Kesätuulen raikkaus

Mitä mieltä, keskusteltaisiinko Juhannuksen sääennusteesta? Niin, ’epävakaissa’ tunnelmissa kuin me Arsenalin kannattajat.

Mikäli BBC:n tietoihin on luottaminen, eilisen suurin uutinen ei tullut suinkaan Pohjois-, vaan Länsi-Lontoosta. Rohkea veto Chelsealta mikäli päättyneellä kaudella Porton Liga Sagres’n ja Eurooppaliigan voittoon johdattanut Andre Villas-Boas nimitetään Bluesin uudeksi manageriksi, kadehdittavan rohkea?

Vasta 33-vuotias Portugalilainen on Jose Mourinhon oppipoika ja mikäli oppi on perille mennyt, Chelsea voi hyvinkin olla tekemässä tärkeintä siirtoaan vuosiin, kenties koskaan. Kuinka välittömiä muutoksia mm ikääntyvään pelaajamateriaaliin Villas-Boas sitten tulisi tekemään jää nähtäväksi, mutta päällimmäinen ajatus spekulaatioista Stamford Bridgeltä kuulostaa raikkaalta. Siksi kuvasin uutista kadehdittavan rohkeana, olkoon kysymysmerkillä varustettuna.

Se Stamfordilta, eikä edellinen ollut tässä kohtaa kannanotto Arsene Wengeriä kohtaan – se olisi kaikessa yksinkertaisuudessaan sekä ajanhukkaa että turhaa. Arsene jatkaa, sillä hyvä (tai paha) ja me voimme vain odottaa missä määrin Ranskalainen onnistuu omaa ilmapiiriämme raikastamaan.

Vuorokaudet vierivät Fabregas’n pohtiessa tulevaisuudensuunnitelmiaan uuden neuvonantajansa kanssa ja Arsenen odottaessa kuumeisesti kapteeninsa ’tyydyttyneisyyttä’ neuvonantajansa vinkkien pohjalta. Oikasti pahoillani Cesc, otan kaiken vastuun ala-arvoisesta huumorintajustani ja alistumisestani Daily Mailin journalismin uhriksi. El Capitano, me kannattajat alamme olla epätoivoisia menestyksen karttaessa rakastamaamme seuraa ja ainakin jos allekirjoittaneelta kysytään, me tarvitsemme sinua tulevallakin kaudella.

Niin on hiljaista, että haluan optimistisesti uskoa vanhaan sanontaan ’tyyntä myrskyn alla’ ja takuulla näen tässä kohtaa myrskyn roolin ilmanraikastimena. Minulla ei ole aavistustakaan onko managerimme josta ei ole kuulunut hetkeen mitään, ehtinyt pitää lainkaan lomaa, mutta toivon että on, tai että ehtii vielä pitää. Wengerin koko olemus sanomisineen (mm Fabregas’n Espanjalaismedialle antamaan haastatteluun liittyen) kieli keväällä stressaantumisesta ja nämä pölyt managerin täytyy kyetä pyyhkimään harteiltaan.

Kuinka pahoin periaatteidensa vanki managerimme on, sitä olen eittämättä väärä henkilö arvioimaan, mutta toivon että hän osaa itse arvioida sen ja että myös tekee sen. Vuosia olen lukenut Arsenen lähes neuroottisesta elämisestä jalkapallon ehdoilla (hmm, aivan kuin sisäinen ääneni yrittäisi kertoa jotain), miten hän on ylpeyttä äänessään kertonut kahdesta lomapäivästään vuodessa.. Voisiko aika olla kypsä kokeilemaan jotain uutta ja suhtautumaan varauksella periaatteisiin?

Kuvittelen tietäväni vastauksen – miten on Arsene?

Toivon todella että lähes epätoivoisesti otsikoita tyhjästä nyhjäävät toimittajat saisivat pian ihan oikeita aiheita mistä kirjoittaa, on nimittäin ylitetty jossain määrin kriittinen raja kun Joey Barton tulee allekirjoittaneen uniin siinä missä Jermain Defoen nimi kummittelee ajatuksissani peiton alla unta odotellessani. Arvoisat Goonerit, korostan sanaa kummittelee, KOROSTAN!

