Mitähän tästä touhusta oikein tulee?

Varabloggaaja jatkaa Henten pitäessä ansaittua lomaa.

Eilisen piti olla päivä, jolloin siirtoja todella alkaa tapahtumaan myös meidän osalta. No eipä siihen hirveitä ennustajan lahjoja tarvittu, että tämän tuloksen pystyi näkemään. Jos jotain positiivista asiassa haluaa nähdä niin ei vielä myöskään menetetty Fabregasia ja Nasria. Pahoin kuitenkin tuntuu, että tämä on vain ajan kysymys.

Tai no tulihan sieltä yksi hankinta, ainakin jos tähän Finn Goonerin eilen postittamaan uutiseen on uskominen. Wenger on jälleen käynyt kalastamassa B*rcan akatemiassa. Siinä ei sinänsä ole mitään pahaa päinvastoin, hyvä vain että viedään kaikki mikä on vietävissä noilta ylimielisiltä mulkuilta.

Se mikä asiassa vain panee mietityttämään, että eikö meillä ole jo tarpeeksi tulevaisuuden pelimiehiä tai pikemminkin mahdollisia sellaisia. Tätä tulevaisuutta ei vain koskaan tule, kuten olemme viime vuosina saaneet mitä karvaimmin todistaa jos ainoat hankinnat tehdään aina vain lähtevien avauksen pelaajien tilalle, ostetaan pelkkiä lupauksia ja halvemman hintaluokan toivotaan toivotaan tapauksia Ranskasta. Lisäksi kyseisen juniorin ensimmäinen kommentti on kuulemma ollut kuinka toiveena on palata joku päivä B*rcaan. Mitäpä tuohon enää mitään lisäämään..

Viimeisimmät huhut ovat viemässä Bendtneriä Saksaan ja mahdollisesti hallitsevaan mestariin Dortmundiin. Itse olisin valmis pitämään Bendtnerin vielä, koska ilman uuden hyökkääjän hankintaa Chamakh on ainut kärki, kun RVP on perinteisesti sen puoli kautta loukkaantuneena. Tosin jos Wenger aikoo palata 4-4-2 muodostelmaan niin se saattaisi muutenkin sopia paremmin tanskalaiselle. Joka tapauksessa jos taas manageri aikoo peluuttaa juuttia jälleen suurimman osan kaudesta laiturina niin silloin vaikka mieluummin ilmaisella siirrolla jonnekin.

Pre-season alkaa maanantaina vai tiistaina ja joukkue matkustaa jo loppuviikosta Aasian kiertueelle, joten eipä tässä todellakaan ole enää liikaa aikaa hankinnoille. Varsinkaan jos hankinnat haluttaisiin saada mukaan kiertueelle, mikä olisi varmasti hyvä asia kaikkien kannalta.

Mielenkiintoista nähdä myös selviääkö Cescin ja Nasrin tilanteet ennen ensi viikkoa ja varsinkin Aasian reissua. Mukaan lähteminen ei vielä kertoisi mitään varmaa, mutta mikäli jompikumpi herroista tai joku muu esim. Clichy jää pois kiertueelta niin siirtoa voi pitää enemmän kuin varmana.

Wenger muuten taisi puhua eilen vai toissapäivänä, että siirtoja aletaan vasta nähdä heinäkuun lopulla tai elokuun puolella. Itselleni tämä ei ainakaan mene sitten millään jakeluun, miksi odottaa tuonne asti? Eikö tässäkin asiassa kannattaisi ottaa mallia Manusta ja tehdä tarvittavat siirrot mahdollisimman aikaisin. Toki ilmassa leijuu suuret kysymysmerkit keskikentän osalta, mutta siitä huolimatta ainakin puolustusta pitäisi vahvistaa, kuten managerin teema jälleen ties monettako kautta putkeen oli kauden loputtua. Keskikentän osalta hankintojen viivyttämistä voi vielä jotenkin perustella, mutta muita osa-alueita pitäisi vahvistaa mitä pikimmiten.

Nojatuolimanagerina olo on niin helppoa ja vaivatonta, joten laitetaan oma ehdotukseni mitä tehdä. Ostetaan Samba (10m), Cahill (15m), Baines (15m) ja Parker (8m). Nämä tulevat maksamaan noin 50 miljoonaa, mikä ei pitäisi olla mikään ongelma edes ilman ainuttakaan myyntiä ottaen huomioon meidän rahatilanteen ja viime vuosien nolla ja jopa voitolliset tulokset siirtomarkkinoilla. Lisäksi mahdollisilla myynneillä olisi mahdollista tienata esim. Almunia (0,5m), Clichy (10m), Traore (2m), Squillaci (2m), Eboue (3m), Denilson (2m), Diaby (5m), Vela (3m), Rosiky (2m). Kaikkia ei varmasti (valitettavasti myydä), joten ehkä 10-15 miljoonaa vähän alakanttiin laskettuna tulisi myynneistä.

