Nimiä papereihin

Toivottavasti erinomaista Juhannusviikkoa! Erinomainen kiitos myös Villelle, sekä teille Punavalkoista lomaa pitämättömille lukijoille kommenteistanne. Villen virtuaalisesta seurasta saatte nauttia pian enemmänkin, jahka allekirjoittanut lyö hanskat toviksi tiskiin. Ilmoitan luonnollisesti kun asia tulee ajankohtaiseksi, siihen asti joudutte tyytymään Punavalkoista motivaatiotaan etsivän blogistin lyhyisiin visiitteihin.

Olette epäilemättä tutustuneet perjantaina julkistettuun tulevan Valioliigakauden otteluohjelmaamme. Elokuun kolme liigaottelua ja niiden väliin osuvat Mestareiden Liigan karsintapelit takaavat haastavan alun kauteen 2011/2012, mutta isossa kuvassa en keksi ensimmäistäkään syytä olla tyytymätön ohjelmaan, päinvastoin.

Löydän joka tapauksessa samaan hengenvetoon ajatuksiini pesiytyneen kyynisyyden ja näen otteluohjelman vaikutuksen lopputulokseen yhä merkityksettömämpänä. En muista kolmen kauden takaista keskustelua liigaohjelmastamme, mutta kahden edellisen osalta kevään pitopöytä oli meille katettu ja kuinka noloa että juuri keväällä onnistuimme ruokahalumme kadottaa.

Tulevalla kaudella sekä Joulun että Uudenvuoden ottelumme ovat molemmat Grovella ja kohtaamme kevätkaudella kotikentällä niin ManUn, T*ttenhamin, ManCityn kuin Chelseankin. Jos yhtä lailla muistelen menneitä kuivia kausia arpaonnemme osalta mitä tulee Mestareiden Liigaan, Englannin Cupiin tai Liigacupiin, on arpaonni ollut meille itse asiassa valtaosin hyvin suotuisa.

Summa summarum, viittaan kintaalla otteluohjelmaan antamatta sille käytännössä lainkaan painoarvoa, siitä meidän tulevan kauden menestys tai menestymättömyys ei tule olemaan riippuvainen. Piste. Jos pitää välttämättä hakea aihetta nurinaan, on se juuri tuo jo mainittu elokuu, mutta siinäkin kohtaa nurina kohdistuu vain ja ainoastaan kasvoihin jotka peilistä takaisin silmiin katsovat.

Se että Mestareiden Liigaan karsimme, siitä eivät Manchesteriläiset tai Chelsea vastuuta kanna. Jos lähdemme elokuun lopulla Old Traffordilta maaottelutauolle alla murheellinen alku kaudelle, odotan Arsene Wengerin kantavan vastuunsa ja pysyvän vaiti kahdesta ylimääräisestä ottelusta jotka me vain ja ainoastaan itse kalenteriin buukkasimme.

Eikä kenenkään pidä nyt nähdä blogistin olevan pensseli kädessä piruja seinille maalaamassa, ei missään tapauksessa, päinvastoin. Aloitamme St James’ Parkilta, miten hieno tilaisuus korjata viime kauden katastrofaalinen pohjoisen vierailu. Pool sekä ManU tarjoavat heti kättelyssä haasteet mitkä täytyy nähdä mahdollisuutena, ja jos ja kun vielä selvitämme itsemme Euroopan eliitin joukkoon, nähkämme elokuu ponnahduslautana ja erinomaisena perustana.

Kaikki edellinen spekulointi – etenkin haastavan alun suhteen – vain korostaa miksei jo alkanutta Juhannusviikkoa, mutta maksimissaan seuraavien neljän viikon toimiamme. Neljän viikon kuluttua Colneylla on täysi rähinä päällä ja siinä vaiheessa pidän oleellisena että joukkue pystyy keskittymään vain ja ainoastaan olennaiseen. Ei enää häiritseviä spekulaatioita, ei avoimia kysymyksiä, kasassa joukkue johon me kannattajat luotamme ja mikä ylitse muiden, joukkue jonka pelaajat uskovat itseensä – sekä yksilöinä että joukkueena.

Spekulaatioista puheenollen olenkin jo ehtinyt tehdä selväksi etten ole (ainakaan toistaiseksi) nähnyt aiheelliseksi työntää omaa lusikkaani soppaan – alkaa spekuloida spekulaatiolla. Olen luonnollisesti jäävi arvoimaan omaa huumorintajuani, mutten muista sitä haukutun, jos nyt ei erityisesti kehutunkaan.

Nokkelimmat varmasti arvasittekin mihin olen pyrkimässä – Jermain Defoe ja Joey Barton. Tämä nykyinen virtuaalinen verkostoituminen on tehnyt kovin helpoksi luoda savupesäkkeitä, jotka sitten enemmän tai vähemmän hälyttävät palokunnan paikalle. Sanomattakin selvää kuinka paljon nämä (me) palomiehet lähtevät kuittaamaan vääriä ja turhia hälytyksiä.

