Epätietoisuus huipussaan

Varabloggaaja jälleen päivitysvastuussa Henten ollessa lomalla. Joudutte ainakin tämän viikon vielä tyytymään tähän järjestelyyn.

Jos oikein muistan niin Nasrin takaraja hyväksyä uusi sopimus oli tuo “maaginen 1.7. No eipä silloin asiassa tapahtunut mitään, kuten meidän touhut tietäen pystyi helposti arvaamaan. Eikö nyt olisi aika jonkun seurasta kertoa meille kannattajille missä mennään tässä asiassa samoin kuin monessa muussakin.

Mikä on Fabregasin tilanne? Viime vuonna seura ampui alas pahimmat siirtohuhut julkaisemalla jopa virallisilla sivuilla harvinaisen tiedotteen tilanteesta. Nyt ei ole kuulunut muuta kuin Wengrin perinteinen ei myydä vielä kun kausikortit ja jäsenyydet oli uusimatta. Tämän jälkeen kanta on jo joidenkin juttujen mukaan lieventynyt ja nyt olisi todella korkea aika managerin tulla esiin ja kertoa missä mennään.

Ei voi olla joka h*lvetin vuosi, että me saamme kärsiä tästä showsta joukkueen kapteenin ympärillä. Ei kai se voi olla niin vaikeaa tulla esiin ja kertoa, että Fabregas siirtyy jos joku (B*rca) maksaa 60 miljoonaa tai muuten kapteeni pelaa neljä sopimuksessa olevaa vuotta meillä. Ei pitäisi olla kovin vaikeaa. Meidän ei ole mitään järkeä myydä millään 30-40 miljoonalla. Fabregas kannattaa mieluummin pitää sopimus loppuun seurassa. Mies saattaisi hetken olla tyytymätön, mutta jos joskus haluaa vielä pelata B*rcassa niin ainut tie siihen olisi pelata tarpeeksi hyvin, jotta katalaanien kiinnostus säilyy. Kapteenin nauha mieheltä joka tapauksessa kannattaisi ottaa pois ja antaa pelaajalle, joka on todella sitoutunut seuraan, mikäli tällaisia vain enää löytyy.

Clichyn tilanteesta pitäisi tänään tulla lisätietoa ja jopa varmistus Cityyn siirtymisestä. Tätäkään ei todella jaksa uskoa ennen kuin näkee. Itse olen valmis luopumaan Clichystä, mutta hinnan pitää olla kohdallaan ja korvaaja ei voi olla Gibbs ja Traore akseli. Jos korvaajaa ei edes aiota ostaa niin silloin on paljon parempi pitää Clichy. Gibbsin ollessa puolet kaudesta telakalla Traore pelaisi ja tämä on selvä heikennys nykyiseenkin tilanteeseen.

Nasrin tilanteen uusin tieto on kai tämä haastattelu. Rahalla ei ole mitään tekemistä kuulemma siirtohalujen kanssa vaan pokaalit ovat tärkeimpiä. Uskoo ken haluaa. No toki vaikka Nasri siirtyisi Cityyn niin tuplapalkan lisäksi pokaalien voittaminenkin olisi valitettavasti todennäköisempää. Taisihan City jo viime kauden päätteeksi juhlia FA Cupin voittoa, kun taas meille ei kelvannut edes liigacup vaikka sitä lähes tarjottiin hopealautasella.

Muistaako joku muuten milloin viimeksi meihin on todella liitetty edes huhuissa joku todellinen tähtipelaaja ja huhuilla tarkoitan vähän todellisuuspohjaa omaavia juttuja. Benzema olisi varmaan hyvä vastaus, mutta otetaan vielä lisäehdoksi että kyseinen pelaaja ei heti itse ole tyrmännyt siirtoa.

