Harjoituspelit alkavat tänään

Edelleen varabloggaaja vuorossa halusitte tai ette.

Aasian kiertue on päässyt hyvään vauhtiin ja tänään on uuden kauden ensimmäisen harjoitusottelun aika. Vastassa on jonkin sortin Malesiasta koottu porukka, maajoukkue kenties. Vastustajasta itselläni ei tuon tarkempaa tietoa ja se tuskin onkaan kovin merkittävää tässä vaiheessa.

Peli on nähtävissä ainakin seuran virallisen jäsenyyden eli Silver- ja Red membershipin omaaville maksutta (ainoastaan “pienet” korotukset n. 50 % ja n. 25% jäsenyyksien hinnoissa täksi kaudeksi) Arsenal Playerilla (entinen Arsenal tv) netin kautta. Niin ja toki kausikorttilaiset eli Gold memberit näkevät myös pelin samalla tapaa. Tämä oli lisättävä ehdottomasti, koska niitäkin tätä blogia seuraavista löytyy kuten eiliset kommentit osoittavat. Maksuttomia linkkejä peliin pitäisi myös löytyä perinteisesti täältä, varmaa se ei kuitenkaan ole ja voi olla että asia selviää vasta juuri ennen pelin alkua. Peli alkaa klo 15.45 Suomen aikaa ja lähetys sekä ennakot ainakin varttia ennen Arsenal Playerin kautta.

Tuloksilla ja kokoonpanoilla on tuskin suurtakaan painoarvoa päivän pelissä. Ehkä yksi mielenkiintoisimpia asioita tuleekin olemaan nähdä ensi kertaa punavalkoisessa paidassa Carl Jenkinson ja Ryo Miyaichi, sikäli kun nuoret miehet pelaavat.

Toinen asia mihin kannattaa huomiota on kenttäryhmitys. Mennäänkö viime kausina tutuksi tulleella 4-3-3 muodostelmalla vai kenties palataan takaisin vanhaan ja tuttuun 4-4-2 ryhmitykseen. Tämä onkin ehkä suurin asia, mitä tämän päiväinen peli tulee paljastamaan. Perinteisesti Wengerin taktiikkavalikoimasta ei löydy kuin yksi käytettävä kenttäryhmitys ja sillä mennään sitten koko kausi oli tilanne tai vastustaja mikä tahansa. Toivottavasti näin ei ole, mutta edellisien kausien perusteella tämän päivän kenttäryhmitys on se millä koko kausi todellakin tullaan pelaamaan.

Joka tapauksessa uusi kausi saadaan nyt viimeistään virallisesti käyntiin. Lähes kaksi kuukautta on vierähtänyt kauden päättäneestä Fulham pelistä. Mukava nähdä pitkästä aikaa ainoa oikea joukkue maailmassa pelaamassa, vaikka kyseessä onkin pelkkä harjoituspeli Aasian mainoskiertueella.

Tänään en aio ottaa yhtään linkkiä esiin tai muutenkaan mainita mitään siirroista tai pikemminkin mahdollisista huhuista. Jo tähän mennessä kesää on varmasti jauhettu aivan tarpeeksi mahdollisista siirroista ja näin ollen ne jäävät suosiolla väliin tämän päivityksen osalta. Toki huomenna ja tulevina päivinä niihin tulee taas palattua, sillä mitäpä muutakaan sitä keksisi suurimman osan kesää spekuloida kun pelejä ei ole. Toki teidän kommentit ovat edelleen enemmän kuin tervetulleita niin siirtoihin kuin kaikkeen muuhunkin liittyen.

Laitetaan nyt loppuun perinteisesti pelipäivälle sopiva lausahdus, vaikka pisteistä ei todellakaan pelata.

Come on you Gunners!

48 thoughts on “Harjoituspelit alkavat tänään

 1. Wilshere: ”Loyalty is a big part of football and it shows if you are a real man or not,” the midfielder said, from his position on the stage. ”There have been a few players who have shown Arsenal great loyalty and, hopefully, we will get a few more like that. Then we will see if we can get a trophy or not.”

  Iso hatunnosto tulevalle kapteenille ja Arsenal-legendalle.

 2. Semiluotettava Bild kuiskailee, että Arsenal ja Bremen keskustelisivat Mertesackerin siirrosta. Saksalainen toisi ainakin kohtalaisen lisän pääpelaamiseen. Sinänsä vasta 26-vuotias mutta aika paljon kokemusta jo maajoukkueessa ja euro-kentillä. Hintakin lienee sellainen ”Arsenalille sopiva”. Ja parhaimmassa tapauksessa Bendtner menee maksuna toiseen suuntaan ja kaikki ovat iloisia?