Mietin kuinka vähällä vaivalla, kuinka muutamilla riittävän virtuaalimaailman auktoriteetin omaavan kontaktin yhteispelillä lähes mikä tahansa huhu päätyy lähes välittömästi valtamedian otsikoihin. ’Seuraa lähellä olevista lähteistä’ mitä me jokainen jossain määrin edustamme on tullut arkipäivää. On paljon helpompi jättää lähde täysin tarkistamatta, itse asiassa kilpailu vaatii jättää sen tarkistamatta ja siksi Barton sekä Arsenal esiintyvät samassa lauseessa.

Hei, minä spekuloin! Mutta oikeasti, montako sähköpostia, Twiittiä tai foorumimatoa tarvitaan että vapailla papereilla olevat Jonathan Woodgate, Matty Upson tai Owen Hargreaves ovat ylihuomenna Daily Mailin takasivulla? Lisäisin listaan Eidur Godjohnsenin, mutta tämän loukkaantumishistoria ei anna riittävästi pohjaa huhulle, Islantilainen on liian ’terve’.

Kuulimme toki muutaman ihan varteenotettavankin kommentin, pitäisikö sanoa valitettavasti? En minä halua olla julma vanhaa miestä kohtaan, olkoon etten ole salannutkaan mielipidettäni sen suhteen että koen Peter Hill-Woodin olevan valmis eläkkeelle seuramme hallituksesta. Puheenjohtajamme ongelma on siinä että vaikka tämä tarkoittaisi vilpittömästi hyvää, yhä useammin vilpittömyys konkretisoituu sammakkoina suusta, vähintään harkitsemattomina heittoina.

”But he (Fabregas) comes from B*rcelona so it is understandable if he wanted to go back. However, they have not made an offer so far.”

Haluaisin olla täysin vakuuttunut ettei seuran tai puheenjohtajansa kenenkään intresseissä ole edes harkita kapteenimme myymistä, mutta valitettavasti en ole vakuuttunut, en ainakaan täysin. Eikö Hill-Wood kuulosta siltä että tarjousta odotellessa? Kaikessa kieroudessaan vähän kuin Kummelissa taannoin perintöä odotellessa. En toisin sanoen luota edellä viittaamaani vilpittömyyteen. Mikäli joku väittäisi että peräti odotamme tarpeeksi rahakasta tarjousta kapteenistamme ja että SE olisi päällimmäinen intressi, tuskin kykenisin täysin rehellisesti kommentoimaan väitettä totaalisena höpöpuheena.

Mikäli jatkaisin tästä, löytäisin itseni varsin nopeasti keskustelemassa nyt jo myyttisestä aiheesta – seuran tavoitteista taholla joka sen lopulta määrittelee. On edelleen järisyttävää että meillä on käytännössä koskematon manageri joka voi sanoa kuuden kuivan kauden jälkeen että ottaisi kernaasti sijan kaksi seuraavat 20 vuotta jos sellainen vaihtoehto olisi tarjolla.

Tekisi mieli väittää peräti ilkeähköjen ajatusteni korreloivan suoraan tähän kesään. Onko lopulta yllättävää ettei Samir Nasri ole päässyt sopimukseen jatkostaan, tai että case Cesc on jälleen agendalla? Onko yllättävää kun Karim Benzemalta udellaan siirrosta Arsenaliin, vastaus on kohteliaan kieltävä, Ranskalainen haluaa taistella peliajasta UnRealissa. Ei ole yllättävää toisaalta sekään että Chris Samba on kiinnostunut siirtymään Grovelle, miksei olisi kun vaihtoehto on jatkaa Blackburnin väreissä, edes Kenny Dalglish ei ole ilmoittanut kiinnostustaan.

Toistan, en ole hymyilevä maalari pensseli pirullisin ajatuksin kädessäni, mutta meidän täytyy kyetä osoittamaan tänä suvena kunnianhimoa mikä takaa riittävän itseluottamuksen kohti haastavaa elokuuta – puhuttiin sitten pelaajista, meistä kannattajista tai mistä ikinä. Se että Cesc antoi tässä taannoin haastattelun mikä sai managerinsa tekemään oman maalin, se ei ollut sattumaa, kaikkea muuta. Kukaan ei olisi halunnut sitä haastattelua kuulla, eikä Cesc sitä takuulla antaa, mutta se oli ilmeisen todennäköinen ennemmin tai myöhemmin.

Tekisi mieli käyttää loppuun voimasanoja, mutta yritän säilyttää viileyteni. Haluan vain mustaa valkoiselle, Denilson signs for Malaga! Liki yhtä olennaista kuin Nasrin allekirjoitus jatkosopimukseen – liki.

5 thoughts on “Nimiä papereihin

  1. Sattuuko joku tietämään milloinka nuo televisiontiaikataulut lyödään lukkoon alkukauden peleistä? Tietäis vaan vähän paremmin suunnitella omaa pelireissua. En löytänyt googlaaamalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s