Itse en valitettavasti muista ainakaan ihan lyhyellä miettimisellä vastausta. Muihin joukkueisiin kuten Manuun, Chelseaan, Cityyn ja jopa Liverpooliin tunnutaan huhuttavan todellisia vahvistuksia. Meidän viime kausien politiikasta johtuen ainoat meille huhuttavatkin pelaajat alkavat olla junnuja tai jotain tuntemattomuuksia yleensä Ranskasta. Myös huhut vievät lähes poikkeuksetta meidän parhaita pelaajia ties minne. Tilanne alkaa olla enemmän kuin huolestuttava ellei Wenger, Gazidis ja kumppanit ala muuttamaan seuran toimintatapoja ja vieläpä hyvinkin nopeasti.

38 thoughts on “Epätietoisuus huipussaan

 1. Mykille kyllä täältäkin peukkua!

  Tässä nyt kun on ollut aikaa pohdiskella näitä huhuja, ei sekä Fabregasin että Nasrin mahdolliset lähdöt tunnu enää niin hirveältä ajatukselta. Totta hitossa tuon luokan äijien poistuminen tuntuu, ja kun molemmat saattavat lähteä alle markkinahinnan. Silti itsellä on vahva usko, että Arsenal selviytyy siitäkin, niinkuin niin monen muun kovan pelaajan poistumisesta. Onhan se jo moneen kertaan huomattu, että tähtien poistuminen saattaa avittaa joitakin ”rivipelaajia” paremmalle tasolle. Ja Nasrin sekä Fabregasin lähdöt voisivat parhaillaan tarkoittaa sitä, että pelitapa palaisi muistuttamaan sitä, millä niitä kannuja tuli vuosituhannen vaihteessa ja alkupuolella. Kävelyvauhtinen neppailu jääköön sitten muille. Siellä on nyt ainakin Arshavin, Walcott, Chamakh ja Diaby, jotka voisivat hyvinkin nostaa tasoaan hieman toisenlaisessa pelitavassa. Vahvistuksia yrittää sitten kohdentaa pikemmin peräpään pitävyyden parantamiseksi.

  Periaatteessa ymmärrän monien kriittisen näkökulman mitä tulee Wengeriin. Silti olen sitä mieltä, että Arsene lienee paras vaihtoehto jos tällainen muutos on edessä. Se kuitenkin lienee selvää, että projekti voidaan lopullisesti katsoa epäonnistuneeksi jos tässä vaiheessa kaksi ”suurinta tähteä” vaihtaa maisemaa. Eli Arsene voisi nyt laittaa alulle Wenger IV:n jonka jälkeen vetovastuun voisi koittaa antaa Owen Coylelle tai vastaavalle.

 2. Mielenkiintoista tilastoa. Jossain ollaan puhuttu että Arshavin olisi meidän kallein ostos, mutta eihän tuo tainnutkaan pitää paikkaansa. Tein hieman yhteenvetoa tosta periaatteella yli £10M myynnit ja ostot. Ja olihan se Bergkamp pakko saada mukaan vaikkei kuulukaan tohon kategoriaan.

  SISÄÄN:

  José Antonio Reyes (Sevilla FC) £ 30.800.000 (03-04)
  Sylvain Wiltord (Bordeaux) £ 15.400.000 (01-02)
  Andrey Arshavin (Zenit S-Pb) £ 14.520.000 (08-09)
  Thierry Henry (Juventus) £ 14.168.000 (99-00)
  Samir Nasri (Marseille) £ 14.080.000 (08-09)
  Francis Jeffers (Everton) £ 13.464.000 (00-01)
  Aleksandr Hleb (VfB Stuttgart) £ 13.200.000 (05-06)
  Giovanni van Bronckhorst (Rangers) £ 11.880.000 (01-02)
  Laurent Koscielny (Lorient) £ 11.000.000 (10-11)
  Eduardo (Dinamo Zagreb) £ 10.560.000 (07-08)
  Thomas Vermaelen (Ajax) £ 10.560.000 (09-10)
  Dennis Bergkamp (Inter) £ 9.900.000 (95-96)

  ULOS:

