Cesc & Samir.. Who cares?

Olkoon sitten Juhannus, mutta kopioin ja välitän viestin kokonaisuudessaan. Kiusallista etten kykene nimeämään pohdiskelijaa, mutta takaan asian otetun vakavasti. Tiedättekö, kaikessa ironisuudessaan yhtä vakavasti kuin meidän puolustaminen.

***

Koska tälle palstalle näyttää pesiytyneen kaikki ihmiskunnan tunneäly ja ymmärrys, kysyisin seuraavaa:

Tuossa aikojen mittaan on tullut ajateltua jopa muutamia järkeviäkin asioita tavan työasioiden lomassa. Kertokaapas, minua sivistyneemmät ja oppineemmat kanssaihmiset, käsityksenne muutamaan minua riivaavaan ongelmaan.

A) Oletetaan, että henkilö (mies tai nainen) on saunassa, jossa vallitsee +70 Celcius-asteinen lämpötila. Koehenkilö pieraisee. Terveen ihmisen pieru lienee lämpötilaltaan öpaut +37 Celcius-astetta tai alle. Sairaalla voi olla korkeampi, mutta harvoin yli 40 astetta. Ei niin sairas pääse edes koko saunaan jos on yli.

Saunan ilman ja pierun lämpötilaero on siis normaalioloissa yli 30 astetta. Eikös ”kylmä” pieru verrattuna kuumaan saunailmaan ole painoltaan raskaampaa? Siis pieru vaipunee lattianrajan kyseisissä olosuhteissa, varsinkin kun pieru on pääasiassa metaania, joka on ominaispainoltaan muutenkin ilmaa raskaanpaa, olkoonpa ilmassa runsas määrä kuumaa vesihöyryä mukana.

Silti kuitenkin väitetään, että saunassa piereskely haisee paljon pahemmalta kuin piereskely normaalilämpöisessä ilmastossa. Urbaanilegendaako? Kuitenkin näin väitetään!

Voiko asiaan vaikuttaa kaasujen osapaineiden ero, joka pyrkii tasoittumaan molekyylitasolla huolimatta ominaispainoista ja lämpötiloista? (Oliko se joku Hoylen tai Boylen laki?)

Oma väitteeni on; Saunassa piereskelyä eivät seuralaiset edes huomaa. Paitsi äänestä ja/tai pärskeistä.

B) Oletetaan, että on olemassa äärimmäisen steriili, bakteeriton ja basilliton, vessanpönttö jonka pohjalla lilluu tislattua puhdasta vettä normaalipaksuus. Normaalipainoinen suomalaismies istuu pöntlle ja vääntää kunnon Hermannin, joka molskahtaen putoaa veteen. Vesihän silloin loiskahtaa – enemmän tai vähemmän, riippuen jötkäleen putoamisasennosta. Seurauksena ahteri kastuu. Onko persuiksille roiskahtanut vesi puhdasta?

Oletukseni mukaan putoavan kiinteän kakan, eksrementin, molekyylit jatkavat kineettisellä energiallaan liikettään liikevoiman vaikutuksesta läpäisten veden pinnan. (F=Kakan massa x 9,81 metriä/sekunnissa korotettuna toiseen potenssiin). Kakkamolekyylien liike-energian äkillisen suunnan muutokseen päinvastaistaiseksi tarvittaisiin ainaskin yhtä suuri vastavoima, ja vähän isompikin, jota veden, ainakaan tislatun sellaisen, pintajännitys ei pysty muodostamaan.

Vai? Toimiiko tilanteessa säteilyoppi? Ponnahtavatko kakan basillit veden pinnasta saapumis-/heijastuskulmassa – tosin polarisoituneina takaisin persuiksiin tai reisille? Ovatko polarisoituneet kakkabasillit tavallisia vaarallisempia? Vai siroutuvatko kakkabasillit vesimolekyylien hilarakenteissa toisiin ulottuvuuksiin?

Taasen: Oma väitteeni on, että puhtaaseen veteen paskottaessa ei takapuoli saastu.

Kumpaakaan kysymystäni en alennu pohtimaan homeopaattisista lähtökohdista.

***

Olen sanaton. Edelleen loistavaa Juhannusta!

6 thoughts on “Cesc & Samir.. Who cares?

 1. Seurahan ei tee tarjousta messistä, koska mitä jos barca suistusikin ja myisi meille!

  En tiedä miksi alvarez olisi meille hankinta, ellei nasri tai fab olisi lähdössä.Hyökkäävän suunnan pelaaja ei puolustava luun murskaaja, jota tarvittaisiin pitämään bartonit ja kumppanit remmin päässä.
  No eipä tässä pitkä aika ole emirates cuppiin ja voiton myötä emme tarvitse vahvistuksia vaikka nasri tai fab lähtisi ja syksyn esitysten turvin olemme liigassa neljänsiä ja champpionsleaguessa tipumme neljännes välierissä barcalle.
  Tai vaihtoehtoisesti yksi tai kaksi kovanluokan nimeä ja nykyinen rosteri miinus denilson ja almunia. Tuovat valioliigan voiton, tai edes sen yhden pokaalin.

 2. Se että näitä hyökkäyspään pelaajia näyttää tulevan ovista ja ikkunoista ei kerro ainakaan Nasrin tilanteesta hyvää.

 3. Jos tämä Alvarez meille tulee niin on jälleen kerran masentavaa huomata että hankinta olisi sika säkissä-ostos. Kaveri ei olisi varmuudella vahvistus Arsenalille toisin kuin esimerkiksi Ashley Young on Manulle. Manun hankinnat on sellaisia että ne lähes aina tietävät mitä saavat (Bebe poikkeutena) ja siksi joukkue on vahva ja iskukykyinen kaudesta toiseen. Meillä hankinnat on tyyliä Carl Jenkinson, Ryo Miyaichi, Laurent Koscielny ja Sebastien Squillaci ja jokainen voi tästä päätellä ettei tän tason kavereilla mennä ja voiteta maailman kovatasoisinta futissarjaa tuosta vaan. Kun hankinnat ovat näitä mihin meillä on viime vuosina joutunut tottumaan niin sarjan voitto on enemmän kuin epätodennäköistä peilattuna siihen että pahimmat kilpailijat ostavat pääosin laatua pienellä riskillä. Mutta meillähän onkin tarkoitus tehdä hyvää taloudellista tulosta eikä urheilullista. PRKL!

 4. Gunnerilta hyvä pointti. Ashley Young on huhujen mukaan 5 milj. kalliimpi kuin Alvarez jonka sopeutumisesta brittikentille ei tosiaan ole mitään takeita. kaikki raportit kertoo että kyseessä on todellinen pelimies. ikäeroa on kuitenkin vain 3v, joten jälleen kerran mietityttää suuresti olisiko toisinkin voinut toimia.

 5. ” Näin se näyttää menevän.Arsenal are close to agreeing a deal to sign Velez Sarsfield midfielder Ricardo Alvarez, according to the president of Italian side Palermo. Maurizio Zamparini said: ”At this moment he has already signed for the Gunners.”
  HYVÄÄ JUHANNUSTA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s