Jotain havaintoja pelistä

Henten paluusta ei vieläkään varmaa tietoa, joten joudutte edelleen tyytymään varabloggaajan päivityksiin.

Ei varmaankaan pitäisi vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä eilisen pelin perusteella, mutta pitää ottaa jotain asioita esiin mitkä jäivät päällimmäisenä mieleen. Peli oli vasta ensimmäinen harjoitusottelu ja vastustajan tasosta paha sanoa mitään, ilmeisesti vastustaja oli Malesian pääsarjan jonkin asteinen tähdistöjoukkue.

Koko Aasian kiertue ja tämä peli verrattuna edellisten vuosien Itävallan harjoitusleiriin on aivan erilainen. Nyt joukkue on koko ajan median keskipisteenä ja valtavan kiinnostuksen kohteena. Itävallassa harjoituspelejä saattoi seurata pari tuhatta katsojaa, kun nyt taas katsojia oli arviolta useita kymmeniä tuhansia, virallisten sivujen raportin mukaan lähes 70 000. Se miten tämä lopulta eroaa ja vaikuttaa valmistumiseen kauden osalta jää myöhemmin nähtäväksi, mutta eipä esim. ManU tai Chelsea ole tuntunut vastaavasti kiertueista viimeisten vuosien aikana valtavasti kärsineen.

Itse ottelu oli hyvä tasoinen tai ainakin tempo tuntui olevan kohtalaisen hyvä ensimmäisen 45 minuuttisen ajan. Kotijoukkue tuli kovalla asenteella, kuten saattoi arvata ja alussa jopa hirvitti muutama taklaus, joissa olisi voinut käydä huonolla tuurilla pahemminkin. Varsinkin Wilshere sai heti pahan näköisesti sukille pelin alkuhetkillä.

Molemmat uudet miehet eli Jenkinson ja Miyaichi olivat avauksessa ja pelasivat noin tunnin verran. Molemmilta ihan ok esitys, ei mitään ihmeellistä mutta peruspelaamista ja kaverien iät ja kokemustason ottaen huomioon tuskin kukaan enempää odottikaan.

Ensimmäisellä puolikkaalla edukseen esiintyivät Wilshere, Ramsey ja Vermaelen. Wilshere tuntui jatkavan siitä mihin viime kaudella jäi. Ramsey ja Vermaelen näyttivät, että ovat molemmat kunnossa ollessaan tärkeitä pelaajia joukkueelle. Vermaelenin kohdalla sana tärkeä on jopa aliarviointia nykyisessä topparitilanteessa.

Pettymyksiä omaan silmääni olivat Chamakh, Gibbs ja maalista huolimatta Walcott. Chamakhin tekeminen oli samaa kuin loppukaudesta ja kaikki terävyys oli tipotiessään. Ratkaisut myös kestivät liian kauan ja ainut liike mieheltä oli tulla palloja vastaan, ei koskaan pystyjuoksuja kuten hyökkääjältä sopisi odottaa. Gibbs ei oikein saanut mitään aikaan ylöspäin ja vaikutti jotenkin epävarmalta alaspäin pelatessa. Ehkä Wengerin kannattaisi vielä kerran harkita tilannetta puolustuksen vasemmalla laidalla. Walcott taas oli tuttu oma itsensä, hirveä määrä päättömiä kuljetuksia vastustajia päin, helppoja pallonmenetyksiä, harhasyöttöjä ja huonoja haltuunottoja. Maali toki hienosti viimeistelty, mutta alkaa kausi kaudelta enemmän tuntumaan ettei miehestä koskaan tule todellista tähtipelaajaa meille. Muut ensimmäisellä jaksolla esiintyneet pelaajat pelasivat ihan normaalisuorituksen mukaisesti, ei jäänyt mitään erityisiä muistikuvia.

Toisella 45 minuuttisella vaihdot sekoittivat pakkaa ja tempo tippui huomattavasti. Pirteästi pelasi ainakin Traore varsinkin hyökkäyssuuntaan, mutta todellista vaaraa ranskalaisen nousut eivät aiheuttaneet. Rosickyn pelaaminen näytti melko pirteältä, mutta paljon saa tapahtua, että viime kauden jälkeen miehelle vielä todellista käyttöä löytyisi. Pettymyksiä omaan silmään olivat tutut nimet eli ainakin Squillaci ja Vela maalista huolimatta. Squillacin pelaamisesta huokuu oikein epävarmuus ja Velan näkeminenkin ärsyttää itseäni. Voi olla, että arvio ei sen takia ole oikea, mutta en haluaisi nähdä sekuntiakaan enää kyseistä neppailijaa Arsenalin paidassa. Juuri eilisen kaltainen chippi on ainut mitä miehellä on annettavaa jo ratkenneissa ja vähiten tärkeissä peleissä.