  Marc Overmars (FC Barcelona) £ 35.200.000 (01-02)
  Nicolas Anelka (Real Madrid CF) £ 30.800.000 (99-00)
  Emmanuel Adebayor (Man City) £ 25.520.000 (09-10)
  Thierry Henry (FC Barcelona) £ 21.120.000 (07-08)
  Patrick Vieira (Juventus) £ 17.600.000 (05-06)
  Kolo Touré (Man City) £ 16.456.000 (09-10)
  Emmanuel Petit (FC Barcelona) £ 13.200.000 (00-01)
  Aleksandr Hleb (FC Barcelona) £ 13.200.000 (08-09)
  José Antonio Reyes (Atlético Madrid) £ 10.560.000 (07-08)

  Kokonaisuudessaan voittoja ja tappioita en jaksanut ihan vielä laskea…

 3. Ei toi Wengerin hehkutettu siirtopolitiikka ton tilaston perusteella ihan niin ruusuista olekaan mitä on annettu ymmärtää. Wengerin aikakautena (elokuun 1996 jälkeen) on pelaajasiirtobudjetti miinuksen puolella £ -55.356.400

 4. Syön hatullisen paskaa jos Reyes maksoi yli 30 miljoonaa puntaa. Epäilen myös kovasti Koscielnyn maksaneen 11 miljoonaa puntaa. Kyllähän osa noista hinnoista on varmaan lähellä totuutta, mutta pakko tuossa on olla heittojakin.

 5. Muistelisin kyllä että Kozza olisi maksanut kokonaiset 11 miljoonaa puntaa, mutta Reyes ei missään nimessä ole maksanut 30 miljoonaa puntaa.

 6. Reyesin siirtosummahan muistaakseni nousi pelattujen otteluiden mukaan mut ei todellakaan kohonnut minnekään 30 miltsiin , kaukana siitä.

 7. Jep, en ole oikea mies kommentoimaan ton tilaston totuuskerrointa, mutta aika viralliselta tuo omaan silmään näyttää. Ihmettelin kyllä myös tuota Reyesin lukemaa. Kos oli muistaakseni juuri tuon 11M.

  Täytyy vetää sen verran takaisin, että ollaan me kilpakimppaneihin nähden hoidettu hyvin talouspuolta, ainakin jos katselee vain pelaajasiirtoja. Tässä tilastoja Wengerin aikakaudelta eli 1996 syksyn jälkeen: (Man Citystä tilastoa vain sheikin aikakaudelta kun en löytänyt -90-luvun tilastoja.)

  Chelsea £ -590.704.400
  Man City £ -341.814.000 (syksy 2008->)
  Man United £ -268.452.800
  Liverpool £ -225.437.520

  Pahoittelen keskustelupalstan täyttämistä tilastoilla, mutta täytyy jotenkin aivonystyröitä helliä kun siirtomarkkinoilla ei tapahdu mitään.

 8. Ei mitään pahoitteluja Jätkä , ihan hyvä että joku tänne noita tilastoja aina laittelee !

  Tänäänhän siis joukkue taas loman jälkeen kokoontuu , onko kellään tietoa koskeeko tämä kaikkia pelaajia vai onko joillekin myönnetty ”lomapidennyksiä” ?

 9. Niin, siis saattaa olla, että Kosin lopullinen hinta tulee olemaan tuota luokkaa. Mutta kiinnostaisi, että onko taulukossa huomioitu mahdolliset klausuulit ja muut? Monien lähteiden mukaan Arsenal kuitenkin käyttää erilaisia klausuuleita suuntaan jos toiseen.

 10. Ei oikein pysty clichyllekään onnea jatkossa toivottamaan ja menneistä vuosista kiittämään .Eri asia olisi ollut jos olisi siirtynyt muuhun liigaan mut kun kilpailijaan niin……
  Toivotaan että vetää kunnon koomat meitä vastaan kun kohdataan 😉

  Nyt wenkku se Baines sisään ja äkkiä !!