Samir ’shakki, matti vai patti’ Nasri! On äärimmäisen harmillista että sen lisäksi mitä viime kaudesta jäi tuloksellissti käteen, joudumme painimaan tällaistenkin kysymysten kanssa kuten Samir ja tulevaisuutensa. Palataan tottakai tosiasiaan että niin makaat kuin petaat, vai pitäisikö olla nokkela ja sanoa pelaat? No joka tapauksessa yksi suurimmista huolistani on palapelin rakentamisen vaikeus kun yhtäällä pitää etsiä seuraavaa täydentävää palaa, mutta samalla suojella jo rakennettua.

Toistan mitä edellä sanoin; jo rakennettu on valitettavasti huonosti valettu. Tämä mielestäni valtaosin koska rakennusprojektin vastuu on liiaksi yhden miehen harteilla, pölyisillä harteilla. Jos ja kun rakennusvalvoja on yhtä kuin rakennuttaja, on kiusallisen helppoa jättää huomauttamatta vaikka huomautettavaa ilmenisikin, saati ettei ole vastuuta jättää huomauttamatta.

Olkoon kukin mitä tahansa mieltä David Deinistä, tämän jätettyä seuramme Wengerin vastuu sekä valta kasvoi liian suureksi. Ottamatta kantaa tahtomattaan tai ei, mutta yhtä kaikki. Me olemme edelleen varsinainen kummajainen puhuttiin sitten miten laajasti tahansa ’yritysmaailmasta’, meillä hallitus siunasi ajatuksen missä esimiehen valinta vaati käytännössä alaisen hyväksynnän. Kuulostaa romanttiselta, mutta ’kaikki pelaa’ -järjestelmässä on heikkoutensa – kuten nimikin jo kertoo.

Mikäli tämä päivitys herätti teissä negaatioita, epäonnistuin ’lahjoissani’ kirjoittaa konkreettisen ohella rivien väleihin. Uskokaa tai olkaa uskomatta, tarkoitus oli välittää vilpittömän kannustava viesti – toivo raikkaudesta missä jyrkästi kahteen leiriin jakautuneiden Goonereiden olisi kaikkien mahdollista tulla vastaan siinä missä kotoisen six-packin osapuolten Säätytalolla. Hmm, Säätytalolla kuluneiden viikkojen aikana käytyjä neuvotteluita helpotti tosin olennaisesti se ettei niihin osallistunut Kekkonen.

Kannan toistamiseen vastuuni arveluttavasta huumorintajustani.

Nyt takavasemmalle asioiden kimppuun joiden pariin takaan ei mieli tekisi, aihe mistä olen aikonut tiedottaa lähitulevaisuudessa. Mainittakoon että kuittaan tämän päivityksen eilen ennen puoli yhdeksän uutisia, joten jos jotain menee ohi.. Epäilen. Toivon.

Ai niin, tärkein oli unohtua. Nyt kun Highbury Square on enemmän ja vähemmän saatu pyyhittyä pois seuran kirjanpidosta, oli aika tehdä päätöksiä Queensland Roadin osalta. Stan Kroenke, olisiko aika tulla julkisuuteen ja valottaa seuran visioita – korjaan korporaation visioita. Alisher Usmanov tuntuu ainakin olevan niistä hyvin kiinnostunut ja täysin neutraalisti Uzbekia kohtaan tässä yhteydessä, hyvä niin.

3 thoughts on “Kesätuulen raikkaus

  1. Hiljaista on meidän osalta siirtomarkkinoilla , toivottavasti tosiaan tyyntä myrskyn edellä…..
    Pikkuhiljaa vois ruveta niitä luvattuja siirtoja tulemaan . Lähtijöiden osalta ei mikään ihme ole että hiljaista on , ei oikein jaksa uskoa että denin , almunijan tai velan palveluksista hirveetä kilpalaulantaa käydään?

    Villas-Boas menee sit chelskin ruoriin ja satavarmasti vie Falcaon perässään sinne joten häntä lienee enää turha uumoilla meille jos nyt edes olemme tosissaan hänestä kilpailleetkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s