa sitten?

  Vai ollaanko linjalla PELAAJAT ON KURAA!!1 VALMENTAJA ON KURAAA1! STAN KROENKE JA KAIKKI ON KURAA!!1

 2. No mietitään Mykki ihan oikeesti :

  Emme menneet viime kaudella yhtään eteenpäin , mieluummin taaksepäin . Virheistä ei näköjään tosiaan opita ( esim. erikoistilannepelaamisessa )
  Ja osa pelaajista on kuraa jotka pitäisi ehdottomasti vaihtaa , siinä se .
  Itse olen nykyään sitä mieltä että managerikin pitäisi vaihtaa .

  Komppaan villeä täysin kun puhutaan wenkun taktisista kyvyistä ja medialle annettavista lausunnoista .
  AW tuntuu olevan kyvytön muuttamaan taktiikkaa vastustajan mukaan kuten moni huippumanageri tekee . Se on vaan tällä hetkellä taivahan tosi että meitä vastaan osaa jo kaikki joukkueet menestyksellisesti pelata , jopa alasarjalaiset .

  Nyky-Wenkun pahin piirre tänä päivänä on kuitenkin hänen säälittävä selittelynsä häviöiden jälkeen. Entisestä todellisesta herrasmiehestä on kuoriutunut valkun pahin valittaja joka etsii vikaa milloin tuomarista , kentästä ja tarvittaessa vaikka pallopojista ja makkaranmyyjistä . Itse en kevään synkkinä aikoina hänen kommenttejaan enää pystynyt myötähäpeän tunnossa lukemaan.
  Viimeisen pelin jälkeinen lausahdus : ”kukaan ei ennen kauden alkua odottanut meidän olevan neljäs” , oli kyllä lähes legendaarinen päätöslauselma kaudelle….

  Siinä Mykki olet oikeassa että AW varmaan kahdenkeskisissä keskusteluissa antaa pelaajille palautetta eikä pelaajia kuulukaan teilata median edessä mutta ei myöskään liikaa puolustella.

  Joka tapauksessa tämä nuorisoprojekti on tässä toimintamallissaan tullut tiensä päähän , muutoksia on tultava .

 3. goonermind ehtikin jo vastata Mykille melko lailla tyhjentävästi. Villelle kiitos hyvästä päivityksestä.

 4. Jos ihan semihuumorilla katsotaan, niin eteenpäinhän me mentiin edelliskaudesta. Siitä osoituksena voitot Manusta ,Chelseasta ja Barcelonasta ja kermana kakun päällä yksi finaalipaikka. Sitten kun miettii 112 minuutilla Poolia vastaan lahjoitetun rankkarin, Castlen vieraana menetetty 4-0 tai Persien punainen Barcelonassa, niin samaa perseilyhän tämäkin kausi oli,kuten edellisetkin.

 5. Kyllä myös täällä on hyvin yhteneväiset mielipiteet Villen kanssa. Mykillä, joka muuten on meikäläisen pikkuveli, on usein hyviä perusteltuja mielipiteitä, mutta tosiasia on että jalkapallo on kilpaurheilua ja tulokset mitataan vain sarjasijoituksessa kauden päätyttyä tai pokaaleina cup-kilpailuissa ja nämä tulokset ovat olleet vuodesta toiseen huonoja. Ja nimenomaan Arsenalin tasolla huonoja eikä tähän saa tyytyä jos joskus aiotaan pokaalikantaan palata. Ja suurin vastuullinen tuloksista on aina ja joka joukkueessa valmentaja/manageri. Pelaajillakin on peiliin katsomisen paikka, mutta Arsenalissa on jo vuosia ollut vallassa ”diktatuuri” ja poikkeuksellisen suuri päätösvalta on annettu managerille, Arsene Wengerille. Tulokset ovat olleet laihoja ja silloin vastuun pitää kantaa se, joka asioista on suurimmalta osin saanut itse päättää. En tiedä yhtään ainoaa futisseuraa tällä tasolla, jonka manageri olisi saanut näillä tuloksilla jatkaa yhtä kauan kuin Wenger. Tämä on todellinen ongelma seurassamme ja ennen kuin toimintatapaa muutetaan, on vaikea nähdä että Arsenalista tulisi seura, joka tasaiseen tahtiin voittaa pokaaleja eri kilpailuista. Wenger olisi pitänyt vaihtaa johon kuhun muuhun jo pari kautta sitten. Vieläkään tätä ei ole haluttu tehdä ja Mr. Patongin jääräpäisyyden tietäen on vaikea kuvitella että linja vaihtuisi Wengerin alaisuudessa ratkaisevasti. Carl Jenkinsonin hankinta oli tästä hyvä osoitus. Me tarvitaan todellisia vahvistuksia joukkueeseemme eikä taas uusia potentiaalisia lupauksia, jotka joskus tulevaisuudessa saattavat hyödyttää seuraa.

