Mitä tehdä ’isona’?

Lyhyestä, mahdollisimman lyhyestä virsi kaunis ja kuten pian tulette lukeneeksi, väitän hyvästä syystä. Err, tai siis huonosta, h*lvetin huonosta syystä jos tarkkoja ollaan. Blogimerkintä ei ole tällä kertaa Arsenal päivitys, vaan tiedote.

Olenko ollut tänä keväänä harvinaisen negatiivinen? Voitaneen sanoa että olen jäävi vastaamaan esittämääni kysymykseen, mutta ihmettelen mikäli teidän vastauksenne ei ole myönteinen.

Eletään perjantaita 25. helmikuuta. Kaikki tuntuu olevan viheriöllä enemmän kuin hyvin ja edessä Liigacupin finaali. Valmistaudumme juhlimaan ensimmäistä pokaaliamme vuosiin, eikä se kuka tietää olisi kevään ainoa pokaali, odotukset ovat korkealla.

Mutta mitä korkeammalta tipahtaa, sitä enemmän se sattuu. Tämä on helppo tänä kesäisenä torstaina allekirjoittaa – takana Via Dolorosa sanojen varsinaisessa merkityksessä. Palataan edellä mainittuun perjantaihin. Tuon kyseisen päivän iltapäivänä saan nimittäin kuulla uutisen joka jätti kylmäksi – 10 vuoden urani elokuvateollisuuden palvelutuotannossa on oleva pian ohi.

Se päivä on tänään.

Asiaan ei liity mitään dramatiikkaa, kyse on puhtaasti tuotannollisista syistä. Käsityönä työstettävä 35mm filmi jää digitalisoinnin myötä käytännössä historiaan ja allekirjoittaneen millä mittarilla tahansa harvinainen titteli alkaa kerätä pölyä siinä missä Arsenalin palkintokaappi.

Pidin todella työstäni ja sitouduin siihen antaumuksella, etten oikeastaan kokenut olevani enää palkollinen työntekijä. Työyhteisö oli pieni, mutta kaikessa pienuudessaan sen täytyi olla hieno toimiakseen. Sitä se oli. Paitsi että harmittaa työn loppuminen ja työyhteisön menettäminen, harmittaa digitalisointi ylipäätään.

Olen aina verrannut filmiltä projisoidun kuvan lämpöä vinyyliltä soitettuun musiikin soundiin, mikään digitaalitekniikka ei silmissäni tai korvissani kykene näitä voittamaan. Filmiin kuten vinyyliinkin saattaa ilmestyä naarmuja, mutta ne ’näkyvät ja kuuluvat’ lopulta kirjaimellisesti asiaan, itse en oikeastaan osaa kiinnittää niihin edes huomiota kaiken hyvän kustannuksella. Kuka tietää, ehkä filmielokuva näkee tulevaisuudessa renessanssin siinä missä vinyyli?

Kuten totesin, työni loppumiseen ei liity dramatiikkaa, enkä halua (jaksa) asiaa tässä tiedotteessani siten dramatisoida. Koen kuitenkin paitsi aiheellisena, myös inhimillisenä tuoda asia teille lukijoille julki – jakso helmikuun 25. päivästä tähän päivään on ollut todella raskas niin viheriöllä kuin sen ulkopuolella.

Vilpitön kiitos kuluneista kymmenestä vuodesta, paljon annoin, mutta paljon myös sain. Ei työni kautta ystävät ja tutut Arsenal -blogiani lue, mutta nöyrä kiitos siitä huolimatta. Voin ainakin joskus tulevaisuudessa todistaa kiitokseni ’päiväkirjasta’.

Blogisti on siis uuden edessä, minkä, sitä en vielä tiedä. Vastuu, moraali ja joustavuus – ainakin näitä viimeiset 10 vuotta ovat opettaneet, joskus kovallakin kädellä. Jokainen ymmärtää kuitenkin, että puhtaasti ammattitaidolla mitattuna uusien haasteiden pariin siirtyminen on vähintäänkin ongelmallista, joskin kaikkea muuta kuin mahdotonta.

Kartoitustyö alkaa nyt ja olisinhan hölmö jos en kertoisi teille että sähköpostiosoite löytyy oikealta mikäli tämän yhteisön epäilemättä todella laajasta kontaktiverkostosta löytyisi mainitsemisen arvoisia vinkkejä. Edelleen alkava kartoitustyö tarkoittaa sitä, että tämä päivitys on viimeiseni ainakin kahteen viikkoon, koko minäni vaatii aikalisää – kaikesta.