 3. Arsenal Player 1-day pass maksaa muuten vaan £1.50. Ja tän päivänen peli näyttää tulevan sieltä livenä.

 4. Jeah, pian lähtee!

  Vajaan kahden tunnin päästä töistä kotiin, tietokone auki, kylmä olut käteen ja katsomaan Arsenalin kauden 11/12 ensimmäistä harjoitusmatsia!

 5. Hesa Cup ohi pojalta(B9 ikä luokka ei pelaa jatko pelejä)( 5voittoo ja 1tasapeli) ja nyt ylpee isä pystyy nyt keskittyy Arsenalin peleihin =)
  Mut oli se katsomisen arvosta toi lasten ilo ja innokkuus nois peleis!! hieno laji =) mut nyt Gunners!!!!!

 6. Cahill näyttää lipuvan Chelskiin. Onko tuo nyt lopulta sitten yllätys? Yllätys on se jos Cahill meille saataisiin. Chelskissä on nyt valjastettu JT hoitamaan puhepuoli ja Cahill niille. Meillä ei puhu kukaan Cahilistä mitään…

  Toppariosastoa (Cahill, Samba, Mertesacker) ja kk:n pohjaa vielä pitäis kiireesti vahvistaa (Scott Parker huokealla hinnalla), mutta Malesian hommat ajaa moisten turhuuksien edelle. Eikäpä tuo kai olis paha asia jos kokenutta veskaria Wenkku alkais meille rahtaamaan konsonantin kirittäjäks?

  Tukkajumalan ja puolisuomalaisen hankinnoista huolimatta näyttää taas vaihteeksi huolestuttavalta ja kausi sen kun lähenee lähenemistään. Missä on Almunian, Velan, Denilsonin, Diabyn, Rosickyn ostajaehdokkaat? Ei missään. Kukaan ei halua em Mikkihiirejä.

  V…tuttaa kun Wenkku näyttää tänäki kesänä tekevän samat virheet kuin monena aiempanakin eli jättää puolustuksen kesksutan (anteeks Kos ja Squillaci) ja kk:n pohjan vahvistamatta. Up the Gooooooners!

 7. Team to play Malaysia XI: Szczesny, Gibbs, Jenkinson, Koscielny, Vermaelen (c), Wilshere, Song, Ramsey, Miyaichi, Walcott, Chamakh
  Subs: Mannone (GK), Sagna, Squillaci, Djourou, Traore, Nasri, Rosicky, Denilson, Frimpong, van Persie, Vela, Arshavin

  Ryo ja Leeroy Jenkins alotuksessaa. Hieno!

 8. Ei kyllä vakuuta. Kaverit eivät katso missä vapaita kavereita on ei tule niitä nättejä nasrin ja fabin välillä kylvämiä loistavia passeja.

 9. Ei toimi Playeri ei.
  Mutta voiko sitä ”ilmaiselta” palvelulta täyttä toimivuutta odottaakkaan.

 10. Pahoittelut Arse Player mainostuksesta, itellä samoja ongelmia kyllä. Joko Gateway Timeouttia tai sit se soitin jää vaan hakemaan striimiä ikuisiksi ajoiksi. Ja nyt lakkas jopa login toimimaan. Hyvää mainosta uudelle hienolle soittimelle…

 11. Jotenkin tuntuu että toi Chamakh on liian pehmeä pelaaja. Marokkolaiselta puuttuu halu laittaa pallo vaikka väkisin maaliin kun paikka tulee. Noh, toki tää on vain harjoituspeli, mutta silti.

 12. Ihan ok puoliaika – perus pre-season hölkkää. Arsu 2-0 johdossa – 1. maalin teki Ramsey rankkarista kun Jack kaadettiin 4.min kohdalla. Toisen Walcott yli maalivahdin Ramseyn komeasta ja pitkästä syötöstä.

  Huomioita:
  -pelattiin odotetusti 4-3-3:lla
  -Stadionilla paljon porukkaa!
  -kenttä aika heikko
  -Jack on katsellut nauhoja Cescin chippi-syötöistä
  -Ah, kuinka me ollaan viime vuonna tarvittu Vermaelenia
  -Chamakh jatkoi mihin viime kauden lopussa jäi – todella paljon tekemistä vielä
  -Miyaichi on sekä nopea, että taitava – ensi kaudella hiukan massaa lisää, niin tulee oleman todella kova
  -Gibbs ja Miyachi laita pelasi huomattavasti ylempänä, kuin Walcott ja Jenkinson
  -Jenkinson yllättävän nopea ja yllättävän iso. Odotetusti pelinluvussa parannettavaa. Pelasi melko varovaisesti ja oli usein alhaalla – vastustaja hyökkäsi pääasiassa Callen laitaa. Hän saikin spurtata melko paljon alaspäin. Keskitti pallon vain kahdesti – yleensä jäi varmistamaan keskikentälle.
  -tästä se lähtee!