 6. Myönnetään, että Arsene on vanhan koulukunnan romantikko ja varmaan vetelee viimeisiä vuosia jalkapallomaailmassa. Mielenkiinnosta kysynkin, että kenet haluaisimme tilalle? Aika harvassa kuitenkin ovat huippuvalmentajat, jotka haluavat nimeenomaan Arsenalia valmentaa. Moyes on yksi nimi, jota on heitelty, mutta hänelle ollaan jo pari vuotta siloiteltu tietä ManUun eli tänne hän ei tule. Brittein saareilla valmentajat ylipäätään ovat kohtuu tylsämielisiä ja keskittyvät täysin epäolenaiseen roskaan. Tiedä sitten onko se sitä omien puolustamista, mutta Moyesit, Fergusonit, Brownit ja McLeishit ovat kuuluisia siitä, miten he hävittyään jauhavat viikkotolkulla epäolenaisia asioita mediassa.

  Ja vaarana on kuitenkin aina se, että jos valmentajaa lähtee vaihtamaan niin se saattaakin sitten vaihtua pariin kertaan, jos tuloksia odotetaan heti eikä rakenneta joukkuetta. Jukka Jalonenkin rämpi hetken aikaa leijonien kanssa pohjamudissa ennen kuin joukkue hitsaantui yhteen. Uusi valmentaja kun tulee ja jos hän tulee ”nostamaan Arsenalin uuteen loistoon” niin ensimmäisenä rakennetaan uutta joukkuetta ja menestys karttaa meitä varmasti jonkin aikaa.

  Uskon oikeasti, että Arsenal on lähempänä jotain pokaalia nyt kuin, jos valmentaja vaihtuisi vaikka ensi kauden jälkeen.

  Mutta ihan mielenkiinnosta: kenet te haluaisitte Arsenalin johtoon?

 7. Mykki, et ole uskossasi yksin!
  Ja tuohon kysymykseen niin olisi helpompaa luetella niitä joita en haluaisi nähdä Arsenalin managerina. Mutta periaatteessa on ihan sama kuka se uusi gaffer lopulta on ja nykyistä paremman puuttuessa annan täyden tukeni Arsenelle. Kuitenkin jos pienen toiveen Wengerille saisi esittää niin, päivitäppä toimintatapojasi tämänpäivän edellytyksille ja tee muutama HYVÄ hankinta niin hyvä tulee!!

 8. Tän olen joskus aikaisemminkin ilmaissut. En usko että kovinkaan moni manageri maailmassa saisi tämänhetkistä rosteria toimimaan Wengeria paremmin. Mutta jos…. vaihtamaan alettaisiin. Tulisi mieleen tämmöinen herra kuin Louis van Gaal. Siinä olisi valmentaja joka kirjaimellisesti näyttää munaa pukuhuoneen ovelta, että tätähän kyllä löytyy ja on muutenkin täysi kyrpä. Ainakin jos uskomme luca Tonia ja miksemme uskoisi. Tiedä sitten pelaajien reaktiota, kun Wengerin isällinen valmentaminen muuttuisi jonkun asteen psykopaatin sadismiin. Meriittejähän mieheltä kyllä löytyy pilvin pimein, että on sen tyyli ainakin ennen toiminut.

 9. Olenko ainoa, joka uskaltaa sanoa tän ääneen? 🙂 Harry Redknapp, ehdottomasti! Tää ei ollu vitsi, vaikka roskanestosana olikin.

 10. Vihollisen manageri meille??? Et tainnut olla Janne tosissasi?!? Ja vaikkei Redknapp koskaan olis spurguja vetänytkään niin silti ei missään tapauksessa meille.

 11. Wengerin kunnianhimoinen nuorisoprojekti oli koko jalkapalloa mullistava, mutta kaatui valitettavasti todella pieniin asioihin. Olen siis samaa mieltä blogistin, ja useimpien muiden teidän kanssa siitä, että projekti ei loppujen lopuksi onnistunut, mutta mielestäni voidaan olla ylpeitä siitä, että edes yritettiin jotain muuta kuin pelkän rahan voimalla menestymistä. Tosin itselleni 70-luvun puolivälistä Arsua kannattaneena ei kuiva putki ole uusi juttu, ennemminkin menestyskausi oli sellainen, jota en oikein osannut ottaa todellisena ja Arsun kannattamiseen kuuluvana. Mutta varsinainen syy miksi kirjoitin oli Mykkin kysymys, kuka Wengerin tilalle ? Nyt on ehdotettu Mourinhoa ja Redknappia. Hohhoijaa! Olen varmasti vähemmistössä, mutta itse katselen Wengerin luomaa Arsenalin peliä, ja Wengeriä itseään penkin laidalla, paljon mieluummin kuin jotain tuollaista kausi-per-valmentaja meininkiä, jota lähes kaikki muut seurat edustavat (on siellä se yksi poikkeus). Eli kaikki Wengerin vastustajat, mielestäni turha urputtaa, jos ei ole esittää mitään asiallista tilalle. Tässä tilanteessa olisi mun mielestä parempi antaa kaikki tuki Wengerille, kuin alkaa heitellä jotain ’arry läppää.