Älkää masentuko, haha! Itse asiassa päinvastoin, jättäkää se allekirjoittaneen huoleksi, tupla haha! Tiedätte ja tunnette nimittäin luotettavan oikean käteni Villen. Muistakaa kuitenkin ettei tämä blogi ole Villen taakka, joten iso käsi jokaisesta tulevasta päivityksestä, mutta täysin aikatauluun sopivalla panostuksella.

Toivon todella että kesäkuun kärsimysnäytelmän mollisävel vaihtuu lähes myyttisenä pidetyn heinäkuun ensimmäisen myötä todelliseksi duuriksi ja Ville pääsee Tykittämään ilosanomaa uutinen toisensa perään. Potentiaalia ainakin on – Cesc ja Nasri jatkavat, Cahill heti huomisen virallinen siirtouutinen jne. Harmillista tosin, että me jos ketkä tiedämme miten potentiaali ja todellisuus ovat sittenkin kaksi kovin eri asiaa.

Cheers Arsemates! Seuraavaan kertaan..

30 thoughts on “Mitä tehdä ’isona’?

 1. Kiitos Hente itsellesi. Oot ansainnut jokaisen hetken rauhoittua ja pysyä erossa kaikesta muusta. Vaikeita aikoja on ja ne kestetään ja vain yksi Arsenal pysyy.

 2. Vaimoni tapaa sanoa, että vahvoja koetellaan. Hän on tässä minusta oikeassa. Nämä eivät koskaan ole mukavia asioita, mutta valitettavasti kuuluvat osana elämään. Tiedän tunteen. Näistä noustaan aina vahvempana, se on Hente totista totta.
  Leuka ylös ja Henten ”siirtouutista” odotellessa!

 3. Hente, kiitos taas! Ansaittu loma, koitahan nauttia.

  Harmillisia uutisia, kahdeltakin rintamalta. Toivottavasti kuitenkin jotain yhtä hienoa on vielä luvassa. Ja jos ei muuta niin pakotetaan maikkari ottaan siut selostaan Valioliigaa, olis niittenki jo korkee aika hommata sinne joku pätevä kaveri!

  Haamulistaa jäin odottelemaan. Mutta huomisesta alkaen sitten jo virallisempaa listaa, eiks je?!

 4. Kiitos! Viimeiset pari vuotta on ollut nautinto lukea blogiasi päivittäin ja siitä on tullut jo osa aamurutiineja. Nauti lomasta ja leuka pystyyn, kyllä hyville aina töitä riittää!

 5. uskooko joku muuten että nasri myytäis manuun!?? mä en usko! newsnow on kyl välil ihan hanurista =)

 6. Jaksamista Hente! Asioilla on tapana järjestyä parhain päin. Päteville kavereille löytyy aina mielekästä tekemistä ja sä olet pätevä. Tämä sun ansiosta muodostunut Suomigoonereiden yhteisö on tukenasi myös viheriöiden ulkopuolisissa asioissa.

 7. I think someone needs to sit Cesc down and explain his value. You’re worth £54million becuase you’re 24, you’ve got 300+ games of top class experience under your belt, you score goals, you make assists, you’ve won 2 international trophies and Barcelona have bid £40million for an untested Brazilian who has 3 caps… not to mention the price they’re being quoted for Sanchez.

 8. Blogi on kerrassaan mahtava ehkä iltalehti ja maikkari voisivat maksaa pientä proviikkaa joka päiväsestä tiedotuksesta Arsenal väelle.

 9. Clichyn siirtyminen ManCityyn alkaa näyttämään kokoajan varmemmalta. Vähän ristiriitaiset tunnelmat siirron suhteen. Clichy ei ollut enää viimekaudella tärkeä palanen joukkuetta, mutta tottakai huolestuttaa ajatus, että Ranskalainen juoksuttaisi meidän puolustusta ensikaudella.

 10. Ai että oikein FabreCas siirtyy. Höpö höpöä sanon minä!

  Meille Cahill ja Gervinho ja RvP pelaa uransa ensimmäisen täyden kauden tehden 42 maalia.