 13. Toisaalta nuoresta Ryo Miyaichista voi olla meille vielä paljonkin hyötyä. Japanin poika uskaltaa nuoreks pelaajaks haastaa hyvin vastustajaa 1 vs 1-tilanteissa.

 14. Itse katselen tuolla myp2 löytyvällä Norwaysportilla joka pyörii veetlellä.Kuva loistava,selostus tosin jotain tosi outoa kieltä. malesiaa? No joka tapauksessa Taivaisen hakkaa.

 15. Norwaysportilta taitaa tulla Al Jazeeran striimi ja tosiaan laatu varsin hyvä. Arsenal Playerin rupesi n. ½ tunnin pelin jälkeen toimimaan – tänä vuonna näemmä pelejä lähetetään myös HD:nä. Ainakin tämä näkyy erinomaisella laadulla.

 16. Arsenal toiselle puoliajalle:

  Mannone
  Jenkinson-Squilacci-Djourou-Traore
  Frimpong-Denilson-Rotsi
  Ramey-Vela-Miyach

 17. Tosta Arsenal Playerista piti vielä sanoa, että toimii ainakin itsellä ilman tunnareita. Ehkäpä login ei toiminut, ja joutuivat väliaikaisesti poistamaan sen..

  Eli ei Nasria kentällä? Hmm …

 18. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun Vela tekee merkityksettömän maalin merkityksettömässä pelissä chippaamalla. No, positiivistahan se toki on..

 19. Nasri vaihdosta sisään!!! Saas nähdä mikä on Samirin motivaatio ja yritys. Ehkä se valaisee jotain.

 20. FT: Arsenal 4 – 0 Malaysia XI:

  toisen puoliajan huomioita

  -oli helpompi kuin 1. puoliaika
  -Vela teki maalin tapansa mukaisesti chipillä ja sitten hetkeä myöhemmin ei saanut laukaisemalla palloa tyhjään maaliin. Muuten oli ”näppärä” ja jos oikeissa peleissä olisi tällä tavalla tilaa…
  -Rotsin maalin ”teki” Arshavin – hyvä juoksu kulmalipulta maalille, haasto ja keskitys yli maalivahdin – Rosicky sitten puski pallon tyhjään maalin
  -Rosti ja (ennen vaihtoa) Jenkinson toisen puoliajan näkyvimmät pelaajat. Jenkinson pelasi ylempänä kuin ensimmäisellä puoliajalla ja oli paljon pallossa kiinni
  -Frimpongista tuli mieleen Wolvesin Elokobi eli melkoinen patukka. Tosin voimaakin näyttäisi olevan kuin pienessä kylässä
  -Denilsonille buuattiin (vaihtoon tullessa meni ilm. suoraan koppiin) ja Nasrille hurrattiin
  -Squillaci oli aika huono – huonosti luki peliä ja muutama riskisyöttö Mannonelle

  Ilmeisesti viime kaudesta on vihdoin mennyt itselleni tarpeeksi pitkä aika ja sitähän oikein odottaa Arsenalin pelejä innolla, eikä pelon ja masennuksen vallassa.

 21. Oli mukava nähdä joukkueen pelaavan. Tosin tästä höntsäilystä ei juuri pelillistä hyötyä ollut. Vastustaja oli suomalaisen keskitason veikkausliigajengin tasoa, jos sitäkään. Mun silmään piristävintä peliä esittivät Ryo Miyaichi ja Aaron Ramsey.

  Lauantaina olis sitte seuraava markkinointiottelu Kiinassa. Toivottavasti vastustaja silloin pistää enemmän kampoihin että näissä peleissä olis edes jotain järkeä.

 22. Juuh,
  Eiköhän menossa oleva kova fyysinen harjoittelu yhdistettynä kuumaan keliin ja heikkoon kenttään olivat pääsyyt heikkoon pelitasoon – ei tästä vielä kannata epätoivoon vaipua.

  Ja puolustustyöskentely oli tosiaan heikkoa ts. viime kauden tasoa – mikä ei nyt yllätä sitten yhtään ketään.