Muut pelanneet, kuten Djourou, Frimpong tai vähemmän pelanneet RVP, Arshavin, Nasri ja Sagna pelasivat niin kuin saattaa odottaakin tässä vaiheessa. Denilsonin tilanne sen sijaan kummastuttaa, brassi tuli puoliajalta sisään ja ehti pelata vain noin 20 minuuttia ennen kuin vaihdettiin pois. Syy ei ole loukkaantuminen ainakaan jos managerin pelin jälkeisiä kommentteja on uskominen. Joko Wenger olisi vihdoin näkemässä saman Denilsonin kohdalla, minkä kaikki muut ovat nähneet aikoja sitten. Toivotaan näin ja vaikea tuohon nyt on muutakaan selitystä keksiä.

Tulipahan kohtalaisen pitkästi ja aivan varmasti liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä yhden ainoan harjoituspelin perusteella. Niin ja meinasi ihan unohtua eli kenttäryhmitys oli viime kausilta tutuksi tullut 4-3-3. Huhut 4-4-2 muodostelmaan palaamisesta taitavat olla täysin vailla todellisuuspohjaa. Lauantaina seuraavan harjoituspelin jälkeen olemme mahdollisesti viisaampia tämänkin asian suhteen.

Huomisen ja varsinkin viikonlopun päivitysten tilanne on vielä avoin. Joka tapauksessa kiitokset jälleen kerran lukuisista kommenteista.

26 thoughts on “Jotain havaintoja pelistä

 1. Sellainen kesähöntsä. Eipä tuosta suurempia ajatelmia tosiaa viitsi vielä vetää. Ihan ok peliä ajankohtaan nähden ja onhan se mukava kun tulee vähän maalejakin. Ehkä eniten eilisessä kuitenkin ihmetytti Wengerin kommentit Nasrin suhteen. Laiva on siis kääntynyt ja mies ollaan Arsenen mukaan päästämässä ensi kesänä ilmaiseksi muualle. Tai ainakin mahdollisuus jatkosopimukseen pienenee, miksi Nasri sen kirjoittaisi kauden aikana jos ei kesällä suostu kirjoittamaan? Ellei kina sitten ole suht. pienestä summasta.

  Itse en ole vielä valmis dumaamaan Velaa! Vela on mielestäni yksi selkeimpiä kärsijöitä nykyisestä pelitavasta. Carlos ei ole todellakaan yksinäinen kärki, fysiikka ei siihen riitä. Eikä Vela ole Arsenal-tyylinen laiturikaan. Meksikon maajoukkueessa on pärjännyt laidalla, mutta systeemi on ollut hieman toisenlainen. Jotenkin toivoisi, että Vela saisi Arsenalissa sellaisen näyttöpaikan, että pelejä tuli peräkkäin useampi ja mieluusti kahden kärjen systeemissä. Vela kuitenkin vaikuttaa kohtalaisen kliiniseltä viimeistelijältä jos paikkoja vaan tulee.

  Se tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, että miten Wenger sovittaa kaikki pelaajat tulevalle kaudelle jos kk-hyökkäys osastolla ainoa vaihdos on Bendtnerin päivittyminen Gervinhoon.

 2. Samaa mieltä Jarkan kanssa Velasta. Todella kliininen viimeistelijä jota meidän pelitapa ei välttämättä suosi. Itse en näe hirveän suurta eroa pelitaidoissa Dos Santosin, Velan ja Hernandezin välillä, mutta potentiaalia osataan hyödyntää näköjään eri tavoilla.

  Ja erittäin samaa mieltä maucen kanssa!!! 🙂

 3. Velan suhteen olen Villen kanssa täysin samoilla linjoilla. Jos Vela olisi ”todella kliininen viimeistelijä” niin täällä ei keskustelua hänen merkityksestään joukkueelle käytäisi. Vela on ihan ehta Mikkihiiri jolla ei ole kovissa peleissä mitään käyttöä. Joku puhui Velan roolista Meksikon maajoukkueessa. Tarkennuksena sen verran, että Vela ei mahtunut maajoukkueeseen Gold Cupissa eikä Copa Americassa. Kertonee jotain neppailijan tasosta. Meksikon maajoukkueessa on vallan eri miehet kliinisenä viimeistelijänä. Valitettavasti.