 11. kiitos hente!

  mikään muu tos capun hommassa ei oikeestaan vituta muutakuin se et se saatana myydään TAAS alihintaan! ei toi jamppa oo ansainnu olla ARSENALIN kapteeni. menköö nyt sit voittamaan messin ja kumppaneiden siivellä mestaruuksia! jotenkin vaan nään ton asian niin et cesc ei oo voittaja tyyppiä ja vitun onneton itkijä! toiv. ei tuu voittamaan ikinä mitään muutenkuin vaihtopelaajana! en ees haluu enää et toi vitun pepen perseen nuolija jää seuraan! no ok…tottakai diggaan pelitaidoilta kaveria mutten asenteelta! olen edelleen sitä mieltä et jos tolla meidän rostelilla (avainpelaajilla) saatais pelata ees yks vitun kausi ilman monen viikkojen loukkaantumisia ni tilanne olis aivan toinen! tietysti muutama vahvistus…(gervinho, cahill, hazard) tarvitaan, mutta auttaisko sekään fabren sydäntä jäämään arsuun? ja olen aika varma et muutama tulee sisään. jos capu ei nää et tällä ois mahkuja ja olis valmis ANTAMAAN kaikkensa vaikka yksin:

  szceznyezcd-ai niin tähänkin se joku toinen ku fabianski

  sagna/eboue- cahill/djourou-vermaelen/kos-clichy/gibbs

  song/diaby-wilshere/ramsey

  cesc/……(nasri)

  gervinho/walcott nasri/arshavin/hazard

  rvp/walcott/gervinho/shamakki + kaikki tai ei mitään ASENNE

  …..ni adios fägäri, ei tuu ikävä!

  huh, olihan purkaus! mut jos nasri päästetään manuun…..ni… kai se sit on luovutettava ja funtsittava vähän uudestaan näitä omia ajatuksia seurasta!se olisi jo kaiken huippu ja napsaitais kyl selkäranka! oudon mätä tuoksuhan seuran johtoportaasta tulee, mut silti TÄLLÄHETKELLÄ uskon vielä seuran politiikkaan….ja wenkkuun( noh en nyt ihan 100%) !!

 12. taitaa kyllä olla totta tuo Fabregasin siirto. ainakin aika moni media tuosta perjantaista on jo puhunut. pelaaja ei sinänsä ole omiin suosikkeihini koskaan kuulunut, vaikka toki onkin ollut vähintään joukkueemme tärkeimpiä pelaajia viime kaudet. mikäli sydän tosiaan on jo muualla niin silloin siirto on paras vaihtoehto, näistä siirroista vain pitäisi saada se mahdollisimman hyvä hinta (ja hinta käyttää johonkin), suurempi kysymys onkin miksi pelaajamme haluavat pois?
  mikäli Cesc tosiaan siirtyy niin entistä tärkeämpää on saada nopeasti niitä hankintoja, muuten kato ei jää Cesciin ja Glichyyn… Gael saa myös puolestani mennä, mutta Cityyn meidän ei kuulu myydä Denilsonia parempia pelaajia.

 13. eiks siirtoikkuna oo jo auki ja barcalla eiks ollu vaan 40milj käytössä ja tos on isommasta summasta kyse =)) en usko et fabregas lähtee ennenkuin näen.

 14. Kyllä se ny kippari kaikella todennäköisyydellä sit menee sinne niin rakastamaansa barcaan ……..halvalla kyllä menee ainakin omasta mielestä?

  Viimeiset huhuthan ovat viemässä Nasria mancesteriin mutta shittyyn , kuten myös clichyä.
  Ei voi pitää ainakaan Nasrin kohdalla paikkaansa , viimeinenkin uskottavuus menee jos yhdelle pahimmista kilpailijoista myydään. Ei ei ja ei , näin ei kunnianhimoinen seura toimi.

  Nyt vittu niitä hankintoja sisään wenkku perkele !!

 15. Joo, kylläpä on tämä päivä huhujen osalta kylmännyt, helteestä huolimatta. Mitenkähän fanit reagoisivat jos samassa ikkunassa niin Fabregas kuin Nasri myytäisiin, ja molemmat vielä alle markkinahinnan. Noh, itse kuitenkin jaksan uskoa, että Kroenke lyö Nasrin eteen riittävän palkkatarjouksen ja mies jää. Vaikka eihän Arsenal Cityn kanssa pysty kilpailemaan palkoissa siltikään.

 16. Tuntuu pahalta ajatus, että molemmat myytäisiin, mutta että vielä Cityyn…? Ei helvetti!!!!
  Kyllä inho Wengeriä kohtaan kasvaa melko utopistisiin mittoihin, jos näin päästetään käymään.

 17. Toivottavasti tuo Juhan linkittämä uutinen pitää Nasrin osalta paikkansa . Clichy näköjään sit siirtyy shittyyn …
  Nyt wenkku hei , Baines tilalle hopi hopi niin jäädään voiton puolelle.