Näillä hankinnoilla olisi ensisijaisesti vahvistettu puolustusta ja saatu Songille mitat täyttävä kilpailija keskikentälle. Tämän jälkeen voitaisiin selvittää Fabregasín ja Nasrin tilanne ja toimia sen mukaan.

Todellisuus on kuitenkin aivan toinen ja nyt saadaan seurata jälleen kerran kuinka muut seurat poimivat valitsemiaan pelaajia markkinoilta ja me tyydymme taistelemaan junnuista ja pitämään kynsin hampain kiinni avainpelaajistamme. Tähän kun lisää vielä huhun jostain John O’Sheasta niin ei hirveästi naurata. Toisaalta jos tehdään sellainen vaihto, että Eboue ulos ja O’Shea tuuraamaan laitapakiksi niin itselläni ei ole mitään sitä vastaan. Ehkä olisi kuitenkin järkevämpi nyt ensin keskittyä todellisten vahvistusten hankintaan ja sitten mahdollisesti siirtoikkunan loppuhetkillä hankkia nämä kaverit rotaatioon jos tarvetta ilmenee.

Nyt jäädään odottamaan jos tämä olisi viimein se päivä, että jotain alkaa todellakin tapahtua.

15 thoughts on “Mitähän tästä touhusta oikein tulee?

 1. Olisin kyllä sitä mieltä että Baines kannattaisi hankkia. Jos äijä tekee 5+11 kaudessa. Niin onhan se laitapakille hillitön määrä(lainaus veikkaajasta.) Clichy ei ole varmaan koko urallaaan saanut samanlaisia teholukuja” yhteensä”. Bainesin hinta olisi joku 15 millliä niin Wengerin ei tarvitsisi kaivaa kuin 8 miljoonaa perstaskusta, jos city maksaa 7 Clichysta.(seitsemässä miljoonassa on seitsemän miljoonaa liikaa kun puhutaan Gaelista,toim.huomio.) Itse möisin Clichyn mielellään Bremeniin.Olisihan se jäätävän puolustuslinjan alku ????- Pasanen-Silvestre-Clichy

  Täällä taas esitetyistä Denin ja Squin poistamisen vuoksi järjestettävistä kansanjuhlista torilla, en oikein jaksa inostua, kun kumminkin puhutaan kakkosrosterin miehistä. Mutta tämä aivoton mätäpaise joka pelaa vasentapakkia….. aloituksessa. Veikkaisin että sir Alex on ainoa jota vituttaa Clichyn siirtyminen pois. Kuka sitten Manu peleissä lahjoittaa rankkarit manulle? No, mitä Arsu pelissä menettää niin saa City pelissä takaisin miettii varmaan Ferguson.

 2. Sen verran Henkalle Clichyä puolustan että asenne miehellä on aina ollut kunnossa ja kyllä näinä vuosina häneltä on nähty todella hyviäkin pelejä . Virhealtis hän on kyllä ollut aina ja keskitysten taso on viime kausina vaan laskenut entisestään .
  Hölkän ja SQ;n kohdalla voi sanoa vaan että nämä miehet eivät saisi kuulua edes siihen ”kakkoskategoriaan” , taso ei riitä edes varavamieheksi.

  Nythän huhutaan että real olisi tarjoamassa kapusta 45 miltsiä . Jos pitää paikkansa niin olisi hyvä paikka vedätyttää barcaa , olisi katalaaneille todellinen arvovaltatappio jos pelaaja jolla on heidän vitundna , siirtyisi pahimman vihollisen leiriin.

  Joku jo eilen kirjoittikin näistä barcan nuorukaisista jotka jo meille siirtyessään haaveilevat paluusta jonain päivänä kataloniaan…….ei kai me sentään olla joku barcan munahautomo jossa kasvatetaan pelimiehiä niistä jotka ei barcan ykkösjoukkueeseen vielä mahdu ja sit myydään pilkkahinnalla takaisin kun katalaanit katsovat että pelaaja on valmis paluuseen ?

 3. Eihän Cesc suostuisi Realiin menemään vaikka me sieltä saatais parempi hinta kapusta, se on täysin selvää. Kyllähän pelaajalla itselläänkin on siirtoihin oma sanansa sanottavana.