 23. olipahan nasta ”avata” kausi! hitto ku heräs taas kunnon fiilis ja intohimo, tuntuu et lepo teki hyvää itse kullekkin 🙂 ! Uskotteko et ramseystä ja frimbingbangbongista tulee olemaan paljon iloa vielä! kyllä meillä on oikeesti saatanan kova nippu kasassa….JOS saatais kerranki loukkaantumis vapaa kausi! enemmän ainakin meikäläinen odottaa tota kun hirveesti mitään vahvistuksia! mutmut, kyl se toppari on vaan perskules saatava ja esim. se given ois kyl kova veto! noi riittäis mulle! 1. cesc jatkaa ja pelaa vitutus otsassa semmosella asenteella et oksat pois 2. rvp on kerrankin koko kauden terve 3. aa ja nasri heittää sen ylimielisyyden roskiin ja rupee vittu oikeesti pelaa! noi ois varmaan kaikkien toiveet! en tiiä mistä nyt tuulee, mut mulla on vaan semmonen fiilis et tää on meidän kausi!!! nyt rupee tapahtumaan! Luotto on kova. ENNUSTUS: 2 pokaalia ja 3 uuden kaverin huikee tason nosto (ramsey + ? + ?) ! Tää on SE kausi kun jotain tapahtuu! Takas ”ISOKSI” seuraksi tai sit tiputaan ulos 4 sakista! mut silloinkin tulee iso muutos……toiv…..pakko uskoa.! nyt uskoa faneista lähtien. kamoon tapsa ja gunner (sori eriävät ja kärkkäät mielipiteet aina silloin tällöin) ja muut epäileväiset 🙂 ! kamoon arsenal!!!!

 24. Six, mä olen uskonut Arsenaliin yli 30 vuotta eikä usko ei ole ikinä loppumassa. Ei ikinä. Wengeriin en sen sijaan ole uskonut enää 2-3 vuoteen vaikka aina toivonkin parasta loppuun saakka.

  Itse en pysty näkemään meillä menestymisen mahdollisuuksia ennen kuin toppariosastoa ja keskikentän pohjaa vahvistetaan. Edelleen näin. On jokseenkin turhauttavaa edes toivoa sellaista kautta, että esim topparirosterimme kahlaisi koko kauden loukkaantumatta eli tarkoittaisi käytännössä sitä, että Vermaelen luutisi kauden läpi nauha hihassa selkeänä ykköstopparina ja JD & Kos hoitaisivat ”kakkosen” roolin. Squillacista en viitsi edes sanoa mitään. Puujalka riittää ja kertoo kaverista kaiken. Verman ja JD:n loukkaantumishistorian ja -herkkyyden tietäen saamme olemassaolevalla nelikolla operoidessamme, varautua siihen, että Kos ja Squillaci hortoilevat puolustuksen keskustassa puolet peleistä. Ja sen tietävät kaikki vastustajamme. Wenger ei asiaa vaan halua myöntää kenellekään. Koskaan.

  Täytyy tosissaan toivoa, että esim Verma ja RvP pelaavat ehjän kauden loukkaantumatta. Jo noiden kahden pelaajan kokonainen kausi olisi valtava eteenpäin meno viime kauden katastrofeihin verrattuna. Puhumattakaan Cescistä, Nasrista, Theosta, AA:sta, Songista, Wilsherestä ehjine, kokonaisine kausineen. Toisaalta onhan meillä Deni, Rotsi, Diaby, Ebola, Almunija, Vela, Tsamakki…

  Kaikesta huolimatta Up the Goooooooners!!

 25. Jepjep , ei kai sitä enää osais ees ihmetellä jos Sol palkattas kolmannen kerran seuran paitaan ……?
  No leikki leikkinä mut sormi pois perseestä ja asiaan ;
  Eka höntsä takana ja tyypillistä pre-season menoahan se oli josta nyt ei hirveitä johtopäätöksiä voi vetää mut jotain kuitenkin ;
  -Chamakh tuntuu jatkavan siitä mihin viime kevätkaudella jäi…
  -Japsi oli kyllä pirteä kuten myös puolisuomalainen
  -Alakerta osoitti epävarmuutta taas ajoittain vaikka vastustaja oli mitä oli

  -Toisen jakson aloitti sellainen kokoonpano joista muutamaa en enää ikinä toivonut näkeväni tykkipaidassa mut siellä ne vaan kirmaili ………..

  Xavi on aukaissut vuorostaan sanaisen arkkunsa Cescin tilanteesta . B***can pelaajilla on varmaan vuorolista siitä kuka milloinkin aukaisee päänsä medialle .
  Tämä kipparin tilanne pitäisi vaan hoitaa pikemmiten , jos on niin kova hinku kotiin niin pitää päästää mut kunnon korvausta vastaan tietenkin . Selkiyttää joukkueen tilannetta kunnolla kun loppuisi tämä huopailu.
  Ja siirrosta tulleet rahat heti palamaan uusiin pelaajiin , ei kahta sanaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s