 12. Wengeristä kirjoitin omat mielipiteeni viikko (vai onko siitä jo kaks?) sitten, mutta vastaus Mykille: Mourinho.

 13. Mourinho on kyllä varmasti maailman parhaita valmentajia, mutta tiedä sitten miten fanit ottaisivat hänet vastaan ja tämä huomioonottaen, voisiko johtoporras nimittää hänet.

  Lisäksi Mourinhon valmentamistyyli ja pelitapa vaativat kokeneempia ja varmempia suorittajia toimimaan hänen millintarkkojen ohjeiden mukaan. Tiedä sitten miten onnistuisi. Muutaman hankinnan jälkeen voisi toimiakin.

  Tosin jos tulisi niin toivottavasti ei vielä pariin vuoteen. Sen verta iso mulkku kuitenkin kyseessä ja Chelsea vuodet eivät ole unohtuneet.

 14. Olen jokseenkin hämmentynyt: haluaako joku tosiaan umpipuolustusvoittoisen pelitavan á la Mourinho? Ymmärrän pokaalituskan, mutta jokin raja sentään. Ja Redknapp, joka onnellisesti sössi spurgujen mahkut peluuttamalla samoja jätkiä läpi vuodenvaihteen otteluruuhkan. Voi olla innostava manageri ja hokasi nostaa Balen laitalinkiksi, mutta Redknappin taktiset ansiot ovatkin sit siinä.

  Mä ehdottaisin muuten Martin O´Neilliä, mutta sehän ei ole kuin kolme vuotta Wenksua nuorempi. Mutta viis managerispekulaatioista, kunhan Denin rinnalle hankittaisiin päteviä pelaajia.

 15. Tottahan se on että Mourinho on ison luokan mulkku ja chelskitaustainenkin vielä mutta tulokset ovat kiistattomat kaikilla mittareilla . Tässä pokaalittomuusputkessa ainakin minä olisin valmis tinkimään tyylistä jos tulisi tulosta .
  Tottakai olisi hieno katsoa kun otetaan mestaruuksia kauniilla pelillä mutta totuus taitaa olla ettei se enää näillä wenkun systeemeillä onnistu ?

  Jos AW ei olisi niin jääräpäinen ja pystyisi ”päivittämään” pelisysteemiään kausittain ja vastustajan mukaan niin olisi täysin mahdollista voittaa pyttyjä luovalla pelityylilläkin MUTTA ranskalainen tuntuu olevan liian uppiniskainen uudistamaan mitään.
  Parin-kolmen viime kauden aikana täsmähankinnoilla puutteet olisi olleet korjattavissa mutta ei…..
  Eikä tämä ole tosiaan mitään meidän turhautuneiden kannattajien höpinää , samaa ovat sanoneet seuran ex-pelaajat ja arvostetut asiantuntijat .

  Siinäpä seuraava kysymys tänne pohdittavaksi , tyyli ennen tulosta vai päinvastoin ?

 16. Eikö ole kuitenkin vähintäänkin erikoista, että suomigoonerit spekuloi uuden koutsin nimellä? En ole nyky-Wengerin fani todellakaan ja olen sitä mieltä, että ukko ja ukon kootut selitykset alkaa jo kovasti olla olla nähty ja kuultu. Ensi kausi pelottaa jo nyt ja varsinkin jos (kun) kesän aikana ei mitää oleellista tapahdu. Tosiasia on kuitenkin, että valmentaja (Wenger) jonka patsas pönöttää Emiratesin pääsisääntuloaulassa, ei lähde potkujen seurauksena mihinkään.

  Meidän on aivan turhaa arvuutella jollain Mourinholla ja Arryllä (?!?!) täällä. Sitten kun Wengerin sopimus alkaa olla katkolla niin voidaan alkaa heitellä nimiä. Siihen saakka meidän on vaan hyväksyttävä tilanne ja toivottava, että Wenger sekoaa jo tänä kesänä ja ostaa muutaman kokeneen laatupelaajan. Mv, kk ja sniper. Näinhän ei tule tapahtumaan, mutta toivossa on hyvä elää. Sano lapamato…

  Ja hei, on olemassa muutama koutsi jotka eivät tule ikinä ja missään olosuhteissa valmentamaan Arsenalissa ja sen listan kärjessä ovat nuo kaksi em skitsoa. Sen sijaan Issen heittämä MON voi olla yksi nimi jota spekuloidaan muutaman vuoden kuluttua kunhan Wenkku on malttanut luopua hommistaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s