  Jotain kertoo myös viime kevään lainapesti WBA:han: Hodari penkitti ja antoi jämä- / sääliminuutteja. Samaan koneeseen vaan Denilsonin kanssa ja suunnaksi esim Islanti.

 4. Nasri, 24, has 12 months left on his contract and BBC Sport understands Manchester United made an offer of almost £20m for the midfielder in June.

  ”I’m willing to keep him for another year, even if it means we risk losing him for nothing in a year’s time,” said Wenger, whose side are in Malaysia.

  ”I think the board agrees with me as it is a technical decision.”

  He added: ”Our goal is to win the championship and we need good players to do that.”

 5. Yleensä maajoukkueissa saa peliaikaa ne pelaajat joilla on hyviä näyttöjä kauden aikana seurajoukkuetasolla. Vela ei niitä näytönpaikkoja ole kauheasti saanut. Jotain jämäminuutteja silloin tällöin. Saattaa olla että Vela ei sitten ole ihan tarpeeksi hyvä meille, mutta Islantiin en miestä lähettäisi.

  Hodari nyt ei muutenkaan ole suosinut koskaan Velan tyylisiä pelaajia.

 6. Ja ehkä toi ”todella kliininen viimeistelijä” on vähän liioittelua, mutta en voi sille mitään että miehen rento olemus ja viimeistelytaito tuo hymyn huulille. Pidän pelaajasta.

 7. Liverpool on näemmä oikeasti kimpaantunut muutaman vuoden korpivaelluksesta ja hakee paikkaansa neljän sakissa tosissaan. Chelsea ja Manure ovat varmasti neljän joukossa, koska molemmat ovat vahvistuneet/vahvistuvat vielä kesän aikana. Sitten meillä on shitty, joka tarvittaessa ostaa kenet haluaa…

  Sitten löytyy jäärän Arsenal, joka myy avauksen puolustajan eikä hanki ketään tilalle. Kaikki(kärjistäen) ongelmat ovat olleet puolustuslinjassa ja vanha jäärä ei saatana ymmärrä ostaa Cahillia JA Mertesackeria. Mikä siinä jumalauta on? Jos mestaruus maksaa Cahillin ja Mertesackerin takia £20m niin sitten se jumalauta maksaa. Menestys on ainoa keino, jolla voimme pitää niin Cescin kuin Nasrinkin. Varsinkin Cesc on tällä hetkellä korvaamaton pelaaja keskikentällämme, vaikka toki Jack ja Aaron ovatkin nousevia lupauksia ja varmasti tulevaisuuden keskikenttämme runko. Jos vielä myyntejä tänä kesänä tarvitsee tehdä, niin sitten tulisi myydä Nasri ja ostaa niillä rahoilla Mata. Win-Win tilanne minun mielestä. AW:n tulisi myös nähdä, että Cahill ja Mertesacker aloittavat viimeisen sopimusvuotensa ja tulevat ensi kesänä siirtymään varmuudella eteenpäin. Tuolloin meillä vaan ei ole mitään jakoa, kun kilpaan tulevat mukaan Chelsea, Manu ja Bayern Munchen.

  Ja mitä tulee Leeroy Jenkinsiin: Vermaelen tosiaan mainosti, että kaveri on todella kovassa fyysisessä kunnossa ja täälläkin muutama kirjoittaja ihmetteli mitä se kertoo meidän nykyisistä pelimiehistä. Uskaltaisin väittää, ettei juuri mitään. Itse kun A-junnuna menin mukaan liigaryhmän treeneihin(tosin kotimaisemmassa lajissa) olin fyysisissä testeissä aivan kärkipäätä. Sama ei kuitenkaan näkynyt kentällä, jossa harmaapartaiset ukot pyörittivät nuorta pyrkyriä mennen tullen. Saman uskaltaisin väittää pätevän myös jalkapalloon. Eihän huippupelaajat ehdi kauden aikana treenata maksimivoimaa tai räjähtävyyttä samalla tavalla kuin reservipelaajat. Tähdillä on hyvinkin pari peliä viikossa, jolloin vapaa-aika pitää käyttää lepoon kun taas junnut pelaavat maks. kerran viikossa ja treenaavat useampana päivänä todella kovaa.