 11. Porukkaa vaan poistuu ovista ja ikkunoista ja uusia tulijoita on vaikee saada, inter vie alvarezinkin nenän edestä…voe voe…täl menol tekee tiukkaa päästä kympin sakkiin ens kaudel…

 12. Reyes maksoi 10.5m puntaa tullessaan 2004,summa nousi 17m menestyksen mukaan. No liiga ja fa cup tulivat Josen aikana. Lähti 12m eurolla Atleticoon,näin wikipediassa. Nämä luvut ovat enemmän oikeansuuntaisia.

 13. Myös Cesc on tänään ilmestynyt treenaamaan muiden mukana päivää aikaisemmin, kuin oli tarkoitus! Espanjalaismedialle shokkihoitoa.

 14. Jos kesän siirtomakkinoista tulisi katastrofi, niin ensikauden joukkue voisi näyttää tältä:

  ———–Szczesny———-
  Sagna-Vermaelen-Djourou-Gibbs
  ————-Song————
  ——Wilshere—-Diaby——
  –Walcott———-Arshavin–
  ———–Van Persie——–

  Ei mitenkään hirvittävän oloinen kokoonpano, mutta rotaatiota ei kyllä voisi juurikaan harrastaa.

 15. Uusin meille huhuiltu pelaaja on YLLÄTYSYLLÄTYS ranskan liigan marseillessa pelaava Mathieu Valbuena . Nopea tsekkaus wikipediasta paljastaa että kyseessä on taas hobitti kokoluokan pelaaja ( YLLÄTYS )
  Pelannu 138 matsia marseillessa tehden niissä 16 maalia joka hyökkäävälle keskikenttäpelaajalle ei kummoinen lukema ole.

 16. No se siitä sitten. Clichyn asenteessa ei koskaan ollut moitteen sijaa, vaikka keskitysten taso oli mitä oli, ja puolustuspäässä tuli välillä kaikenlaisia aivopieruja.

  Nyt kaivataan korvaava (mielellään tietysti parempi) ukko tilalle ja vähän äkkiä. Toimintaa Wenger!

 17. piti ostella vähän tavaraa arsenalin sivuilta mut nyt meni ruokahalu….. vois vaikka irtisanoo canal plussan kun tällä hetkellä ei tunnu si kiinnostavan yhtään ens kausi:(

 18. http://www.mcfc.co.uk/News/Team-news/2011/July/Clichy-signs-for-City

  no ei siinä lähtisin itekki pois jos vänkker olis koutsi. nyt viel nasri ja fabu nopeesti pois ja halvalla, sen jälkeen hölkkääjän, almuunian ja kumppaneitten kanssa vaan uutta rahakasta sopparia. voi vittu. sit voitas ostaa viel o’shit, valbuena, defoe ja barton ei jumalauta.

  pari päivää sitten kattelin just koostetta kaudesta 2003/2004, miten mahdollista, että nistä ajoista on tultu taakse päin nii vitusti.

 19. Eipä toi Cliksyn siirto nyt paljoo kesäpäivää harmaannuta: miehen edesottamukset viimesen ainakin parin kauden aikana on ollu korkeintaan tyydyttäviä. Puolustuspelaaminen ollut keskimäärin ihan ok, mutta kohtalokkaita uinahduksia on sattunut aivan liian monta. Ja hyökkäyspelaamisesta on Cliksyn kohdalla parasta olla juoksunopeuden lisäksi sanomatta yhtään mitään. Kunhan vaan saatais joku tilalle, Gibbsin varaan ei vaan voi loukkaantumisherkkyyden takia laskea yhtään mitään.

 20. ei se clichy sillai harmita mut se että cityyn meni ja muutenkin tää sama paska jatkuu joka kesä että fabre lähtee ja kaikki muut hyvät niin alkaa kyl hermot meneen…

 21. Voi helvetin helvetti! Totta turisette! Varsinkin Finn Gooner! Taas on menny kaikki hyvät palaajat niin kuin joka kesä!