  Myös mulla alkaa olla mitta täynnä siinä asiassa että me hankitaan Bar*an munahautomosta (hieno ilmaisu goonermindilta 🙂 )joku helvetin untuvikko ja koulitaan sitä muutama vuosi, jonka jälkeen katalaaniäpärät alkavat vaatia ”omaansa” takaisin. Olis helvetin paljon viisaampaa hankkia englantilaisia tai vaikkapa saksalaisia pelimanneja kuin kotiseuturakkaita katalaaneja. Jos on pakko Espanjasta jotain tuottaa niin mielellään sitten jostain muualta kuin Kataloniasta tai maan pääkaupungista.

  Myös tää huhu John O’Shean tulosta ärsyttää ainakin mua. Manu haluaa meiltä Nasrin ja me saadaan niiltä ”jätettä” eli O’Shea. Miksei asia voi olla niin päin että me houkutellaan meille Vidiciä vahvistamaan puolustuslinjaa ja myydään Eboue ikään kuin korvauksena Manuun???? No, mä en ainakaan usko että O’Shea tulee Arsenaliin. Eiköhän Silvestren hankinta aikanaan ollut tarpeeksi opettavainen tarina tän tyylisistä pelaajista. Toki O’Shea on parempi pelimies kuin Silvestre, mutta silti. Yleensäkin haluaisin välttää mahdollisimman pitkälle pelaajasiirtoja molempiin suuntiin pahimpien kilpailijoiden tai verivihollisten välillä. Laadukkaita pelimiehiä löytyy hankittavaksi muualtakin kuin Manusta, Chelskistä tai Spudseista.

 4. Nyt oikeesti rupee vituttaa noi lehtimiehet!! nasri ,fabregas,arshavin……….plaa plaa ja nyt van persie muka haluu lähtee =) mä luulen et kukaan ei lähe vaan noi on vain sensaatio hakusia juttuja kaikki ja jätkät nauraa kun ne lukee noita….kohta joku keksii et hei mä kirjotan et Arsenal menossa konkkaaan =D vittu mitä pelleilyä

 5. Tätähän tässä tosiaan kaivattiin, että RVP:kin on katselemassa aidan toisella puolelle. Liekö median juttua vai onko totuutta mukana, kuka tietää. Mutta taatusti kaveri ainakin ajattelee asiaa.
  Kiitos Wenger. Hienoa työtä. Tätähän on tilattu jo muutaman vuoden ajan. Korttitalo hajoaa käsiin.

  Wenger:
  ”Currently, everyone is standing still,” Wenger said in an interview with a French radio station.
  ”Everyone expects everyone else to make the first move. Everyone holds on to their cards, hoping for the major transfer.
  ”Nobody blinks until late July, early August. Then we will analyse the gaps in each team.
  ”But I am very active on the phone.”

  Nähdäkseni ainakin ManU on jo ensimmäiset liikkeet tehnyt. Miksi meidän pitää odottaa? Meidänhän nimenomaan pitäisi olla aktiivisia. Ristus. Mä oon oikeasti huolissani tästä paskasta.

 6. Ei hommaa Wenkku Cahillia. Liian britti ja liian kallis. Menee todennäköisesti Chelskiin. Toiset ostaa pelaajan silloin kun se pitää tehdä. Meillä vaan puhutaan ja selitellään.

 7. Just joo , tietää kyllä miten tuossakin ”kisassa” Cahilista käy…….
  Chelski vaan tulee , maksaa ja ottaa pelaajan .

 8. Itellä on sellanen fiilis ,että tämän kesän aikana tulee ”turpaan” tässä kisassa kuka lähtee ja kuka tulee. Uskon että kapu,nasri ja Clichy lähtee. Ja tilalle normaalit ostokset eli vähämmän tunnettuja pejaajia(tämähän on ollut jo trendi pitempään)

  Toivon että olen väärässä tietysti.

 9. veikkaan että jenkison jää kauden ainoaksi hankinnaksi… sit kun clichy lähtee niin sinne menee sit gibbs traore ja tulihan meille pedro bothelo takaisin espanijasta… rosicky korvaa fabren ja hölkkä nasrin!

 10. Alkaa tuntumaan siltä, että ensi kausikin on kohta jo taputeltu. Perkele kun on lennot jo maksettu…

 11. newsnow suoltaa kyllä niin hirveetä saissee =) et en usko yli puoliin siellä olevista uutisista.

 12. Kyllä se on niin, että cahilliin ei ole mitään jakoa, jos chelsea on samoilla apajilla. Gervinho voi tullakin, koska ranskan liigasta kukaan muu ei osta pelaajaa, jolla ei ole juuri muuta kv. kokemusta. Ja tää vaatii sen, että joku ensin ostaa bendyn. Sit heinäkuun lopussa ostamme 1-2 puolustajaa, joista toinen on o’shea ja toinen joku ranskan liigasta tai sit squillaci-tyyppinen never heard -heppu. Jos muuta tapahtuu, wenkku on uudistunut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s