 8. Jos näytöt ovat joku perusta maajoukkueelle, niin mitähän se Dos Santos siellä muka tekisi? Muistelisin, että Wenger taisi toivoa Velan jättävän maajoukkuehöntsät väliin, jotta saisi kunnon pre seasonin alle. Ja kyllähän Velalla oli myös joku bänni maajoukkueeseen.

  Olipas yllättävä avautuminen tapsalta =). On hyvin mahdollista, että Velasta ei koskaan tule hyvää pelaajaa Arsenalille. Silti olisi mielenkiintoista nähdä, että saisiko mies mitään aikaan jos saisi pelata säännöllisemmin.

 9. Dos Santos taitaa olla poikkeus. On antanut maajoukkueessa sen verran hyviä näyttöjä (ainakin niissä peleissä mitä itse olen nähnyt) että avauksen paikka on aika turvattu. Ihme ettei seurajoukkueissa ole kulkenut. Mutta Santosista voidaan jatkaa jollain muilla palstoilla. 🙂

  Hiukan tosiaan pelottaa toi kilpailijoiden, erityisesti Liverpoolin vahvistuminen. En yhtään ihmettelisi jos oltaisiin tällä menolla sijoilla 5.-6. ensi kaudella. Tuntuu siltä että ollaan jäämässä junasta. Mutta ei heitetä lusikkaa nurkkaan kun kausi ei ole vielä alkanutkaan. Up the Gunners ja keväällä toivottavasti taas Grovelle!

 10. Jaahas, kyllä noissa Manuren ja Sneijderin kivestenhierontatapaamisissa lienee jotain perää. Ilmeisesti Wesley on nyt sopinut henkilökohtaisen sopparinsa yksityiskohdista.

  Young, De Gea, Jones, Sneijder… Ei paha lista. Meidän on Gervinho, Jenkinson… On kai noissa pieni ero?

 11. Nyt noista meille huhutuista toppareista Cahill ja Samba on huhujen mukaan menossa kovaa vauhtia naapurijengeihin. Eli tässä on ilmeisesti taas jäämässä luu käteen sen suhteen? Noh, vielä olisi Mertesacker joka olisi hinnan puolesta mahdollinen hankinta Wenkulta, mutta katsellaan nyt mitä tulevan pitää.

 12. Maucen kanssa samaa mieltä että xavi on mulkku ja Tapsan kanssa siitä että vela on mikki hiiri 😉
  Kyllä meksikolainen on mielestäni jo nähty , heppoisissa peleissä singahtelee mut ei isojen poikien geimeissä. Myyntiin , piste.

  Joo muut jengit kyllä vahvistuu mut jäärä kehuu vaan nuoria löytöjään ja yrittää näin saada kannattajat hyväksymään ettei ketään enää tulee .
  Vituttaa aikuisten oikeasti kun tietää että olemme topparin päässä menestyksestä .
  Eilen kun näki taas SQ,n lärvin niin tuli migreeni pelkästä ajatuksesta että koomailee taas tulevalla kaudella meidän takalinjoilla…..

  On se kyllä uskomatonta ettei jäärä voi tunnustaa suurinta ongelmakohtaa ja laittaa sitä kuntoon…….stoket sun muut vastaavan pelityylin jengit varmaan naureskelee ja odottaa vesi kielellä kohtaamistamme tietäen miten rokottaa…?

 13. Jos Sneijder Manuun päätyy alkaa manun joukkue olemaan kyllä jo pelottavan vahva. Luulisi että mertesacker maksaa ainakin 15 M ja vähän kyllä epäilyttää onko wenger niin paljon valmis sijoittamaan, kun ranskasta saisi halvemmalla.

  Jos palaamme taktiikassa takaisin 442:seen tarkoittaisi se käytännössä myös toisenlaista pelitapaa. Pallonhallinta ei onnistu kunnolla 442:lla enkä oikein usko että wenkku olisi valmis luopumaan siitä.

 14. Downing meni Pooliin. Taas yks kaveri meni muualle, joka ainakin huhuissa oli yhdistetty meihin. Inter nappasi aiemmin Alvarezin. Jos sama linja jatkuu niin eiköhän Cahill ole hetken päästä Chelsean mies.