  Clichy meni tänään, mutta erityisesti jään kaipaamaan muita tänä kesänä lähteneitä kuten Mark Randallia ja Thomas Cruisea! Vittu kaikki parhaat meni!

  Viime vuonnakin luovuttiin Silvestrestä, Eduardosta, Gallaksesta ja Senderosista sun muista….
  Sitä aikaisempana vuonna Bischoff ja Adebayor !!

  Miten tällaisista seuraikoneista ja huippupelaajista ollaan voitu luopua?!?! Missä on tämän kauden Silvestre ja Bischoff!?!

  KAIKKI ON MYYTY!! MITÄ JÄÄ JÄLJELLE??????

 22. Mykin listasta unohtu vielä Barca-DNA:n omaava Merida. Muistaako kukaan muuten Xavin tai Puyolin vaatineen Meridaa takaisin Kataloniaan…

  Niin, Clichy lähti. Kuten sanottua, miehen asenne oli aina kohdillaan. Pelillisesti oli hieman vuoristorataa, hyvän ja huonon päivän ero oli aika suuri. Sinänsä ammattilainen ja herrasmies, että lausunnot oli aina tyylikkäitä ja myös siirto hoitui diplomaattisesti. Hieman halvallahan tuo lähti. Itsellä on tosin hieman se fiilis, että Clichy olisi jatkanut jos Arsenal sitä ehdottomasti olisi halunnut. Noinkohan olisi, että Wengerin mielestä Clichy ei vaan koskaan sitten puhjennut ihan siihen kukkaan, mitä ajateltiin. Nyt sitten jää nähtäväksi, että saako Gibbs ihan kunnon mahdollisuuden jo nuorena, kuten Clichy aikanaan, vai onko tuolle tontille joku tulossa. Onhan siellä sitten Traore ja Botelhokin. Riittääkö tämän kolmikon taso?

  Epäilen, että Arsenal on kuitenkin junaillut jonkinmoisen jälleenmyynti-klausuulin, jolla on tulevaisuudessa mahdollisuus tienata hieman lisää. Ja jos Gazidis on pelimies, niin samalla on sovittu jo reunaehdot Givenin siirtymisestä Grovelle. Onhan?

 23. Ja jos sarkasminuppia väännetään vähän matalammalle niin voidaan vielä todeta, että ostoslista kasvoi yhdellä pelaajalla. Pakko-ostokset ovat tällä hetkellä vasen laitapakki ja toppari (CJn lasken edelleenkin tulevaisuuden lupaukseksi enkä varsinaiseksi vahvistukseksi.)

  Sitten vielä se vahvistusosasto…vielä yksi toppari, Sagnalle tuuraaja, Songille tuuraaja ja mielellään joku hyvä viimeistelijä hyökkäyspäähän. Ja sitten mielellään ne pari pelaajaa muualle.

  Sääli sinänsä ettei Wenger ole vielä tehnyt ostoksiaan, mutta totta puhuen en ole varma, kuinka paljon on järkeä ottaa uusia pelaajia mainostamiskeikalle kaukoitään…
  Mutta edelleen toivon, että uudet pelaajat ilmaantuisivat Lontooseen viimeistään kahden viikon kuluessa, vaikka sitten tutustumaan uuteen kaupunkiin ja seuraan.