  Ei jumakauta vielä onnistu hölkkäbrassi lopullisesti pilaamaan tämän päivän kun ilmoille pääsi ilosanoma että jää nauttimaan suojatyöpaikasta Grovelle , voi vittujen kevät.
  Jollain tavalla se on sieltä kuitenkin ulkoistettava , mokoma turhake.

 18. Tottakai Hölkkä jää meille sopimuksensa loppuun asti ja syynä on se ettei tuollainen turhake kelpaa kenellekään.

  Clichyn lähtöä en pidä suurena menetyksenä. Gael ei ole missään tapauksessa korvaamaton ja toisaalta sheikit voi maksaa ranskalaisesta ylihintaakin. Olikohan jossain jo jokin hinta Clichylle. Jos kaveri lähtee niin korvaaja täytyy ostaa, koska Gibbsin taso ei vielä ainakaan riitä ja toisaalta loukkaantumisherkkyys on jopa Arsenal-mittarilla todella suuri.

  Nasria ei saa päästää menemään, se on selvää. Sen sijaan Fabregasin kohdalla ainakin mä olen jo luovuttanut. Cesc haluaa mennä takaisin Kataloniaan eikä Arsenalin ole järkevää laittaa kapuloita rattaisiin. Jos kapu pakotettaisiin jäämään niin sitoutumisen kanssa olis vähän ja niin ja näin. Ja kapteenilta jos keneltä sitoutumista ja esimerkkiä kaivataan. Jokatapauksessa on selvää että Fabregas Kataloniaan lähtee…nyt tai lähivuosina kuitenkin. Kannattais vain keskittyä hyvien kauppojen tekoon Cescin kohdalla. Ja muistattekos otteluita kuluneelta kaudelta, joissa Fabregas ei loukkaantumistensa takia pelannut. Mun mielestä joukkueen pelieisitykset oli silloin ihan hyviä.

 19. Edelliseen vielä lisäyksenä että jos Clichy lähtee niin siinä tapauksessa olis hyvä samalla vähän ”englantilaistaa” joukkuetta hankkimalla nimenomaan Baines Evertonista. Kaveri on nouseva tähti ja omaa sopivasti kokemusta Valioliigasta. Ei muuta kuin ACTIONIA!

 20. Tänään (perjantaina) toivoisi säpinää siirtoikkunan auetessa. Suurimmalla osalla joukkueista taitaa kesäloma loppua vasta ensi viikolla tosin. Esimerkiksi Arsenal aloittaa harjoittelukauden vasta 5. päivä eli tiistaina.

  Kesä on kaiken kaikkiaan ollut kovin hiljainen. ManU tuntuu olevan aktiivinen, kuten aina, mutta muuten on kyllä aika hiljaista. Tänään pato sitten varmaan murtuu, pelaajat rupeavat vaihtamaan seuroja ja roskalehdetkin keskittynevät enemmän realisoituneisiin siirtoihin ja ”varmistuneisiin” siirtoihin eikä tarvetta ole enää piestä kuolleita hevosia.

  Tosin Cescin tilanne tuskin miksikään muuttuu. Barcelona haluaa pelaajan vaikkei heillä huutavaa tarvetta olekaan. Itse olen kahden vaiheilla kannattaako myydä vai pitää. Xavi täyttää ensi kaudella 32 vuotta eli siellä kasvaa koko ajan paineet hankkia kovan luokan korvaaja tai ainakin kakkosvaihtoehto, kun vanhuus tulee loukkaantumisien kanssa. Uskonkin, että Cescistä saadaan kovempi hinta ensi vuonna ja olisi ainakin vuosi aikaa uuden pelinrakentajan sisäänajamiselle oli se sitten Alvarez tai Mata. Omiakin pelinrakentajia löytyy varmasti, mutta Ramsey ja Wilshere ovat kuitenkin hiukan liika nuoria vielä toistaiseksi. Muutaman vuoden päästä kuitenkin varmasti löytyy luovuutta keskikentältä ja meillä on useampi vaihtoehto.

  Cesc on jollain tavalla perinyt roolinta Henryltä. Henry kantoi kapteenin nauhaa hetken ja tiesi olevansa joukkueen kulmakivi, samoin kuin Cesc. En usko, että mikään muu valioliigajoukkue on ollut samalla tavalla riippuvainen yhdestä pelaajasta. Toivon mukaan tähän tulee muutos viimeistään kun Ramsey ja Wilshere pelaavat rinta rinnan parin kauden päästä kun Cesc on lähtenyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s