  Wenger lupaili vilkasta siirtokesää. Ei tää nyt siltä ihan näytä ainakaan Arsenalin kohdalla. Jos tosiaan Sneijder menee Manuun niin kyllä Viskinenän jengi on taas kova ensi kaudella. Täytyy toivoa että de Gealla menis vuosi tai pari oppia Valioliigan tavoille…

 15. Just joo , siellähän se nyt virallisella sivullakin seisoo että luotto nykypuolustukseen on kova . Voi vittujen kevät en muuta sano .

 16. Sama täällä. Paskajargon on alkanut jälleen kerran. Se höyrypää pitäis saada vittuun seurasta jos jotain halutaan joskus voittaa. Manu voitti sarjan viime vuonna ja silti vahvistavat joukkuettaan. Me ollaan kontattu jo vuosia ja silti Patonki tekee samat virheet näköjään uudestaan. Vittuun koko huru-ukko. Sori vaan Wengerin puolustajat. On tää yhtä helvettiä kesät talvet nykyään. Mehän tässä ollaan haastajia ja sen takia pitäis kuroa umpeen Manun, Chelsean ja ilmeisesti nyt Citynkin etumatka, mutta yhden tollon takia miljoonat goonerit ympäri maailman saa tuskailla lisää.

 17. Ei voi muuta sanoa kun VMP(vittumitäpaskaa) AW.

  Eihän se saatanan ukko voi jättää tota puolustusta tollaseks? Onhan siellä ukkoja joo, mutta ne on a) epävarmoja b) loukkaantumisherkkiä ja c) ei ole todistanut tasoaan Sagnaa ja Vermaa lukuun ottamatta.

  Vasemmalle Baines ja keskelle Mertesacker niin meidän linja on maailman kovin. That’s it ja Cesc ja RvP vois rauhassa hyökkäillä, kun olisi tiedossa että puolustus pitää.

 18. Cahill ja Mertesacker £20M yhteishinnalla? Aika haaveissa taas elellään…

  Ja Wenger tais tuossa haastattelussa kuitenkin sanoa että puolustus pelitilanteissa toimii, mutta erikoistilanteissa ei. Mikähän tuoosa nyt oikeesti ihmisiä rupes närästämään, niinhän se oli viime kaudella.

  Mitenhän se Liverpool nyt on niin kovin vahvistunu? Ostanu Adamin lisäks tähän mennessä yhden nuoren lupauksen ja yhden keskinkertaisuuden. Vaikka D’ohwningia meille vähän linkiteltiinkin, niin ite oisin ollu aavistuksen vittuuntunu jos toi ois ollu meidän taso… Adam on varmasti kyllä pelimies, mut Gervinho on kovempi, jollei nyt ihan sakkaa englannin talvessa.

  Ja tapaus Alvarez vielä. Kohtalaisen nimetön pelimies josta innostus alko vaan meihin linkittämisen takia. Aika monessa blogissa ollu miehestä kommenttia ”bullet dodged” kun ei nyt meidän riveihin ”saatukaan”. Totaalisen meh pelaaja.

 19. Onhan meillä Eboue, AW:n sankari josta ei luovuta. Sama meno jatkuu vuodesta toiseen. Kuukausi kauden alkuun ja samoilla mennään, jos myyntipuolella ei tule menetyksiä.

 20. Liverpoolin kohdalla moni varmaan laskee vahvistumiseksi, kun talvella hankittiin pari hyökkääjää, jotka pääsevät oikeastaan vasta tulevalla kaudella näyttämään kyntensä. Lisäksi on hankittu downing, adam, henderson ja aquilanikin palasi lainalta. Kyllähän joukkueen materiaali on selvästi kovempi kuin viime kauden alussa

 21. Niin. Onhan meillä Wenkun mukaan Vermaelen ”uutena hankintana” koska ei pelannut viime kaudella. Ei siis tarvita ketään. Mitäköhän sille Ebolalle tapahtuu? Mahtaakohan olla vasta kolmosvaihtoehto oikean laitapakin paikalle? Ehkä se sijoitetaan keskikentän keskustaan jos Fabregas lähtee.

 22. Joo ei toi Downing mikään vahvistus olis ollu, mut toki olis tullessaan kertonu siitä että wenger on heränny koomastaan, mut eeeeei!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s