 24. Clichyn lähtö sinänsä ei oo varsinainen jättimenetys. Nopeutta ja satunnaisesti kohtalaisen hyviä laitanousuja meni ranskalaisen mukana, mutta samalla myös epävarmaa puolustuspelaamista (mikä toki on puolustajan olennaisin ominaisuus) ja surkeahkoja keskityksiä. Asenne kaverilla tosiaan oli hyvä. Ainakaan kotikatsomoon ei pystynyt erottamaan lepsuilua. Nyt on Wengerin tehtävä paikata Clichyn jättämä aukko ja tämä täytyy tapahtua nimenomaan hankkimalla uusi pelaaja vasemman puolustajan tontille. Kieran Gibbsin hyvä kehitys on alkanut polkemaan paikallaan eikä vähiten jatkuvien loukkaantumisten takia. Kieran on vielä melko nuori säännöllisen vastuun kantajaksi tontillaan ja tosiaan järkyttävän loukkaantumisaltis. Kuka sitten voitais tuohon paikalle ostaa? Ehdottomasti sopivin pelaaja olis Leighton Baines. Ura todellisessa nousukiidossa ja kokemusta jo mukavasti Wiganin ja Evertonin paidassa. Ongelma vain löytyy hintalapusta. Everton osaa asiansa paremmin kuin me sillä Clichy myytiin 7 miljoonalla kun Toffeesin pyyntö Bainesista on 25 miljoonaa. Okei, ranskalaisella oli sopimusta jäljellä enää vuosi eli oltiin pakkoraossa myynnin kanssa kun kaveri halusi lähteä, mutta silti 7 milliä on täysin erilainen raha kuin 25 miljoonaa. On se perkele että muut osaa myydä ja suurin osa vihulaisista myös ostaa, mutta meillä ei tunnuta hallitsevan kumpaakaan. Missä on järkevät myynnit viime vuosilta? Missä on hyvät ostot viime vuosilta?

  Pelolla jään odottamaan sitä aukeaako ketsuppipullon korkki Clichyn lähdön jälkeen. Nasrin lähtöä en pitäis ollenkaan erikoisena tämän jälkeen. Nasrille ottajia riittää Manchesterissa ja Fabregas on mun näkemyksen mukaan jo menetetty joka tapauksessa. Cescin mieli on jo Kataloniassa. Fyysinen olemus menee hetken kuluttua perässä. Jos Fabregas jostain syystä vielä jäisi vuodeksi niin uskaltaisin melekin lyödä vetoa että kapteenin kaudesta tulee pannukakku. Jos Nasri sekä Fabregas lähtevät Clichyn lisäksi niin mikähän mahtaa olla muiden pelaajien sitoutumisen ja innostuneisuuden taso sen jälkeen?

  Oliskohan Wengerin kannattanut parin kolmen viime vuoden aikana tehdä kaikkensa siirtomarkkinoilla joukkueen vahvistamiseksi eikä puhua paskaa ettei parempia ollut saatavilla. Tänään lähti ensimmäinen, jonka kärsivällisyys loppui ja tuskin jää viimeiseksi. Clichyä ei voi lähdöstä hirveästi syyttää. On tässä myös itsellä kannattajana ollut välillä niin turhautunut ja petetty olo. Jos pelaaja näkee voittamisen mahdollisuudet muualla parempina ja päälle tarjotaan parempaa tilipussia niin kyllä aika moni muu tekisi saman ratkaisun kuin Gael.

  Hienoa työtä Mr. Wenger!!!

 25. Roskanestosana: muisto

  Kuvaa aika hyvin tilannetta. Jostain syystä otti aika koville katsoa Clichyn haastattelua mcfc.uk:ssa. Symppis äijä joka antoi aina kaikkensa. Itse olen ollut pidemmän aikaa valmis luopumaan Clichystä teinimäisen höntyilyn vuoksi, mutta kyllä nyt vähän syö silti. Kiitos Gaël kahdeksasta vuodesta. Toivottavasti onnistut uudessa (paska)seurassasi hyvin… paitsi meitä vastaan.

 26. Clichyn myynti oli wenkulta hieno veto. Näin Clichyn ei tarvinnut kokea pitkää penkkikomennusta ensi kaudeksi – seuraa täydellä sydämellä palvelleelle ei pidä tehdä niin. Vaikka olen pitkävihainen – clichyn mokien takia meni yksi valioliigapysti ja yksi allekirjoittaneen lontoonmatka pilalle – en häntä nyt syytä mistään. Tai no, voihan tuon niinkin tulkita…

  Nyt ainakin hetken uskon, että wenger todellakin tekee jotain vuotavalle puolustukselle. Mitä se on, jää nähtäväksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s